SNTL

V ligi Vzajemna 1. SNTL moški so po treh krogih brez poraza tri ekipe, branilec naslova Krka, ki je do tretje zmage prišla v Mengšu proti tamkajšnji prvi ekipi, Maribor, ki je v Ljubljani premagal Kajuh Slovan in Inter Diskont I, ki je v petek v zaostali tekmi drugega kroga v gosteh ugnal Soboto, danes pa je doma boljši še od Cornilleaua Mengša II. Z maksimalnim izkupičkom točk se v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske lahko pohvali Ljubljana, ki je v mestnem obračunu s 5:4 premagala Vesno, brez poraza s tekmo manj pa je tudi branilec naslova Arrigoni.

Read more »

V prvi ženski ligi Vzajemna 1. SNTL so bili na sporedu trije derbiji. V Zalogu je Kajuh Slovan s 5:3 premagal domačo Vesno, s 5:3 pa je v Logatcu slavila tudi Ljubljana, medtem ko je Letrika s 5:4 premagala Jeseničanke. Arrigoni je bil v svoji prvi tekmi v letošnji sezoni doma s 5:0 boljši od Preserja. V moški ligi Vzajemna 1. SNTL je novinec v ligi Cornilleau Mengeš II doma s 5:2 premagal Kajuh Slovan. S 5:2 je pred svojimi navijači slavil tudi Arrigoni v dvoboju s Savinjo, Mariborčani so s 5:3 ugnali Mengeš I, državni prvak Krka pa je bila s 5:1 boljša od Keme I.

Read more »

Miha Štamcar, 06.10.2018 ob 08:29

V petek sta bili odigrani še zadnji dve tekmi prvega kroga v ligi Vzajemna 1. SNTL. Na Kodeljevem je v maratonskem dvoboju Domen Peperko prinesel zmago Kajuh Slovanu proti Soboti, v odločilni tekmi je s 3:2 premagal Gregorja Kocuvana, v Mengšu pa se je v klubskem obračunu dveh točk veselila druga ekipa, ki je bila od prve boljša s 5:3.

Read more »

Miha Štamcar, 22.09.2018 ob 22:06

Najbolj zanimiv obračun uvodnega kroga v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL je bil v Ljubljani, kjer sta se pomerili lani drugo in tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva. S 5:4 so slavile Logatčanke, z zmago s 5:0 pa so se prvoligaško sceno vrnile igralke Ljubljane. Z maksimalnim izidom so slavile tudi Pucončanke. V Vzajemna 1. SNTL – moški sta se dve tekmi končali šele v devetem dvoboju. Krka je doma nekoliko presenetljivo z minimalnim izidom premagala Arrigoni, v Puconcih pa so se zmage veselili Mariborčani. Na Ravnah so domačini brez izgubljenega dvoboja premagali Savinjo. Preostale tri tekme bodo na sporedu pozneje, aktualne državne prvakinje, Izoljanke, so bile v prvem krogu proste.  

Read more »

V soboto, 22. septembra, se bo s tekmami prvega kroga začelo letošnje državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL. Tudi v letošnji sezoni bo v prvi moški ligi deset klubov, eden manj v ženski, naslova pa bosta spet branila Krka v Vzajemni 1. SNTL – moški, že petič zaporedoma in Arrigoni v Vzajemni 1. SNTL – ženske, drugič zaporedoma.

Read more »

Še štirje tedni nas ločijo do začetka državnega prvenstva v obeh 1. SNTL. V prvi moški ligi bo tudi v novi sezoni deset ekip, v ženski ena manj, naslova pa bosta branila Krka v moški konkurenci in Arrigoni v ženski. Novinca med najboljšimi klubi sta Cornilleau Mengeš II, ki je bil lani najboljši v 2.SNTL moški, spet pa bodo v prvoligaški konkurenci zaigrale igralke ŽNTK Ljubljana.

Read more »

V tretji finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je domači Arrigoni s 5:2 premagal Vesno ter tako ubranil lanskoletni naslov. Na prvi tekmi v Zalogu je bila boljša Vesna, v soboto in danes pa so slavili Izolčanke, ki so tako drugič v zgodovini kluba prišle do naslova državnih prvakinj. Junakinja zadnje odločilne finalne tekme je bila 16-letna Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje dvoboje.

Read more »

Novomeška Krka je tudi v drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški premagala Maribor. Tokrat pred svojimi navijači s 5:3, medtem ko je bilo v sredo v Mariboru 5:2. Po dvakrat sta zmagala Tilen Cvetko in Neven Karković, eno zmago je dodal Peter Hribar, za goste iz Maribora je bil dvakrat uspešen Gregor Komac, enkrat pa Danilo Piljak.  V drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je domača ekipa Arrigoni s 5:3 premagala Vesno, ki je na prvi tekmi v Zalogu slavila s 5:2. O naslovu državnih prvakinj bo tako odločala sredina tekma, 6. junija.

Read more »

Miha Štamcar, 02.06.2018 ob 22:31

Slovenska reprezentantka Aleksandra Vovk, ki je uspešno branila slovenske barve na članskem svetovnem prvenstvu na Švedskem, je kvalifikacije za nastop na olimpijske igre mladih, ki bodo oktobra v Buenos Aiersu, končala v polfinalu repasaža. V Markhamu v Kanadi jo je zaustavila Čehinja Zdena Blaskova s 4:1 (9, 9, -8, 1, 3), ki je na svetovni lestvici 35 mest pred njo. Ne glede na to, da je ostala brez nastopa na olimpijskih igrah mladih v Argentini, je dostojno zastopala slovenske barve.

Read more »

V prvi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je Vesna na domačem igrišču v Zalogu premagala Ariggoni, ki brani naslov, s 5:2. Junakinja v domačem taboru je bila Kristina Rahotin Pavič s tremi zmagami. Peter Hribar in Tilen Cvetko z dvema zmagama ter Neven Krković z eno so v mariborski dvorani Tabor poskrbeli za zmago Krke s 5:2 v prvi finalni tekmi lige končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški. Obe drugi finalni tekmi bosta na sporedu v soboto, 2. junija, morebitni tretji pa v sredo, 6. junija.

Read more »

V obeh članskih ligah Vzajemna 1. SNTL je pred nami le še zaključno dejanje državnega prvenstva. Prvi finalni tekmi bosta na sporedu v sredo, 30. maja, drugi, 2. junija, morebitni tretji, tudi finale se igra na dve zmagi, pa 6. junija. V Vzajemna 1. SNTL moški bo Krka, ki brani štirikratni zaporedni naslov državnega prvaka, v prvi tekmi gostovala v Mariboru, v Vzajemna 1. SNTL ženske pa bo Arrigoni svoj pohod na ubranitev lanskoletnega naslova začel v Zalogu.

Read more »

V tretji polfinalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški so namiznoteniški igralci Maribora na Ravnah s 5:4 premagali domači Inter Diskont in se uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z branilko naslova Krko. Junak tretje odločilne polfinalne tekme je bil Matic Slodej, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, tudi odločilnega devetega proti Darku Jamšku. Dvakrat je bil za Mariborčane uspešen še Gregor Komac.

Read more »

Aktualni državni prvak, Krka, je v ligi Vzajemna 1. SNTL moški tudi na povratni tekmi premagal Kemo I, tokrat s 5:0 in se zanesljivo uvrstil v veliki finale. S kom se bodo v njem pomerili Novomeščani, bo znano v soboto, 26. maja, ko bo na Ravnah na sporedu tretja polfinalna tekma, saj so v drugi, prav tako v gosteh, s 5:4 slavili Mariborčani. Tudi po zaslugi veterana Gregorja Komca s tremi zmagami. Brez težav so se v finale lige Vzajemna 1. SNTL ženske uvrstile Izolčanke, ki so doma še drugič premagale Kajuh Slovan. Tokrat s 5:3. Šele v devetem dvoboju pa je Špela Trelec v Logatcu nastop v finalu priigrala tudi igralkam Vesne. Moška ekipa Kajuh Slovan bo tudi v prihodnji sezoni igrala med najboljšimi slovenskimi klubi, v Vzajemna 2. SNTL moški pa bodo Ilirijo zamenjale Križe.

Read more »

Miha Štamcar, 19.05.2018 ob 22:43

Že v torek je Arrigoni v prvi polfinalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kajuh Slovan, medtem ko je bila Vesna danes v domači dvorani v Zalogu prav tako s 5:2 boljša od Logatca. Tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL moški sta v obeh polfinalnih obračunih končnice slavili ekipi, ki sta bili po rednem delu tekmovanja na prvem mestu. Zanimivo je, da sta obe ekipi slavili s 5:3, Krka v Puconcih, Inter Diskont I pa v Mariboru. Druge tekme bodo na sporedu v sredo, 23. maja, morebitne tretje pa v soboto, 26. maja.

Read more »

Zaradi nastopa slovenske reprezentance na odrtem mladinskem turnirju na Slovaškem je bila prva polfinalna tekma končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske na sporedu že v torek. V njej je branilec naslova, Arrigoni iz Izole, v Ljubljani premagal Kajuh Slovan s 5:2. V soboto se bosta v drugem polfinalnem obračunu pomerili ekipi Vesne in Logatca, v soboto pa bodo na sporedu tudi prve polfinalne tekme končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL moški, para pa sta Kema I – Krka in Maribor – Inter Diskont I. Naslova iz lanske sezone branita Arrigoni in Krka. V polfinalu in finalu se igra na dve zmagi.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico