Tekmovanja

V 2. SNTL za moške so bile na sporedu tekme drugega kroga. Do pomembne zmage je prišel Cornilleau Mengeš II, ki je s 5:1 premagal Rakek, Ptuj pa je bil s 5:4 boljši od velenjskega Tempa in je še brez poraza. Tako kot tudi zaloška Vesna, ki je z novima zmagama edina ekipa, ki še ni izgubila niza. Do prvih zmag je prišla tudi Ilirija.

Read more »

V preloženi tekmi šestega kroga v 1. SNTL za ženske je ekipa Kajuh Slovana v svoji dvorani premagala Cirkovce s 5:3. S tremi zmagami se je pri domačinkah izkazala Lara Opeka. Z zmago so si Kodeljevčanke po rednem delu državnega prvenstva že zagotovile drugo mesto, Cirkovce pa so pred zadnjim krogom še v igri za končnico.

Read more »

Čeprav se zaradi Covid-19 situacije leto 2021 ni začelo prav nič drugače kot lansko leto, pa bomo letos za razliko od lani (vsaj upamo tako!) lahko spremljali športnike na 32. olimpijskih igrah moderne dobe v Tokiu. Preložene igre so podaljšale sanje slovenske namiznoteniške reprezentance o nastopu v deželi vzhajajočega sonca.

Read more »

Ljubljanski športni park Kodeljevo je sinonim za šport, rekreacijo in izobraževanje. Med številni društvi, ki zaznamujejo ta prostor, je tudi Namiznoteniško društvo Kajuh-Slovan, ki med drugim skrbi za prepoznavnost namiznega tenisa, in sicer tako, da izvaja vadbe otrok v sodelovanju z ljubljanskimi osnovnimi šolami.

Read more »

V četrtek je bila na sporedu še zadnja tekma preloženega šestega kroga v 1. SNTL za moške, v kateri sta se pomerili ekipi, Fužinar Inter Diskont in Maribor, ki sta do zdaj izgubili le proti vodilnemu ŠD SU. Na Ravnah je o zmagovalcu odločal deveti dvoboj, v njem pa je mladinski reprezentant Žiga Kristijan Žigon s 3:0 premagal izkušenega Matevža Črepnjaka za končno zmago Ravenčanov.

Read more »

V »mehurčku« na Otočcu od ponedeljka potekajo priprave slovenskih ženskih in moških namiznoteniških reprezentanc. Čeprav ob članih najboljše slovenske moške izbrane vrste manjkajo še nekatere slovenske reprezentantke in člani mlajših selekcij, to prav nič ne moti delovne vneme prisotnih.

Read more »

V soboto in nedeljo je bilo v obeh 1. SNTL na sporedu še nekaj preloženih tekem petega in šestega kroga. Do pomembnih zmag v boju za četrto mesto in s tem uvrstitev v končnico sta v prvi moški ligi prišli ekipi Keme Puconcev in Mengša. Pucončani so doma s 5:1 premagali Arrigoni, medtem ko je Mengeš s 5:3 slavil na Kodeljevem proti Kajuh Slovanu. Vodilni ŠD SU je bil s 5:2 boljši od Savinje I, Fužinar Inter Diskont pa je na Muti zmagal s 5:0. Z zmago v Puconcih s 5:2 so si uvrstitev v končnico prve ženske lige zagotovile tudi aktualne državne prvakinje, igralke Arrigonija, Kema Puconci pa je v soboto praznih rok ostal tudi v Vrtojbi proti Letriki s 4:5. V soboto je Kajuh Slovan doma s 5:0 premagal Rakek, v petek pa je bila Vesna I s 5:1 boljša od Logatca, ki je danes z 1:5 izgubil tudi proti Letriki.

Read more »

Miha Štamcar, 25.04.2021 ob 23:06

V soboto so z državnim prvenstvom začeli tudi v 2. SNTL za moške in v 3. SNTL za moške. Po prvih tekmah so za zdaj v drugi ligi najboljšemu položaju Rakek, Tempo, Ptuj in Vesna, ki so brez poraza, v tretji pa sta s polnim izkupičkom le Savinja III in ŠD SU II.

Read more »

Osmi krog v 1. SNTL za ženske je bil v znamenju tekme dveh neporaženih ekip, Kajuh Slovana in Vesne I. S tremi zmagami Tamare Pavčnik so s 5:3 slavile Založanke. Tudi v preostalih štirih tekmah so se zmage veselile gostujoče ekipe, Cirkovce proti drugi ekipi Vesne s 5:0, s 5:0 je na Rakeku do zmage prišla tudi Letrika, Kema Puconci je s 5:1 ugnala Logatec, Arrigoni pa s 5:2 Fužinr Inter Diskont. Le dva dni po zmagi v Mariboru, je ŠD SU doma s 5:1 premagal še Kemo Puconci I, do domačih zmag pa sta prišli še ekipi Fužinar Inter Diskonta proti Arrigoniju (5:1) in Krka I proti Savinji I (5:3). Brez izgubljenega niza so se na Muti novih dveh točk veselili Mengšani, medtem ko je Maribor na Kodeljevem premagal domači Kajuh Slovan s 5:1.

Read more »

V prvem krogu repasaža posamičnih olimpijskih kvalifikacij za poletni nastop v Tokiu, je Katarina Stražar v Guimaresu na Portugalskem izgubila proti domačinki Marii Xiao s 3:4 (-6, -7, 11, 2, -3, 7. S tem je 19-letna slovenska reprezentantka končala z nastopi na Portugalskem, že v skupinskem delu pa se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila Ana Tofant.

Read more »

Miha Štamcar, 23.04.2021 ob 22:16

Katarina Stražar je v drugem krogu posamičnih kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ki potekajo v Guimaresu na Portugalskem, izgubila proti Charlotte Carey iz Velike Britanije z 0:4 (-8, -9, -10, -8). Svojo priložnost za uvrstitev na olimpijske igre bo zdaj iskala v repasažu, ki se bo začel v soboto.

Read more »

Drugi dan posamičnih kvalifikacij za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu sta obe slovenski predstavnici v Guimaresu na Portugalskem izgubili v skupinskem delu. Navkljub porazu proti Darji Trigolos iz Belorusije z 2:4 (9, -9, -9, 7, -7, -6) se je Katarina Stražar po včerajšnjih dveh zmagah v skupini J (proti Lisi Lung iz Belgije in Korneliji Ruliskyte iz Litve ) uvrstila v glavni turnir. Tam je v prvem krogu premagala Švicarsko Rachel Moret s 4:2 1 (11, 15, 6, -8, -3, 7).

Read more »

V preloženi tekmi petega kroga 1. SNTL za moške sta se v Mariboru pomerili do zdaj edini neporaženi ekipi, bolj zadovoljni pa so bili v tri ure trajajočem dvoboju gostje iz Novega mesta. ŠD SU je aktualne državne prvake premagal s 5:3, tako da je zdaj sam na vrhu prvenstvene lestvice.

Read more »

Slovenska ženska reprezentanca je v Guimaresu, kjer potekajo posamične olimpijske kvalifikacije za nastop v Tokiu, dobila tudi nasprotnice v kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo, ki bo konec septembra v romunskem Cluj Napoci. Njihove nasprotnice v skupini 5 divizije B bodo reprezentance Grčije, Estonije in Islandije.

Read more »

Prvi dan posamičnih kvalifikacij za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu je v Guimaresu od dveh slovenskih predstavnic blestela Katarina Stražar, ki je v skupini J dobila oba dvoboja. V prvem je s 4:2 (-11, 8, 6, -4, 9, 8) ugnala Belgijko Liso Lung, v drugem pa Litovko Kornelijo Riliskyte prav tako s 4:2 (6, -8, 7, -9, 5, 6). Z dvema zmagama je že na pragu glavnega turnirja. Manj uspeha je imela v skupini H Ana Tofant, ki je obe tekmi izgubila. V prvi je bila boljša od nje Britanka Tin-Tin Hu s 4:0 (11, 4, 2, 7), v drugi pa Bolgarka Polina Trifonova s 4:1 (5, 8, 10, -7, 10).

Read more »

Preskoči na orodno vrstico