Vse novice

Miha Štamcar, 23.02.2020 ob 19:29

Na Rakeku, kjer bo 29. februarja in 1. marca potekalo letošnje člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, je bil danes na sporedu tretji odprti turnir za mladinke in mladince. Najboljša mladinka je bila Lea Paulin (Arrigoni), ki je slavila že na prvem turnirju v Cirkovcah, druga je bila Tjaša Novak (Kajuh Slovan), zmagovalka drugega turnirja v Logatcu, tretje mesto pa sta si delili Sara Tokič (Letrika) in Gaja Kobetič (Mengeš). Prvič v letošnji sezoni je med mladinci zmagal Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki je bil v finalu boljši od zmagovalca uvodnega turnirja v Cirkovcah, Matije Novela (Arrigoni), medtem ko sta bila na tretjem mestu Miha Podobnik (Logatec) in Aljaž Godec (Inter Diskont).

Read more »

Eden od derbijev šestega kroga 1. SNTL moški bi moral biti na Muti, vendar je Krka prišla brez svojih najboljših igralcev, tako da so domačini zmagali s 5:0. Na drugem derbiju v Lučah je vodilni Maribor s 5:3 premagal Savinjo I. V Novem mestu je ŠD SU prišel do svoje druge prvoligaške zmage, s 5:3 je bil boljši od Arrigonija, prav tako s 5:3 je Kema I v gosteh premagala Cornilleau Mengeš II. Brez izgubljenega dvoboja je doma prišel tudi Inter Diskont, ki je bil boljši od Mengša I.

Read more »

Miha Štamcar, 22.02.2020 ob 19:59

V derbiju 15. kroga 1. SNTL za ženske sta se v Zalogu pomerili trenutno vodilna ekipa prvenstva Arrigoni in domača Vesna, ki je bila pred tem dvobojem na četrtem mestu. S 5:3 so slavile Izolčanke. Brez izgubljenega niza so na Jesenicah do zmage prišle Logatčanke, s 5:1 pa je doma Ljubljana premagala Kemo, Letrika pa Preserje. Tekma med Inter Diskontom in Kajuh Slovanom bo na sporedu v petek, 28. februarja.

Read more »

Na mednarodnem prvenstvu Madžarske, ki sodi v kategorijo ITTF World Tour, se je od slovenske trojice do glavnega žreba prebil Darko Jorgič, medtem ko sta Deni Kožul in Peter Hribar izpadla v predtekmovanju. V prvem krogu glavnega turnirja je bil nato za Darka Jorgiča usoden Šved Kristian Karlsson, ki je drugouvrščenega z evropskega TOP 16 v Montreuxu premagal s 4:2 (-13, 11, -9, 8, 1, 9).

Read more »

Slovenski predstavniki se na odprtem prvenstvu Češke za mlajše kategorije v Hodoninu niso ravno izkazali. V posamezni konkurenci se je do glavnega turnirja v kadetski konkurenci prebila le Sara Tokič, pri mladinkah pa je to uspelo Lei Paulin in Ani Kovačec.

Read more »

Na tretjem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete, ki ga je v športni dvorani Kidričevo vzorno organiziral NTK Cirkovce, sta v odsotnosti najboljših slovenskih kadetinj in kadetov slavila Tina Cafuta (Krka) in Matic Čopar (Savinja). Za Cafuto se je pri kadetinjah na drugo mesto uvrstila Lara Belaj (Savinja), na tretjem pa sta s turnirjem končali Kim Kastelic (Krka) in Ema Crnkovič (Kema). Drugo mesto je pri kadetih osvojil še en igralec Savinje, Domen Hohnjec, na tretjem mestu pa sta bila Jure Kaker (Xiom Muta) in Brin Vovk Petrovski, prav tako Savinja.

Read more »

Miha Štamcar, 15.02.2020 ob 22:49

Že v ponedeljek je Kajuh Slovan v 14. krogu 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kemo s 5:2. V gosteh je danes v Preserju s 5:1 prišla tudi Vesna, medtem ko je bil Logatec doma s 5:1 boljši od Letrike, Ljubljana pa prav tako doma z istim izidom od Jeseničank. Arrigoni in Inter Diskont bosta svoj dvoboj odigrala 19. februarja.

Read more »

Po petem krogu 1. SNTL moški je brez poraza le še Maribor, ki je doma s 5:2 premagal do tega neporaženo Muto. Vroče je bilo tudi v novomeški dvorani Drgančevje, kjer je domača Krka v mestnem derbiju s 5:3 premagala ŠD SU. Do tretje zmage v letošnji sezoni sta prišli tudi ekipi Keme I in Savinje. Pucončani so doma s 5:1 premagali Mengeš I, Savinjčani pa so bili v gosteh s 5:0 boljši od druge mengeške ekipe Cornilleau Mengeš II. Tekma med Arrigonijem in Inter Diskontom bo na sporedu 19. februarja.

Read more »

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, je bil po odličnih igrah v dresu slovenske reprezentance in drugem mestu na evropskem TOP 16, uspešen tudi na klubski sceni. S Saarbrücknom je tudi v povratni četrtfinalni tekmi v nemškem obračunu francoski Post SV Mühlhausen pred svojimi navijači zmagal s 3:1. Na prvi tekmi v gosteh je bilo 3:2 za Jorgiča in njegove soigralce.

Read more »

Na odprtem prvenstvu Portugalske v Lizboni, turnirju kategorije ITTF Challenge Plus, se je v prvem krogu glavnega turnirja od nadaljnjega tekmovanja poslovil tudi Deni Kožul. Za Logatčana je bil usoden mladi Rus Vladimir Sidorenko, ki je zmagal s 4:1 (8, -6, 7, 10, 10). V četrtfinalu je v konkurenci do 21 let izpadla tudi Ana Tofant, ki jo je s 3:0 (6, 5, 8) premagala Japonka Maki Shiomi.

Read more »

V Lizboni poteka odprto prvenstvo Portugalske, turnir kategorije ITTF Challenge Plus, slovenske bare pa branijo Deni Kožul, Peter Hribar in Ana Tofant. Medtem ko je bil Kožul že neposredno uvrščen na glavni turnir, sta morala Hribar in Tofantova igrati v predtekmovanju. Oba sta izpadla v prvem krogu predtekmovanja, zato pa se je Tofantova v konkurenci do 21 let uvrstila v četrtfinale.

Read more »

Nedelja je bila v Zalogu v znamenju namiznega tenisa. Domači NTK Vesna je že 41. priredil tradicionalni Jakhlov memorial za mlajše kategorije. V štirih kategorijah je nastopilo več kot 160 igralk in igralcev iz 22 klubov. V odlični organizaciji domačega kluba je tekmovanje potekalo v dvorani OŠ Kašelj.

Read more »

V soboto je v Topolšici potekal že 21. Menihov mednarodni turnir za veterane in rekreativce, ki je privabil 77 udeležencev. Nastopili so v šestih moških in dveh ženskih kategorijah, v posameznih kategorijah pa so zmagali Jure Pejovnik, Matevž Žgank, Bojan Maselj, Fredi Vodušek, Miro Šemrov, Kruno Ječmenjak, Franciska Pad, Dragica Lapajna ter dvojice Pad/Belavič, Žgank, G. Štor in Vodušek/Kozjek.

Read more »

V švicarskem Montreuxu na evropskem TOP 16 se je Darko Jorgič po zmagi v polfinalu nad Hrvatom Tomislavom Pucarjem s 4:1 (-4, 1, 11, 13, 8), v finalu pomeril z Nemcem Timom Bollom. Legendarni Nemec, najboljši evropski igralec zadnjih dvajsetih let, je bil za Jorgiča tokrat premočan, čeprav je bil v prvem nizu boljši Hrastničan. Končni izid je bil 4:1 (-8, 10, 5, 7, 9) za Bolla.

Read more »

Miha Štamcar, 08.02.2020 ob 22:19

Tudi v četrtem krogu 1. SNTL moški sta ekipi Maribora in Mute zabeležili novi zmagi in sta še naprej brez poraza. Maribor je v gosteh s 5:3 strl odpor ekipe ŠD SU, Muta pa je doma s 5:1 premagala Cornilleau Mengeš II. Še drugič letos je praznih rok ostala Krka, tokrat na Ravnah, kjer je Inter Diskont slavil s 5:3. V Lučah je domača Savinja I premagala Kemo s 5:4, prav tako deveti dvoboj pa je odločal tekmo v Mengšu, kjer je Taj Lavrič Arrigoniju prinesel prvi dve točki v letošnji sezoni.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico