Mladi

Od ponedeljka, 12. 4. 2021, so po odloku Vlade RS spet dovoljeni treningi v članski, mladinski in kadetski kategoriji, prav tako pa tudi tekme. Zaradi zadnje prekinitve trenažnih procesov so tekme šestega kroga v obeh 1. SNTL, ki bi morale biti na sporedu v sredo, 14. aprila, prestavljene na poznejši termin. Prav tako se bodo pozneje odigrale tudi tekme petega kroga, tako da se bo to soboto prvenstvo nadaljevalo s sedmim krogom. V 1. SNTL za moške sta po štirih odigranih krogih brez poraza aktualni državni prvak Maribor in ŠD SU Novo mesto, v 1. SNTL za ženske pa imata maksimalno število točk prav tako le še dve ekipi, Kajuh Slovan in Vesna I.

Read more »

Vlada Republike Slovenije je na petkovi dopisni seji sprejela odlok o izvajanju športnih dejavnosti v času epidemije novega koronavirusa ter določila podobne omejitve, ki so veljale pred 1. aprilom. Tako bodo od ponedeljka znova dovoljeni treningi in tekme registriranim športnikom, v obeh 1. SNTL pa bodo z državnim prvenstvom nadaljevali v soboto, 17. aprila, ko se bodo igrale tekme sedmega kroga. V kratkem bo znano tudi, kdaj se bodo začela tekmovanja v 2. SNTL in 3. SNTL.

Read more »

V nedavno končanem avstrijskem državnem prvenstvu se je Aleksandri Vovk in Katarini Stražar v ekipi Ossiachersee Bodensdorf 1 pridružila še tretja slovenska reprezentantka, Lea Paulin. Ossiachersee Bodensdorf 1 je avstrijsko bundeligo končal na petem mestu, s pozitivnim izkupičkom pa se lahko pohvali tudi mlada Izolčanka, za katero je bila to prva sezona v tujini.

Read more »

V skladu z odlokom vlade glede epidemije COVID-19 se od 1. 4. do vključno 11. 4. 2021 ustavljajo vsa športna tekmovanja v okviru Republike Slovenije, razen določenih mednarodnih tekmovanj. Zato se za nedoločen čas prestavita tudi 5. krog v 1. SNTL za moške in v 1. SNTL za ženske, ki bi se moral odigrati v soboto, 3. aprila 2021, in člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti, 10. in 11. aprila v Mengšu.

Read more »

Miha Štamcar, 18.03.2021 ob 15:53

Leto 2020 je bilo zaznamovano s COVID-19 situacijo in prav nič drugače se ni začelo leto 2021. Organizacija 32. olimpijskih iger (OI) moderne dobe (Games of the XXXII Olympiad) je bila zaradi COVID-19 situacije preložena (prvič v zgodovini iger). Trikrat so bile olimpijske igre odpovedane zaradi vojne (1916, 1940 in 1944). Nov termin pa je le podaljšal sanje slovenske namiznoteniške reprezentance o nastopu v deželi vzhajajočega sonca.

Read more »

Zaradi usposabljanja za 1. stopnjo (»Strokovni delavec 1, športno treniranje, namizni tenis«) po novem zakonu o športu vam posredujemo informacijo o preliminarni prijavi na usposabljanja.

Read more »

Od zaključka zimskih priprav slovenskih reprezentanc na Otočcu je resda minilo že nekaj dni, zato pa sta Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih ženskih reprezentanc in Darijan Vizjak, selektor slovenske moške kadetske in mladinske reprezentance že strnila svoje vtise. Oba sta bila zelo zadovoljna z njihovim potekom, predvsem s prizadevnostjo, voljo in željo, ki so jo v t. i. mehurčku kazali udeleženke in udeleženci priprav.

Read more »

Že od petka naprej je Otočec v znamenju namiznega tenisa in tako bo vse do četrtka, ko se bodo končale letošnje zimske priprave slovenskih ženskih in moških reprezentanc. V t. i. mehurčku v sklopu hotela Šport in namiznoteniškega centra so tako, z izjemo slovenske moške izbrane vrste, zbrani vsi najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Treninge vodita Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih ženskih reprezentanc in Darijan Vizjaka, državni selektor moške kadetske in mladinske reprezentance, ki jima pri delu pomagajo še Miroslav Tokič, predsednik Strokovnega sveta NTZS Miloš Živkovič Peperko, sekretar NTZS Dane Šarlah in kondicijski trener Sašo Ogrizovič.

Read more »

Nekdanja štirikratna zaporedna slovenska državna prvakinja v posamični konkurenci, ki je bila z ravenskim Fužinar Inter Diskontom tudi sedemkratna državna prvakinja med ekipami, Manca Fajmut, je že četrto sezono trenerka v NTK Krka. V novomeškem klubu skrbi za mlajše kategorije, zato se je toliko bolj razveselila, da so v ponedeljek po več kot treh mesecih spet lahko trenirali v dvorani v namiznoteniškem centru Drgančevje. Seveda pod posebnimi pogoji.

Read more »

Spoštovani!

Posredujemo informacijo o sproščanju ukrepov – Covid 19 s katerimi se zopet omogoča trening pod naslednjimi pogoji ( z današnjim dnem 15.02.2021):

Read more »

Spoštovane športnice in športniki,

Spoštovani športni delavci,

Cenjeni ljubitelji športa,

V teh težkih časih, ko si moramo skoraj čisto na novo urediti svoja bivanja in naše navade prilagoditi ukrepom, ki jih je sprejela vlada, tudi šport ni ostal nepoškodovan. Epidemija močno vpliva na organizirano ukvarjanje s športom.

Read more »

Na podlagi sklepa korespondenčne seje Izvršnega odbora Namiznoteniške zveze Slovenije bodo zaradi ponovne razglasitve epidemije COVID-19 vsa namiznoteniška tekmovanja in priprave pod okriljem NTZS preložena za nedoločen čas oziroma do izboljšanja zdravstvenega položaja. Tako se tudi ne bo začelo državno prvenstvo v 1. SNTL za moške in ženske, ki bi se moralo začeti v soboto, 24. oktobra, prav tako pa so preložene jesenske reprezentančne priprave kadetov, mladincev in članov do 21 let, ki bi morale biti od 26. do 29. oktobra na Otočcu. Pomembno pa je poudariti, da se bodo izvedla vsa predvidena dousposabljanja.

Read more »

Lanskoletni državni prvak do 21 let, Tilen Cvetko (Krka), je na državnem prvenstvu v Lučah v organizaciji NTK Savinja, ponovil lanskoletni uspeh iz Prebolda in prišel do novega naslova državnega prvaka v tej kategoriji. Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki je pred 14 dnevi slavila na državnem mladinskem prvenstvu v Izoli, je naslov državne prvakinje osvojila tudi v Lučah. To pa ni bil njen edini naslov državne prvakinje v tej kategoriji, saj bila je s klubsko soigralko Laro Opeko najboljša tudi med dvojicami. Pri moških sta se med dvojicami naslova državnega prvaka veselila Rok Trtnik in Nejc Erjavec (oba Mengeš).

Read more »

V športni dvorani Luče je bilo v organizaciji NTK Savinja na sporedu državno prvenstvo v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov posamezno in v dvojicah. Naslova državnih prvakov med posamezniki sta se veselila domačinka Ana Leskošek (Savinja) in Luka Jokić (Mengeš), ki je do naslova prišel tudi v igri dvojic z Majem Murnom (ŠD SU). Najboljši med dvojicami pri mlajših kadetinjah pa sta bili Živa Dogar (Kema) in Zoja Žolek (Cirkovce).

Read more »

Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022 delno  financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10.1: Izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja, posodobitev znanja, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, tudi s poklicnim svetovanjem in potrjevanjem pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja 2: Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico