Vse novice

Predzadnji dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v Ostravi je s tekmovanjem končala tudi Katarina Stražar. Po zmagi v osmini finala tolažilne skupine, je v četrtfinalu svoj dvoboj proti Angležinji Denis Payet zaradi bolečin v rami predala.

Read more »

V nedeljo so se na evropskem prvenstvu mlajših kategorij v Ostravi od tekmovanja poslovili skorajda vsi slovenski predstavniki. Lara Opeka in Mihael Kocjančič sta bila edina, ki sta v posamični konkurenci igrala na glavnem turnirju, vendar sta oba izgubila v drugem krogu, prav tako so v drugem krogu izgubile dvojica Lara Opeka in Tjaša Novak ter Lea Paulin in Švicar Barish Moullet v mladinski konkurenci, v kadetski pa je bil drugo krog usoden za dvojico Miha Podobnik in Aljaž Goltnik. V tolažilni skupini bo v ponedeljek igrala le še Katarina Stražar, ki se je uvrstila v tretji krog.

Read more »

Na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v Ostravi se je začelo tekmovanje v posamični konkurenci in v igri dvojic. V drugi krog se je v posamični konkurenci uvrstila mladinka Lara Opeka, ki je bila uspešna tudi v igri dvojic s Tjašo Novak ter kadet Mihael Kocjančič. V nedeljo bo v drugem krogu glavnega turnirja v mešanih dvojicah igrala še Lea Paulin, ki igra s Švicarjem Barishom Moulletom. Vsi drugi slovenski predstavniki bodo v nedeljo igrali v tolažilni skupini.

Read more »

Miha Štamcar, 11.07.2019 ob 22:02

Na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije se je v Ostravi končal ekipni del tekmovanja. Najboljši izid so od štirih slovenskih ekip prispevala mladinke, ki so po porazu s Poljsko evropsko prvenstvo končale na osmem mestu. Manj uspeha so imele preostale slovenske ekipe, kadetinje so bile na koncu 30., kadeti 32. in mladinci 34. V petek se bo začelo tekmovanje v posamični konkurenci in v igri dvojic.

Read more »

V prvem krogu glavnega turnirja svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji je Darko Jorgič prikazal odlično igro proti trenutno prvemu igralcu sveta Xu Xinu. Kitajec, ki je do zdaj osvojil že 14 turnirjev svetovne serije, se je moral pošteno potruditi, da je s 4:1 (9, -8, 7, 6, 9) strl odpor aktualnega slovenskega državnega prvaka.

Read more »

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za mlajše kategorije v Ostravi v četrtfinalu ekipnega dela tekmovanja morala priznati premoč domači reprezentanci, ki je zmagala s 3:1. Z 1:3 so slovenske mladinke izgubile tudi dvoboj z Romunkami, tako da se bodo v četrtek s Poljsko pomerile za končno sedmo mesto. Praznih rok so ostale tudi preostale tri slovenske ekipe, vse tri pa so izgubile z 2:3.

Read more »

Aktualni slovenski državni prvak, Darko Jorgič, se je na turnirju svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji, prebil na glavni turnir. V odločilni tekmi predtekmovanja je z odlično igro premagal Youngsika Jeounga iz Južne Koreje s 4:1 (-9, 7, 8, 5, 9). Njegov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja, na katerem bo nastopilo le 32 igralcev, bo trenutno prvi igralec sveta, Kitajec Xin Xu.

Read more »

Miha Štamcar, 09.07.2019 ob 22:10

Tretji dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v namiznem tenisu so navdušile slovenske mladinke, ki so se z zmago proti Srbiji s 3:1 uvrstile v četrtfinale, kjer se bodo v sredo pomerile s Češko. Zelo dobro so danes igrale tudi preostale tri slovenske ekipe, saj so se vse veselile zmag.

Read more »

V času od 30. junija do 6. julija je v madžarski prestolnici Budimpešti potekalo evropsko prvenstvo za veterane v namiznem tenisu. Tega veličastnega dogodka se je udeležilo več kot 3400 udeležencev iz 42 držav. Največ jih je bilo iz Nemčije, številna pa je bila tudi udeležba Slovencev. Prijavilo se jih je kar 47, tekmovalo pa jih je 44.

Read more »

Na turnirju svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji, na katerem v moški konkurenci od prvih šestnajstih s svetovne kakovostne lestvice manjka le Nemec Timo Boll, slovenske barve branita le Darko Jorgič in Bojan Tokič. Oba sta morala igrati v predtekmovanju, več uspeha pa je imel mlajši Jorgič, ki se je uvrstil v tretji krog predtekmovanja, medtem ko se je Tokič poslovil v drugem krogu.

Read more »

Drugi dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v namiznem tenisu za slovenske ekipe ni bil tako uspešen kot prvi, vseeno pa so se mladinke navkljub porazu s Poljakinjami uvrstile med 16 najboljših ekip stare celine. Preostale tri slovenske ekipe se bodo v Ostravi pomerile za končno 29. mesto.

Read more »

V Ostravi se je v nedeljo začelo evropsko prvenstvo za mlajše kategorije v namiznem tenisu. Prvi dan tekmovanja so se v ekipnem delu tekmovanja od štirih slovenskih ekip najbolj izkazale mladinke, ki so s 3:1 premagale Švedsko in Slovaško, z dvema zmagama s 3:2 pa so se izkazali tudi mladinci, ki so bili boljši od Luksemburga in Črne gore. Eno zmago so proti Islandiji s 3:0 vpisala tudi kadetinje, ki so nato z Gruzijo izgubile z 1:3, praznih rok pa so v dvoboju s Črno goro ostali kadeti.

Read more »

V nedeljo se bo v Ostravi začelo evropsko prvenstvo za mlajše kategorije v namiznem tenisu. Za slovensko izbrano vrsto bodo v kadetski konkurenci nastopili Sara Tokič (Letrika), Blažka Harkai (Kema), Nuša Kadiš (Fužinar Inter Diskont), Aljaž Goltnik (Mengeš), Mihael Kocjančič (Arrigoni) in Miha Podobnik (Logatec), v mladinski pa Katarina Stražar (Mengeš), Lea Paulin (Arrigoni), Lara Opeka, Tjaša Novak (obe Kajuh Slovan), Aljaž Godec (Fužinar Inter Diskont), Taj Lavrič (Arrigoni) in Rok Trtnik (Mengeš). Evropsko prvenstvo se bo začelo z ekipnimi boji, nadaljevalo pa v posamični konkurenci in v igri dvojic.

Read more »

Miha Štamcar, 02.07.2019 ob 15:27

Na zadnji izredni volilni skupščini, konec prejšnjega tedna, so za novega predsednika Namiznoteniške zveze Slovenije izvolili Blaža Brodnjaka. Predsednik uprave NLB bo na čelu slovenskega namiznega tenisa štiri leta, člani predsedstva pa so še Jože Mermal, Tibor Šimonka, Miroslav Matijaševič, Jože Urh, Uroš Slatinšek in Milana Krmelj.

Read more »

Miha Štamcar, 27.06.2019 ob 14:58

V prvem krogu ekipnega dela tekmovanja na evropskih igrah v Minsku je danska izbrana vrsta s 3:2 premagala Slovenijo. Za slovensko reprezentanco sta bila v igri dvojic uspešna Deni Kožul in Darko Jorgič, eno zmago pa je prispeval še Bojan Tokič. V danski reprezentanci je blestel predvsem njihov najboljši igralec Jonahtah Groth z dvema zmagama, enkrat je bil uspešen še Anders Lind.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico