Tekmovanja

Na drugem letošnjem odprtem turnirju v organizaciji NTK Muta sta bila v športni dvorani Muta najbolj zadovoljna Tilen Cvetko (Krka) in Nina Zupančič (Logatec). Slovenski članski reprezentant Cvetko je v napetem finalu s 4:3 (6, 10, -1, 8, -9, -6, 7) premagal izkušenega Mitjo Horvata (Inter Diskont), tretje mesto sta si delila Tomaž Pelcar (Kema) in Miha Grampovčnik (Krka), medtem ko je Zupančičeva v ženskem finalu ugnala Leo Paulin (Arrigoni) s 4:2 (8, -9, -8, 10, 9, 9). Na tretjem mestu sta turnir končali Ana Tofant (Mengeš) in Lara Opeka (Kajuh Slovan).

Read more »

Miha Štamcar, 10.11.2019 ob 12:40

Na zadnjem letošnjem turnirju ITTF World Tour Platinum, ki bo od 12. do 17. novembra v Linzu, bodo v najmočnejši mednarodni zasedbi slovenske barve branili Darko Jorgič, Bojan Tokič in Deni Kožul. Vsi trije bodo morali igrati v kvalifikacijah, Jorgič in Kožul pa sta prijavljena tudi v igri dvojic. Prireditelji spektakla v Linzu so slovenskim klubom ponudili posebno ponudbo, v kateri lahko kupijo dve vstopnici za ceno ene. Vse rezervacije so možne preko spletnega naslova ticket@oettv.org

Read more »

Na odprtem turnirju Madžarske v Szombathelyu za mladince in kadete je med slovenskimi predstavniki v posamični konkurenci najdlje prišla mladinka Lea Paulin, ki je osvojila prvo mesto v svoji kvalifikacijski skupini, v prvem krogu pa je bila boljša od nje Norvežanka Martina Toftaker. V kadetski konkurenci sta v drugem krogu igrali dvojici Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski ter Enya Moltara in Sara Tokič.

Read more »

Zaradi nastopa slovenske kadetske in mladinske reprezentance na odprtem prvenstvu Madžarske v Szombathelyu so bile danes odigrane le tri tekme šestega kroga 1. SNTL ženske. Vse tri so se končale s 5:1. V gosteh je Ljubljana premagala Kemo in z zmago prehitela Arrigoni, ki bo svojo tekmo z Vesno odigrala 17. novembra, prav tako v gosteh je v Preserju slavila Letrika. Na tretje mesto pa se je po zmagi nad Jesenicami povzpel Logatec.

Read more »

Miha Štamcar, 04.11.2019 ob 22:55

V Luksemburgu je bil v nedeljo žreb kvalifikacijskih skupin za ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, ki bo leta 2021, od 28. septembra do 3. oktobra potekalo v romunskem mestu Cluj Napoca. Slovenska moška izbrana vrsta bo tudi tokrat igrala v najmočnejšem kakovostnem razredu, njena nasprotnika v 5. skupini pa bosta reprezentanci Rusije in Srbije. Stopničko nižje bodo kvalifikacije začele izbranke Vesne Ojsteršek, ki bodo prav tako v 5. skupini igrale proti Grčiji in Estoniji.

Read more »

Na drugem odprtem turnirju republike Slovenije za mladince in mladinke sta se v Logatcu v organizaciji domačega kluba prvega mesta veselila Mitja Omerzel (ŠD SU) in Tjaša Novak (Kajuh Slovan). Prvo postavljeni nosilec Omerzel je v finalu s 3:2 (-7, 8, 8, -3, 9) premagal Žigo Kristjana Žigona (Inter Diskont), tretje mesto pa sta si delila Miha Podobnik (Logatec) in Luka Stražišar (Rakek). Tudi pri mladinkah sta bili v finalu prva in druga nosilka, s 3:2 (-8, 5, 7, -11, 9) bila Novakova boljša od Lee Paulin (Arrigoni). S tretjim mestom sta se morali zadovoljiti Ana Kovačec (Kema) in Tara Kobetič (Mengeš).

Read more »

Na mednarodnem odprtem prvenstvu Belorusije se je za Bojana Tokiča tekmovanje končalo v osmini finala glavnega žreba, ko ga je s 4:1 (5, 8, -9, 9, 9) ugnal Francoz Tristan Flore, v drugem krogu pa je izpadel Deni Kožul. S 4:1 (-5, 11, 6, 9, 5) ga je premagal Kitajec Fei Xue. Peter Hribar in Tilen Cvetko sta se poslovila v skupinskem delu tekmovanja.

Read more »

Tudi po petem krogu 1. SNTL ženske ni prišlo do spremembe na vrhu prvenstvene razpredelnice. Aktualni državni prvak Arrigoni je s 5:1 slavil na Ravnah na Koroškem, Ljubljana pa je s 5:0 premagala Jeseničanke. Do pomembne zmage je prišel Kajuh Slovan, ki je bil doma s 5:2 boljši od Keme, Vesna je že v sredo brez izgubljenega niza premagala Preserje, Logatčanke pa so v gosteh s 5:2 prišle do dveh točk v Šempetru pri Gorici.

Read more »

Minulo soboto so se v organizaciji NTK Ljutomer pomerili veteranke in veterani za kakovostno lestvico Republike Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 92 igralk in igralcev, ki so se pomerili v devetih starostnih kategorijah v posamični konkurenci ter v treh kategorijah v igri dvojic.

Read more »

Rok Trtnik (Mengeš) in Lea Paulin (Arrigoni) sta zmagovalka prvega odprtega turnirja republike Slovenije do 21 let. Trtnik je bil v finalu boljši od Jožka Omerzela (ŠD SU) s 4:1 (6, 4, -5, 8, 1), medtem ko je Paulinova v izenačenem dvoboju s 4:2 (10, 6, 10, -8, -13, 6) premagala Katarino Stražar (Mengeš). Pri fantih sta se s tretjim mestom morala zadovoljiti Aljaž Frelih (Mengeš) in Mitja Omerzel (ŠD SU), pri dekletih pa Lara Opeka (Kajuh Slovan) in Ana Tofant (Mengeš).

Read more »

Na prvem letošnjem odprtem turnirju republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje sta v Puconcih v organizaciji domačega kluba Kema slavila Bor Klešnik (Vesna) in Neža Pogačar Žun (Mengeš). Klešnik je v finalu s 3:0 (11, 10, 4) premagal Maja Murna (ŠD SU), tretje mesto pa sta si delila Zal Šesek in Tim Stajnko (oba Vesna). Finalni obračun med Ano Leskošek (Savinja) in Pogačar Žunovo je s 3:1 (8, -6, 4, 7) pripadel igralki Mengša, na tretjem mestu pa sta tekmovanje končali Živa Dogar (Kema) in Lana Slatinšek (ŠD SU).

Read more »

V četrtem krogu 1. SNTL ženske je bilo najbolj izenačeno v Izoli, kjer je Kajuh Slovan nudil odličen odpor aktualnemu državnemu prvaku, Arrigoniju. Izolčanke so na koncu slavile s 5:3. Do dveh točk so v svoji dvorani prišle še igralke Ljubljane, ki so bile s 5:2 boljše od Letrike, Logatca, ki so prav tako s 5:2 premagale Vesno ter Keme, ki so Jeseničankam oddale le en niz. S 5:0 je v Preserju slavil tudi Inter Diskont.

Read more »

Športno društvo SU Novo mesto je v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijskim komitejem Slovenije že drugo leto zapored organiziralo državno prvenstvo invalidov Slovenije v namiznem tenisu, ki se ga je udeležilo več kot 120 športnikov in spremljevalcev iz vse Slovenije.

Read more »

Miha Štamcar, 20.10.2019 ob 20:57

Pred tremi tedni sta na prvem odprtem turnirju republike Slovenije v kadetski konkurenci slavila Enya Moltara (Kajuh Slovan) in Miha Podobnik (Logatec). Tudi v Rakeku sta bila Moltara in Podobnik najboljša, spet pa je bila druga Sara Tokič (Letrika), na tretjem mestu pa sta bili Polona Horvat (Inter Diskont) in Kim Kastelic (Krka). Pri kadetih se je drugega mesta veselil Aleks Ušaj (Letrika), tretjega pa Jure Kaker (Muta) in David Grad (Mengeš).

Read more »

Miha Štamcar, 19.10.2019 ob 23:59

Zaloška Vesna je po zaslugi Ivane Zere v tretjem krogu 1. SNTL ženske resno zapretila Ljubljani, vendar njene tri posamične zmage niso bile dovolj za končni uspeh. V gosteh je s 5:2 na Ravnah na Koroškem slavil Logatec, v domači dvorani pa so do dveh točk prišle Izolčanke, ki so s 5:0 premagale Kemo, Kajuh Slovan je bil prav tako s 5:0 boljši od Preserja, medtem ko je bila Letrika s 5:1 boljša od Jeseničank.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico