Vse novice

Miha Štamcar, 24.09.2018 ob 13:42

V času posamičnega evropskega prvenstva je v Alicanteju potekal tudi redni kongres Evropske namiznoteniške zveze (ETTU). Na kongresu je večina delegatov izrazila polno zaupanje dozdajšnjemu vodstvu in napredku, ki je bil narejen pod vodstvom predsednika ETTU Ronalda Kramerja in izvršnega odbora. Novi častni član ETTU je Rudolf Sporrer iz Avstrije. Imenovani so bili novi predsedniki odborov.

Read more »

Na prvem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete sta bila v Tržiču najboljša Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Goltnik (Mengeš). Tokičeva je bila v finalu s 3:1 (5, 8, -6, 9), premagala Tino Cafuto (Muta), Goltnik pa je s 3:0 (7, 3, 9) zaustavil Mihaela Kocjančiča (Arrigoni).

Read more »

Miha Štamcar, 22.09.2018 ob 22:06

Najbolj zanimiv obračun uvodnega kroga v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL je bil v Ljubljani, kjer sta se pomerili lani drugo in tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva. S 5:4 so slavile Logatčanke, z zmago s 5:0 pa so se prvoligaško sceno vrnile igralke Ljubljane. Z maksimalnim izidom so slavile tudi Pucončanke. V Vzajemna 1. SNTL – moški sta se dve tekmi končali šele v devetem dvoboju. Krka je doma nekoliko presenetljivo z minimalnim izidom premagala Arrigoni, v Puconcih pa so se zmage veselili Mariborčani. Na Ravnah so domačini brez izgubljenega dvoboja premagali Savinjo. Preostale tri tekme bodo na sporedu pozneje, aktualne državne prvakinje, Izoljanke, so bile v prvem krogu proste.  

Read more »

Miha Štamcar, 20.09.2018 ob 21:31

V petek, ob 19.10, bo Bojan Tokič na posamičnem evropskem prvenstvu v Alicanteju v drugem krogu igral proti Nemcu Patricku Franzisku, potem ko je danes v prvem krogu s 4:1 premagal Francoza Alexandra Robinota s 4:1 (9, 8, 8, -5, 3). Po njegovi poti je šel tudi Darko Jorgič, ki je bil v prvem krogu s 4:0 (8, 7, 8, 3) boljši od Rusa Vildana Gadjeva. V moških dvojicah sta Tokiča in Jorgič s tekmovanjem končala v prvem krogu, tako kot tudi Alex Galič v ženskih dvojicah s Švicarko Rachel Moret. Za slovensko državno prvakinjo je letošnje evropsko prvenstvo končano tudi med posameznicami. 

Read more »

V soboto, 22. septembra, se bo s tekmami prvega kroga začelo letošnje državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL. Tudi v letošnji sezoni bo v prvi moški ligi deset klubov, eden manj v ženski, naslova pa bosta spet branila Krka v Vzajemni 1. SNTL – moški, že petič zaporedoma in Arrigoni v Vzajemni 1. SNTL – ženske, drugič zaporedoma.

Read more »

Tudi drugi dan posamičnega evropskega prvenstva v Alicanteju slovenski izbrani vrsti ni prinesel prav veliko zadovoljstva. Jan Žibrat je v skupini 12 sicer premagal Makedonca Kristijana Stanojkovskega, vendar je bil malenkost prekratek, da bi se uvrstil v izločilne boje. Do častne zmage je prišla Katarina Stražar, brez zmaga pa so se od evropskega prvenstva v posamični konkurenci poslovili Deni Kožul, Peter Hribar, Aleksandra Vovk in Ana Tofant. V izločilnih bojih so bile neuspešne tudi vse slovenske dvojice. Slovenske barve bodo tako branili le še Darko Jorgič, Bojan Tokič in Alex Galič. Jorgič in Tokič bosta nastopila tudi v dvojicah, prav tako tudi Galičeva, ki bo igrala s Švicarko Rachel Moret.

Read more »

Miha Štamcar, 19.09.2018 ob 00:32

Prvi dan posamičnega evropskega prvenstva so bili v Alicanteju na sporedu dvoboji v kvalifikacijskih skupinah. Slovenski izbrani vrsti ni prinesel ravno veliko uspeha, kajti do edine zmage je prišel Jan Žibrat, ki je v svojem prvem dvoboju v skupini 12 premagal 16-letnega Rusa Vladimirja Sidorenka s s 4:1 (6, 7, -6, 9, 9). Nekoliko nepričakovano je oba svoja dvoboja v skupini 17 izgubil Deni Kožul, praznih rok pa so ostali tudi Peter Hribar, Ana Tofant, Alekdandra Vovk in Katarina Stražar. Bojan Tokič, Darko Jorgič in Alex Galič so že uvrščeni v glavni žreb.

Read more »

Medtem ko sta obe slovenski članski reprezentanci odpotovali na posamično evropsko prvenstvo, ki bo od 18. do 23. septembra v Alicanteju, je v Logatcu potekal prvi letošnji odprti turnir za članice in člane. V ženski konkurenci se je prvega mesta po zmagi v finalu nad Leo Paulin (Arrigoni) veselila domačinka Nina Zupančič (Logatec), ki je po hudem boju slavila s 4:3 (-9, 7, -10, -9, 10, 10, 4). Bolj prepričljivo je do prvega mesta prišel izkušeni Mitja Horvat (Interdiskont), ki je v dvoboju za prvo mesto s 4:0 (9, 11, 7, 2) ugnal Aljaža Freliha (Mengeš).

Read more »

Slovenska namiznoteniška reprezentanca bo od 18. do 23. septembra v Alicanteju nastopila na posamičnem evropskem prvenstvu. V moški konkurenci sta v glavni žreb že uvrščena Bojan Tokič in Darko Jorgič, v ženski pa Alex Galič, medtem ko bodo morali Deni Kožul, Jan Žibrat, Peter Hribar, Aleksandra Vovk, Katarina Stražar in Ana Tofant igrati že v skupinskem delu tekmovanja. Prav tako sta Tokič in Jorgič v glavnem žrebu tekmovanja tudi v igri dvojic, kar velja tudi za Galičevo, ki bo igrala s Švicarko Rachel Moret, s katero je predlani v Budimpešti igrala v četrtfinalu.

Read more »

Številna slovenska izbrana vrsta je danes končala z nastopi na odprtem prvenstvu Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah. Med posamezniki se je do tretjega kroga glavnega turnirja prebil le Matija Novel, ki je z Rokom Trtnikom v igri dvojic prišel do drugega kroga.

Read more »

Do začetka posamičnega evropskega prvenstva, ki bo v Alicanteju, je še teden dni. Obe slovenski reprezentanci se marljivo pripravljata na najpomembnejše tekmovanje v drugi poloviti leta. Slovenske barve bodo v Španiji branili Alex Galič, Katarina Stražar, Ana Tofant, Aleksandra Vovk, Peter Hribar, Darko Jorgič, Deni Kožul, Bojan Tokič in Jan Žibrat. Medtem ko se moški del slovenske izbrane vrste pripravlja v Opatiji, je ženski del ekipi bolj razdrobljen, čeprav se je včeraj zbral na skupnem treningu v Mengšu, že v sredo pa bosta Aleksandra Vovk in Katarina Stražar igrali na mladinskem turnirju serije ITTF v Varaždinu.

Read more »

Miha Štamcar, 11.09.2018 ob 21:43

V sredo se bo v Varaždinu začelo odprto prvenstvo Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah, kjer bo številno zastopstvo imela tudi slovenska izbrana vrsta. Z izjemo Aleksandre Vovk, ki je deseta nosilka, bodo vsi drugi morali igrati v kvalifikacijah.

Read more »

Na prvem odprtem turnirju za mladinke in mladince sta bila v Puconcih slavila Katarina Stražar (Mengeš) in Luka Breznik (Interdiskont). Stražarjeva je v finalu premagala Tjašo Novak (Kajuh Slovan) s 3:1 (3, 11, -7, 7), medtem ko je Breznik ugnal Mitjo Omrzela (ŠD SU) prava tako s 3:1 (10, 3, -7, 10). Med mladinkami sta si tretje mesto razdelili Tara Kobetič (Mengeš) in Lara Opeka (Kajuh Slovan), pri mladincih pa sta bila tretja Rok Trtnik (Mengeš) in Matija Novel (Arrigoni).

Read more »

Letošnja namiznoteniška sezona v Sloveniji se je začela konec minulega tedna s četrtim turnirjem v spomin na legendarnega Mirka Ungerja starejšega. V športni dvorani pri OŠ III se je v Murski Soboti zbralo 88 udeležencev v mlajših kategorijah in 54 v članski in veteranski kategoriji. Hkrati je bilo to že 49. odprto prvenstvo Murske Sobote v namiznem tenisu, prireditelj, NTK Sobota, pa že razmišlja o jubilejnem, petdesetem.

Read more »

Na najnovejši svetovni lestvici, ki jo je objavila Svetovna namiznoteniška zveza (ITTF) sta med prvo šestdeseterico tudi dva slovenska reprezentanta. Bojan Tokič je pridobil pet mest in je zdaj 56., le dve mesti za njim pa je Darko Jorgič, ki je bil pred tem na 69. mestu. Zanj je to do zdaj najvišja uvrstitev v kareiri. Med stoterico najboljših namiznoteniških igralk na svetu pa se je prebila tudi Alex Galič, ki je na 88. mestu, kar je tudi njena do zdaj najvišja uvrstitev.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico