Mladi

Na močnem ITTF turnirju Hungarian Open sta v kadetski in mladinski konkurenci nastopila tudi Lea Paulin in Matija Novel, člana izolskega Arrigonija. Do glavnega turnirja se je iz predtekmovalnih bojev uspelo prebiti Paulinovi, ki je v prvem krogu morala priznati premoč Nemki Lauri Tiefenbrunner, ki je zmagala s 4:3 (7, 3, -6, -5, -7, 7, 9).

Read more »

Konec minulega tedna je v Varaždinu potekal turnir v spomin na Mirka Abramovića za najmlajše namiznoteniške igralke in igralce, na katerem so nastopili tudi številni slovenski klubi. Domov se vračajo z nekaj odmevnimi uvrstitvami, tudi prvim mestom mladincev Fužinar Inter Diskonta v ekipni konkurenci, prva pa je bila tudi združena ekipa kadetinj Mengša in Fužinar Inter Diskonta, predvsem pa novimi mednarodnimi izkušnjami.

Read more »

Na drugem odprtem turnirju Slovenije v sezoni 2018/19 za kadetinje in kadete sta bila v Logatcu najboljša Nuša Kadiš (Inter Diskont) in Dejan Jokić (Mengeš). Kadiševa je v finalu s 3:1 (-9, 6, 8, 7) premagala Gajo Kobetič (Mengeš), tretje mesto sta si delili Kim Kastelic (Krka) in Eva Cerkvenič (Letrika), medtem ko je bil Jokić v klubskem obračunu boljši od Aljaža Goltnika s 3:2 (4, 10, -9, -10, 5), na tretjem mestu pa sta bila Matic Čopar (Savinja) in Miha Podobnik (Logatec).

Read more »

Na prvem letošnjem odprtem turnirju za mlajše kadetinje in kadete sta bila v Puconcih najboljša Neža Pogačar Žun (Mengeš). in Miha Podobnik (Logatec). Drugo mesto je med 28 mlajšimi kadetinjami osvojila Eva Horvat (Sobota), tretje mesto pa sta si delili Lana Slatinšek (ŠD SU) in Kiara Šegula (tujina). Med 50 mlajšimi kadeti je bil drugi Aleks Ušaj (Letrika), na tretjem mestu pa sta bila skupaj Jure Kraker (Muta) in Brin Vovk Petrovski (Savinja).

Read more »

V četrtfinalu ekipnega tekmovanja na poletnih olimpijskih igrah v Buenos Aieresu sta bila Srbkinja Sabina Šurjan, sicer četrta mladinka sveta in Šved Truls Moregard premočna za slovensko-moldavsko navezo Aleksandra Vovk in Vladislav Ursu. Sabina Šurjan in Truls Moregard sta slavila z 2:0, navkljub porazu pa sta Alekandra Vovk in Vladislav Ursu že z uvrstitvijo med osem najboljših ekipi naredila enega večjih presenečenj na namiznoteniškem turnirju.

Read more »

Na drugem odprtem turnirju Republike Slovenije za mladinke in mladince sta v Škofji Loki na najvišji stopnički stala zmagovalca uvodnega turnirja v Puconcih, Katarina Stražar (Mengeš) in Luka Brezni (Fužinar Inter Diskont). Stražarjeva je v finalu premagala Laro Opeko (Kajuh Slovan), tretje mesto sta si razdelili Eva Paulin (Arrigoni) in Tjaša Novak (Kajuh Slovan), medtem ko je Breznik v finalu ugnal Roka Trtnika (Mengeš), tretja pa sta bila Mitja Omerzel (ŠD SU) in Taj Lavrič (Arrigoni).

Read more »

Miha Štamcar, 14.10.2018 ob 18:06

Na poletnih olimpijskih igrah v Buenos Aieresu je edina slovenska predstavnica v namiznem tenisu, Aleksandra Vovk, v ekipnem delu tekmovanja še naprej navdušuje s svojimi predstavami. Z Moldavcem Vladislavom Ursujem sta v osmini finala z 2:1 premagala portoriško-čilsko navezo Adriana Diaz in Nicolas Ignacio Burgos, spet pa sta bila neporažena v igri mešanih dvojic. V boju za kolajne bosta okoli 22. ure igrala proti Sabini Surjan iz Srbije in Švedu Trulsu Möregardhu.

Read more »

Edina slovenska predstavnica v namiznoteniškem delu tekmovanja poletnih olimpijskih iger v Buenos Aieresu Aleksandra Vovk je z Moldavcem Vladislavom Ursujem poskrbela za eno večjih presenečenjih v ekipnem delu. Slovensko-moldavska dvojica je v tretjem krogu skupine H s 3:0 premagala do takrat vodilno ekipo in se kot prvouvrščena ekipa uvrstila v osmino finala, kjer bosta danes ob 15. uri igrala z Adriano Diaz iz Portorika in Čilencem Nicolasom Iganciom Burgosom. Pred tem sta Vovkova in Ursu v svoji skupini premagala Malezijo z 2:1 in izgubila z Egiptom 1:2.

Read more »

Po presenetljivi zmagi v uvodni tekmi kvalifikacijske skupini F na poletnih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Aiersu, ko je premagala Egipčanko Marwo Alhodaby, je morala Aleksandra Vovk drugi tekmovalni dan priznati premoč obema današnjima nasprotnicama. V prvem dvoboju je bila s 4:0 (8, 7, 5, 6) boljša od nje Rui Xuan Goi iz Singapurja, v drugem pa je nudila dostojen odpor Indijki Archano Girish Kamath. Trenutno deveta igralka sveta do 18 let je Vovkovo, ki je na 61. mestu premagala s 4:1 (-12, 3, 9, 8, 5).

Read more »

Aleksandra Vovk, edina slovenska predstavnica v namiznem tenisu na poletnih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Aieresu, je odlično začela kvalifikacijske boje. V skupini F je po nesrečno izgubljenem uvodnem nizu vajeti igre prevzela v svoje roke in s fantastično igro v nadaljevanju prišla do pomembne zmage proti Marwi Alhodaby, trenutno 16. igralke na svetovni lestvici do 18 let. Končni izid je bil 4:2 (-9, 12, 5, 3, -7, 9) za Vovkovo, ki bo jutri igrala dve tekmi. Najprej ob 15.45 proti Ruin Wuan Goi iz Singapurja, ki je na 40. mestu svetovne lestvice, ob 23.15 pa jo čaka še obračun z Indijko Archano Girish Kamath, deveto igralko sveta v tej starostni kategoriji.

Read more »

V soboto ob 20. uri po lokalnem času se je v Buenos Aieresu začela slavnostna otvoritev tretjih poletnih mladinskih olimpijskih iger. Mlado olimpijsko reprezentanco Slovenije je v center mesta Buenos Aires popeljal kiteboarder Toni Vodišek. Med 26 slovenskimi športnicami in športniki je tudi Aleksandra Vovk, ki bo že danes imela svoj prvi dvoboj proti Marwi Alhodaby iz Egipta.

Read more »

Prostovoljci NTD Kajuh-Slovan so se ob 50-ti obletnici ustanovitve društva še prav posebej potrudili in organizirali dvodnevni namiznoteniški turnir s presežki, ki so krasili tekmovanje že v minulih letih. V preteklosti je na turnirju sodelovalo tudi po tisoč nastopajočih. Tej številki se je danes težko približati, saj namizni tenis v poplavi različnih športov težko ohranja svoj status. Vendar je v prenovljeni dvorani na Kodeljevem, 211 prijavljenih tekmovalcev, pod vrhunsko osvetlitvijo pokazalo, da je namizni tenis še kako atraktiven šport.

Read more »

Slovenski mladinski reprezentant Rok Trtnik se je s trenerjem Davidom Orešnikom od 18. do 27. septembra odzval povabilu jordanske princese ga. Zeine Shaban, predsednice jordanskega olimpijskega komiteja.  V sodelovanju s priznanim hrvaškim trenerjem Nikico Vukeljo sta gostovala v tamkajšnjem olimpijskem centru v Amanu. Član NTS Mengeš je skupino mladih igralcev iz Hrvaške dvakrat dnevno treniral skupaj z jordansko člansko moško in žensko reprezentanco, ki se pripravlja na olimpijske igre v Tokiu leta 2020.

Read more »

Na prvem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete sta bila v Tržiču najboljša Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Goltnik (Mengeš). Tokičeva je bila v finalu s 3:1 (5, 8, -6, 9), premagala Tino Cafuto (Muta), Goltnik pa je s 3:0 (7, 3, 9) zaustavil Mihaela Kocjančiča (Arrigoni).

Read more »

Številna slovenska izbrana vrsta je danes končala z nastopi na odprtem prvenstvu Hrvaške serije ITTF v mlajših kategorijah. Med posamezniki se je do tretjega kroga glavnega turnirja prebil le Matija Novel, ki je z Rokom Trtnikom v igri dvojic prišel do drugega kroga.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico