Tekmovanja

V zadnji prvi polfinalni tekmi končnice 1. SNTL za ženske je v ponovljenem lanskem finalu Kajuh Slovan v gosteh premagal Arrigoni s 5:0. Aktualne državne prvakinje so tekmo odigrale brez svoje najboljše igralke Jane Ludvik. Za Kodeljevčanke sta po dve zmagi prispevali Lara Opeka in Enya Moltara, eno pa je dodala Tjaša Novak. V prvi polfinalni tekmi je bila Vesna, prav tako v gosteh, boljša od Keme Puconcev s 5:1. Povratni tekmi bosta v sredo, 9. junija, morebitni tretji pa v soboto, 12. junija, obe v Ljubljani.

Read more »

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici Darko Jorgić je po lanskoletnem slavju v nemški bundesligi letos s Saarbrücknom ostal brez naslova. Po treh letih je do njega spet prišla Borussia Düsseldorf, ki je v Dortmundu zmagala s 3:1. Jorgić je bil s 3:2 (9, 8, -4, -9, 4) boljši od Kristiana Karlssona, v četrtem dvoboju pa ga je s 3:1 (5, 8, -10, 10) premagal Anton Källberg.

Read more »

V drugi polfinalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške je v dvoboju lanskoletnih finalistov aktualni državni prvak, Maribor, s 5:1 premagal Fužinar Inter Diskont. Za uvrstitev v finale potrebujejo le še zmago, tako kot tudi ŠD SU, ki je bil v petek s 5:0 v gosteh boljši do Keme Puconcev. Prav tako v petek je Vesna v prvi polfinalni tekmi 1. SNTL za ženske v Puconcih domačo Kemo premagala s 5:1. Arrigoni in Kajuh Slovan bosta svojo prvo polfinalno tekmo igrala v ponedeljek,7. junija. Druge tekme so na sporedu v sredo, 9. junija, morebitne tretje pa v soboto, 12. junija.

Read more »

S tekmama v Puconcih se je začela končnica v obeh 1. SNTL. Na obeh tekmah sta slavili gostujoči ekipi, ki sta redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu: ŠD SU je s 5:0 premagal moško ekipo Keme Puconcev I, zaloška Vesna pa je bila od domače ekipe boljša s 5:1.

Read more »

NTK Savinja bo v soboto in nedeljo v športnem centru Luče priredilo državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno in dvojice. Pravico nastopa imajo vsi igralci in igralke, rojeni 2006 in mlajši, vključno do leta 2011. Lanskoletna naslova, ko je bilo prvenstvo prav tako v Lučah, bosta branila Miha Podobnik (Logatec) in Sara Tokić (Letrika).

Read more »

Po več kot mesecu dni premora se bo v petek s tekmami polfinala končnice nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. Prvi dve tekmi bosta na sporedu v Puconcih, kjer bo moška ekipa Keme I gostila najbolje uvrščeno ekipo rednega dela prvenstva, ŠD SU, ženska ekipa Keme I pa Vesno, ki je bila najboljša v prvi ženski ligi. V drugih dveh polfinalnih obračunih se bodo pomerili lanskoletni finalisti končnice državnega prvenstva. V soboto bo branilec naslova, Maribor, gostil ravenski Fužinar Inter Diskont, Izolčanke, trikratne zaporedne državne prvakinje pa bodo s Kajuh-Slovanom doma igrale v ponedeljek, 7. junija. Na sporedu sta tudi prvi tekmi za popolnitev 1. SNTL za moške in 2. SNTL za moške. Igra se na dve zmagi.

Read more »

Le še slaba dva meseca nas ločita od zgodovinskega prvega nastopa slovenske moške namiznoteniške reprezentance na olimpijskih igrah v Tokiu. Pred odhodom na Japonsko jo čaka še evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bo od 22. do 27. junija v Varšavi. Izbranci Andreje Ojsteršek Urh bodo o svojih pričakovanjih spregovorili na novinarski konferenci, ki bo prihodnjo sredo, 9. junija, v Kongresnem centru Brdo. Ob 12. uri se jim bodo pridružile tudi članice slovenske ženske reprezentance.

Read more »

V organizaciji ŠD SU je v soboto in nedeljo v Novem mestu potekalo ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete. Na koncu so bili najbolj zadovoljni v taboru Keme iz Puconcev, saj so njihove kadetinje brez poraza prišle do naslova državnih prvakinj, in Savinje I, ki je ubranila lanskoletni naslov z Mute. V obeh konkurencah je bil drugi domači ŠD SU, ki je bil tako edina ekipa z dvema kolajnama, tretje mesto pa je pri kadetinjah osvojil izolski Arrigoni, medtem ko so se bronaste kolajne pri kadetih veselili v ljubljanskem Kajuh Slovanu.

Read more »

Miha Štamcar, 30.05.2021 ob 16:25

S tekmami petega kroga se je končalo letošnje tekmovanje v 2. SNTL za moške. Z dvema domačima zmagama, proti Rakeku in Melaminu, se je prvega mesta veselila Vesna, ki se je neposredno uvrstila med najboljše slovenske klube. V kvalifikacijah za uvrstitev v 1. SNTL za moške bo igral Cornilleau Mengeš II, ki je do odločilne zmage prišel že minulo sredo v Kranju.

Read more »

Zadnji vikend v maju bo v športni dvorani Livada v Novem mestu v organizaciji Športnega društva SU potekalo ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete. Lanskoletna naslova z Mute bodo branile kadetinje Fužinar Inter Diskonta in kadeti Savinje I.

Read more »

Na prestavljenih poletnih olimpijskih igrah, ki bodo od 23. julija do 8. avgusta, bo med šestnajstimi ekipami, ki se bodo borile za olimpijske kolajne, tudi slovenska moška namiznoteniška reprezentanca. Še pred odhodom v Tokiu izbrance selektorke Andreje Ojsteršek Urh od 22. do 27. junija v Varšavi čaka posamično evropsko prvenstvo.

Read more »

Vadbena skupina Društva Trepetlika enote Maribor »Namizni tenis za Parkinsoner«, ki v svetovni skupnosti PingPongParkinson (PPP) zastopa Slovenijo kot PPP Slovenija, je v soboto, v dvorani Tabor v Mariboru izvedla 1. državno prvenstvo igralcev namiznega tenisa s Parkinsonovo boleznijo. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Read more »

Po koncu letošnjega državnega prvenstva do 21 let so bili najbolj zadovoljni v taboru prireditelja, NTK Mengeš, saj sta oba posamična naslova ostala doma. Katarina Stražar je v ženskem finalu premagala Laro Opeko (Kajuh Slovan), Rok Trtnik pa je bil boljši od Žige Kristijana Žigona (Fužinar Inter Diskont). V igri dvojic sta naslova pripadla Nuši Kadiš in Lei Paulin (Fužinar Inter Diskont – Arrigoni) ter Aljažu Godcu in Žigi Kristijanu Žigonu (Fužinar Inter Diskont).

Read more »

Na državnem prvenstvu za mlajše kadetinje in kadete posamično in v dvojicah sta bila v Mengšu najbolj uspešna Lana Slatinšek (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš). Oba sta osvojila po dva naslova državnih prvakov, saj sta bila uspešna tako med posamezniki kot v dvojicah. Slatinškova je v posamični konkurenci v finalu premagala klubsko soigralko Nežo Gazvodo, najboljša pa je bila tudi s Tijo Kastelic (Krka) v dvojicah. Lanskoletni naslov je po zmagi nad Brinom Kunstljem ubranil Jokić, ki je med dvojicami slavil še s klubskim soigralcem Martinom Gerkšičem.

Read more »

Lani, konec septembra, sta se naslovov državnega prvaka do 21 let veselila Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Tilen Cvetko (Krka), ki pa letos nima več pravice nastopa v tej kategoriji. Tako bo naslov v posamični konkurenci državnega prvenstva za članice in člane do 21 let v nedeljo v Mengšu, v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba, branila le Novakova, ki se je lani v Lučah naslova s klubsko soigralko Laro Opeka naslova veselila tudi med dvojicami. Med prijavljenimi je tudi Katarina Stražar (Mengeš). V moški konkurenci bo prvi nosilec lanski finalist Jožko Omerzel (ŠD SU).

Read more »

Preskoči na orodno vrstico