Tekmovanja

Na štirih prizoriščih so danes potekale kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo za kadetinj in kadete. Po najboljši dve ekipi iz vsake skupine bosta s tekmovanjem nadaljevali na zaključnem turnirju, ki bo 26. in 27. januarja prihodnje leto v Murski Soboti. Že pred tednom dni so bile na sporedu tudi kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo mladink in mladincev. Zaključni turnir v tej konkurenci bo 12. in 13. januarja na Ravnah na Koroškem.

Read more »

V desetem krogu lige Vzajemna 1. SNTL moški je Kema 1 v Mariboru premagala domačo ekipo s 5:2. Zanimivo je, da v tem krogu ni slavila nobena domača ekipa, tako je vodilna Krka s 5:1 zmagala v Izoli, Inter Diskont I je bil v Grižah s 5:1 boljši od Savinje, 5:1 pa je bilo tudi v mengeškem obračunu, v katerem je bila boljša prva ekipa. V Murski Soboti je Kajuh Slovan še drugič letos premagal Soboto, tokrat s 5:3. Za presenečenje je v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske poskrbela tudi Letrika, ki je s 5:4 premagala Kemo, doma je s 5:2 Vesna premagala Jeseničanke, medtem ko so bile Logatčanke s 5:1 boljše od Kajuh Slovana. Edina neporažena ekipa prvenstva, Ljubljana, je brez izgubljenega dvoboja prišla do zmage v Preserju. 

Read more »

V organizaciji NTK Fužinar Inter Diskonta je na Ravnah potekal letošnji zaključni turnir pokala Slovenije NTZS Vzajemna. Tako kot lani se je v moški konkurenci pokalnega naslova veselila domače ekipa, ki je v finalu s 5:1 premagala Muto, v ženski pa je Mengeš s Katarino Stražar na čelu ugnal domači Fužinar Inter Diskont s 5:0.

Read more »

V osmini finala mladinskega svetovnega prvenstva, ki se odvija v Bendigu, je edina slovenska predstavnica, Aleksandra Vovk, v paru z Belgijcem Laurensom Devosom, morala priznati premoč kitajski dvojici Heyi Yu in Tianyi Qian. Kitajca sta zmagala s 3:0 (7, 3, 9), Aleksandra Vovk pa je s tem končala s tekmovanjem v Avstraliji, kjer je prikazala nekaj odličnih iger.

Read more »

V organizaciji NTK Fužinar Inter Diskont bo v soboto na Ravnah na Koroškem potekal zaključni turnir za pokal Slovenije NTZS Vzajemna. Namiznoteniška dvorana Izziv bo prizorišče moškega dela tekmovanja, na katerem bo prvo mesto branil domači Fužinar Inter Diskont, ženske pa se bodo za pokalni naslov borile v dvorani DTK, lani je bila najboljša zaloška Vesna.

Read more »

Edina slovenska predstavnica na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu v Avstraliji, Aleksandra Vovk, svojih dobrih predstav v Avstraliji žal ni v celoti unovčila, saj je v odločilnem dvoboju za uvrstitev na glavni del tekmovanja morala priznati premoč Jinnipe Sawettabut iz Tajske. Štiriindvajseta igralka mladinske svetovne lestvice je najbolje uvrščeno Slovenko, ki je na 66. mestu, premagala s 4:2 (-9, 7, 4, 5, -7, 7). V soboto bo z Belgijcem Laurensom Devosom igrala v osmini finala mešanih dvojic.

Read more »

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu v Avstraliji so bili na sporedu posamični dvoboji v kvalifikacijskih skupinah. Po sredinih odličnih predstavah v mešanih dvojicah, ko se je z Belgijcem Laurensom Devosom uvrstila med 16 najboljših mešanih dvojic na svetu, je Aleksandra Vovk navdušila tudi v posamični konkurenci. Za uvod je s 4:1 (-15, 4, 1, 8, 5) premagala domačinko Rebekah Stanley, nato pa še Slovakinjo Emo Labosovo s 4:2 (-10, 9, 7, 8, -9, 4). V petek s Tajko Jinippo Sawettabut za prvo mesto v skupini in uvrstitev na glavni turnir.

Read more »

Edina slovenska predstavnica na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu, Aleksandra Vovk, se je v mešanih dvojicah z Belgijcem Laurensom Devosom že uvrstila v osmino finala. V prvem krogu sta s 3:1 (9, -11, 10, 8) ugnala dvojico Hsin-Yang Li in Ting-Ting Chen (Kitajski Tajpej), v drugem pa s 3:1 (-3, 6, 11, 9) še Indijca Manush Utpalbhai Shaha in Seleno Selvakumar. V osmini finala bosta v soboto, 8. decembra, njuna nasprotnika Heyhi Hu in Tianyi Qian iz Kitajske.

Read more »

Slovenska ženska reprezentanca je na svoji zadnji kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto od 3. do 9. septembra v Nantesu, pričakovano ostala praznih rok. V Černigovu jo je ukrajinska izbrana vrsta premagala s 3:0, tako da so Slovenke kvalifikacije v svoji skupini končale na tretjem mestu.

Read more »

Z ekipnimi boji se je v Bendigu v Avstraliji začelo letošnje mladinsko svetovno prvenstvu, na katerem bo edina slovenska predstavnica Aleksandra Vovk, ki bo s tekmovanjem začela v sredo. Z Belgijcem Laurensom Devosom se bosta v prvem krogu mešanih dvojic pomerila s Hsin-Yang Lijem in Ting-Ting Chen (Kitajski Tajpej). V posamični konkurenci bo Vovkova igrala v kvalifikacijski skupini 4, njena prva nasprotnica pa bo v četrtek domačinka Rebekah Stanley.

Read more »

Na prvem članskem TOP 8 turnirju sta na Ravnah na Koroškem v organizaciji Fužinar Interdiskonta prvo mesto osvojila Katarina Stražar (Mengeš) in Mitja Horvat (Fužinar Interdiskont). Na drugo mesto se je uvrstila Ana Tofant (Mengeš), tretja pa je bila Lara Opeka (Kajuh Slovan), v moški konkurenci pa je bil drugi Tilen Cvetko (Krka) in tretji Andraž Avbelj (Mengeš).

Read more »

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca bo v torek, ob 17. uri, v Černigovu igrala še svojo zadnjo tekmo v kvalifikacijski skupini 6 za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Franciji. Ukrajinke so izrazite favoritinje, namesto Vesne Ojsteršek, ki z Aleksandro Vovk na mladinskem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, bo Slovenke vodil Jože Urh. Ob Vovkovi bo manjkala tudi Alex Galič, tako da bodo slovenske barve branile Ana Tofant, Katarina Stražar in prvič v članki konkurenci tudi Lara Opeka.

Read more »

V devetem krogu v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL sta bila na sporedu derbija vodilnih dveh ekip. Aktualni državni prvak v moški ligi, Krka, je s 5:1 premagala do zdaj neporaženi Maribor, na Galjevici pa je do odločitve prišlo v devetem dvoboju, ko je Nika Veronik premagala Urško Čokelj, tako da je bila Ljubljana s 5:4 boljša od Izolank.

Read more »

V Kidričevem je v organizaciji domačega kluba potekal prvi letošnji TOP 8 za kadetinje in kadete. Prvega mesta se je med kadetinjami veselila Nuša Kadiš (Fužinar Interdiskont), druga je bila Blažka Harkai (Kema), tretja pa Gaja Kobetič (Mengeš). Med kadeti je bil najboljši Mihael Kocjančič (Arrigoni pred Aljažem Goltnikom (Mengeš) in Miha Podobnik (Logatec).

Read more »

V osmem krogu moške lige Vzajemna 1. SNTL je vodilni Maribor prišel še do svoje osme letošnje zmage, vendar so jim mladi Izolani nudili dostojen odpor, saj so izgubili s 3:5. Krka je bila s 5:0 boljša od ekipe Cornilleau Mengeš II, Kema I pa z istim izidom od Sobote. Prva mengeška ekipa je s 5:1 premagala Savinjo, Ravenčani pa so bili v gosteh s 5:1 boljši od Kajuh Slovana. V ženski ligi Vzajemna 1. SNTL sta obe vodilni zmagali. Državne prvakinje so doma premagale Letriko, Ljubljana pa je v gosteh s 5:1 premagala Kajuh Slovan. V derbiju začelja so Jesenice slavile proti Preserju prav tako s 5:1, najbolj izenačeno pa je bilo v Puconcih, kjer so domačinke do zmage prišle v devetem dvoboju.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico