Vse novice

Slovenska dvojica Aleksandra Vovk in Katarina Stražar ter Mitja Omerzel, ki igra med dvojicami z Latvijcem Danielsom Kogansom, so se na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v romunski Cluj-Napoci uvrstili v osmino finala. Za vse druge se je tekmovanje v glavnem žrebu že končalo, v tolažilni skupini pa se je Žiga Žigon že prebil v četrtfinale.

Read more »

Miha Štamcar, 21.07.2018 ob 23:08

Na evropskem prvenstvu v Cluj-Napoci se je šesti tekmovalni dan v posamični konkurenci v drugi krog tekmovanja v mladinski konkurenci uspelo prebiti Aleksandri Vovk in Katarini Stražar, ki sta bili uspešni tudi v drugem krogu v igri dvojic. Med 32 najboljšimi dvojicami bosta igrala tudi Matija Novel in Rok Trtnik, medtem ko je Vovkova med mešanimi dvojicami z Moldavcem Vladislavom Ursujem obstala v drugem krogu. V kadetski konkurenci sta bila v prvem krogu uspešna Aljaž Godec in Mitja Omerzel, prav tako bosta v nedeljo še igrali dvojici Žiga Žigon in Aljaž Godec ter Mitja Omerzel in Daniels Kogans (Latvija). V prvem krogu je med posameznicami slavila tudi Blažka Harkai.

Read more »

Peti dan evropskega prvenstva v mlajših kategorijah so bili v Cluj-Napoci na sporedu posamični dvoboji in dvoboji v dvojicah. Vsi štirje slovenski mladinci so morali igrati v kvalifikacijah, uspešna pa sta bila Luka Breznik in Rok Trtnik. S tekmovanjem je v kvalifikacijah pri kadetinjah končala tudi Sara Tokič. Med mešanimi dvojicami so imeli slovenski predstavniki polovični uspeh, medtem ko je za slovenske kadetske mešane dvojice konec tekmovanja v Romuniji.

Read more »

Miha Štamcar, 19.07.2018 ob 22:06

Zadnji dan ekipnih bojev na evropskem prvenstvu v Cluj-Napoci so bili na sporedu dvoboji za končne uvrstitve. Spet so se najbolj izkazale slovenske mladinke, ki so v boju za deveto mesto premagale Španke s 3:2. Na 18. mesto so tekmovanje v Romuniji končali slovenski kadeti, mladinci so bili 22., kadetinje pa 32. V petek se začenja tekmovanje v posamični konkurenci in v igri dvojic.

Read more »

Na evropskem prvenstvu v romunskem Cluj-Napoci so slovenske mladinke četrti tekmovalni dan zabeležile dve zmagi in bodo v četrtek s Španijo igrale za končno deveto mesto. Slovenski mladinci so imeli polovični uspeh in bodo v četrtek igrali s Hrvaško v boju od 21. do 24. mesta. Po zmagi nad Izraelom čaka slovenske kadete obračun s Srbijo za mesta od 17. do 20., medtem ko bodo kadetinje po zmagi in porazu igrale z Latvijo za končno 31. mesto.

Read more »

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v romunski Cluj-Napoci je reprezentanca Nemčije kar dvakrat zaustavila slovensko izbrano vrsto. Najprej so v kvalifikacijah za uvrstitev v osmino finala s 3:0 slavili nemški kadeti, nato pa so z 0:3 proti svojim vrstnicam izgubile še slovenske mladinke. Za mladince je bil v kvalifikacijah za uvrstitev med 16 najboljših usoden Azerbajdžan, za katerega igrajo kar trije kitajski igralci, kadetinje pa so tekme v skupini Q začele z zmago proti Cipru s 3:2.

Read more »

Miha Štamcar, 16.07.2018 ob 22:23

Drugi dan evropskega prvenstva za mlajše kategoriji v romunski Cluj-Napoci so se z dvema zmagama izkazali slovenski kadeti, ki najprej s 3:0 premagali Estonijo, nato pa s 3:1 še Anglijo. V kvalifikacijah za uvrstitev med najboljših 16 ekip se bodo v sredo pomerili z Nemčijo. Med 16 najboljših ekip so se že uvrstile slovenske mladinke, ki so danes z 1:3 izgubile s Poljsko, nasprotnice še čakajo, tako kot tudi mladinci, ki so v skupini ostali praznih rok tudi proti Italiji. Do prve zmage so prišle kadetinje, ki jih v nadaljevanju tekmovanja čaka boj za uvrstitev od 29. do 40. mesta.

Read more »

Prvi dan evropskega prvenstva v Cluj-Napoci v Romuniji so od štirih slovenskih ekip najbolje svoje delo opravile mladinke, ki so prišle do dveh zmag. V prvi tekmi skupine D so presenetile Belorusinje, ki so jih ob dveh zmagah Aleksandre Vovk premagale s 3:1, nato pa so s 3:0 premagale še Belgijo. Do zmage so v drugem kakovostnem razredu v skupini J prišli tudi slovenski kadeti, ki so bili s 3:0 boljši od Finske.

Read more »

Miha Štamcar, 15.07.2018 ob 14:07

V noči iz sobote na nedeljo je nekaj tednov pred 72. rojstnim dnevom umrl legendarni Dragutin Šurbek, eden najboljših svetovnih namiznoteniških igralcev vseh časov. Šurbek je na svetovnih in evropskih prvenstvih osvojil kar 36 kolajn, nekdanji svetovni in evropski prvak v posamični konkurenci in v igri dvojic pa je svetovni vrh obvladoval skoraj tri desetletja.

Read more »

Miha Štamcar, 12.07.2018 ob 23:29

V Cluj-Napoci bo od 15. do 24. julija potekalo letošnje evropsko mladinsko prvenstvo, znane pa so tudi že skupine prvega dela tekmovanja. Slovenska izbrana vrsta se je na pot v Romunijo odpravila danes, že v nedeljo pa bodo na sporedu tekme prvega kroga v ekipnem delu tekmovanja. Obe slovenski mladinski ekipi bosta igrali v prvi kakovostni skupini, medtem ko bosta kadetski ekipi igrali v drugi kakovostni skupini.

Read more »

Selektorka slovenske ženske namiznoteniške reprezentance Vesna Ojsteršek je z ekipo Falcons v indijski superligi UTT osvojila drugo mesto. V finalu je njena ekipa izgubila proti Dabang Smashers s 7:11. Dvorane v Indiji so bile nabito polne, Ojsterškova pa je pridobila dragocene izkušnje, ki ji bodo v trenerski karieri prišle še kako prav.

Read more »

Miha Štamcar, 10.07.2018 ob 06:50

Minulo soboto je v Opatiji potekal 10. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu, ki so se ga udeležili številni igralci iz Italije, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Med slovenskimi predstavniki je vlogo prvega nosilca opravičil Bojan Maselj, ki je slavil v kategoriji od 50 do 60 let, z drugim mestom pa se je izkazal tudi Fredi Vodušek, ki je bil drugi v kategoriji od 60 do 70 let.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca v postavi Bojan Tokič, Darko Jorgič in Deni Kožul je na sredozemskih igrah v Tarragoni prišla do prvega mesta. V polfinalu so izbranci Andreje Ojsteršek Urh brez izgubljenega niza premagali domačine prvenstva, Špance, v finalu pa so s 3:1 ugnali še Francijo. Dvakrat je zmagal Bojan Tokič, eno zmago pa je dodal še aktualni sredozemski prvak v posamični konkurenci, Darko Jorgič.

Read more »

Drugi dan ekipnega tekmovanja na sredozemskih igrah v Tarragoni so bili v dopoldanskem času na sporedu četrtfinalni obračuni. Ob deseti uri so slovenska dekleta morala priznati premoč Turčiji, ki je po hudem boju slavila s 3:2, zato pa so dve uri pozneje izbranci Andreje Ojsteršek Urh brez izgubljenega dvoboja ugnali Turke. Ob 17. uri se bodo v polfinalu pomerili z domačini evropskega prvenstva.

Read more »

Na sredozemskih igrah v Tarragoni so bile danes na sporedu tekme v ekipnem delu tekmovanja. Z dvema zmagama, proti Grčiji in Portugalski, obakrat s 3:0, so se izbranci Andreje Ojsteršek Urh kot prvouvrščena ekipa uvrstili v četrtfinale. V njem bodo v petek ob 12. uri igrali proti Turčiji. S porazom proti Franciji z 2:3 in zmagi nad Portugalsko s 3:1 so se v četrtfinalu uvrstile tudi slovenske namiznoteniške igralke, ki bodo v petek, ob 10. uri, v četrtfinalu, prav tako igrale s Turčijo.    

Read more »

Preskoči na orodno vrstico