SNTL

V tretji finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je domači Arrigoni s 5:2 premagal Vesno ter tako ubranil lanskoletni naslov. Na prvi tekmi v Zalogu je bila boljša Vesna, v soboto in danes pa so slavili Izolčanke, ki so tako drugič v zgodovini kluba prišle do naslova državnih prvakinj. Junakinja zadnje odločilne finalne tekme je bila 16-letna Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje dvoboje.

Read more »

Novomeška Krka je tudi v drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški premagala Maribor. Tokrat pred svojimi navijači s 5:3, medtem ko je bilo v sredo v Mariboru 5:2. Po dvakrat sta zmagala Tilen Cvetko in Neven Karković, eno zmago je dodal Peter Hribar, za goste iz Maribora je bil dvakrat uspešen Gregor Komac, enkrat pa Danilo Piljak.  V drugi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je domača ekipa Arrigoni s 5:3 premagala Vesno, ki je na prvi tekmi v Zalogu slavila s 5:2. O naslovu državnih prvakinj bo tako odločala sredina tekma, 6. junija.

Read more »

Miha Štamcar, 02.06.2018 ob 22:31

Slovenska reprezentantka Aleksandra Vovk, ki je uspešno branila slovenske barve na članskem svetovnem prvenstvu na Švedskem, je kvalifikacije za nastop na olimpijske igre mladih, ki bodo oktobra v Buenos Aiersu, končala v polfinalu repasaža. V Markhamu v Kanadi jo je zaustavila Čehinja Zdena Blaskova s 4:1 (9, 9, -8, 1, 3), ki je na svetovni lestvici 35 mest pred njo. Ne glede na to, da je ostala brez nastopa na olimpijskih igrah mladih v Argentini, je dostojno zastopala slovenske barve.

Read more »

V prvi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske je Vesna na domačem igrišču v Zalogu premagala Ariggoni, ki brani naslov, s 5:2. Junakinja v domačem taboru je bila Kristina Rahotin Pavič s tremi zmagami. Peter Hribar in Tilen Cvetko z dvema zmagama ter Neven Krković z eno so v mariborski dvorani Tabor poskrbeli za zmago Krke s 5:2 v prvi finalni tekmi lige končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški. Obe drugi finalni tekmi bosta na sporedu v soboto, 2. junija, morebitni tretji pa v sredo, 6. junija.

Read more »

V obeh članskih ligah Vzajemna 1. SNTL je pred nami le še zaključno dejanje državnega prvenstva. Prvi finalni tekmi bosta na sporedu v sredo, 30. maja, drugi, 2. junija, morebitni tretji, tudi finale se igra na dve zmagi, pa 6. junija. V Vzajemna 1. SNTL moški bo Krka, ki brani štirikratni zaporedni naslov državnega prvaka, v prvi tekmi gostovala v Mariboru, v Vzajemna 1. SNTL ženske pa bo Arrigoni svoj pohod na ubranitev lanskoletnega naslova začel v Zalogu.

Read more »

V tretji polfinalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL moški so namiznoteniški igralci Maribora na Ravnah s 5:4 premagali domači Inter Diskont in se uvrstili v finale, kjer se bodo pomerili z branilko naslova Krko. Junak tretje odločilne polfinalne tekme je bil Matic Slodej, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, tudi odločilnega devetega proti Darku Jamšku. Dvakrat je bil za Mariborčane uspešen še Gregor Komac.

Read more »

Aktualni državni prvak, Krka, je v ligi Vzajemna 1. SNTL moški tudi na povratni tekmi premagal Kemo I, tokrat s 5:0 in se zanesljivo uvrstil v veliki finale. S kom se bodo v njem pomerili Novomeščani, bo znano v soboto, 26. maja, ko bo na Ravnah na sporedu tretja polfinalna tekma, saj so v drugi, prav tako v gosteh, s 5:4 slavili Mariborčani. Tudi po zaslugi veterana Gregorja Komca s tremi zmagami. Brez težav so se v finale lige Vzajemna 1. SNTL ženske uvrstile Izolčanke, ki so doma še drugič premagale Kajuh Slovan. Tokrat s 5:3. Šele v devetem dvoboju pa je Špela Trelec v Logatcu nastop v finalu priigrala tudi igralkam Vesne. Moška ekipa Kajuh Slovan bo tudi v prihodnji sezoni igrala med najboljšimi slovenskimi klubi, v Vzajemna 2. SNTL moški pa bodo Ilirijo zamenjale Križe.

Read more »

Miha Štamcar, 19.05.2018 ob 22:43

Že v torek je Arrigoni v prvi polfinalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kajuh Slovan, medtem ko je bila Vesna danes v domači dvorani v Zalogu prav tako s 5:2 boljša od Logatca. Tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL moški sta v obeh polfinalnih obračunih končnice slavili ekipi, ki sta bili po rednem delu tekmovanja na prvem mestu. Zanimivo je, da sta obe ekipi slavili s 5:3, Krka v Puconcih, Inter Diskont I pa v Mariboru. Druge tekme bodo na sporedu v sredo, 23. maja, morebitne tretje pa v soboto, 26. maja.

Read more »

Zaradi nastopa slovenske reprezentance na odrtem mladinskem turnirju na Slovaškem je bila prva polfinalna tekma končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske na sporedu že v torek. V njej je branilec naslova, Arrigoni iz Izole, v Ljubljani premagal Kajuh Slovan s 5:2. V soboto se bosta v drugem polfinalnem obračunu pomerili ekipi Vesne in Logatca, v soboto pa bodo na sporedu tudi prve polfinalne tekme končnice v ligi Vzajemna 1. SNTL moški, para pa sta Kema I – Krka in Maribor – Inter Diskont I. Naslova iz lanske sezone branita Arrigoni in Krka. V polfinalu in finalu se igra na dve zmagi.

Read more »

Na tretjem odprtem prvenstvu za kadetinje in kadete v Škofji Loki sta imela po koncu tekmovanja največ razlogov za dobro voljo Gaja Kobetič in Žiga Kristjan Žigon. Kobetičeva, članica Mengša, je v finalu s 3:0 (6, 7, 11) premagala Anamarijo Horvat (Sobota), medtem ko je bil Žigon, sicer član Inter Diskonta iz Raven, s 3:2 (-6, 11, 7, -6, 2) boljši od Mihaela Kocjančiča (Arrigoni).

Read more »

V soboto so bile na sporedu tekme zadnjega, 18. kroga, rednega dela lige VZAJEMNA 1. SNTL za člane in članice. Branilka naslova v moški konkurenci, Krka, je v odločilni tekmi za prvo mesto po rednem delu v pravi drami s 5:4 premagala Inter Diskont I, v polfinalu končnice pa bosta igrala še Maribor, ki je v gosteh s 5:2 premagal Kajuh Slovan I ter Kema I, ki je v gosteh z 1:5 izgubila proti Savinji Lean Rešitve. Mengšani so s 5:0 v gosteh premagali Ptujčane, ki so tekmovanje končali brez osvojene točke. S prvega mesta bodo polfinale končnice začele tudi lanskoletne državne prvakinje, Izolčanke, ki so doma s 5:1 premagale Logatec. Z istim številom točk je redni del državnega prvenstva z zmago s 5:0 v Muti končala Vesna, v polfinalu pa bodo igrale še Logatčanke ter Kajuh Slovan, ki je bila že v torek s 5:2 boljša od Letrike.

Read more »

Miha Štamcar, 18.03.2018 ob 09:03

V 17. krogu lige VZAJEMNA 1. STNL za člane sta obe vodilni ekipi zabeležili novi zmagi. Branilci naslova so že pred tednom dni v vnaprej odigrani tekmi v gosteh premagali Kemo I s 5:2, Fužinar Inter Diskont I pa je bil doma s 5:1 boljši od Ptujčanov. Dve tekmi sta se končali z izidom 5:3, in sicer so Mariborčani doma premagali Savinjo Lean Rešitve, Mengeš I pa prav tako doma Arrigoni. Dvoboj med Soboto in Kajuh Slovanom I bo na sporedu 22. marca. Tudi v ligi VZAJEMNA 1. SNTL za članice sta vodilni ekipi vpisali novi dve točki. Izolčanke so s 5:1 slavile na Ptuju, Vesna pa je doma s 5:0 premagala Jeseničanke. V Puconcih je domača Kema z minimalnim izidom premagala Muto, s 5:4 pa se je končal tudi dvoboj med Logatcem in Kajuh Slovanom, medtem ko je v boju za obstanek v ligi Lektrika s 5:0 doma premagala Preserje. 

Read more »

Miha Štamcar, 13.03.2018 ob 18:56

Po skoraj mesecu dni premora se je s tekmami 16. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V prvi moški ligi sta bila na sporedu dva derbija, na obeh pa sta slavili domači ekipi, ki tudi vodita na prvenstveni lestvici. Branilka naslova, Krka, je s 5:1 premagala Maribor, težjo pot do dveh točk pa je imel Inter Diskont I, ki je bil na Ravnah s 5:3 boljši od Keme I. Na preostalih treh tekmah so se veselile gostujoče ekipe, Izolčani so s 5:1 slavili na Ptuju, Sobota je s 5:2 ugnala Savinjo Lean Rešitve, Mengeš I pa s 5:3 Kajuh Slovan. Tudi v prvi ženski ligi sta bili vodilni ekipi uspešni, Izolčanke so v gosteh s 5:0 premagale Jesenice, Vesna pa doma s 5:1 Pucončanke. Tretjeuvrščene Logatčanke so brez izgubljenega niza v gosteh odpravile Preserje, Muta z istim izidom Letriko, medtem ko je Kajuh Slovan doma s 5:3 premagal Ptuj.

Read more »

Miha Štamcar, 17.02.2018 ob 22:50

Po štirinajstih dneh premora zaradi zaključnega turnirja ekipnega državnega prvenstva v mladinski kategoriji se je danes nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V moški ligi je v derbiju 15. kroga ravenski Inter Diskont I v Mariboru premagal domačine s 5:3, obe točki pa so v gosteh v Murski Soboti osvojili tudi Novomeščani. V gosteh je v Mengšu do minimalne zmage prišla Savinja Lean Rešitve, derbi začelja je pripadel Arrigoniju, Kema pa doma Ptujčanom ni oddala niti niza. V prvi ženski ligi je Arrigoni že na slovenski kulturni praznik premagal Kajuh Slovan, danes pa je Vesna v gosteh brez izgubljenega dvoboja ugnala Letriko.  

Read more »

V sredo je bila na sporedu še zadnja tekma 14. kroga v 1. SNTL za moške, v kateri so Ravenčani s 5:1 premagali Sobočane. Z zmago so se na prvem mestu izenačili s Krko, z dvema zmagama v domači ekipi sta se izkazala Darko Jamšek in Mitja Horvat.

 

Namiznoteniški igralci Inter Diskonta I so bili po pričakovanjih boljši od gostov iz Murske Sobote, ki so do svoje edine zmage prišli po zaslugi Tomaža Roudija, ki je premagal Janeza Petrovčiča. Vendar je bil prav Petrovčič tisti, ki je domači ekipi dokončno priigral peto zmago za novi dve točki. Pred tem sta bila po dvakrat uspešna Darko Jamšek in Mitja Horvat.

V preostalih tekmah 14. kroga, ki so bile na sporedu že v soboto, je Kajuh Slovan v gosteh premagal Ptuj s 5:1, v gosteh je s 5:2 v Puconcih slavil tudi Maribor, medtem ko sta Krka in Savinja Lean Rešitve doma premagala Mengeš I oziroma Arrigoni.

Tekme 15. kroga 1. SNTL za moške bodo na sporedu v soboto, 17. februarja.

Preskoči na orodno vrstico