SNTL

Miha Štamcar, 19.10.2019 ob 23:59

Zaloška Vesna je po zaslugi Ivane Zere v tretjem krogu 1. SNTL ženske resno zapretila Ljubljani, vendar njene tri posamične zmage niso bile dovolj za končni uspeh. V gosteh je s 5:2 na Ravnah na Koroškem slavil Logatec, v domači dvorani pa so do dveh točk prišle Izolčanke, ki so s 5:0 premagale Kemo, Kajuh Slovan je bil prav tako s 5:0 boljši od Preserja, medtem ko je bila Letrika s 5:1 boljša od Jeseničank.

Read more »

Miha Štamcar, 12.10.2019 ob 22:16

V drugem krogu 1. SNTL ženske je v derbiju v Logatcu s 5:4 slavil Kajuh Slovan, odločilno zmago pa je priigrala Enya Moltara. V gosteh je do zmage s 5:0 prišla v lanski sezoni najboljša slovenska ekipa, Arrigoni, ki je slavil v Preserju, s 5:0 pa je na Jesenicah zmagala še Vesna, medtem ko je Ljubljana doma brez izgubljenega dvoboja premagala Inter Diskont, Kema pa Letriko.

Read more »

Miha Štamcar, 26.09.2019 ob 09:34

V zadnji tekmi prvega kroga 1. SNTL za ženske sta se v namiznoteniški dvorani na Kodeljevem pomerila domači Kajuh Slovan in Ljubljana. Več uspeha so imele gostje z Galjevice, ki so domačinke premagale s 5:0. V prihodnjem krogu, v soboto, 12. oktobra, bo Kajuh Slovan igral v Logatcu, Ljubljana pa bo gostila Fužinar Inter Diskont.

Read more »

Aktualne državne prvakinje Izolčanke so na najboljši možni način začele letošnje državno prvenstvo, saj v svoji dvorani, lani tretjeuvrščenim Logatčankam, niso oddale niti niza. Z maksimalnim izidom so v Preserju slavile tudi Pucončanke, medtem ko je Vesna doma premagala Letriko s 5:1, prav tako s 5:1 pa se je po štirih letih odsotnosti na prvoligaško sceno vrnil Fužinar Inter Diskont, ki je bil boljši od Jesenic. Ljubljanski obračun med Kajuh Slovanom in Ljubljano bo na sporedu v sredo, 25. septembra.

Read more »

Miha Štamcar, 19.09.2019 ob 22:02

V soboto se bo s tekmami prvega kroga začelo letošnje ekipno državno prvenstvo v 1. SNTL – ženske. Naslov bo branil Arrigoni, ki je letošnjo sezono začel z zmago v pokalnem tekmovanju minulo soboto v Mariboru, njihov največji konkurent pa naj bi bila Ljubljana. Po štirih letih se na prvoligaško sceno vračajo nekdanje osemkratne državne prvakinje Ravenčanke, ki bodo z mlado ekipo skušale ostati med najboljšimi slovenskimi klubi.

Read more »

Sporočamo žalostno vest, da je v 69. letu starosti umrl Venceslav Pajntar, dolgoletni namiznoteniški delavec, ustanovitelj NTK Vrtojba in nekdanji republiški kapetan za ženske.

Pogreb bo v sredo, 11. septembra, ob 16.30 na pokopališču v Šempetru pri Novi Gorici.

 

Že pred začetkom letošnjega državnega prvenstva je bila Krka v najožjem krogu favoritov za naslov državnega prvaka v ligi Vzajemna 1. SNTL moški. Res je, da je v Nemčijo odšel Peter Hribar, ki je bil v lanski sezoni eden od nosilcev novomeške ekipe, vendar je prišel Lorencio Lupulesku, ki je odlično nadomestil mladega slovenskega reprezentanta. Že po rednem delu državnega prvenstva so bili Novomeščani prvi, v polfinalu končnice so bili v dveh tekmah boljši od Keme I, v finalu pa so prav tako z 2:0 v zmagah premagali še Maribor.

Read more »

Tudi v letošnji sezoni sta v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL slavili ekipi, ki sta bili najboljši že lani. Varovanci Nevena Karkovića so po zmagi v Mariboru s 5:2, pred svojimi navijači danes slavili s 5:1 in prišli tako že do svojega šestega zaporednega naslova državnih prvakov. Veselo pa je bilo tudi v taboru branilk naslova, Arrigoniju, ki je tudi tekmo v Ljubljani dobil s 5:2. Za Izolčanke je to tretji zaporedni naslov.

Read more »

Miha Štamcar, 22.05.2019 ob 20:40

Lanskoletna državna prvaka, Krka v ligi Vzajemna 1. SNTL moški in Arrigoni v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske sta slavila na prvih finalnih tekmah končnice. Novomeščani so do zmage s 5:2 prišli v Mariboru, medtem ko so Izolčanke, prav tako s 5:2, doma premagale Ljubljano. Povratni tekmi sta na sporedu v soboto, 25. maja, v finalu končnice se igra na dve zmagi.

Read more »

Na povratnih tekmah polfinala končnice lige Vzajemna 1. SNTL sta se v ženski konkurenci vodilni ekipi rednega dela državnega prvenstva brez večjih težav uvrstili v veliki finale. Izolčanke, ki branijo naslov, so v domači tekmi s 5:1 premagale Logatčanke, z zmago s 5:1 pa so se v finale proti Pucončankam uvrstile tudi Ljubljančanke. V moškem finalu bomo videli ponovitev lanskega obračuna med Krko in Mariborom. Novomeščani so doma s 5:2 premagali Kemo, Mariborčani pa so po domači zmagi Ravenčane ugnali tudi v gosteh. Tudi tokrat s 5:3. Prvi finalni tekmi bosta na sporedu 22. maja, drugi 25. maja in morebitni tretji 1. junija.

Read more »

Na prvih polfinalnih tekmah končnice lige Vzajemna 1. SNTL je v moški konkurenci Krka v gosteh premagala domačo Kemo s 5:2, v Mariboru pa so s 5:3 proti Inter Diskontu I slavili domačin. V prvi ženski ligi sta obe zmagi odšli v goste, Ljubljana je s 5:0 premagala domačo Kemo, v Logatcu pa je s 5:2 slavil Arrigoni. Druge tekme bodo na sporedu v soboto, morebitne tretje pa v sredo, 17. aprila.

Read more »

Devetouvrščena ekipa letošnje prve moške, Kajuh Slovan in drugouvrščena ekipa druge moške lige, ŠD SU, se bosta v četrtek, ob 18. uri, pomerili v prvi kvalifikacijski tekmi za ligo Vzajemna1. SNTL. Povratna tekma bo na sporedu v soboto, 13. aprila, ob 10. uri v ŠC Livada – NTC SU, morebitna tretja tekma pa bo prav tako v Novem mestu.

Read more »

V rednem delu lige Vzajemna 1. SNTL sta prvi mesti osvojili ekipi Ljubljane in Krke. Zanimivo je, da so tako Novomeščani kot Ljubljančanke izgubili po enkrat, toda s polfinalnimi tekmami končnice se prvenstvo praktično začenja znova. Prve tekme bodo na sporedu v sredo, v prvi moški ligi sta polfinalna para Krka – Kema in Inter Diskont – Maribor, v prvi ženski ligi pa Ljubljana – Kema in Arrigoni – Logatec. Povratne tekme bodo na sporedu v soboto, 13. aprila, morebitne tretje pa prihodnjo sredo, 17. aprila. Naslova državnih prvakov branijo Izolčanke in Novomeščani. Samo Kema z žensko in moško ekipo v polfinalu končnice.

Read more »

V zadnjem krogu rednega dela v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL sta bila na sporedu derbija vodilnih ekip, ki pa nista več odločala o prvem mestu. Aktualni državni prvaki so s 5:1 premagali Mariborčane, ki tako niso izkoristili poraza Inter Diskonta na gostovanju v Izoli, kjer je Arrigoni slavil s 5:4. V polfinalu bo igrala tudi Kema I, ki je bila s 5:0 boljši od ekipe Cornilleau Mengeš, medtem ko je prva mengeška ekipa s 5:1 ugnala Soboto. Savinja je v Ljubljani s 5:4 premagala domači Kajuh Slovan. Navkljub porazu proti branilkam naslova, Izolčankam, je Ljubljana osvojila prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Izolčanke bodo končnico začele z drugega mesta, Logatec, ki je v zadnjem krogu s 5:2 premagal Jesenice je tretji, v polfinalu pa bo igrala tudi Kema, ki je bila s 5:3 boljša od Vesne. Končno peto mesto je osvojil Kajuh Slovan, ki Preserjankam ni oddal niti dvoboja.

Read more »

Po dveh tednih premora se je s tekmami 17. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL. V ženski ligi je na Galjevici Ljubljana s 5:3 ugnala Kajuh Slovan, z zmago pa si je tudi že zagotovila prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Prav tako se je s 5:3 končal obračun za tretje mesto, ki je pripadel Logatčankam. V Vrtojbi so aktualne državne prvakinje, Izolčanke, slavile s 5:1, na Preserju pa so s 5:0 derbi začelja dobile Jeseničanke. Tudi v prvi moški ligi so branilci naslova, Novomeščani, do zmage prišli v gosteh. S 5:1 so premagali Cornilleau Mengeš II, Ravenčani so doma s 5:3 premagali Kajuh Slovan, Mariborčani pa s 5:2 Arrigoni. Zadnjeuvrščeni Sobočani so pošteno namučili Pucončane, ki so do zmage prišli šele v devetem dvoboju, medtem ko so Savinjčani doma premagali Mengeš I.

Read more »
Preskoči na orodno vrstico