Vse novice

Namizno teniški klub Savinja bo v soboto in nedeljo v športnem centru Luče organizator državnega prvenstva za kadetinje in kadete v posamezni konkurenci in v dvojicah. V vseh petih disciplinah bomo dobili nove državne prvake, saj so lanskoletni, z izjemo Sare Tokič, ki je bila lani v Komendi najboljša z Aljažem Goltnikom v mešanih dvojicah, že prerasli kadetsko konkurenco. Prva nosilca sta Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec).

Read more »

V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v dvorani OŠ Livada v Izoli potekalo letošnje državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in v dvojicah. Največ razloga za zadovoljstvo sta imela Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki sta pršila do svojega prvega naslova državnega prvaka v mladinski kategoriji. Do svojega prvega naslova sta med dvojicami prišli tudi Sara Tokič (Letrika) in Blažka Harkai (Kema), medtem ko je Žigon s klubskim soigralcem Leonom Veronikom slavil tudi med dvojicami. Svojo odlično formo je Žigon potrdil tudi med mešanimi dvojicami, kjer je bil najboljši s Taro Kobetič (Mengeš).

Read more »

V dvorani osnovne šole Livade bo v organizaciji NTK Arrigoni v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo v mladinski kategoriji za posameznike in dvojice. Najboljših dveh iz lanske sezone, ko je bilo prvenstvo prav tako v Izoli, tokrat ne bo, Matija Novel je poškodovan, medtem ko Katarina Stražar nima več pravice nastopa v tej kategoriji.

Read more »

Čeprav je bilo evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti med 15. in 20. septembrom v Varšavi preloženo, to ne bo zmotilo ritma priprav slovenskih reprezentančnih selekcij. Z izjemo članske moške ekip se bodo od danes do petka na Otočcu zbrala ženska članska izbrana vrsta, ob izbrankah Vesne Ojsteršek pa bodo na pripravah še moška reprezentanca do 21 let, mladinke, mladinci, kadetinje, kadeti, mlajše kadetinje in mlajši kadeti.

Read more »

Miha Štamcar, 23.08.2020 ob 21:54

Sporočamo žalostno vest, da je v 79. letu starosti nepričakovano umrl Peter Kovšca uni. dipl. oec. in dolgoletni namiznoteniški delavec. Peter Kovšca je bil več kot pol stoletja gonilna sila namiznega tenisa na Notranjskem in ustanovitelj ter aktualni predsednik Ping pong kluba Rakek.

Read more »

V novi sezoni bo imel Kajuh Slovan spet obe ekipi v prvoligaški druščini, konec prejšnjega tedna pa so s celotnim klubom končali priprave v Rogaški Slatini. Za pravi podvig pa so člani kluba poskrbeli minulo nedeljo, ko so se povzpeli na Triglav, kjer so kot prvi igrali namizni tenis.

Read more »

Zaradi povečanega števila okužb s koronavirusom v številnih državah Evrope in zaradi omejitve potovanj, je pred dnevi izvršni odbor Evropske namiznoteniške zveze (ETTU) preložil evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti v Varšavi med 15. in 20. septembrom. Morebitni nov datum še ni določen.

Read more »

Miha Štamcar, 15.08.2020 ob 21:33

V času, ko so se slovenske reprezentantke v Novem mestu borile za tri mesta, ki so vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice v Varšavi, na sporedu bo med 15. in 20. septembrom, je bila Alex Galič s svojim klubom Rapperswill-Jona na pripravah v Izoli. Še vedno najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, trenutno je na 157. mestu, je sicer v glavnem delala na telesni pripravljenosti, tu in tam pa je v roke že prijela tudi namiznoteniški lopar.

Read more »

V organizaciji ŠD SU bo v soboto, 19. septembra, v Novem mestu potekalo državno prvenstvo za rekreativce in veterane za leto 2020. Pravico nastopa bodo imeli igralke in igralci s slovenskim državljanstvom, ki izpolnjujejo starostne pogoje po pravilih NTZS, ETTU in ITTF. Po samem državnem prvenstvu, bo najprej podelitev nagrad oziroma pokalov najboljšim, ki so se udeležili šestih turnirjev v sezoni 2019/20 in nato podelitev najboljšim na DP. Več v priponki!

Read more »

V dvorani Krke v Drgančevju je v soboto in nedeljo potekal kvalifikacijski turnir za uvrstitev v slovensko žensko izbrano vrsto na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 20. septembrom potekalo v Varšavi. Na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice so se uvrstile tri najboljše igralke na turnirju. Prvo mesto je osvojila Lea Paulin, druga je bila Katarina Stražar in tretja Ana Tofant, ki bodo tako igrale na Poljskem, brez evropskega prvenstva pa so ostale Aleksandra Vovk, Ivana Zera in Nina Zupančič.

Read more »

V soboto in nedeljo bo v novomeški dvorani Drgančevje še kako vroče in napeto, saj se bo v tem trenutku šesterica najboljših slovenskih namiznoteniških igralk pomerilo za tri mesta, ki bodo vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra 2020 v Varšavi. Na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal dvokrožno, bodo igrale Aleksandra Vovk, Nina Zupančič, Ivana Zera, Katarina Stražar, Ana Tofant in Lea Paulin.

Read more »

Namiznoteniški igralci in igralke, ki zastopajo Športno društvo SU iz Novega mesta, so ta teden začeli s pripravami na novo sezono. Ta bo vsekakor nekaj posebnega iz več vidikov: z mladimi se bo še bolj zavzeto treniralo, tekmovalni cilji so višji, članska ekipa je okrepljena s pomočnikom trenerja, v prvoligaški članski ekipi ŠD SU pa bosta po dobrih 17 letih znova skupaj zaigrala brata Slatinšek.

Read more »

Danes so s krajšimi pripravami na Otočcu, ki so se začele prejšnji četrtek, končali najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Izbrancem Andreje Ojsteršek Urh se je v ponedeljek pridružil še novopečeni očka, Bojan Tokić, slovenska selektorka pa je tudi že določila peterico, ki bo med 15. in 20. septembrom igrala na evropskem prvenstvu v Varšavi. Slovenske barve bodo zastopali Darko Jorgič, Bojan Tokič, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko.

Read more »

Medtem ko je v moški članski reprezentanci že nekaj časa znano, kdo bo zastopal slovenske barve na evropskem prvenstvu za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra v Varšavi, je položaj v slovenski ženski reprezentanci bolj zapleten. Dekleta so, tako kot fantje, trenutno na krajših pripravah na Otočcu, kjer bodo ostale do torka, selektorka Vesna Ojsteršek pa se je odločila, da bo potnice za evropsko prvenstvo na Poljskem določila po kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal 8. in 9. avgusta. Kraj in nevtralna dvorana bosta javljena naknadno.

Read more »

V sredo se bodo na reprezentančnih pripravah na Otočcu zbrali najboljši slovenski namiznoteniški igralci, dan pozneje pa se jim bodo pridružile še igralke. Na pripravah bodo ostali do prihodnjega torka, sredi avgusta pa bosta obe selektorki, Andreja Ojsteršek Urh in Vesna Ojsteršek že morali objaviti seznam igralcev in igralk, ki bodo od 15. do 20. septembra branili slovenske barve na evropskem prvenstvu v Varšavi.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico