Rekreativci

Skladno z navodili OKS in MIZŠ in po uskladitvi s člani IO NTZS sporočamo, da zaradi znanih izrednih razmer nastalih z epidemijo COVID – 19, do preklica odpovedujemo organizacijo vseh turnirjev, vključno z ligaškimi tekmovanji (SNTL) pod okriljem NTZS.

Predsednik NTZS

Mag. Marjan Hribar

 

 

 

V soboto je v Topolšici potekal že 21. Menihov mednarodni turnir za veterane in rekreativce, ki je privabil 77 udeležencev. Nastopili so v šestih moških in dveh ženskih kategorijah, v posameznih kategorijah pa so zmagali Jure Pejovnik, Matevž Žgank, Bojan Maselj, Fredi Vodušek, Miro Šemrov, Kruno Ječmenjak, Franciska Pad, Dragica Lapajna ter dvojice Pad/Belavič, Žgank, G. Štor in Vodušek/Kozjek.

Read more »

Miha Štamcar, 19.01.2020 ob 11:24

V organizaciji Športnega društva Muta in v sodelovanju NTK Muta je na Muti v soboto potekal 22. Friedhelmov memorial za rekreativne igralce namiznega tenisa, ki se ga je udeležilo 35 igralcev. Tekmovanje prirejajo v spomin na predsednika nemškega Poštnega športnega društva iz Heiligenhausa, Friedhelma Klasna, s katerim ŠD Muta sodeluje že 51 let. Prijateljstvo in sodelovanje med dvema manjšima društvoma sega v leto 1968. Tega leta se je odvilo prvo srečanje med obema društvoma, predstavnik PSV-ja pa je bil Klasen Friedhelm.

Read more »

Minulo soboto so se v organizaciji NTK Ljutomer pomerili veteranke in veterani za kakovostno lestvico Republike Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 92 igralk in igralcev, ki so se pomerili v devetih starostnih kategorijah v posamični konkurenci ter v treh kategorijah v igri dvojic.

Read more »

V soboto, 21. septembra, je Športno društvo Stična organiziralo 3. namiznoteniški turnir STIČNA OPEN 2019 za rekreativce, ki je potekal v Športni dvorani Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici. Turnir je imel mednarodni pridih, saj so nastopili tudi štirje igralci iz Italije in dva igralca iz Hrvaške, skupaj pa je nastopilo 41 igralcev.

Read more »

Sporočamo žalostno vest, da je v 69. letu starosti umrl Venceslav Pajntar, dolgoletni namiznoteniški delavec, ustanovitelj NTK Vrtojba in nekdanji republiški kapetan za ženske.

Pogreb bo v sredo, 11. septembra, ob 16.30 na pokopališču v Šempetru pri Novi Gorici.

 

V času od 30. junija do 6. julija je v madžarski prestolnici Budimpešti potekalo evropsko prvenstvo za veterane v namiznem tenisu. Tega veličastnega dogodka se je udeležilo več kot 3400 udeležencev iz 42 držav. Največ jih je bilo iz Nemčije, številna pa je bila tudi udeležba Slovencev. Prijavilo se jih je kar 47, tekmovalo pa jih je 44.

Read more »

V sklopu Rudolfovih tednov športa je Športno društvo SU v sodelovanju z Zavodom Novo mesto, v četrtek, 16. maja, organiziralo turnir v namiznem tenisu, pri katerem sta bila v ospredju povezovanje generacij in druženje. Udeležilo se ga je več kot 100 igralk in igralcev iz različnih krajev Slovenije, ki so med seboj imeli tudi do 70 let razlike.

Read more »

V soboto je v športni dvorani v Kidričevem potekalo letošnje državno prvenstvo za veterane in rekreativce v namiznem tenisu. Za naslove državnih prvakov so se borili v 17 različnih kategorijah, vse pohvale pa si za odlično organizacijo zasluži NTK Kidričevo.

Read more »

Že 20. Menihov mednarodni turnir za veterane in rekreativce je v Topolšico tudi letos privabil veliko število igralk in igralcev, ki so pred številnimi gledalci prikazali odlične boje. Tekmovali so v petih moških in dveh ženskih posamičnih kategorijah, prireditelj, Namiznoteniški klub SPIN Šoštanj pa je podelil priznanja najboljšim v dvojicah.

Read more »

V organizaciji TVD Partizana Velike Lašče je minulo soboto potekal že 19. Cenetov memorial, mednarodni veteranski turnir, ki je privabil 84 igralcev in igralk, ki so nastopili v šestih kategorijah. Zmagovalci po posameznih kategorijah so bili Lucija Grad (ženske do 49 let), Jasna Šebjanič Pupis (ženske nad 50 let), Stanislav Lošić (moški 40 do let), Darijan Vizjak (moški od 50 do 59 let), Fredi Vodušek (moški od 60 do 69 let) in Damir Horvat (moški nad 70 let). Pokrovitelj tekmovanja je bila občina Velike Lašče.

Read more »

NTK Partizan Prebold je, v soboto, 15.12.2018, priredil 7. odprti mednarodni namiznoteniški turnir. Turnir je potekal v veliki telovadnici OŠ Prebold, na desetih namiznoteniških mizah. Tekmovalci so prišli iz Vojvodine (Bečej, Ođžaci), Srbije (Beograd), Hrvaške (Duga Resa) in Slovenije, skupaj pa je nastopilo 47 moških in dve ženski. Turnir je vodil Janez Zore, tekmovanje pa je potekalo v različnih starostnih kategorijah.

Read more »

V nedeljo je v športni dvorani ŠIC Ljutomer potekal 16. mednarodni turnir mesta Ljutomer za veterani in neregistrirane igralce. Organizator NTK Ljutomer je igralce sprejel s pogrinjkom z domače kuhinje ter pripravil pogoje za dobre dvoboje. V nekoliko okrnjeni udeležbi, vendar še vedno močni zasedbi igralcev, so dvoboji potekali na 14 mizah.

Read more »

V dvorani na Galjevici je minulo soboto v organizaciji NTK Veteran potekal že 23. memorialni odprti mednarodni namiznoteniški turnir veteranov in 13. memorialni turnir Andreja Kastelica – Sove. Nastopilo je 10 igralk in 86 igralcev, med njimi tudi vsakoletni hrvaški gostje, dva Italijana, dva Avstrijca in igralec iz Srbije. Med najboljšimi slovenskimi veterani je bil tudi nekdanji evropski prvak in član Hrama slovenskih športnih junakov Edo Vecko.

Read more »

Prostovoljci NTD Kajuh-Slovan so se ob 50-ti obletnici ustanovitve društva še prav posebej potrudili in organizirali dvodnevni namiznoteniški turnir s presežki, ki so krasili tekmovanje že v minulih letih. V preteklosti je na turnirju sodelovalo tudi po tisoč nastopajočih. Tej številki se je danes težko približati, saj namizni tenis v poplavi različnih športov težko ohranja svoj status. Vendar je v prenovljeni dvorani na Kodeljevem, 211 prijavljenih tekmovalcev, pod vrhunsko osvetlitvijo pokazalo, da je namizni tenis še kako atraktiven šport.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico