Vse novice

Čeprav se prvi letošnji WTT Contender turnir v Dohi še ni končal, finalni obračuni bodo na sporedu v soboto, bo v glavnem mestu Katarja v soboto na sporedu tudi prvi krog kvalifikacij še za prvi WTT Contender Star turnir. Tudi na njem ima Darko Jorgič mesto na glavnem turnirju zagotovljeno, medtem ko morata Bojan Tokič in Deni Kožul igrati kvalifikacije. V prvem krogu bo izkušenejši Tokič igral proti Ukrajincu Leiju Kou, mlajši Kožul pa s Francozom Tristanom Florejem.  

Read more »

Miha Štamcar, 03.03.2021 ob 16:37

V prvem krogu prvega WTT Conteder turnirja v Dohi se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil še tretji slovenski predstavnik, Darko Jorgič. Najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca na svetovni lestvici, trenutno je na 31. mestu, je s 3:1 (9, 6, -10, 6) premagal Šved Kristian Karlsson, ki je na svetovni lestvici dve mesti pred njim.

Read more »

Aktualni slovenski državni prvak Deni Kožul je na prvem turnirju WTT Contender, ki poteka v Dohi, v tretjem krogu kvalifikacij izgubil proti Švedu Antonu Källbergu z 1:3 (-7, -9, 6, -3), tako da bo v glavnem žrebu od slovenskih predstavnikov igral le Darko Jorgič. Najbolje uvrščeni slovenski igralec na svetovni lestvici se bo v sredo v prvem krogu pomeril s še enim Švedom, Kristianom Karlssonom.

Read more »

Od zaključka zimskih priprav slovenskih reprezentanc na Otočcu je resda minilo že nekaj dni, zato pa sta Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih ženskih reprezentanc in Darijan Vizjak, selektor slovenske moške kadetske in mladinske reprezentance že strnila svoje vtise. Oba sta bila zelo zadovoljna z njihovim potekom, predvsem s prizadevnostjo, voljo in željo, ki so jo v t. i. mehurčku kazali udeleženke in udeleženci priprav.

Read more »

Na prvem letošnjem turnirju WTT Contender v Dohi sta se v drugem krogu kvalifikacij pomerila Bojan Tokič in Deni Kožul. Boljši je bil 16 let mlajši Kožul, ki je Tokiča premagal s 3:1 (4, 9, -8, 2). V tretjem krogu se bo aktualni slovenski državni prvak pomeril s Švedom Antonom Kallbergom. Darko Jorgič, ki je tudi še prišel v Katar, je že uvrščen v glavni turnir.

Read more »

V Dohi se je s kvalifikacijami začela letošnja serija turnirjev WTT Middle East Hub, ki bodo nadomestili dozdajšnjo svetovno serijo. Na turnirju WTT Contender nastopajo tudi trije slovenski predstavniki, Deni Kožul in Bojan Tokič že v kvalifikacijah, medtem ko je Darko Jorgič že uvrščen na glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij je aktualni slovenski državni prvak, Deni Kožul, po hudem boju s 3:0 (14, 11, 9) ugnal Argentinca Gastona Alta.

Read more »

Že od petka naprej je Otočec v znamenju namiznega tenisa in tako bo vse do četrtka, ko se bodo končale letošnje zimske priprave slovenskih ženskih in moških reprezentanc. V t. i. mehurčku v sklopu hotela Šport in namiznoteniškega centra so tako, z izjemo slovenske moške izbrane vrste, zbrani vsi najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Treninge vodita Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih ženskih reprezentanc in Darijan Vizjaka, državni selektor moške kadetske in mladinske reprezentance, ki jima pri delu pomagajo še Miroslav Tokič, predsednik Strokovnega sveta NTZS Miloš Živkovič Peperko, sekretar NTZS Dane Šarlah in kondicijski trener Sašo Ogrizovič.

Read more »

Nekdanja štirikratna zaporedna slovenska državna prvakinja v posamični konkurenci, ki je bila z ravenskim Fužinar Inter Diskontom tudi sedemkratna državna prvakinja med ekipami, Manca Fajmut, je že četrto sezono trenerka v NTK Krka. V novomeškem klubu skrbi za mlajše kategorije, zato se je toliko bolj razveselila, da so v ponedeljek po več kot treh mesecih spet lahko trenirali v dvorani v namiznoteniškem centru Drgančevje. Seveda pod posebnimi pogoji.

Read more »

Spoštovani!

Posredujemo informacijo o sproščanju ukrepov – Covid 19 s katerimi se zopet omogoča trening pod naslednjimi pogoji ( z današnjim dnem 15.02.2021):

Read more »

Vse pomembne odločitve o razvoju in spremembah v namiznem tenisu sprejema »Letna skupščina ITTF-a« (AGM). V času svetovnega prvenstva leta 2019 je ta ista skupščina z več kot 75% podporo delegatov sprejela odločitev o povečanju števila barv, ki se lahko uporabljajo za izdelavo oblog za namiznoteniške loparje (2019_AGM_Minutes_20190422_Budapest.pdf (ittf.sport)).

Read more »

V modernem vrhunskem športu je vse bolj prisotna umetna inteligenca, ki športnikom in trenerjem omogoča praktično izkoriščanje  velikega števila uporabnih podatkov. Večina športov, ki jih najpogosteje spremljamo na malih ekranih, si svojih prenosov več ne more predstavljati brez podatkov, ki v veliki meri pomagajo komentatorju pri spremljanju prenosov.

Read more »

Četverici slovenskih reprezentantk, ki so že v prejšnjih sezonah igrale v tujini, se je v letošnji pridružila še Lea Paulin, ki se je Aleksandri Vovk in Katarini Stražar pridružila v avstrijski ekipi Ossiachersee Bodensdorf. Vse tri so bile aktivne tudi minuli konec tedna, tako kot tudi Ana Tofant, ki s Panonijo iz Novega Sada v srbski Super ligi še ni izgubila. Alex Galič, povratnica po poškodbi, v letošnji sezoni igra za švicarsko ekipo Rapperswil-Jona, vendar v Švici trenutno ne igrajo. Tako kot tudi ne na Hrvaškem, kjer za Vrsar igra dolgoletna slovenska reprezentantka Manca Fajmut.

Read more »

V 75. letu starosti je umrl Miro Leskovec, oče športa in dolgoletni namiznoteniški delavec. Miro je bil več kot 30 let gonilna sila namiznega tenisa na Notranjskem, častni član Namiznoteniškega kluba Logatec in komisar lige v Namiznoteniški zvezi Slovenije.

Read more »

V finalu lige prvakov na turnirju v Düsseldorfu je v obračunu najboljših nemških ekip, aktualnega državnega prvaka Saarbückna in domače Borussie še šestič v svoji zgodovini slavila slednja. Edino zmago za Saarbrücken je prispeval slovenski reprezentant Darko Jorgič, ki je s 3:1 ugnal Kristiana Karlssona. Naslov evropskega klubskega prvaka sta Borussii prinesla Šved Anton Källberg, ki je nekoliko presenetljivo dobil dva svoja dvoboja, eno zmago pa je prispeval legendarni Timo Boll.

Read more »

Najboljši slovenski igralec na svetovni kakovostni lestvici ITTF, Darko Jorgič, je dosegel še en izjemen uspeh. Z aktualnim nemškim državnim prvakom, Saarbrücknom, se je po zmagi s 3:1 nad rusko ekipo Fakel-Gazprom Orenburg uvrstil v finale letošnje lige prvakov. V finalu se bo danes, ob 20.30, v Düsseldorfu pomeril z domačo Borussio, ki je bila v polfinalu s 3:2 boljša od druge ruske ekipe, TTSC “UMMC”.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico