Mladi

Na prvem letošnjem TOP turnirju za mlajše kadetinje in kadete v dvorani OŠ Preserje sta se prvega mesta v prvi kakovostni skupini veselila Enya Moltara (Kajuh Slovan) in Miha Podobnik (Logatec). Drugo mesto si je med mlajšimi kadetinjami priborila Eva Horvat (Sobota), tretje pa Neža Pogačar Žun (Mengeš), med mlajšimi kadeti pa je bil drugi Luka Jokić (Mengeš) in tretji Aleks Ušaj (Letrika).

Read more »

V sklopu Rudolfovih tednov športa je Športno društvo SU v sodelovanju z Zavodom Novo mesto, v četrtek, 16. maja, organiziralo turnir v namiznem tenisu, pri katerem sta bila v ospredju povezovanje generacij in druženje. Udeležilo se ga je več kot 100 igralk in igralcev iz različnih krajev Slovenije, ki so med seboj imeli tudi do 70 let razlike.

Read more »

Na drugem letošnjem TOP turnirju za kadete in kadetinje sta v organizaciji NTK Savinja v dvorani OŠ Prebold slavila Mihael Kocjančič (Arrigoni) in Sara Tokič (Letrika). Pri kadetih je drugo mesto osvojil Aljaž Goltnik (Mengeš), tretje pa Miha Podobnik (Logatec), pri kadetinjah je bila druga Blažka Harkai (Kema) in tretja Eva Cerkvenič (Letrika).

Read more »

Aleksandra Vovk (Krka) in Tilen Cvetko (Krka) sta na državnem prvenstvu v Preboldu v organizaciji NTK Savinja postala nova državna prvaka do 21 let za leto 2019. Za Vovkovo je to prvi naslov v tej konkurenci v posamični konkurenci, medtem ko je Cvetko ubranil lanskoletnega iz Otočca. Tudi med ženskimi dvojicami sta Aleksandra Vovk in Katarina Stražar ubranili naslov iz Otočca, v moški pa sta bila najboljša Aljaž Frelih in Erik Paulin (Mengeš/Arrigoni).

Read more »

V Preboldu je v organizaciji NTK Savinja danes potekalo tudi državno prvenstvo v kategoriji mlajših kadetinj in kadetov. Naslova državnih prvakov sta se v posamični konkurenci veselila Sara Tokič (Letrika) in Miha Podobnik (Logatec), med dvojicami pa so se naslova veselili Zoja Žolek in Živa Dogar (Cirkovce/Kema) ter Miha Podobnik in Aleks Ušaj (Logatec/Letrika).

Read more »

Na osnovni šoli Dragomelj so sredi prejšnjega tedna po občinskem in področnem državnem prvenstvu za osnovne šole, priredili še četrtfinalni turnir za učenke in učenci s področja osrednje Slovenije in Dolenjske. V absolutni kategoriji za učence od prvega do deveta razreda sta bila najboljša Aljaž Goltnik (OŠ Mengeš) in Brina Markič (OŠ Rodica Domžale), v kategoriji od prvega do petega razreda Martin Gerkšič (OŠ Trzin) in Neža Gazvoda (OŠ Šmihel Novo mesto), v kategoriji od šestega do deveta razpreda pa Timotej Jerina (OŠ Preserje Radomlje) in Tereza Kavčič (OŠ Polhov Gradec). Med ekipami je bila najboljša OŠ Zalog.

Read more »
Miha Štamcar, 23.04.2019 ob 23:36

Gorenjsko prvenstvo je tekmovanje, katerega namen je spoznavanje osnov namiznoteniških tekmovanj, druženje in napredek v kakovosti igranja za mlajše. Področje, ki ga pokriva gorenjsko prvenstvo se razteza od Jesenic do Tržiča preko Ljubnega, Kranja, Škofje Loke, Žirija in Šentjošta do Šenčurja in Mengša.

Read more »

V Linzu je v organizaciji tamkajšnjega kluba SPG Linz od minulega petka do danes potekal mednarodni turnir v mladinski in kadetski kategoriji. Pod vodstvom Uroša Slatinška, sicer igralca SPG Linz in trenerja v ŠD SU sta se turnirja v mladinski kategoriji udeležila Mitja Omerzel (ŠD SU) in Aljaž Godec (Fužinar Inter Diskont) ter mlajši kadetinji Lana Slatinšek (ŠD SU) in Ana Leskošek (Savinja), ki sta v ekipni konkurenci tekmovanje končali na drugem mestu.

Read more »

Na drugem letošnjem TOP 8 turnirju za mladinke in mladince sta v organizaciji NTK Tempo v Velenju v prvi kakovostni skupini slavila člana izolskega Arrigonija, Lea Paulin in Matija Novel. Med mladinkami je bila druga Katarina Stražar (Mengeš), tretja pa Lara Opeka (Kajuh Slovan). Pri mladincih se je z drugim mestom moral zadovoljiti Rok Trtnik (Mengeš), s tretjim pa Luka Breznik.

Read more »

V organizaciji ŠD Partizan Mengeš je v športni dvorani Komenda v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo republike Slovenije za kadete in kadetinje posamezno in v dvojicah. Največ uspeha so imeli Mengšani, saj je med posamezniki slavil Aljaž Goltnik (Mengeš), ki je bil s Saro Tokič (Letrika) najboljši tudi med mešanimi dvojicami, medtem ko sta med dvojicami pri kadetinjah prvo mesto osvojili Gaja Kobetič in Nuša Kadiš (Inter Diskont). Med kadetinjami je naslov državne prvakinje osvojila Blažka Harkai (Kema), v Puconce pa je po zaslugi Jureta Smodiša in Jana Lipiča odšel tudi naslov med dvojicami pri kadetih.

Read more »

V Lignanu v Italiji je od 20. marca do danes potekal ITTF Junior Circuit Premium za mladince in kadete. Najboljši izid sta med slovenskimi predstavniki dosegli mladinki Tara Kobetič in Lea Paulin, ki sta se prebili do četrtfinala med dvojicami, med posamezniki pa so na glavnem turnirju igrali mladinci Matija Novel in Rok Trtnik, mladinke Lea Paulin, Lara Opeka, Tara Kobetič in Tjaša Novak, med kadeti Miha Podobnik in Mihael Kocjančič ter kadetinje Nuša Kadiš, Sara Tokič in Blažka Harkai.

Read more »

V Izoli je v soboto in nedeljo potekalo 28. državno prvenstvo Slovenije za mladinke in mladince posamezno in dvojice. Ob vzorni organizaciji NTK Arrigoni je imela med mladinkami največ uspeha Katarina Stražar (Mengeš), ki je posamičnemu naslovu državne prvakinje dodala še naslova v ženskih dvojicah z Leo Paulin (Arrigoni) in v mešanih dvojicah s klubskim soigralcem Rokom Trtnikom. Trtnik je bil državni prvak še v dvojicah z Matijo Novelom (Arrigoni), ki je v klubskem obračunu v finalu premagal Taja Lavriča.

Read more »

Zadnji dan evropskega prvenstva do 21 let v Gondomarju na Portugalskem sta slovenski tabor navdušila Darko Jorgič in Peter Hribar, ki sta v finalu premagala slovaško dvojico Tibor Spanik in Adam Brat s 3:1 (8, -6, 6, 3). Aktualna slovenska državna prvaka sta imela več dela v polfinalu, v katerem sta s 3:2 (4, -7, 9, -2, 6) na kolena spravila tudi italijansko dvojico Antonino Amato in Daniele Pinto. To je bila že četrta zaporedna slovenska kolajna na EP do 21 let, po dveh bronastih Darka Jorgiča in eni Denija Kožula v posamični konkurenci, je to prva zlata.

Read more »

Čeprav je Darko Jorgič v prvem krogu glavnega turnirja v pravem maratonskem dvoboju izgubil proti neugodnemu ruskemu »lovcu« Arturju Abusevu s 3:4 (-7, 7, -9, 9, -8, -4), se bo slovenska ekspedicija na evropskem prvenstvu do 21 let iz Portugalske vseeno vrnila s kolajno. Zanjo je v Gondomarju poskrbela dvojica Darko Jorgič in Peter Hribar, ki je v četrtfinalu s 3:0 (7, 3, 9) nadigrala romunsko dvojico Cristian Pletea in Rares Sipos. V nedeljo bosta Jorgič in Hribar v polfinalu igrala z Italijanoma Antoninom Amatom in Daneilom Pintom.  Dvoboj se bo začel ob 10.40.

Read more »

Aktualni slovenski članski državni prvak Darko Jorgič, ki je bil kot drugo postavljeni nosilec evropskega prvenstva do 21 let, neposredno uvrščen v drugi del tekmovanja, se je v Godnomarju na Portugalskem zanesljivo uvrstil v glavni žreb. Dobil je vse tri dvoboje. Brez glavnega turnirja pa je ostal Peter Hribar, ki je v skupini E zmagal in dvakrat izgubil.

Read more »
Preskoči na orodno vrstico