Tekmovanja

V Športnem centru Livada je v soboto, 17. oktobra, potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v paranamiznem tenisu za leto 2020. Zaradi vseh ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, je prvenstvo, ki sta ga organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto, potekalo brez gledalcev, v skladu z vsemi navodili in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Read more »

Na 9. odprtem prvenstvu Kamnika v namiznem tenisu smo poleg posameznih tekmovanj v ženski in v moški kategoriji videli še tekmo amaterskih reprezentanc Slovenije in Srbije ter zanimivo tekmo med žensko amatersko reprezentanco Slovenije in moško veteransko selekcijo Kamnika nad 60 let. Prvenstvo je odigrano nedeljo v OŠ Marije Vera.

Read more »

V nedeljo, 25. oktobra, bo v dvorani Tabor v Mariboru potekalo prvo državno prvenstvo za igralce namiznega tenisa s Parkinsovo boleznijo. Organizator tekmovanja je društvo Trepetlika, izvajalec tekmovanja pa Trepetlika enota Maribor. Tekmovanje v namiznem tenisu za bolnike s PB se izvede v skladu s Tehničnim pravilnikom za organizacijo in izvajanje tekmovanj v namiznem tenisu.

Read more »

Lanskoletni državni prvak do 21 let, Tilen Cvetko (Krka), je na državnem prvenstvu v Lučah v organizaciji NTK Savinja, ponovil lanskoletni uspeh iz Prebolda in prišel do novega naslova državnega prvaka v tej kategoriji. Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki je pred 14 dnevi slavila na državnem mladinskem prvenstvu v Izoli, je naslov državne prvakinje osvojila tudi v Lučah. To pa ni bil njen edini naslov državne prvakinje v tej kategoriji, saj bila je s klubsko soigralko Laro Opeko najboljša tudi med dvojicami. Pri moških sta se med dvojicami naslova državnega prvaka veselila Rok Trtnik in Nejc Erjavec (oba Mengeš).

Read more »

V športni dvorani Luče je bilo v organizaciji NTK Savinja na sporedu državno prvenstvo v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov posamezno in v dvojicah. Naslova državnih prvakov med posamezniki sta se veselila domačinka Ana Leskošek (Savinja) in Luka Jokić (Mengeš), ki je do naslova prišel tudi v igri dvojic z Majem Murnom (ŠD SU). Najboljši med dvojicami pri mlajših kadetinjah pa sta bili Živa Dogar (Kema) in Zoja Žolek (Cirkovce).

Read more »

Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022 delno  financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10.1: Izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja, posodobitev znanja, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, tudi s poklicnim svetovanjem in potrjevanjem pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja 2: Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.

Read more »

Namiznoteniški klub Savinja, ki se je z organizacijo izkazal že minuli teden, ko je bilo na sporedu državno prvenstvo za kadete in kadetinje, bo organiziral še državni prvenstvi za mlajše kadete in kadetinje ter za člane in članice do 21 let. V soboto in nedeljo se bodo za naslove v posamični konkurenci in med dvojicami borili najmlajši namiznoteniški igralci in igralke, samo v nedeljo pa tudi v kategoriji do 21 let.

Read more »

Na rednem volilnem kongresu Mednarodne namiznoteniške zveze (ETTU), ki je potekal online, je bil za novega predsednika izvoljen Rus Igor Levitin, ki je na tem položaju nasledil Nizozemca Ronalda Kramerja. Velikega priznanja sta bila deležna tudi selektorka slovenske moške reprezentance, Andreja Ojsteršek Urh in njen zakonski partner Jože Urh, ki sta ob Poljaku Zbigniewu Neceku in Litovcu Vincasu Franckaitisu dobitnika častne značke ETTU za leto 2020.

Read more »

Samo Edvard Vecko ubranil veteranski naslov

V soboto je v novomeškem Športnem centru Livada v organizaciji Športnega društva SU potekalo državno prvenstvo za veterane in rekreativce v posamični konkurenci in v dvojicah. Moški so nastopili v sedmih starostnih kategorijah, ženske pa v dveh. Najstarejši udeleženec je bil 86-letni Boris Kosovec iz Nove Gorice, edini, ki je ubranil lanskoletni naslov, pa je bil Edvard Vecko, v kategoriji nad 75 let.

Read more »

Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec) sta bila najboljša posameznika na kadetskem državnem prvenstvu, ki ga je v športnem centru Luče organiziral domači namiznoteniški klub Savinja. Oba sta prišla do treh naslovov državnih prvakov. Tokičeva je v posamični konkurenci v finalu premagala Enyo Moltaro (Kajuh Slovan), s katero je slavila v dvojicah, medtem ko je Podobnik med posamezniki v finalu ugnal Matica Čoparja (Savinja), z Blažem Lapajnetom (Muta) pa je bil najboljši še med dvojicami. Svojo premoč sta Tokičeva in Podobnik potrdila še z zmago med mešanimi dvojicami.

Read more »

Namizno teniški klub Savinja bo v soboto in nedeljo v športnem centru Luče organizator državnega prvenstva za kadetinje in kadete v posamezni konkurenci in v dvojicah. V vseh petih disciplinah bomo dobili nove državne prvake, saj so lanskoletni, z izjemo Sare Tokič, ki je bila lani v Komendi najboljša z Aljažem Goltnikom v mešanih dvojicah, že prerasli kadetsko konkurenco. Prva nosilca sta Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec).

Read more »

V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v dvorani OŠ Livada v Izoli potekalo letošnje državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in v dvojicah. Največ razloga za zadovoljstvo sta imela Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki sta pršila do svojega prvega naslova državnega prvaka v mladinski kategoriji. Do svojega prvega naslova sta med dvojicami prišli tudi Sara Tokič (Letrika) in Blažka Harkai (Kema), medtem ko je Žigon s klubskim soigralcem Leonom Veronikom slavil tudi med dvojicami. Svojo odlično formo je Žigon potrdil tudi med mešanimi dvojicami, kjer je bil najboljši s Taro Kobetič (Mengeš).

Read more »

V dvorani osnovne šole Livade bo v organizaciji NTK Arrigoni v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo v mladinski kategoriji za posameznike in dvojice. Najboljših dveh iz lanske sezone, ko je bilo prvenstvo prav tako v Izoli, tokrat ne bo, Matija Novel je poškodovan, medtem ko Katarina Stražar nima več pravice nastopa v tej kategoriji.

Read more »

V novi sezoni bo imel Kajuh Slovan spet obe ekipi v prvoligaški druščini, konec prejšnjega tedna pa so s celotnim klubom končali priprave v Rogaški Slatini. Za pravi podvig pa so člani kluba poskrbeli minulo nedeljo, ko so se povzpeli na Triglav, kjer so kot prvi igrali namizni tenis.

Read more »

Zaradi povečanega števila okužb s koronavirusom v številnih državah Evrope in zaradi omejitve potovanj, je pred dnevi izvršni odbor Evropske namiznoteniške zveze (ETTU) preložil evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti v Varšavi med 15. in 20. septembrom. Morebitni nov datum še ni določen.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico