NT Center

V skladu z odlokom vlade glede epidemije COVID-19 se od 1. 4. do vključno 11. 4. 2021 ustavljajo vsa športna tekmovanja v okviru Republike Slovenije, razen določenih mednarodnih tekmovanj. Zato se za nedoločen čas prestavita tudi 5. krog v 1. SNTL za moške in v 1. SNTL za ženske, ki bi se moral odigrati v soboto, 3. aprila 2021, in člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti, 10. in 11. aprila v Mengšu.

Read more »

Zaradi usposabljanja za 1. stopnjo (»Strokovni delavec 1, športno treniranje, namizni tenis«) po novem zakonu o športu vam posredujemo informacijo o preliminarni prijavi na usposabljanja.

Read more »

Že od petka naprej je Otočec v znamenju namiznega tenisa in tako bo vse do četrtka, ko se bodo končale letošnje zimske priprave slovenskih ženskih in moških reprezentanc. V t. i. mehurčku v sklopu hotela Šport in namiznoteniškega centra so tako, z izjemo slovenske moške izbrane vrste, zbrani vsi najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Treninge vodita Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih ženskih reprezentanc in Darijan Vizjaka, državni selektor moške kadetske in mladinske reprezentance, ki jima pri delu pomagajo še Miroslav Tokič, predsednik Strokovnega sveta NTZS Miloš Živkovič Peperko, sekretar NTZS Dane Šarlah in kondicijski trener Sašo Ogrizovič.

Read more »

Spoštovani!

Posredujemo informacijo o sproščanju ukrepov – Covid 19 s katerimi se zopet omogoča trening pod naslednjimi pogoji ( z današnjim dnem 15.02.2021):

Read more »

Spoštovane športnice in športniki,

Spoštovani športni delavci,

Cenjeni ljubitelji športa,

V teh težkih časih, ko si moramo skoraj čisto na novo urediti svoja bivanja in naše navade prilagoditi ukrepom, ki jih je sprejela vlada, tudi šport ni ostal nepoškodovan. Epidemija močno vpliva na organizirano ukvarjanje s športom.

Read more »

Na podlagi sklepa korespondenčne seje Izvršnega odbora Namiznoteniške zveze Slovenije bodo zaradi ponovne razglasitve epidemije COVID-19 vsa namiznoteniška tekmovanja in priprave pod okriljem NTZS preložena za nedoločen čas oziroma do izboljšanja zdravstvenega položaja. Tako se tudi ne bo začelo državno prvenstvo v 1. SNTL za moške in ženske, ki bi se moralo začeti v soboto, 24. oktobra, prav tako pa so preložene jesenske reprezentančne priprave kadetov, mladincev in članov do 21 let, ki bi morale biti od 26. do 29. oktobra na Otočcu. Pomembno pa je poudariti, da se bodo izvedla vsa predvidena dousposabljanja.

Read more »

Skladno z navodili OKS in MIZŠ in po uskladitvi s člani IO NTZS sporočamo, da zaradi znanih izrednih razmer nastalih z epidemijo COVID – 19, do preklica odpovedujemo organizacijo vseh turnirjev, vključno z ligaškimi tekmovanji (SNTL) pod okriljem NTZS.

Predsednik NTZS

Mag. Marjan Hribar

 

 

 

Sporočamo žalostno vest, da je v 69. letu starosti umrl Venceslav Pajntar, dolgoletni namiznoteniški delavec, ustanovitelj NTK Vrtojba in nekdanji republiški kapetan za ženske.

Pogreb bo v sredo, 11. septembra, ob 16.30 na pokopališču v Šempetru pri Novi Gorici.

 

V Izoli sta bili danes na sporedu obe zaostali tekmi šestega kroga v ligi Vzajemna 1. SNTL. Aktualne državne prvakinje so s 5:1 premagale lanskoletno finalistko končnice državnega prvenstva, Vesno, bolj napet pa je bil moški obračun med Arrigonijem in Cornilleau Mengšem II. Na koncu so se dveh točk za zmago s 5:4 veselili gostje.

Read more »

Spoštovani,

Veseli nas, da je kar nekaj klubov in staršev izrazilo zanimanje za vključitev igralk in igralcev v Nacionalni namiznoteniški trening center Slovenije. To nam daje podporo in spodbudo za nadaljevanje projekta s še večjim zagonom, za zagotavljanje najboljših pogojev za nadaljevanje njihove športne poti k vrhunskemu športu.

Z namenom, da staršem, trenerjem, klubskim delavcem in širši javnosti predstavimo, kako bo možno vključiti igralke in igralce v NT center, kakšni so pogoji za vključitev in kako bo zastavljeno delo v NT centru v prihodnje, vas vabimo na informativni sestanek, ki bo v četrtek, 26. marca 2015, ob 10:00 uri v Dijaškem domu Novo mesto, Šegova ulica 115, 8000 Novo mesto. 

Ker vam želimo podati kar največ informacij, se nam bosta na informativnem sestanku pridružili, poleg vodje NT Centra Jožeta Urha ter vodje razvoja NTZS Sajde Slatinšek, tudi predstavnica Dijaškega doma Novo mesto, ga. Nataša Kokol in predstavnica Gimnazije Novo mesto, ga. Petra Škof.

Prijazno vabljeni!

Dogodek v koledarju …

Ta teden so naše reprezentante, ki trenirajo v NT centru v Novem mestu, obiskale igralke zagrebškega STK Dr. Ćasl, sicer hrvaške državne prvakinje. Na Dolenjskem so gostovale Vugrinec, Mulobabić in Petrinšak. Naša Manca Fajmut  je dobila vse tri trening tekme proti Hrvaticam in potrdila dobro formo po nedavno osvojenem tretjem zaporednem naslovu članske državne prvakinje.

Dan pred tem so bili na obisku tudi igralci iste ekipe: Zeng Jia, Borna Kovać in Tomislav Japec, ki so proti Jorgiću, Kožulu in Peršoljo odigrali prijateljsko tekmo in izgubili s 4:5!

Jorgić – Kovać 3:2
Kožul – Japec 3:2
Peršolja – Zeng 1:3
Jorgić – Japec 3:0
Kožul – Zeng 0:3
Peršolja – Kovać 2:3
Jorgić – Zeng 0:3
Kožul – Kovać 
3:2
Peršolja – Japec 3:1

Foto4

Pretekli teden je v Lignanu Sabbiadoru potekal ITTF Premium Junior Circuit, kjer sta nastopila tudi člana NT centra Deni Kožul in Peter Hribar. Ob Tomu Šfiligoju in Eriku Paulinu sta ‘centraša’ osvojila ekipno srebro.

Zanj je bil najbolj zaslužen Kožul, ki je ta čas 19. mladinec Evrope in je našo ekipo pripeljal vse do finala, ob tem pa zabeležil skalpe nad 8. in 9. mladincem Evrope! Padla sta Romain Ruiz (Francija) in Bence Majoros (Madžarska). Ob tem je Deni v četrtfinalu premagal tudi dva Nemca Dennisa Kleina (17.) in Gerrita Engemanna (32.).

O nastopih našega drugega mladinca – Darko Jorgić, trenutno 6. mladinec na Stari celini, v Italiji ni nastopal – so se razpisali tudi na spletni strani Mednarodne namiznoteniške federacije (ITTF). Več si preberite na povezavi.

V tednu med 23. in 27. februarjem otroci iz večine slovenskih regij počitnikujejo, naši reprezentanti pa v Novem mestu trdo trenirajo pred delom sezone, ko bodo na sporedu vsa državna prvenstva.

Standardni ekipi članov NT centra so se na treningu ta teden pridružili še Erik PaulinAljaž FrelihRok TrtnikTamara PavčnikAna TofantAleksandra Vovk in Katarina Stražar.

Treningi potekajo pod vodstvom trenerskega tria iz Hrastnika – Jožeta UrhaAndreje Urh in Vesne Ojsteršek.

Na spletni strani Namiznoteniške zveze Slovenija (www.ntzs.si) sedaj lahko najdete novo podstran ‘NT center’, kjer boste lahko sledili utripu z Novega mesta. Read more »

Otočec, 12. avgust 2013

Danes je na Otočcu potekal namiznoteniški dogodek, kjer je Namiznoteniška zveza ob številčni udeležbi, podelila nagrade mladim igralcem, ki so na nedavnem Evropskem prvenstvu osvojili tri medalje in uradno najavila organizacijo prestižnega tekmovanja – Svetovni kadetski pokal, ki bo od 26. oktobra do 3. novembra 2013 potekal na Otočcu. Read more »

Preskoči na orodno vrstico