SNTL

V skladu s trenutno veljavnimi odloki glede epidemije virusa covid-19 in na podlagi sklepov sestanka Liga odbora NTZS z dne, 11. aprila, se bo v soboto, 24. aprila, začelo tudi državno prvenstvo v 2. in 3. SNTL za moške. V 2. SNTL za ženske se je od šestih ekip, ki so imele možnost prijave, prijavila le ekipa NTK Krka, tako da se tekmovanje v 2. SNTL za ženske za sezono 2020/2021 ne bo izvedlo!

Read more »

V soboto in nedeljo so bile na sporedu tudi že prve tekme preloženega petega in šestega kroga v obeh 1. SNTL. Čeprav vodilne ekipe, z izjemo Vesne I niso igrale, se vrh prvenstvene lestvice ni spremenil.

Read more »

V portugalskem Guimaresu bodo od srede, 21. aprila, do nedelje, 25. aprila, potekale evropske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu v kategoriji posamezno.

Read more »

Miha Štamcar, 17.04.2021 ob 23:58

Tudi po tritedenskem odmoru na vrhu obeh prvenstvenih lestvic v 1. SNTL ni prišlo do sprememb. V prvi moški ligi sta vodilni ekipi zmagali, Maribor je bil doma s 5:3 boljši od Krke, ŠD SU pa v gosteh od Arrigonija. Do gostujočih zmag sta prišla tudi Kajuh Slovan, ki je na Muti slavil s 5:0 in Fužinar Inter Diskont, ki je v Lučah domačo Savinjo I premagal s 5:2. Za presenečenje je poskrbel Mengeš, ki je bil po hudem boju s 5:4 boljši od Keme Puconci I. V prvi ženski ligi sta vodilni ekipi do novih zmag prišli brez izgubljenega dvoboja, Vesna I je doma premagala Rakek, Kajuh Slovan pa v gosteh drugo zaloško ekipo. Do pomembne zmage je v gosteh prišla Kema Puconci, ki je s 5:2 premagala Cirkovce, medtem ko je bil Fužinar Inter Diskont s 5:2 boljši od Letrike. Aktualni državni prvak, Arrigoni, je doma s 5:1 ugnal Logatec.

Read more »

Miha Štamcar, 16.04.2021 ob 19:36

S tekmami sedmega kroga se bo v soboto po treh tednih spet nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V prvi moški ligi sta brez poraza le še Maribor in ŠD SU, v prvi ženski pa Kajuh Slovan in Vesna I. Mariborčane v tem krogu čaka domači obračun s Krko, medtem ko bo druga novomeška ekipa, ŠD SU, gostovala v Izoli. V prvi ženski ligi pa bodo Kodeljevčanke gostovale v Zalogu pri drugi ekipi Vesne, medtem ko bo prva doma igrala z Rakekom. Že v nedeljo pa bo na sporedu tudi nekaj tekem preloženega petega in šestega kroga.

Read more »

Od ponedeljka, 12. 4. 2021, so po odloku Vlade RS spet dovoljeni treningi v članski, mladinski in kadetski kategoriji, prav tako pa tudi tekme. Zaradi zadnje prekinitve trenažnih procesov so tekme šestega kroga v obeh 1. SNTL, ki bi morale biti na sporedu v sredo, 14. aprila, prestavljene na poznejši termin. Prav tako se bodo pozneje odigrale tudi tekme petega kroga, tako da se bo to soboto prvenstvo nadaljevalo s sedmim krogom. V 1. SNTL za moške sta po štirih odigranih krogih brez poraza aktualni državni prvak Maribor in ŠD SU Novo mesto, v 1. SNTL za ženske pa imata maksimalno število točk prav tako le še dve ekipi, Kajuh Slovan in Vesna I.

Read more »

Vlada Republike Slovenije je na petkovi dopisni seji sprejela odlok o izvajanju športnih dejavnosti v času epidemije novega koronavirusa ter določila podobne omejitve, ki so veljale pred 1. aprilom. Tako bodo od ponedeljka znova dovoljeni treningi in tekme registriranim športnikom, v obeh 1. SNTL pa bodo z državnim prvenstvom nadaljevali v soboto, 17. aprila, ko se bodo igrale tekme sedmega kroga. V kratkem bo znano tudi, kdaj se bodo začela tekmovanja v 2. SNTL in 3. SNTL.

Read more »

V skladu z odlokom vlade glede epidemije COVID-19 se od 1. 4. do vključno 11. 4. 2021 ustavljajo vsa športna tekmovanja v okviru Republike Slovenije, razen določenih mednarodnih tekmovanj. Zato se za nedoločen čas prestavita tudi 5. krog v 1. SNTL za moške in v 1. SNTL za ženske, ki bi se moral odigrati v soboto, 3. aprila 2021, in člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti, 10. in 11. aprila v Mengšu.

Read more »

Po četrtem krogu 1. SNTL moški sta brez poraza le še dve ekipi, aktualni državni prvak Maribor in ŠD SU. Mariborčani so na derbiju v Puconcih s 5:2 premagal do zdaj vodilno Kemo I, za katero je bil to prvi letošnji poraz, Novomeščani pa so bili doma s 5:1 boljši od Xiom Mute. Do prve zmage je prišla Krka, ki je s 5:4 ugnala Mengeš I, ravenski Inter Diskont pa je bil s 5:1 boljši od Kajuh Slovana. Prvih dveh letošnjih točk se je v Izoli veselila tudi Savinja I, ki je zmagala s 5:2. V četrtem krogu 1. SNTL ženske sta bili vodilni ekipi uspešni v gosteh. Kajuh Slovan je s 5:2 premagal Fužinar Inter Diskont, Vesna I pa Kemo Puconci. Do svoje prvoligaške zmage je prišla druga ekipa Vesne, ki je presenetila domači Logatec s 5:3, v bližnjem Rakeku pa so Cirkovce premagale domačinke s 5:0. Tekma med Arrigonijem in Letriko bo na sporedu v nedeljo, 28. marca.

Read more »

V 1. SNTL moški so v današnjih tekmah tretjega kroga več uspeha imele gostujoče ekipe, ki so zabeležile tri zmage. Vodilna Kema Puconci je v derbiju kroga v gosteh brez izgubljenega niza premagala do tega kroga prav tako neporaženo Xiom Muto, novomeški ŠD SU pa ljubljanski Kajuh Slovan. Krka je tudi po treh odigranih krogih še brez zmage, saj je doma z 1:5 izgubila proti Fužinar Inter Diskontu, medtem ko je branilec naslova državnega prvaka, Maribor, doma s 5:1 premagal Arrigoni. Do svoje letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:3 boljši od Savinje I. V 1. SNTL ženske sta bili danes odigrani le dve tekmi tretjega kroga. Vesna je po zmagi Ivane Zera nad Kim Fink s 5:4 premagala Izolčanke, lažje delo pa so imele Ravenčanke, ki so na Rakeku domačo ekipo premagale s 5:0.

Read more »

Miha Štamcar, 20.03.2021 ob 23:59

V drugem krogu 1. SNTL moški je bilo najbolj vroče v Novem mestu, kjer je v športnem centru Livada s 5:4 zmagal ŠD SU. Do minimalne zmage je v Izoli prišel tudi Xiom Muta, po dve zmagi pa imata še aktualni državni prvak Maribor, ki je v gosteh s 5:3 premagal Savinjo ter Kema Puconci I, ki je bila doma s 5:1 boljša od Kajuh Slovana. Do zmage s 5:1 je proti Mengšu I prišel tudi Fužinar Inter Diskont. V 1. SNTL ženske sta po drugem krogu z dvema zmagama Kajuh Slovan in Vesna I. Kodeljevčanke so s 5:0 zmagale v Puconcih, Založanke pa v Šempetru pri Novi Gorici. Sosedski obračun v Logatcu je pripadel domačinkam, ki so s 5:1 premagale Rakek, aktualne državne prvakinje so doma s 5:0 premagale Vesno II, na Ravnah pa so bile Cirkovčanke s 5:3 boljše od domačega Fužinar Inter Diskonta. Tekme tretjega kroga bodo na sporedu že v sredo, 24. marca.

Read more »

Miha Štamcar, 18.03.2021 ob 15:53

Leto 2020 je bilo zaznamovano s COVID-19 situacijo in prav nič drugače se ni začelo leto 2021. Organizacija 32. olimpijskih iger (OI) moderne dobe (Games of the XXXII Olympiad) je bila zaradi COVID-19 situacije preložena (prvič v zgodovini iger). Trikrat so bile olimpijske igre odpovedane zaradi vojne (1916, 1940 in 1944). Nov termin pa je le podaljšal sanje slovenske namiznoteniške reprezentance o nastopu v deželi vzhajajočega sonca.

Read more »

Miha Štamcar, 14.03.2021 ob 00:11

Po sklepu Liga odbora in Izvršnega odbora NTZS se bo v obeh 1. SNTL igrala le spomladanska polovica rednega dela tekmovanja, od vključno prvotno predvidenega 10. kroga naprej in nato še končnica, v kateri bodo nastopile najboljše štiri ekipe iz rednega dela. V prvih tekmah so bili v prvi moški ligi bolj uspešne gostujoče ekipe. Novomeški ŠD SU je na Ravnah premagal domači Fužinar Inter Diskont s 5:2, branilec naslova, Maribor je v Mengšu prav tako slavil s 5:2, Pucončani pa so s 5:3 premagali Krko. S 5:4 pa sta v svojih dvoranah prišla Xiom Muta proti Savinji in Kajuh Slovan proti Arrigoniju. V prvi ženski ligi je v derbiju uvodnega kroga Kajuh Slovan doma s 5:3 premagal branilca naslova, Arrigonija, na drugih tekmah pa so bile uspešne gostje. Prva ekipa Vesne je s 5:2 zmagala v Cirkovcah, Letrika je s 5:0 v Zalogu premagala drugo ekipo Vesne, prav tako s 5:0 pa je Kema Puconci do zmage prišla v Rakeku.

Read more »

Nekoliko v senci odličnih iger Darka Jorgiča na na WTT Middle East Hub – WTT Star Contender v Dohi, se bo v soboto, 13. marca, začelo letošnje ekipno državno prvenstvo v 1. Slovenski namiznoteniški ligi za člane in članice. Zaradi dosedanje prepovedi domačih namiznoteniških tekmovanj zaradi epidemije virusa covid-19 (ki je trenutno za prvoligaške članske lige odpravljena) in posledično pomanjkanja igralnih terminov, se bo po sklepu Liga odbora in Izvršnega odbora NTZS odigrala le spomladanska polovica rednega dela tekmovanja (brez jesenskega dela), od vključno prvotno predvidenega 10. kroga naprej in nato še končnica, v kateri bodo nastopile najboljše štiri ekipe iz rednega dela.

Read more »

Zaradi usposabljanja za 1. stopnjo (»Strokovni delavec 1, športno treniranje, namizni tenis«) po novem zakonu o športu vam posredujemo informacijo o preliminarni prijavi na usposabljanja.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico