Miha Štamcar, 25.03.2018 ob 01:04

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je v četrtfinalu mladinskega in kadetskega premium ITTF turnirja v italijanskem Lignanu v četrtfinalu izgubila z Belorusijo z 2:3. Izbranke v. d. selektorke so vodile že z 2:0, žal pa nadaljevanje dvoboja za Leo Paulin, Katarino Stražar in Aleksandro Vovk ni bilo več tako uspešno, tako da so Slovenke tekmovanje končale z delitvijo petega mesta.

Belorusinje so bile pred tekmo s Slovenkami v vlogi favoritinj, vendar je Lea Paulin v prvem dvoboju s 3:2 (1, -8, -9, 5, 8) presenetila Margarito Baltušite, njen uspeh pa je dopolnila še Aleksandra Vovk, ki je s 3:1 (4, -7, 10, 9) na kolena spravila Nadeždo Bogdanovo. V dvoboju tretje postavljenih igralk je Darja Kisel premagala Katarino Stražar s 3:1 (10, 13, -5, 5), praznih rok pa sta nato ostali še Paulinova in Vovkova. Prvo je s 3:0 (7, 9, 7) ugnala Bogdanova, drugo pa Baltušite s 3:1 (9, -7, 8, 3).

Belorusinje so v polfinalu z 2:3 izgubile proti Rusiji, ki je bila v finalu nemočna proti Kitajkam, ki niso izgubile niti enega posamičnega dvoboja.

V soboto so v Lignanu nastopili tudi v kadetski konkurenci. Med fanti so nastopili tudi trije slovenski predstavniki, Mitja Omerzel, Aljaž Godec in Luka Stražišar. Na glavni turnir se je uvrstil Omrzel, ki je v prvem krogu moral priznati premoč Portugalca Davida Bessa. Brez nastopa na glavnem turnirju sta ostali tudi Nuša Kadiš in Blažka Harkai.