Mladi

NTK Savinja bo v soboto in nedeljo v športnem centru Luče priredilo državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno in dvojice. Pravico nastopa imajo vsi igralci in igralke, rojeni 2006 in mlajši, vključno do leta 2011. Lanskoletna naslova, ko je bilo prvenstvo prav tako v Lučah, bosta branila Miha Podobnik (Logatec) in Sara Tokić (Letrika).

Read more »

V organizaciji ŠD SU je v soboto in nedeljo v Novem mestu potekalo ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete. Na koncu so bili najbolj zadovoljni v taboru Keme iz Puconcev, saj so njihove kadetinje brez poraza prišle do naslova državnih prvakinj, in Savinje I, ki je ubranila lanskoletni naslov z Mute. V obeh konkurencah je bil drugi domači ŠD SU, ki je bil tako edina ekipa z dvema kolajnama, tretje mesto pa je pri kadetinjah osvojil izolski Arrigoni, medtem ko so se bronaste kolajne pri kadetih veselili v ljubljanskem Kajuh Slovanu.

Read more »

Zadnji vikend v maju bo v športni dvorani Livada v Novem mestu v organizaciji Športnega društva SU potekalo ekipno državno prvenstvo za kadetinje in kadete. Lanskoletna naslova z Mute bodo branile kadetinje Fužinar Inter Diskonta in kadeti Savinje I.

Read more »

Po koncu letošnjega državnega prvenstva do 21 let so bili najbolj zadovoljni v taboru prireditelja, NTK Mengeš, saj sta oba posamična naslova ostala doma. Katarina Stražar je v ženskem finalu premagala Laro Opeko (Kajuh Slovan), Rok Trtnik pa je bil boljši od Žige Kristijana Žigona (Fužinar Inter Diskont). V igri dvojic sta naslova pripadla Nuši Kadiš in Lei Paulin (Fužinar Inter Diskont – Arrigoni) ter Aljažu Godcu in Žigi Kristijanu Žigonu (Fužinar Inter Diskont).

Read more »

Na državnem prvenstvu za mlajše kadetinje in kadete posamično in v dvojicah sta bila v Mengšu najbolj uspešna Lana Slatinšek (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš). Oba sta osvojila po dva naslova državnih prvakov, saj sta bila uspešna tako med posamezniki kot v dvojicah. Slatinškova je v posamični konkurenci v finalu premagala klubsko soigralko Nežo Gazvodo, najboljša pa je bila tudi s Tijo Kastelic (Krka) v dvojicah. Lanskoletni naslov je po zmagi nad Brinom Kunstljem ubranil Jokić, ki je med dvojicami slavil še s klubskim soigralcem Martinom Gerkšičem.

Read more »

Lani, konec septembra, sta se naslovov državnega prvaka do 21 let veselila Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Tilen Cvetko (Krka), ki pa letos nima več pravice nastopa v tej kategoriji. Tako bo naslov v posamični konkurenci državnega prvenstva za članice in člane do 21 let v nedeljo v Mengšu, v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba, branila le Novakova, ki se je lani v Lučah naslova s klubsko soigralko Laro Opeka naslova veselila tudi med dvojicami. Med prijavljenimi je tudi Katarina Stražar (Mengeš). V moški konkurenci bo prvi nosilec lanski finalist Jožko Omerzel (ŠD SU).

Read more »

V soboto bo v Mengšu na sporedu državno prvenstvo za mlajše kadetinje in kadete, rojene leta 2008 in mlajše, do vključno leta 2011. Od lanskih državnih prvakov, državno prvenstvo je bilo sredi septembra v Lučah, bo naslov branil le Luka Jokić (Mengeš), ki bo tudi v Mengšu prvi nosilec, pri mlajših kadetinjah pa je prvo postavljena nosilka Lana Slatinšek (ŠD SU).

Read more »

Na prvem letošnjem Contender turnirju za mlajše kategorije v Vila Realu na Portugalskem so slovenske barve zastopali Sara Tokić, Enya Moltara in Žiga Kristijan Žigon. Največ uspeha je imela Tokićeva, ki se je v kategoriji do 15 let uvrstila v četrtfinale, na glavnem turnirju pa je nastopila tudi v kategoriji do 17 let. V kategoriji do 15 let se je na glavni turnir uvrstila tudi Moltara, medtem ko je Žigon z nastopi končal v predtekmovalni skupini.

Read more »

Nedavno mladinsko državno prvenstvo na Rakeku je zaznamoval še ne osemnajstletni Aljaž Godec, član NTK Fužinar Inter Diskont, ki se je domov vrnil s tremi zlatimi kolajnami. S tem je ponovil lanski podvig klubskega soigralca Žige Kristijana Žigona, ki ga je premagal v finalu posamezno, skupaj z njim pa se je veselil naslova med dvojicami. Do tretje zlate kolajne je Aljaž, ki se po letošnji sezoni seli v trening center KITT v Karlsruhe, prišel s klubsko soigralko  Nušo Kadiš.

Read more »

Na Rakeku se je v organizaciji domačega kluba končalo letošnje jubilejno, 30. državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in dvojice. Če se je lani s tremi naslovi državnega prvaka izkazal Žiga Kristijan Žigon (Fužinar Inter Diskont), je letos njegov podvig ponovil njegov klubski soigralec, Aljaž Godec. Ravenčan, ki bo po koncu sezoni odšel v Nemčijo, je ob posameznem naslovu v dvojicah slavil z Žigonom, v mešanih dvojicah pa s klubsko soigralko Nušo Kadiš. Med mladinkami je bila najboljša Sara Tokić (Letrika), medtem ko sta bili v dvojicah najboljši Lara Belaj (Savinja) in Enya Moltara (Kajuh Slovan).

Read more »

V organizaciji PPK Rakek bo v soboto in nedeljo v tamkajšnjih športni dvorani potekalo jubilejno, 30. državno prvenstvo za mladinke in mladince posamezno in dvojice. Lani septembra se je v Izoli s tremi naslovi izkazal Žiga Kristijan Žigon (Fužinar Inter Diskont), ki bo tudi na Rakeku eden od favoritov v vseh treh disciplinah, zato pa bomo zagotovo dobili novo državno prvakinjo pri mladinkah, saj Tjaša Novak nima več pravice nastopa v tej kategoriji. Prva nosilka je tako lanskoletna finalistka Sara Tokić (Letrika), ki bo v dvojicah naslov branila z Blažko Harkai (Kema Puconci).

Read more »

Čeprav se zaradi Covid-19 situacije leto 2021 ni začelo prav nič drugače kot lansko leto, pa bomo letos za razliko od lani (vsaj upamo tako!) lahko spremljali športnike na 32. olimpijskih igrah moderne dobe v Tokiu. Preložene igre so podaljšale sanje slovenske namiznoteniške reprezentance o nastopu v deželi vzhajajočega sonca.

Read more »

Ljubljanski športni park Kodeljevo je sinonim za šport, rekreacijo in izobraževanje. Med številni društvi, ki zaznamujejo ta prostor, je tudi Namiznoteniško društvo Kajuh-Slovan, ki med drugim skrbi za prepoznavnost namiznega tenisa, in sicer tako, da izvaja vadbe otrok v sodelovanju z ljubljanskimi osnovnimi šolami.

Read more »

V »mehurčku« na Otočcu od ponedeljka potekajo priprave slovenskih ženskih in moških namiznoteniških reprezentanc. Čeprav ob članih najboljše slovenske moške izbrane vrste manjkajo še nekatere slovenske reprezentantke in člani mlajših selekcij, to prav nič ne moti delovne vneme prisotnih.

Read more »

Po nadvse uspešnih zimskih pripravah konec februarja na Otočcu bodo od 26. do 29. aprila v tem dolenjskem turističnem biseru potekale še spomladanske priprave slovenskih ženskih in moških reprezentanc. Manjkali bodo le člani najboljše slovenske izbrane vrste, ki bodo poleti nastopili na olimpijskih igrah v Tokiu.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico