Tekmovanja

Tretji odprti turnir za članice in člane, ki je v organizaciji NTK Mengeš potekal v športni dvorani Komenda, je pripadel Aleksandri Vovk (Krka) in Tomažu Pelcarju (Kema). Na stopničkah za zmagovalke so bile še Nina Zupančič (Logatec) na drugem mestu ter Lea Paulin (Arrigoni) in Ana Tofant (Mengeš), ki sta si delili tretje. V moški konkurenci so Pelcarju sledili Darko Jamšek (Inter Diskont), ki je bil drugi, na tretjem mestu pa sta bila Aljaž Godec (Inter Diskont) in Andraž Avbelj (Mengeš).

Read more »

Miha Štamcar, 25.01.2020 ob 23:12

Čeprav je Muta novinka v 1. SNTL za moške, je prišla še do druge zmage v letošnji skrajšani sezoni. Na domačem igrišču je v drugem krogu v pravi drami, do odločilne zmage je prišel Bojan Pavič, s 5:4 premagala Kemo. Brez poraza sta še Maribor, ki je v gosteh s 5:0 premagal Mengeš I in Inter Diskont, ki je bil doma s 5:1 boljši od ekipe Cornilleau Mengeš II. Branilka naslova, Krka, je v Izoli slavila s 5:3, s 5:3 pa je v Novem mestu pri drugem novincu na prvoligaški sceni, ŠD SU-ju, slavila tudi Savinja I.

Read more »

Miha Štamcar, 25.01.2020 ob 23:11

Več kot mesec dni je trajal premor v 1. SNTL za ženske, v enajstem krogu pa je bil derbi v Ljubljani, kjer je v boju za končnico državnega prvenstva Kajuh Slovan s 5:2 premagal Logatec. Vodilna Ljubljana na gostovanju na Ravnah na Koroškem ni oddala niti enega dvoboja, tako kot tudi ne aktualni državni prvak, Arrigoni, doma proti Preserju. S 5:1 je doma Vesna premagala Jeseničanke, prav tako doma pa je bila Letirka s 5:2 boljša od Keme.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo poleti igrala na olimpijskih igrah v Tokiu. V odločilni tekmi za neposredno uvrstitev na olimpijske igre so v Gondomarju na Portugalskem v osmini finala s 3:1 premagali Indijo, peto postavljeno nosilko olimpijskih kvalifikacij. Dve zmagi za uvrstitev v Tokio je prispeval Darko Jorgič, eno pa Bojan Tokič.

Read more »

Miha Štamcar, 24.01.2020 ob 14:44

V zadnji tekmi prvega kroga 1. SNTL moški je Fužinar Inter Diskont v Lučah premagal domačo Savinjo s 5:2. Pred dobrim mesecem dni je Kema I doma premagala aktualno državno prvakinjo, Krko, s 5:2, v dvoboju dveh novincev pa je bila Muta s 5:2 boljša od ŠD SU. V soboto, 11. januarja, so bili Mariborčani pričakovano boljši od Arrigonija, slavili so s 5:1, v nedeljo, 19. januarja, pa so mengeški obračun s 5:2 dobili igralci njihove prve ekipe. Tekme drugega kroga bodo na sporedu jutri.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu v svoji prvi tekmi s 3:1 premagala neugodni Iran. Še težje delo jih čaka v petek, ko se bodo ob 13. uri v Gondomarju pomerili s peto nosilko olimpijskih kvalifikacij, Indijo.

Read more »

Miha Štamcar, 22.01.2020 ob 21:03

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v drugem krogu ekipnih kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu prišla do pomembne zmage. V izenačenem dvoboju so s 3:1 premagali Iran, po enkrat sta zmagala Darko Jorgič in Bojan Tokič, že v prvem dvoboju pa sta v igri dvojic slavila tudi Darko Jorgič in Deni Kožul. V petek bo Slovenija za neposredno uvrstitev na olimpijske igre igrala z Indijo, ki je bila s 3:0 boljša od Luksemburga.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo od 22. do 26. januarja v Gondomarju na Portugalskem igrala ekipne olimpijske kvalifikacije. V prvem krogu bodo izbranci Andreje Ojsteršek Urh prosti, v drugem se bodo pomerili z Iranom, v primeru zmage pa se bodo za neposredno uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu pomerili z boljšim iz dvoboja Indija – Luksemburg.

Read more »

V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v Izoli potekal letošnji zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva v mladinski konkurenci. Tako kot lani, ko je bil zaključni turnir na Ravnah na Koroškem, je pri mladincih naslov državnega prvaka osvojil Fužinar Inter Diskont, drugi je bil novomeški ŠD SU, tretja pa Savinja. Najboljše mladinke ima letos Arrigoni, branilec naslov Mengeš je bil drugi, tretji pa je bil Kajuh Slovan.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo od 22. do 26. januarja v Gondomarju na Portugalskem igrala ekipne olimpijske kvalifikacije. Nastop na letošnjih olimpijskih igrah si bo priborilo devet najboljših reprezentant, Slovenija, ki bo nastopila v postavi Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul in Peter Hribar, je enajsto postavljena nosilka, žreb bo v ponedeljek, 20. januarja.

Read more »

V soboto in nedeljo bo v Izoli v organizaciji NTK Arrigoni na sporedu zaključni turnir za ekipno državno prvenstvo v mladinski kategoriji. Lani je bil med mladinkami najboljši Mengeš, pri mladincih pa so se naslova državnega prvaka veselili igralci Inter Diskont Fužinarja. Obe ekipi bosta igrali tudi v Izoli. V soboto bodo na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, v nedeljo pa od prvega do četrtega mesta in od petega do osmega mesta.

Read more »

Na zaključnem turnirju ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci sta se na Muti v odlični organizaciji domačega namiznoteniškega kluba, naslova državnega prvaka, veselila Fužinar Inter Diskont pri dekletih in Savinja I pri fantih. Ravenčanke so do naslova prišle brez poraza, druga je bila Krka, tretja pa Savinja, medtem ko so Savinjčani izgubili le en dvoboj, tako kot tudi drugouvrščena Muta, tretji pa je bil ŠD SU. Ob tem velja poudariti, da so v nedeljo Savinjčani igrali samo z dvema igralcema, saj se je Brin Vovk Petrovski v soboto poškodoval.

Read more »

V soboto in nedeljo bo na Muti v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba potekal letošnji zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci. Lanskoletni naslov bo med kadetinjami branil le Mengeš, saj se Kema ni uvrstila na zaključni turnir. V soboto bodo na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, v nedeljo pa od prvega do četrtega mesta in od petega do osmega mesta.

Read more »

V soboto so bili na sporedu kvalifikacijski turnirji za mladinsko državno prvenstvo. Na zaključnem turnirju v Izoli, ki bo 18. januarja, bodo lanskoletni naslov z Raven na Koroškem branili mladinci Fužinar Inter Diskonta in mladinke Mengša. V Izoli se bodo za naslov državnega prvaka med mladinci ob Ravenčanih borili še Kema, Mengeš I, B2 Center, ŠD SU, Savinja, Arrigoni in Logatec, pri mladinkah pa ob Mengšankah še Kema, Fužinar Inter Diskont, Savinja, Arrigoni, Kajuh Slovan, Letrika in Krka.

Read more »

V nedeljo so bili na sporedu kvalifikacijski turnirji za uvrstitev na zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva, ki bo 11. in 12. januarja na Muti. Nanj sta se uvrstila tudi oba lanskoletna državna prvaka, Kema pri kadetih ter Mengeš pri kadetinjah. Pucončani so lani slavili pred Mengšem I, Arrigonijem in Savinjo I, Mengšanke pa pred Fužinar Inter Diskontom, Letriko in Kemo.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico