Mladi

Na zaključnem turnirju ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke so v organizaciji NTK Fužinar Inter Diskonta na Ravnah na Koroškem slavili Ravenčani in Mengšanke. Domači Fužinar Inter Diskont je do prvega mesta prišel s petimi zaporednimi zmagami v postavi Kristijan Žigon, Luka Breznik, Aljaž Godec, Leon Veronik in Jan Hovnik Šipek, prav tako pa so s petimi zmagami lanskoletni naslov s Ptuja ubranile Mengšanke, ki so igrale v postavi Katarina Stražar, Nika, Tara in Vita Kobetič.

Read more »

V soboto in nedeljo bo na Ravnah na Koroškem na sporedu končna odločitev v mladinskem ekipnem državnem prvenstvu. Na zaključni turnir se je v obeh konkurencah uvrstilo po osem najboljših ekip, s kar štirimi pa bo v ospredju Mengeš. Naslova bosta med mladinci branila Arrigoni, med mladinkami pa Mengeš I.

Read more »

Minuli teden sta na močnem mednarodnem turnirju imenovanem Transalpino (letnik 2007 in mlajši), ki je potekal od 3. do 5. januarja, v Lignanu, pod vodstvom trenerja Davida Orešnika, nastopila tudi člana NTS Mengeš Neža Pogačar Žun in Luka Jokić, ki sta predstavljala tudi slovensko izbrano vrsto. V posamični konkurenci je Neža Pogačar Žun osvojila prvo mesto, v ekipnem delu tekmovanja pa sta z Luko Jokićem osvojila tretje mesto.

Read more »

Od srede do sobote so na krajših reprezentančnih pripravah praktično vsi najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Od najboljših v članski konkurenci upravičeno manjka le Alex Galič, vsi drugi so se odzvali vabilu Andreja Ojsteršek Urh in Vesne Ojsteršek, na Otočcu pa so tudi vsi najboljši v mlajših kategorijah.

Read more »

Športne dogodke v okviru Štukljevega leta je Športno društvo SU pod pokroviteljstvom MO Novo mesto obogatilo z organizacijo regijskega tekmovanja v namiznem tenisu 2. MRNTZ. Več kot 140 nadobudnih mladih igralk in igralcev, katere je spremljalo več kot 100 trenerjev, staršev in spremljevalcev, izvrstne tekme, tekmovalni duh in velik obisk je v Športnem centru Livada ustvarilo pravi praznik namiznega tenisa. Po več kot 250 odigranih dvobojih so najboljši v 10 kategorijah osvojili zaslužene medalje in praktične nagrade.

Read more »

Na štirih prizoriščih so danes potekale kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo za kadetinj in kadete. Po najboljši dve ekipi iz vsake skupine bosta s tekmovanjem nadaljevali na zaključnem turnirju, ki bo 26. in 27. januarja prihodnje leto v Murski Soboti. Že pred tednom dni so bile na sporedu tudi kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo mladink in mladincev. Zaključni turnir v tej konkurenci bo 12. in 13. januarja na Ravnah na Koroškem.

Read more »

V osmini finala mladinskega svetovnega prvenstva, ki se odvija v Bendigu, je edina slovenska predstavnica, Aleksandra Vovk, v paru z Belgijcem Laurensom Devosom, morala priznati premoč kitajski dvojici Heyi Yu in Tianyi Qian. Kitajca sta zmagala s 3:0 (7, 3, 9), Aleksandra Vovk pa je s tem končala s tekmovanjem v Avstraliji, kjer je prikazala nekaj odličnih iger.

Read more »

Edina slovenska predstavnica na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu v Avstraliji, Aleksandra Vovk, svojih dobrih predstav v Avstraliji žal ni v celoti unovčila, saj je v odločilnem dvoboju za uvrstitev na glavni del tekmovanja morala priznati premoč Jinnipe Sawettabut iz Tajske. Štiriindvajseta igralka mladinske svetovne lestvice je najbolje uvrščeno Slovenko, ki je na 66. mestu, premagala s 4:2 (-9, 7, 4, 5, -7, 7). V soboto bo z Belgijcem Laurensom Devosom igrala v osmini finala mešanih dvojic.

Read more »

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu v Avstraliji so bili na sporedu posamični dvoboji v kvalifikacijskih skupinah. Po sredinih odličnih predstavah v mešanih dvojicah, ko se je z Belgijcem Laurensom Devosom uvrstila med 16 najboljših mešanih dvojic na svetu, je Aleksandra Vovk navdušila tudi v posamični konkurenci. Za uvod je s 4:1 (-15, 4, 1, 8, 5) premagala domačinko Rebekah Stanley, nato pa še Slovakinjo Emo Labosovo s 4:2 (-10, 9, 7, 8, -9, 4). V petek s Tajko Jinippo Sawettabut za prvo mesto v skupini in uvrstitev na glavni turnir.

Read more »

Edina slovenska predstavnica na mladinskem svetovnem prvenstvu v Bendigu, Aleksandra Vovk, se je v mešanih dvojicah z Belgijcem Laurensom Devosom že uvrstila v osmino finala. V prvem krogu sta s 3:1 (9, -11, 10, 8) ugnala dvojico Hsin-Yang Li in Ting-Ting Chen (Kitajski Tajpej), v drugem pa s 3:1 (-3, 6, 11, 9) še Indijca Manush Utpalbhai Shaha in Seleno Selvakumar. V osmini finala bosta v soboto, 8. decembra, njuna nasprotnika Heyhi Hu in Tianyi Qian iz Kitajske.

Read more »

Z ekipnimi boji se je v Bendigu v Avstraliji začelo letošnje mladinsko svetovno prvenstvu, na katerem bo edina slovenska predstavnica Aleksandra Vovk, ki bo s tekmovanjem začela v sredo. Z Belgijcem Laurensom Devosom se bosta v prvem krogu mešanih dvojic pomerila s Hsin-Yang Lijem in Ting-Ting Chen (Kitajski Tajpej). V posamični konkurenci bo Vovkova igrala v kvalifikacijski skupini 4, njena prva nasprotnica pa bo v četrtek domačinka Rebekah Stanley.

Read more »

V Kidričevem je v organizaciji domačega kluba potekal prvi letošnji TOP 8 za kadetinje in kadete. Prvega mesta se je med kadetinjami veselila Nuša Kadiš (Fužinar Interdiskont), druga je bila Blažka Harkai (Kema), tretja pa Gaja Kobetič (Mengeš). Med kadeti je bil najboljši Mihael Kocjančič (Arrigoni pred Aljažem Goltnikom (Mengeš) in Miha Podobnik (Logatec).

Read more »

Na prvem letošnjem TOP-u za mladinke in mladince so največ uspeha v Križah imeli Mengšani, saj sta do prvega mesta prišla oba njihova člana. Med mladinkami je brez poraza slavila Katarina Stražar, druga je bila Lara Opeka (Kajuh Slovan), tretja pa Lea Paulin (Arrigoni), med mladinci pa se je prav tako s sedmimi zmagami najbolj izkazal Rok Trtnik, drugi je bil Matija Novel (Arrigoni) in tretji Luka Breznik (Inter Diskont).

Read more »

Na močnem ITTF turnirju Hungarian Open sta v kadetski in mladinski konkurenci nastopila tudi Lea Paulin in Matija Novel, člana izolskega Arrigonija. Do glavnega turnirja se je iz predtekmovalnih bojev uspelo prebiti Paulinovi, ki je v prvem krogu morala priznati premoč Nemki Lauri Tiefenbrunner, ki je zmagala s 4:3 (7, 3, -6, -5, -7, 7, 9).

Read more »

Konec minulega tedna je v Varaždinu potekal turnir v spomin na Mirka Abramovića za najmlajše namiznoteniške igralke in igralce, na katerem so nastopili tudi številni slovenski klubi. Domov se vračajo z nekaj odmevnimi uvrstitvami, tudi prvim mestom mladincev Fužinar Inter Diskonta v ekipni konkurenci, prva pa je bila tudi združena ekipa kadetinj Mengša in Fužinar Inter Diskonta, predvsem pa novimi mednarodnimi izkušnjami.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico