Mladi

Na prvem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete sta bila v Tržiču najboljša Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Goltnik (Mengeš). Tokičeva je bila v finalu s 3:1 (5, 8, -6, 9), premagala Tino Cafuto, Goltnik pa je s 3:0 (7, 3, 9) zaustavil Mihaela Kocjančiča (Arrigoni).

Read more »

Številna slovenska izbrana vrsta je danes končala z nastopi na odprtem prvenstvu Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah. Med posamezniki se je do tretjega kroga glavnega turnirja prebil le Matija Novel, ki je z Rokom Trtnikom v igri dvojic prišel do drugega kroga.

Read more »

Miha Štamcar, 11.09.2018 ob 21:43

V sredo se bo v Varaždinu začelo odprto prvenstvo Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah, kjer bo številno zastopstvo imela tudi slovenska izbrana vrsta. Z izjemo Aleksandre Vovk, ki je deseta nosilka, bodo vsi drugi morali igrati v kvalifikacijah.

Read more »

Na prvem odprtem turnirju za mladinke in mladince sta bila v Puconcih slavila Katarina Stražar (Mengeš) in Luka Breznik (Interdiskont). Stražarjeva je v finalu premagala Tjašo Novak (Kajuh Slovan) s 3:1 (3, 11, -7, 7), medtem ko je Breznik ugnal Mitjo Omrzela (ŠD SU) prava tako s 3:1 (10, 3, -7, 10). Med mladinkami sta si tretje mesto razdelili Tara Kobetič (Mengeš) in Lara Opeka (Kajuh Slovan), pri mladincih pa sta bila tretja Rok Trtnik (Mengeš) in Matija Novel (Arrigoni).

Read more »

Na olimpijskih igrah mladih, ki bodo od 6. do 18. oktobra letos potekale v Buenos Aires, bo svojo predstavnico imel tudi slovenski namizni tenis. Čeprav je Aleksandra Vovk v kanadskem Markhamu v začetku junija s tekmovanjem končala v polfinalu repasaža, je pred nekaj dnevi s sedeža Mednarodne namiznoteniške federacije (ITTF) prišlo obvestilo, da bo med nastopajočimi tudi najboljša slovenska mladinka na svetovni jakostni lestvici.

Read more »

Miha Štamcar, 23.07.2018 ob 20:20

Predzadnji dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v romunski Cluj-Napoci so se od tekmovanja poslovili vsi slovenski predstavniki. Mladinki Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta v osmini finala naleteli na Kitajki Jing Ning in Qiantai Chen, ki nastopata za Azerbajdžan in po dobrem odporu v prvem nizu morali priznati premoč nasprotnicama. V osmini finala je izgubil tudi Mitja Omerzel, ki je v igri dvojic z Latvijcem Danielsom Kogansom izgubil proti Francozoma Myshaalu Sabhiju in Fabiu Rakotoarimanani. Od nadaljnjega tekmovanja so se poslovili tudi slovenski predstavniki v tolažilni skupini.

Read more »

Miha Štamcar, 21.07.2018 ob 23:08

Na evropskem prvenstvu v Cluj-Napoci se je šesti tekmovalni dan v posamični konkurenci v drugi krog tekmovanja v mladinski konkurenci uspelo prebiti Aleksandri Vovk in Katarini Stražar, ki sta bili uspešni tudi v drugem krogu v igri dvojic. Med 32 najboljšimi dvojicami bosta igrala tudi Matija Novel in Rok Trtnik, medtem ko je Vovkova med mešanimi dvojicami z Moldavcem Vladislavom Ursujem obstala v drugem krogu. V kadetski konkurenci sta bila v prvem krogu uspešna Aljaž Godec in Mitja Omerzel, prav tako bosta v nedeljo še igrali dvojici Žiga Žigon in Aljaž Godec ter Mitja Omerzel in Daniels Kogans (Latvija). V prvem krogu je med posameznicami slavila tudi Blažka Harkai.

Read more »

Peti dan evropskega prvenstva v mlajših kategorijah so bili v Cluj-Napoci na sporedu posamični dvoboji in dvoboji v dvojicah. Vsi štirje slovenski mladinci so morali igrati v kvalifikacijah, uspešna pa sta bila Luka Breznik in Rok Trtnik. S tekmovanjem je v kvalifikacijah pri kadetinjah končala tudi Sara Tokič. Med mešanimi dvojicami so imeli slovenski predstavniki polovični uspeh, medtem ko je za slovenske kadetske mešane dvojice konec tekmovanja v Romuniji.

Read more »

Miha Štamcar, 19.07.2018 ob 22:06

Zadnji dan ekipnih bojev na evropskem prvenstvu v Cluj-Napoci so bili na sporedu dvoboji za končne uvrstitve. Spet so se najbolj izkazale slovenske mladinke, ki so v boju za deveto mesto premagale Španke s 3:2. Na 18. mesto so tekmovanje v Romuniji končali slovenski kadeti, mladinci so bili 22., kadetinje pa 32. V petek se začenja tekmovanje v posamični konkurenci in v igri dvojic.

Read more »

Na evropskem prvenstvu v romunskem Cluj-Napoci so slovenske mladinke četrti tekmovalni dan zabeležile dve zmagi in bodo v četrtek s Španijo igrale za končno deveto mesto. Slovenski mladinci so imeli polovični uspeh in bodo v četrtek igrali s Hrvaško v boju od 21. do 24. mesta. Po zmagi nad Izraelom čaka slovenske kadete obračun s Srbijo za mesta od 17. do 20., medtem ko bodo kadetinje po zmagi in porazu igrale z Latvijo za končno 31. mesto.

Read more »

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v romunski Cluj-Napoci je reprezentanca Nemčije kar dvakrat zaustavila slovensko izbrano vrsto. Najprej so v kvalifikacijah za uvrstitev v osmino finala s 3:0 slavili nemški kadeti, nato pa so z 0:3 proti svojim vrstnicam izgubile še slovenske mladinke. Za mladince je bil v kvalifikacijah za uvrstitev med 16 najboljših usoden Azerbajdžan, za katerega igrajo kar trije kitajski igralci, kadetinje pa so tekme v skupini Q začele z zmago proti Cipru s 3:2.

Read more »

Miha Štamcar, 16.07.2018 ob 22:23

Drugi dan evropskega prvenstva za mlajše kategoriji v romunski Cluj-Napoci so se z dvema zmagama izkazali slovenski kadeti, ki najprej s 3:0 premagali Estonijo, nato pa s 3:1 še Anglijo. V kvalifikacijah za uvrstitev med najboljših 16 ekip se bodo v sredo pomerili z Nemčijo. Med 16 najboljših ekip so se že uvrstile slovenske mladinke, ki so danes z 1:3 izgubile s Poljsko, nasprotnice še čakajo, tako kot tudi mladinci, ki so v skupini ostali praznih rok tudi proti Italiji. Do prve zmage so prišle kadetinje, ki jih v nadaljevanju tekmovanja čaka boj za uvrstitev od 29. do 40. mesta.

Read more »

Prvi dan evropskega prvenstva v Cluj-Napoci v Romuniji so od štirih slovenskih ekip najbolje svoje delo opravile mladinke, ki so prišle do dveh zmag. V prvi tekmi skupine D so presenetile Belorusinje, ki so jih ob dveh zmagah Aleksandre Vovk premagale s 3:1, nato pa so s 3:0 premagale še Belgijo. Do zmage so v drugem kakovostnem razredu v skupini J prišli tudi slovenski kadeti, ki so bili s 3:0 boljši od Finske.

Read more »

Miha Štamcar, 12.07.2018 ob 23:29

V Cluj-Napoci bo od 15. do 24. julija potekalo letošnje evropsko mladinsko prvenstvo, znane pa so tudi že skupine prvega dela tekmovanja. Slovenska izbrana vrsta se je na pot v Romunijo odpravila danes, že v nedeljo pa bodo na sporedu tekme prvega kroga v ekipnem delu tekmovanja. Obe slovenski mladinski ekipi bosta igrali v prvi kakovostni skupini, medtem ko bosta kadetski ekipi igrali v drugi kakovostni skupini.

Read more »

V Cluj-Napoci bo od 15. do 24. julija potekalo letošnje evropsko mladinsko prvenstvo, znane pa so tudi že skupine prvega dela tekmovanja. Obe slovenski izbrani vrsti bosta igrali med šestnajstimi najboljšimi reprezentancami, mladinke v skupini D proti Italiji, Švedski in Španiji, medtem ko bodo nasprotniki slovenskih mladincev v skupini C Belorusija, Poljska in Belgija. Slovenski kadetski reprezentanci bosta igrali v drugem kakovostnem razredu, kadetinje v skupini J proti Portugalski, Poljski in Malti, kadeti pa v skupini I proti Angliji, Estoniji in Finski.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico