Mladi

Skladno z navodili OKS in MIZŠ in po uskladitvi s člani IO NTZS sporočamo, da zaradi znanih izrednih razmer nastalih z epidemijo COVID – 19, do preklica odpovedujemo organizacijo vseh turnirjev, vključno z ligaškimi tekmovanji (SNTL) pod okriljem NTZS.

Predsednik NTZS

Mag. Marjan Hribar

 

 

 

Miha Štamcar, 07.03.2020 ob 21:07

Na evropskem prvenstvu do 21 let v Varaždinu je s svojimi predstavami navdušila Ana Tofant, ki se je v posamični konkurenci kot edina slovenska predstavnica uvrstila v osmino finala. V njem je s 4:1 (6, -6, 9, 4, 7) premagala Nemko Sophio Klee, zelo dobro pa je začela tudi svoj četrtfinalni dvoboj s Švedinjo Christino Kallberg. Toda po vodstvo z 2:0 v nizih je tretji niz izgubila na razliko, na koncu pa se je s 4:2 (-9, -4, 13, 8, 6, 6) zmage veselila Švedinja.

Read more »

Miha Štamcar, 06.03.2020 ob 20:06

Na evropskem prvenstvu do 21 let, ki poteka v Varaždinu, sta v igri dvojic Peter Hribar in Tilen Cvetko morala priznati premoč nemški dvojici Gerrit Engemann in Fanbo Meng. V posamični konkurenci se je med 16 najboljših uspelo prebiti le Ani Tofant, ki je v odločilni tekmi premagala . Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Tilen Cvetko so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili po drugem krogu tekmovanja.

Read more »

Drugi dan evropskega prvenstva do 21 let, ki se odvija v Varaždinu, sta se izkazala Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta se uvrstila v osmino finala v igri dvojic. V ženskih dvojicah so se že v prvem krogu poslovile Aleksandra Vovk in Katarina Stražar ter Ana Tofant in Lea Paulin. V posamični konkurenci sta v drugem krogu tekmovanja Stražarjeva in Tofantova po enkrat zmagali in izgubili, medtem ko sta Vovkova in Cvetko v obeh svojih dvobojih ostala praznih rok.

Read more »

Miha Štamcar, 23.02.2020 ob 19:29

Na Rakeku, kjer bo 29. februarja in 1. marca potekalo letošnje člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, je bil danes na sporedu tretji odprti turnir za mladinke in mladince. Najboljša mladinka je bila Lea Paulin (Arrigoni), ki je slavila že na prvem turnirju v Cirkovcah, druga je bila Tjaša Novak (Kajuh Slovan), zmagovalka drugega turnirja v Logatcu, tretje mesto pa sta si delili Sara Tokič (Letrika) in Gaja Kobetič (Mengeš). Prvič v letošnji sezoni je med mladinci zmagal Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont), ki je bil v finalu boljši od zmagovalca uvodnega turnirja v Cirkovcah, Matije Novela (Arrigoni), medtem ko sta bila na tretjem mestu Miha Podobnik (Logatec) in Aljaž Godec (Inter Diskont).

Read more »

Slovenski predstavniki se na odprtem prvenstvu Češke za mlajše kategorije v Hodoninu niso ravno izkazali. V posamezni konkurenci se je do glavnega turnirja v kadetski konkurenci prebila le Sara Tokič, pri mladinkah pa je to uspelo Lei Paulin in Ani Kovačec.

Read more »

Na tretjem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete, ki ga je v športni dvorani Kidričevo vzorno organiziral NTK Cirkovce, sta v odsotnosti najboljših slovenskih kadetinj in kadetov slavila Tina Cafuta (Krka) in Matic Čopar (Savinja). Za Cafuto se je pri kadetinjah na drugo mesto uvrstila Lara Belaj (Savinja), na tretjem pa sta s turnirjem končali Kim Kastelic (Krka) in Ema Crnkovič (Kema). Drugo mesto je pri kadetih osvojil še en igralec Savinje, Domen Hohnjec, na tretjem mestu pa sta bila Jure Kaker (Xiom Muta) in Brin Vovk Petrovski, prav tako Savinja.

Read more »

Nedelja je bila v Zalogu v znamenju namiznega tenisa. Domači NTK Vesna je že 41. priredil tradicionalni Jakhlov memorial za mlajše kategorije. V štirih kategorijah je nastopilo več kot 160 igralk in igralcev iz 22 klubov. V odlični organizaciji domačega kluba je tekmovanje potekalo v dvorani OŠ Kašelj.

Read more »

Na drugem letošnjem odprtem turnirju Slovenije za članice in člane do 21 let sta v organizaciji Športnega društva SU Novo mesto, prvega mesta veselila Lea Paulin (Arrigoni) in Luka Breznik (Inter Diskont). Paulinova, ki je bila najboljša že na prvem turnirju konec oktobra v Puconcih, je v finalu s 4:2 (8, 6, 10, -6, -7, 2) premagala Ano Tofant (Mengeš), tretje mesto sta si delili Tjaša Novak (Kajuh Slovan) in Nuša Kadiš (Inter Diskont). Po Roku Trtniku (Mengeš), ki je bil tokrat skupaj z Jožkom Omerzelom (ŠD SU) na tretjem mestu, pa se je po zmagi s 4:3 (-5, -10. 10, 12, 11, -12, -5) nad Matijo Novelom (Arrigoni), prvega mesta prvič v letošnji sezoni veselil Breznik.

Read more »

V organizaciji Športnega društva SU Novo mesto je danes potekal tudi drugi odprti turnir za mlajše kadetinje in kadete. Na veliko veselje prirediteljev turnirja se je pri mlajših kadetih zmage veselil Maj Murn (ŠD SU), ki je v finalu s 3:2 (8, -16, 9, -4, 9) ugnal Luko Jokiča (Mengeš), s tretjim mestom pa sta se morala zadovoljiti igralca Vesne, Tim Stajnko in Bor Klešnik. V finalu mlajših kadetinj je Ana Leskošek (Savinja), s 3:0 (1, 11, 9) premagala Lano Slatinšek (ŠD SU), tretji pa sta bili Živa Dogar (Kema) in Tina Križnič (B52).

Read more »

V organizaciji NTK Arrigoni je v soboto in nedeljo v Izoli potekal letošnji zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva v mladinski konkurenci. Tako kot lani, ko je bil zaključni turnir na Ravnah na Koroškem, je pri mladincih naslov državnega prvaka osvojil Fužinar Inter Diskont, drugi je bil novomeški ŠD SU, tretja pa Savinja. Najboljše mladinke ima letos Arrigoni, branilec naslov Mengeš je bil drugi, tretji pa je bil Kajuh Slovan.

Read more »

V soboto in nedeljo bo v Izoli v organizaciji NTK Arrigoni na sporedu zaključni turnir za ekipno državno prvenstvo v mladinski kategoriji. Lani je bil med mladinkami najboljši Mengeš, pri mladincih pa so se naslova državnega prvaka veselili igralci Inter Diskont Fužinarja. Obe ekipi bosta igrali tudi v Izoli. V soboto bodo na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, v nedeljo pa od prvega do četrtega mesta in od petega do osmega mesta.

Read more »

Na zaključnem turnirju ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci sta se na Muti v odlični organizaciji domačega namiznoteniškega kluba, naslova državnega prvaka, veselila Fužinar Inter Diskont pri dekletih in Savinja I pri fantih. Ravenčanke so do naslova prišle brez poraza, druga je bila Krka, tretja pa Savinja, medtem ko so Savinjčani izgubili le en dvoboj, tako kot tudi drugouvrščena Muta, tretji pa je bil ŠD SU. Ob tem velja poudariti, da so v nedeljo Savinjčani igrali samo z dvema igralcema, saj se je Brin Vovk Petrovski v soboto poškodoval.

Read more »

V soboto in nedeljo bo na Muti v organizaciji domačega namiznoteniškega kluba potekal letošnji zaključni turnir ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci. Lanskoletni naslov bo med kadetinjami branil le Mengeš, saj se Kema ni uvrstila na zaključni turnir. V soboto bodo na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, v nedeljo pa od prvega do četrtega mesta in od petega do osmega mesta.

Read more »

V soboto so bili na sporedu kvalifikacijski turnirji za mladinsko državno prvenstvo. Na zaključnem turnirju v Izoli, ki bo 18. januarja, bodo lanskoletni naslov z Raven na Koroškem branili mladinci Fužinar Inter Diskonta in mladinke Mengša. V Izoli se bodo za naslov državnega prvaka med mladinci ob Ravenčanih borili še Kema, Mengeš I, B2 Center, ŠD SU, Savinja, Arrigoni in Logatec, pri mladinkah pa ob Mengšankah še Kema, Fužinar Inter Diskont, Savinja, Arrigoni, Kajuh Slovan, Letrika in Krka.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico