Vse novice

Za slovensko izbrano vrsto se je prvi letošnji Seamaster ITTF World Tour turnir, ki se odvija v Budimpešti, končal že pred začetkom glavnega turnirja, na katerem bi v prvem krogu moških dvojic morala nastopiti tudi Bojan Tokič in Deni Kožul. Vendar do obračuna s Kitajcema Zhendong Fan in Gaoyuan Lin ni prišlo. Zaradi težav Denija Kožula z želodcem sta morala slovenska igralca dvoboj predati.

Read more »

Dvojica Bojan Tokič in Deni Kožul bo edina med slovenskimi predstavniki, ki bo na prvem letošnjem Seamaster ITTF World Tour turnirju v Budimpešti, v četrtek, zaigrala na glavnem turnirju. V posamični konkurenci sta danes v tretjem krogu predtekmovanja izgubila Darko Jorgič in Deni Kožul, v drugem krogu pa je izpadla tudi Alex Galič.

Read more »

Na prvem letošnjem Seamaster ITTF World Tour turnirju, ki se v teh dneh odvija v Budimpešti, so od sedmerice slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci neporaženi trije. V ženski konkurenci seje Alex Galič uvrstila v drugi krog predtekmovanja, v moški pa bosta v sredo v tretjem krogu igrala Darko Jorgič in Deni Kožul.

Read more »

Na zaključnem turnirju ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke so v organizaciji NTK Fužinar Inter Diskonta na Ravnah na Koroškem slavili Ravenčani in Mengšanke. Domači Fužinar Inter Diskont je do prvega mesta prišel s petimi zaporednimi zmagami v postavi Kristijan Žigon, Luka Breznik, Aljaž Godec, Leon Veronik in Jan Hovnik Šipek, prav tako pa so s petimi zmagami lanskoletni naslov s Ptuja ubranile Mengšanke, ki so igrale v postavi Katarina Stražar, Nika, Tara in Vita Kobetič.

Read more »

V soboto in nedeljo bo na Ravnah na Koroškem na sporedu končna odločitev v mladinskem ekipnem državnem prvenstvu. Na zaključni turnir se je v obeh konkurencah uvrstilo po osem najboljših ekip, s kar štirimi pa bo v ospredju Mengeš. Naslova bosta med mladinci branila Arrigoni, med mladinkami pa Mengeš I.

Read more »

Minuli teden sta na močnem mednarodnem turnirju imenovanem Transalpino (letnik 2007 in mlajši), ki je potekal od 3. do 5. januarja, v Lignanu, pod vodstvom trenerja Davida Orešnika, nastopila tudi člana NTS Mengeš Neža Pogačar Žun in Luka Jokić, ki sta predstavljala tudi slovensko izbrano vrsto. V posamični konkurenci je Neža Pogačar Žun osvojila prvo mesto, v ekipnem delu tekmovanja pa sta z Luko Jokićem osvojila tretje mesto.

Read more »

Od srede do sobote so na krajših reprezentančnih pripravah praktično vsi najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Od najboljših v članski konkurenci upravičeno manjka le Alex Galič, vsi drugi so se odzvali vabilu Andreja Ojsteršek Urh in Vesne Ojsteršek, na Otočcu pa so tudi vsi najboljši v mlajših kategorijah.

Read more »

NTK Partizan Prebold je, v soboto, 15.12.2018, priredil 7. odprti mednarodni namiznoteniški turnir. Turnir je potekal v veliki telovadnici OŠ Prebold, na desetih namiznoteniških mizah. Tekmovalci so prišli iz Vojvodine (Bečej, Ođžaci), Srbije (Beograd), Hrvaške (Duga Resa) in Slovenije, skupaj pa je nastopilo 47 moških in dve ženski. Turnir je vodil Janez Zore, tekmovanje pa je potekalo v različnih starostnih kategorijah.

Read more »

Športne dogodke v okviru Štukljevega leta je Športno društvo SU pod pokroviteljstvom MO Novo mesto obogatilo z organizacijo regijskega tekmovanja v namiznem tenisu 2. MRNTZ. Več kot 140 nadobudnih mladih igralk in igralcev, katere je spremljalo več kot 100 trenerjev, staršev in spremljevalcev, izvrstne tekme, tekmovalni duh in velik obisk je v Športnem centru Livada ustvarilo pravi praznik namiznega tenisa. Po več kot 250 odigranih dvobojih so najboljši v 10 kategorijah osvojili zaslužene medalje in praktične nagrade.

Read more »

Na štirih prizoriščih so danes potekale kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo za kadetinj in kadete. Po najboljši dve ekipi iz vsake skupine bosta s tekmovanjem nadaljevali na zaključnem turnirju, ki bo 26. in 27. januarja prihodnje leto v Murski Soboti. Že pred tednom dni so bile na sporedu tudi kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo mladink in mladincev. Zaključni turnir v tej konkurenci bo 12. in 13. januarja na Ravnah na Koroškem.

Read more »

V desetem krogu lige Vzajemna 1. SNTL moški je Kema 1 v Mariboru premagala domačo ekipo s 5:2. Zanimivo je, da v tem krogu ni slavila nobena domača ekipa, tako je vodilna Krka s 5:1 zmagala v Izoli, Inter Diskont I je bil v Grižah s 5:1 boljši od Savinje, 5:1 pa je bilo tudi v mengeškem obračunu, v katerem je bila boljša prva ekipa. V Murski Soboti je Kajuh Slovan še drugič letos premagal Soboto, tokrat s 5:3. Za presenečenje je v ligi Vzajemna 1. SNTL ženske poskrbela tudi Letrika, ki je s 5:4 premagala Kemo, doma je s 5:2 Vesna premagala Jeseničanke, medtem ko so bile Logatčanke s 5:1 boljše od Kajuh Slovana. Edina neporažena ekipa prvenstva, Ljubljana, je brez izgubljenega dvoboja prišla do zmage v Preserju. 

Read more »

V organizaciji NTK Fužinar Inter Diskonta je na Ravnah potekal letošnji zaključni turnir pokala Slovenije NTZS Vzajemna. Tako kot lani se je v moški konkurenci pokalnega naslova veselila domače ekipa, ki je v finalu s 5:1 premagala Muto, v ženski pa je Mengeš s Katarino Stražar na čelu ugnal domači Fužinar Inter Diskont s 5:0.

Read more »

V osmini finala mladinskega svetovnega prvenstva, ki se odvija v Bendigu, je edina slovenska predstavnica, Aleksandra Vovk, v paru z Belgijcem Laurensom Devosom, morala priznati premoč kitajski dvojici Heyi Yu in Tianyi Qian. Kitajca sta zmagala s 3:0 (7, 3, 9), Aleksandra Vovk pa je s tem končala s tekmovanjem v Avstraliji, kjer je prikazala nekaj odličnih iger.

Read more »

V organizaciji NTK Fužinar Inter Diskont bo v soboto na Ravnah na Koroškem potekal zaključni turnir za pokal Slovenije NTZS Vzajemna. Namiznoteniška dvorana Izziv bo prizorišče moškega dela tekmovanja, na katerem bo prvo mesto branil domači Fužinar Inter Diskont, ženske pa se bodo za pokalni naslov borile v dvorani DTK, lani je bila najboljša zaloška Vesna.

Read more »

Edina slovenska predstavnica na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu v Avstraliji, Aleksandra Vovk, svojih dobrih predstav v Avstraliji žal ni v celoti unovčila, saj je v odločilnem dvoboju za uvrstitev na glavni del tekmovanja morala priznati premoč Jinnipe Sawettabut iz Tajske. Štiriindvajseta igralka mladinske svetovne lestvice je najbolje uvrščeno Slovenko, ki je na 66. mestu, premagala s 4:2 (-9, 7, 4, 5, -7, 7). V soboto bo z Belgijcem Laurensom Devosom igrala v osmini finala mešanih dvojic.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico