SNTL

V zadnji prvi polfinalni tekmi končnice 1. SNTL za ženske je v ponovljenem lanskem finalu Kajuh Slovan v gosteh premagal Arrigoni s 5:0. Aktualne državne prvakinje so tekmo odigrale brez svoje najboljše igralke Jane Ludvik. Za Kodeljevčanke sta po dve zmagi prispevali Lara Opeka in Enya Moltara, eno pa je dodala Tjaša Novak. V prvi polfinalni tekmi je bila Vesna, prav tako v gosteh, boljša od Keme Puconcev s 5:1. Povratni tekmi bosta v sredo, 9. junija, morebitni tretji pa v soboto, 12. junija, obe v Ljubljani.

Read more »

V drugi polfinalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške je v dvoboju lanskoletnih finalistov aktualni državni prvak, Maribor, s 5:1 premagal Fužinar Inter Diskont. Za uvrstitev v finale potrebujejo le še zmago, tako kot tudi ŠD SU, ki je bil v petek s 5:0 v gosteh boljši do Keme Puconcev. Prav tako v petek je Vesna v prvi polfinalni tekmi 1. SNTL za ženske v Puconcih domačo Kemo premagala s 5:1. Arrigoni in Kajuh Slovan bosta svojo prvo polfinalno tekmo igrala v ponedeljek,7. junija. Druge tekme so na sporedu v sredo, 9. junija, morebitne tretje pa v soboto, 12. junija.

Read more »

S tekmama v Puconcih se je začela končnica v obeh 1. SNTL. Na obeh tekmah sta slavili gostujoči ekipi, ki sta redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu: ŠD SU je s 5:0 premagal moško ekipo Keme Puconcev I, zaloška Vesna pa je bila od domače ekipe boljša s 5:1.

Read more »

Po več kot mesecu dni premora se bo v petek s tekmami polfinala končnice nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. Prvi dve tekmi bosta na sporedu v Puconcih, kjer bo moška ekipa Keme I gostila najbolje uvrščeno ekipo rednega dela prvenstva, ŠD SU, ženska ekipa Keme I pa Vesno, ki je bila najboljša v prvi ženski ligi. V drugih dveh polfinalnih obračunih se bodo pomerili lanskoletni finalisti končnice državnega prvenstva. V soboto bo branilec naslova, Maribor, gostil ravenski Fužinar Inter Diskont, Izolčanke, trikratne zaporedne državne prvakinje pa bodo s Kajuh-Slovanom doma igrale v ponedeljek, 7. junija. Na sporedu sta tudi prvi tekmi za popolnitev 1. SNTL za moške in 2. SNTL za moške. Igra se na dve zmagi.

Read more »

Miha Štamcar, 30.05.2021 ob 16:25

S tekmami petega kroga se je končalo letošnje tekmovanje v 2. SNTL za moške. Z dvema domačima zmagama, proti Rakeku in Melaminu, se je prvega mesta veselila Vesna, ki se je neposredno uvrstila med najboljše slovenske klube. V kvalifikacijah za uvrstitev v 1. SNTL za moške bo igral Cornilleau Mengeš II, ki je do odločilne zmage prišel že minulo sredo v Kranju.

Read more »

V svoji ne prav dolgi zgodovini se NTK Kema Puconci lahko pohvali s številnimi uspehi. Njihova moška članska ekipa je med drugim tudi že trikrat osvojila naslov državnih prvakov, v klubu pa so lahko upravičeno ponosni, da bodo imeli v letošnji končnici 1. SNTL obe svoji ekipi. Že drugič v zadnjih treh letih. O letošnji sezoni in načrtih smo se pogovarjali s trenerjem kluba Mirkom Ungerjem.

Read more »

Minuli konec tedna so bile na sporedu tekme tretjega kroga v 2. SNTL za moške, najbolj zadovoljni pa so bili v taboru Vesne iz Zaloga. Z zmago nad ekipo Cornilleau Mengeš II so namreč edina ekipa, ki je še brez poraza. V soboto so dvakrat praznih rok ostali Ptujčani, naprej v Kočevju, nato še na Rakeku.

Read more »

Nedavno mladinsko državno prvenstvo na Rakeku je zaznamoval še ne osemnajstletni Aljaž Godec, član NTK Fužinar Inter Diskont, ki se je domov vrnil s tremi zlatimi kolajnami. S tem je ponovil lanski podvig klubskega soigralca Žige Kristijana Žigona, ki ga je premagal v finalu posamezno, skupaj z njim pa se je veselil naslova med dvojicami. Do tretje zlate kolajne je Aljaž, ki se po letošnji sezoni seli v trening center KITT v Karlsruhe, prišel s klubsko soigralko  Nušo Kadiš.

Read more »

Bojan Tokič, Darko Jorgić, Deni Kožul in Jan Žibrat bodo v zgodovino slovenskega namiznega tenisa zagotovo vpisani z zlatimi črkami, saj so pred slabimi štirimi leti na ekipnem evropskem prvenstvu v Luksemburgu osvojili bronasto kolajno. Tri leta pozneje je trojica, v ekipi je bil še Peter Hribar, v portugalskem Gondomarju spisala nov zgodovinski mejnik – uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu. Manjkal je le Jan Žibrat, ki se je po svetovnem prvenstvu v Budimpešti leta 2019 poslovil od reprezentance. Čeprav je star šele 29 let, se je profesionalno podal v trenerske vode, še vedno pa igra tudi v tretji nemški ligi.

Read more »

V 2. SNTL za moške so bile na sporedu tekme drugega kroga. Do pomembne zmage je prišel Cornilleau Mengeš II, ki je s 5:1 premagal Rakek, Ptuj pa je bil s 5:4 boljši od velenjskega Tempa in je še brez poraza. Tako kot tudi zaloška Vesna, ki je z novima zmagama edina ekipa, ki še ni izgubila niza. Do prvih zmag je prišla tudi Ilirija.

Read more »

V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva sta bili v 1. SNTL za moške odprti še dve vprašanji, katera ekipa bo ob ŠD SU I, Fužinar Inter Diskontu in Mariboru še igrala v končnici prvenstva ter kdo bo igral v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v ligi. Najbolj zadovoljni so bili v taboru Keme Puconcev, ki bo navkljub porazu z Ravenčani igrala v končnici ter v Kajuh Slovanu in Savinji I, ki sta si zagotovila obstanek v ligi. Tudi v 1. SNTL za ženske bo ob Vesni I, Kajuh Slovanu in Arrigoniju v končnici za naslov državnih prvakinj prav tako igrala Kema Puconci, ki je v odločilni tekmi doma premagala Fužinar Inter Diskont. 

Read more »

V preloženi tekmi šestega kroga v 1. SNTL za ženske je ekipa Kajuh Slovana v svoji dvorani premagala Cirkovce s 5:3. S tremi zmagami se je pri domačinkah izkazala Lara Opeka. Z zmago so si Kodeljevčanke po rednem delu državnega prvenstva že zagotovile drugo mesto, Cirkovce pa so pred zadnjim krogom še v igri za končnico.

Read more »

Čeprav se zaradi Covid-19 situacije leto 2021 ni začelo prav nič drugače kot lansko leto, pa bomo letos za razliko od lani (vsaj upamo tako!) lahko spremljali športnike na 32. olimpijskih igrah moderne dobe v Tokiu. Preložene igre so podaljšale sanje slovenske namiznoteniške reprezentance o nastopu v deželi vzhajajočega sonca.

Read more »

Ljubljanski športni park Kodeljevo je sinonim za šport, rekreacijo in izobraževanje. Med številni društvi, ki zaznamujejo ta prostor, je tudi Namiznoteniško društvo Kajuh-Slovan, ki med drugim skrbi za prepoznavnost namiznega tenisa, in sicer tako, da izvaja vadbe otrok v sodelovanju z ljubljanskimi osnovnimi šolami.

Read more »

V četrtek je bila na sporedu še zadnja tekma preloženega šestega kroga v 1. SNTL za moške, v kateri sta se pomerili ekipi, Fužinar Inter Diskont in Maribor, ki sta do zdaj izgubili le proti vodilnemu ŠD SU. Na Ravnah je o zmagovalcu odločal deveti dvoboj, v njem pa je mladinski reprezentant Žiga Kristijan Žigon s 3:0 premagal izkušenega Matevža Črepnjaka za končno zmago Ravenčanov.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico