Vse novice

Na močnem ITTF turnirju Hungarian Open sta v kadetski in mladinski konkurenci nastopila tudi Lea Paulin in Matija Novel, člana izolskega Arrigonija. Do glavnega turnirja se je iz predtekmovalnih bojev uspelo prebiti Paulinovi, ki je v prvem krogu morala priznati premoč Nemki Lauri Tiefenbrunner, ki je zmagala s 4:3 (7, 3, -6, -5, -7, 7, 9).

Read more »

Konec minulega tedna je v Varaždinu potekal turnir v spomin na Mirka Abramovića za najmlajše namiznoteniške igralke in igralce, na katerem so nastopili tudi številni slovenski klubi. Domov se vračajo z nekaj odmevnimi uvrstitvami, tudi prvim mestom mladincev Fužinar Inter Diskonta v ekipni konkurenci, prva pa je bila tudi združena ekipa kadetinj Mengša in Fužinar Inter Diskonta, predvsem pa novimi mednarodnimi izkušnjami.

Read more »

V večnamenski športni dvorani v Logatcu je danes potekal peti turnir v spomin na legendarnega Franca Usenika – Frica. Med članicami se je prvega mesta veselila Ana Tofant (Mengeš), ki je v finalu s 4:2 premagala Zalo Veronik (Ljubljana), med člani pa je Mitja Horvat (Inter Diskont) ugnal Bojana Paviča (Muta) s 4:0.

Read more »

V Izoli sta bili danes na sporedu obe zaostali tekmi šestega kroga v ligi Vzajemna 1. SNTL. Aktualne državne prvakinje so s 5:1 premagale lanskoletno finalistko končnice državnega prvenstva, Vesno, bolj napet pa je bil moški obračun med Arrigonijem in Cornilleau Mengšem II. Na koncu so se dveh točk za zmago s 5:4 veselili gostje.

Read more »

Po štirinajstdnevnem premoru se je nadaljevalo državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL. V prvi moški ligi so po šestih krogih Mariborčani še naprej brez poraza, tokrat so doma s 5:0 premagali Soboto, doma sta slavili tudi ekipi Krke, ki je bila s 5:2 boljša od Savinje in prvič v letošnji sezoni Mengeš I, ki je s 5:3 ugnal Kajuh Slovan, medtem ko je Inter Diskont v gosteh s 5:3 ugnal Kemo I. v prvi ženski ligi so Ljubljančanke s 5:0 slavile v Puconcih, Logatčanke pa v Vrtojbi, Kajuh Slovan pa je do zmage s 5:2 prišel na Jesenicah.

Read more »

Miha Štamcar, 07.11.2018 ob 21:28

Na zadnjem letošnjem turnirju Seamaster 2018 World Tour Platinum, se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil še Deni Kožul, ki je v tretjem krogu predtekmovanja premagal Japonca Masakija Yoshido s 4:3 (-12, 13, 10, 8, -4, -6, 10), v odločilni tekmi za uvrstitev na glavni turnir pa je bil boljši od njega Ganghyeon Park iz Južne Koreje, ki je zmagal s 4:0 (9, 10, 6, 2). V tretjem krogu predtekmovanja sta pred Kožulom izpadla Bojan Tokič, ki ga je s 4:2 (5, 12, -7, 8, -4, 10) premagal Nemec Bastian Steger in Darko Jorgič, za katerega je bil usoden Sangeon Jeong iz Južne Koreje, ki je slovenskega državnega prvaka premagal s 4:3 (6, 12, 10, -6, -10, -3, 7).

Read more »

V Linzu se je s predtekmovanjem začel zadnji letošnji Seamaster 2018 World Tour Platinum, na katerem so tudi trije slovenski predstavniki. Za enega največjih presenečenj je v drugem krogu poskrbel Deni Kožul, ki je s 4:3 (8, 8, 8, -4, -6, -9, 5) premagal Šveda Mattiasa Falcka, ki je trenutno na 12. mestu svetovne lestvice. V drugem krogu sta bila uspešna tudi Bojan Tokič, ki je s 4:1 (10, -9, 5, 8, 4) izločil Indijca Amairaja Anthonyja in Darko Jorgič, ki je bil s 4:2 (7, -8, 6, 8, -8, 9) boljši od Rusa Maksima Čapligina.

Read more »

Na drugem letošnjem odprtem turnirju za članice in člane sta bila v Mengšu v organizaciji domačega kluba najboljša Katarina Stražar (Mengeš) in Tilen Cvetko (Krka). Stražarjeva je v finalu po izenačenem dvoboju s 4:3 (-7, 10, -7, -8, 10, 6, 8) premagala Aleksandro Vovk (Krka), tretje mesto pa sta si delili Ana Tofant (Mengeš) in Lara Opeka (Kajuh Slovan). Manj razburljiv je bil moški finale, v katerem je Tilen Cvetko v klubskem obračunu premagal Petra Hribarja (oba Krka) s 4:0 (2, 7, 9, 6). Tretje mesto sta si delila igralca Keme, Luka Norčič in Bojan Ropoša.

Read more »

Dvajsetletni Hrastničan Darko Jorgič je na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem še enkrat več navdušil s svojo igro, imel je tudi zaključno žogico za uvrstitev v osmino finala, na koncu pa se je zmage veselil Japonec Koki Niwa. Trenutno desetouvrščeni igralec svetovne lestvice je slavil s 4:3 (-10, 9, -7, 7, -6, 10, 9).

Read more »

Slovenski državni prvak Darko Jorgič bo edini slovenski predstavnik v glavnem turnirju turnirja Seamasters ITTF World Tour na Švedskem. V odločilnem dvoboju je s 4:0 (5, 6, 9, 5) nadigral Japonca Masatako Morizona in bo v četrtek zaigral med 32 najboljših na turnirju. Njegov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja bo Japonec Koki Niwa, deseti igralec svetovne lestvice. Dvoboj bo ob 16. uri. Blizu napredovanje je bil tudi Bojan Tokič, ki je v proti Kitajcu Dingshuom Liujem izgubil s 3:4 (-5, 7, 10, -3, 12, -9, -9). S tekmovanjem je v Stockholmu končala tudi Alex Galič, ki je v igri dvojic s Švicarko Rachel Moret, podobno kot Tokič, izgubila na zadnji oviri.

Read more »

Bojan Tokič in Darko Jorgič sta se na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem v posamični konkurenci uvrstila v tretji krog izločilnih bojev. Tokič je po slabšem začetku s 4:1 (-5, 3, 5, 3, 3) premagal Čilenca Juana Lamadrida, Jorgič pa je bil po hudem boju s 4:2 (9, -9, 6, -6, 9, 10) boljši od Indijca Harmeeta Desaija. S posamičnimi boji je v drugem krogu predtekmovanja končala Alex Galič. Zanjo je bila usodna neugodna portugalska Kitajka Jieni Shao, ki je slavila s 4:0 (8, 7, 6, 7).

Read more »

Na turnirju Seamasters ITTF World Tour na Švedskem je od trojice slovenskih predstavnikov prva nastopila Alex Galič, ki je v prvem krogu predtekmovanja s 4:0 (3, 8, 8, 3) premagala Shruti Vijay Amrute iz Indije. V torek se ji bosta v drugem krogu predtekmovanja pridružila tudi Bojan Tokič in Darko Jorgič. Vsi trije bodo nastopili tudi v dvojicah.

Read more »

Namizni tenis je v Sloveniji tudi med športniki invalidi zelo priljubljena športna panoga, zato je Športno društvo SU iz  Novega mesta v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijskim komitejem Slovenije organiziralo državno prvenstvo invalidov Slovenije v namiznem tenisu, katerega se je udeležilo več kot 120 športnikov in spremljevalcev iz vse Slovenije.

Read more »

Na drugem odprtem turnirju Slovenije v sezoni 2018/19 za kadetinje in kadete sta bila v Logatcu najboljša Nuša Kadiš (Inter Diskont) in Dejan Jokić (Mengeš). Kadiševa je v finalu s 3:1 (-9, 6, 8, 7) premagala Gajo Kobetič (Mengeš), tretje mesto sta si delili Kim Kastelic (Krka) in Eva Cerkvenič (Letrika), medtem ko je bil Jokić v klubskem obračunu boljši od Aljaža Goltnika s 3:2 (4, 10, -9, -10, 5), na tretjem mestu pa sta bila Matic Čopar (Savinja) in Miha Podobnik (Logatec).

Read more »

V petem krogu lige Vzajemna1. SNTL moški so se kar tri tekme končale šele v devetem dvoboju. Med njimi tudi derbi na Ravnah, ki ga je s 5:4 proti Krki dobil Inter Diskont I, s 5:4 pa sta proti Kemi I slavila tudi Kajuh Slovan in Arrigoni, ki je v gosteh s 5:4 premagal Mengeš I. Z zmago v Grižah s 5:2 so Mariborčani zdaj sami na prvem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko je Cornilleau Mengeš s 5:1 slavil v Murski Soboti. Napeto je bilo tudi v ligi Vzajemna 1. SNTL za ženske, kjer je Kema s 5:1 premagala oslabljeni Kajuh Slovan, Logatčanke so s 5:2 na kolena spravile Vesno, Arrigoni je na Jesenicah s 5:1 pričakovano premagal domačinke. Do prve zmage je z zmago v Preserju s 5:1 prišla Letrika.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico