Rekreativci

Minulo soboto so se v organizaciji NTK Ljutomer pomerili veteranke in veterani za kakovostno lestvico Republike Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 92 igralk in igralcev, ki so se pomerili v devetih starostnih kategorijah v posamični konkurenci ter v treh kategorijah v igri dvojic.

Read more »

V soboto, 21. septembra, je Športno društvo Stična organiziralo 3. namiznoteniški turnir STIČNA OPEN 2019 za rekreativce, ki je potekal v Športni dvorani Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici. Turnir je imel mednarodni pridih, saj so nastopili tudi štirje igralci iz Italije in dva igralca iz Hrvaške, skupaj pa je nastopilo 41 igralcev.

Read more »

Sporočamo žalostno vest, da je v 69. letu starosti umrl Venceslav Pajntar, dolgoletni namiznoteniški delavec, ustanovitelj NTK Vrtojba in nekdanji republiški kapetan za ženske.

Pogreb bo v sredo, 11. septembra, ob 16.30 na pokopališču v Šempetru pri Novi Gorici.

 

V času od 30. junija do 6. julija je v madžarski prestolnici Budimpešti potekalo evropsko prvenstvo za veterane v namiznem tenisu. Tega veličastnega dogodka se je udeležilo več kot 3400 udeležencev iz 42 držav. Največ jih je bilo iz Nemčije, številna pa je bila tudi udeležba Slovencev. Prijavilo se jih je kar 47, tekmovalo pa jih je 44.

Read more »

V sklopu Rudolfovih tednov športa je Športno društvo SU v sodelovanju z Zavodom Novo mesto, v četrtek, 16. maja, organiziralo turnir v namiznem tenisu, pri katerem sta bila v ospredju povezovanje generacij in druženje. Udeležilo se ga je več kot 100 igralk in igralcev iz različnih krajev Slovenije, ki so med seboj imeli tudi do 70 let razlike.

Read more »

V soboto je v športni dvorani v Kidričevem potekalo letošnje državno prvenstvo za veterane in rekreativce v namiznem tenisu. Za naslove državnih prvakov so se borili v 17 različnih kategorijah, vse pohvale pa si za odlično organizacijo zasluži NTK Kidričevo.

Read more »

Že 20. Menihov mednarodni turnir za veterane in rekreativce je v Topolšico tudi letos privabil veliko število igralk in igralcev, ki so pred številnimi gledalci prikazali odlične boje. Tekmovali so v petih moških in dveh ženskih posamičnih kategorijah, prireditelj, Namiznoteniški klub SPIN Šoštanj pa je podelil priznanja najboljšim v dvojicah.

Read more »

V organizaciji TVD Partizana Velike Lašče je minulo soboto potekal že 19. Cenetov memorial, mednarodni veteranski turnir, ki je privabil 84 igralcev in igralk, ki so nastopili v šestih kategorijah. Zmagovalci po posameznih kategorijah so bili Lucija Grad (ženske do 49 let), Jasna Šebjanič Pupis (ženske nad 50 let), Stanislav Lošić (moški 40 do let), Darijan Vizjak (moški od 50 do 59 let), Fredi Vodušek (moški od 60 do 69 let) in Damir Horvat (moški nad 70 let). Pokrovitelj tekmovanja je bila občina Velike Lašče.

Read more »

NTK Partizan Prebold je, v soboto, 15.12.2018, priredil 7. odprti mednarodni namiznoteniški turnir. Turnir je potekal v veliki telovadnici OŠ Prebold, na desetih namiznoteniških mizah. Tekmovalci so prišli iz Vojvodine (Bečej, Ođžaci), Srbije (Beograd), Hrvaške (Duga Resa) in Slovenije, skupaj pa je nastopilo 47 moških in dve ženski. Turnir je vodil Janez Zore, tekmovanje pa je potekalo v različnih starostnih kategorijah.

Read more »

V nedeljo je v športni dvorani ŠIC Ljutomer potekal 16. mednarodni turnir mesta Ljutomer za veterani in neregistrirane igralce. Organizator NTK Ljutomer je igralce sprejel s pogrinjkom z domače kuhinje ter pripravil pogoje za dobre dvoboje. V nekoliko okrnjeni udeležbi, vendar še vedno močni zasedbi igralcev, so dvoboji potekali na 14 mizah.

Read more »

V dvorani na Galjevici je minulo soboto v organizaciji NTK Veteran potekal že 23. memorialni odprti mednarodni namiznoteniški turnir veteranov in 13. memorialni turnir Andreja Kastelica – Sove. Nastopilo je 10 igralk in 86 igralcev, med njimi tudi vsakoletni hrvaški gostje, dva Italijana, dva Avstrijca in igralec iz Srbije. Med najboljšimi slovenskimi veterani je bil tudi nekdanji evropski prvak in član Hrama slovenskih športnih junakov Edo Vecko.

Read more »

Prostovoljci NTD Kajuh-Slovan so se ob 50-ti obletnici ustanovitve društva še prav posebej potrudili in organizirali dvodnevni namiznoteniški turnir s presežki, ki so krasili tekmovanje že v minulih letih. V preteklosti je na turnirju sodelovalo tudi po tisoč nastopajočih. Tej številki se je danes težko približati, saj namizni tenis v poplavi različnih športov težko ohranja svoj status. Vendar je v prenovljeni dvorani na Kodeljevem, 211 prijavljenih tekmovalcev, pod vrhunsko osvetlitvijo pokazalo, da je namizni tenis še kako atraktiven šport.

Read more »

Letošnja namiznoteniška sezona v Sloveniji se je začela konec minulega tedna s četrtim turnirjem v spomin na legendarnega Mirka Ungerja starejšega. V športni dvorani pri OŠ III se je v Murski Soboti zbralo 88 udeležencev v mlajših kategorijah in 54 v članski in veteranski kategoriji. Hkrati je bilo to že 49. odprto prvenstvo Murske Sobote v namiznem tenisu, prireditelj, NTK Sobota, pa že razmišlja o jubilejnem, petdesetem.

Read more »

Miha Štamcar, 10.07.2018 ob 06:50

Minulo soboto je v Opatiji potekal 10. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu, ki so se ga udeležili številni igralci iz Italije, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Med slovenskimi predstavniki je vlogo prvega nosilca opravičil Bojan Maselj, ki je slavil v kategoriji od 50 do 60 let, z drugim mestom pa se je izkazal tudi Fredi Vodušek, ki je bil drugi v kategoriji od 60 do 70 let.

Read more »

Od 18. do 24. junija je v Las Vegasu potekalo 19. svetovno veteransko prvenstvo. V upanju na čim boljši izid se je v ZDA odpravilo tudi petnajst slovenskih igralk in igralcev, najvišje pa so prišli Edo Vecko v posamični kategoriji nad 70 let in v dvojicah od 70 do 75 let s Fincem Mattijem Lappalainenom, ter ženska dvojica Barbara Jančič in Mojca Smolej v kategoriji od 40 do 45 let. Vsi so tekmovanje končali v četrtfinalu.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico