Vse novice

Vodstvo NTZS in številni organi znotraj zveze so v zadnjih mesecih intenzivno spremljali razmere v času epidemije in v želji, da slovenske igralke in igralci ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil s strani NIJZ in ITTF ter v zadovoljstvo praktično vseh slovenskih klubov tudi izpeljali prvenstvo do konca. V tem kontekstu gredo iskrene čestitke novim slovenskim prvakom NTK Arrigoni Izola pri ženskah ter ŽNTK Maribor pri moških. Iskreno obžalujemo, da eden izmed klubov v ženski konkurenci tekmovanja ni nadaljeval ter da se je en klub v moški konkurenci, kljub intenzivnemu ukvarjanju številnih organov zveze z ravnanjem klubskega predstavnika po selektivnem nastopanju na zadnjih tekmah, na koncu ni odločil za igranje v sami končnici.

Read more »

Na zaključnem turnirju 1. SNTL ženske je v Izoli domači Arrigoni zanesljivo prišel do novega, četrtega zaporednega naslova državnih prvakinj. Izolčanke so v finalu s 5:2 premagale Kajuh Slovan. Brez presenečenja je minil tudi zaključni turnir v 1. SNTL moški, saj je bil Maribor, ki je redni del prvenstva končal na prvem mestu, v svoji dvorani na Taboru, v finalu boljši od Inter Diskonta s 5:3.

Read more »

Liga odbor Namiznoteniške zveze Slovenije je na današnji popoldanski seji odločil, da bo zaključni turnir v 1. SNTL ženske v Izoli, v 1. SNTL moški pa v Mariboru. Oba turnirja bosta na sporedu v soboto. Prireditelja zaključnih turnirjev bosta ekipi, ki sta redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu. V Izoli sta polfinalna para Arrigoni – Vesna in Kajuh Slovan – Logatec, v Mariboru pa Maribor – Kema I in Inter Diskont – Xiom Muta. Brez zaključnega turnirja pa je ostala šestkratna zaporedna državna prvakinja Krka. Polfinalni obračuni so na sporedu ob 10. uri, finalni pa ob 17.00.

Read more »

Slovenska reprezentanta Darko Jorgič in Peter Hribar sta bila danes del ekipe, ki je Saarbücknu po 31 letih čakanja prinesla peti naslov nemškega državnega prvaka. Vodilna ekipa po rednem delu nemške bundeslige je v finalu v Frankfurtu s 3:1 premagala Ochsenhausen, ki je v polfinalu presenetil Borussio Düsseldorf.

Read more »

V zadnjem krogu 1. SNTL moški, ki je v letošnji sezoni potekala enokrožno, je v derbiju kroga vodilni Maribor v gosteh premagal aktualnega državnega prvaka, Krko, s 5:4. Do pomembne zmage je prišla Kema I, ki je bila doma s 5:2 boljša od ekipe ŠD SU in si je na ta način zagotovila nastop na zaključnem turnirju. V 1. SNTL ženske v zadnjem krogu rednega dela prvenstva ni bila odigrana tekma med Arrigonijem in Ljubljano, tako da so na prvem mestu končale Izolčanke.

Read more »

Tudi v nemški bundesligi so se odločili, da bodo končali letošnje državno prvenstvo, vendar v nekoliko spremenjeni obliki. Tako se polfinale končnico igra le na eno zmago, tako kot tudi finalni obračun, v katerem bo v nedeljo zagotovo igral Saarbücken, ki je v prvem polfinalu s 3:0 premagal Werder iz Bremna. Darko Jorgič je bil s 3:1 boljši od Paragvajca Marcela Aguirreja.  V ekipi je bil tudi Peter Hribar.

Read more »

Vodstvo Namiznoteniške zveze Slovenije se je odločilo, da bo dokončalo letošnje državno prvenstvo, žal pa se bo nadaljevalo v okrnjeni zasedbi. Zaradi težav z dvoranami in treningov sta bili v osmem krogu prve moške lige neodigrani tekmi na Muti in v Lučah, prav tako pa v 17. krogu prve ženske lige ni bilo tekme med drugouvrščeno Ljubljano in Preserjami.

Read more »

Tudi Aleksandra Vovk je med tistimi igralkami, ki po pandemiji koronavirusa še ni začela z normalnimi treningi. Vendar to ne pomeni, da vmes počiva, nasprotno, dobra dva meseca premora od namiznoteniške žogice je izkoristila za telesno pripravo. Sama pravi, da tako dobro še nikoli ni bila pripravljena. Sicer pa bo tudi v novi sezoni igrala v najboljši avstrijski ligi za ekipo SC Ossiachersee Bodensdorf 1, v kateri sta še Katarina Stražar in Špela Burgar. V minuli sezoni je bila v njej boljša le Angležinja Tin Tin Ho.

Read more »

Mladi slovenski reprezentant Tilen Cvetko je v svoji prvi sezoni v tujini z velikim uspehom igral za ekipo SG Übelbach/Don Bosco 1, s katero je bil pred prekinitvijo avstrijskega državnega prvenstva na prvem mestu v drugi bundesligi. Tudi v prihodnji sezoni bo igral v Avstriji, njegov nov klub pa bo St. Urban, s katerim bo igral v najmočnejši avstrijski ligi.

Read more »

Čeprav je slovenska vlada dovolila tudi namiznoteniške treninge, resda v omejenih razmerah, Bojan Tokič, še ni začel z resnimi treningi. V Italiji, kjer je v letošnji sezoni igral za Carraro, so državno prvenstvo končali, v Sloveniji pa nima resnejšega partnerja za trening.  Vendar večjo težavo, kot je pomanjkanje treninga vidi v dejstvu, da ne vem, za kaj bi treniral. Kariero bi rad nadaljeval najmanj do olimpijskih iger v Parizu 2024.

Read more »

V športnem objektu, kjer se izvaja vadba namiznega tenisa, morajo biti zagotovljeni vsi predpisani tehnični in varnostni pogoji, ki jih zahtevajo razglašene odredbe RS za varovanje pred okužbo virusa Covid-19 v času razglašene epidemije.

Read more »

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je objavil splošna priporočila za športnike in strokovne delavce za organizirano vadbo v času pandemije novega koronavirusa, potem ko je vlada sprostila ukrepe za treninge registriranih športnikov po zakonu o športu. Priporočila veljajo tudi za treninge v namiznem tenisu.

Read more »

Zaradi pandemije koronavirusa se je Evropska namiznoteniška zveza odločila, da bo končala s tekmovanji v ligi prvakov in evropskem pokalu. V sezoni 2019/20 ne bomo dobili zmagovalcev v najmočnejših evropskih klubskih tekmovanjih, ki se je tako končalo pred polfinalnimi obračuni.

Read more »

Miha Štamcar, 05.05.2020 ob 23:45

Zadnji slovenski namiznoteniški igralec, ki je pred pandemijo koronavirusa še igral na mednarodnem turnirju, je bil Peter Hribar. Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici do 21 let, trenutno je na 20. mestu, se je na mednarodnem prvenstvu Poljske v Gliwicah, uvrstil v četrtfinale, nato pa so prireditelji končali s tekmovanjem. Zdaj se na nadaljevanje sezone pripravlja v domačih Šmarjeških Toplicah, tudi v prihodnji sezoni pa bo igral za drugo ekipo Saarbrückna.

Read more »

Mednarodna namiznoteniška zveza (ITTF) je zaradi pandemije koronavirusa do konca julija odpovedala vsa tekmovanja pod njenim okriljem. Izvršni odbor ITTF se bo ponovno sestal 2. junija, v juniju pa bo tudi znana usoda ekipnega svetovnega prvenstva, ki bi moralo biti v Busanu v Južni Koreji.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico