Mladi

Na drugem letošnjem TOP 8 turnirju za mladinke in mladince sta v organizaciji NTK Tempo v Velenju v prvi kakovostni skupini slavila člana izolskega Arrigonija, Lea Paulin in Matija Novel. Med mladinkami je bila druga Katarina Stražar (Mengeš), tretja pa Lara Opeka (Kajuh Slovan). Pri mladincih se je z drugim mestom moral zadovoljiti Rok Trtnik (Mengeš), s tretjim pa Luka Breznik.

Read more »

V organizaciji ŠD Partizan Mengeš je v športni dvorani Komenda v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo republike Slovenije za kadete in kadetinje posamezno in v dvojicah. Največ uspeha so imeli Mengšani, saj je med posamezniki slavil Aljaž Goltnik (Mengeš), ki je bil s Saro Tokič (Letrika) najboljši tudi med mešanimi dvojicami, medtem ko sta med dvojicami pri kadetinjah prvo mesto osvojili Gaja Kobetič in Nuša Kadiš (Inter Diskont). Med kadetinjami je naslov državne prvakinje osvojila Blažka Harkai (Kema), v Puconce pa je po zaslugi Jureta Smodiša in Jana Lipiča odšel tudi naslov med dvojicami pri kadetih.

Read more »

V Lignanu v Italiji je od 20. marca do danes potekal ITTF Junior Circuit Premium za mladince in kadete. Najboljši izid sta med slovenskimi predstavniki dosegli mladinki Tara Kobetič in Lea Paulin, ki sta se prebili do četrtfinala med dvojicami, med posamezniki pa so na glavnem turnirju igrali mladinci Matija Novel in Rok Trtnik, mladinke Lea Paulin, Lara Opeka, Tara Kobetič in Tjaša Novak, med kadeti Miha Podobnik in Mihael Kocjančič ter kadetinje Nuša Kadiš, Sara Tokič in Blažka Harkai.

Read more »

V Izoli je v soboto in nedeljo potekalo 28. državno prvenstvo Slovenije za mladinke in mladince posamezno in dvojice. Ob vzorni organizaciji NTK Arrigoni je imela med mladinkami največ uspeha Katarina Stražar (Mengeš), ki je posamičnemu naslovu državne prvakinje dodala še naslova v ženskih dvojicah z Leo Paulin (Arrigoni) in v mešanih dvojicah s klubskim soigralcem Rokom Trtnikom. Trtnik je bil državni prvak še v dvojicah z Matijo Novelom (Arrigoni), ki je v klubskem obračunu v finalu premagal Taja Lavriča.

Read more »

Zadnji dan evropskega prvenstva do 21 let v Gondomarju na Portugalskem sta slovenski tabor navdušila Darko Jorgič in Peter Hribar, ki sta v finalu premagala slovaško dvojico Tibor Spanik in Adam Brat s 3:1 (8, -6, 6, 3). Aktualna slovenska državna prvaka sta imela več dela v polfinalu, v katerem sta s 3:2 (4, -7, 9, -2, 6) na kolena spravila tudi italijansko dvojico Antonino Amato in Daniele Pinto. To je bila že četrta zaporedna slovenska kolajna na EP do 21 let, po dveh bronastih Darka Jorgiča in eni Denija Kožula v posamični konkurenci, je to prva zlata.

Read more »

Čeprav je Darko Jorgič v prvem krogu glavnega turnirja v pravem maratonskem dvoboju izgubil proti neugodnemu ruskemu »lovcu« Arturju Abusevu s 3:4 (-7, 7, -9, 9, -8, -4), se bo slovenska ekspedicija na evropskem prvenstvu do 21 let iz Portugalske vseeno vrnila s kolajno. Zanjo je v Gondomarju poskrbela dvojica Darko Jorgič in Peter Hribar, ki je v četrtfinalu s 3:0 (7, 3, 9) nadigrala romunsko dvojico Cristian Pletea in Rares Sipos. V nedeljo bosta Jorgič in Hribar v polfinalu igrala z Italijanoma Antoninom Amatom in Daneilom Pintom.  Dvoboj se bo začel ob 10.40.

Read more »

Aktualni slovenski članski državni prvak Darko Jorgič, ki je bil kot drugo postavljeni nosilec evropskega prvenstva do 21 let, neposredno uvrščen v drugi del tekmovanja, se je v Godnomarju na Portugalskem zanesljivo uvrstil v glavni žreb. Dobil je vse tri dvoboje. Brez glavnega turnirja pa je ostal Peter Hribar, ki je v skupini E zmagal in dvakrat izgubil.

Read more »

Prvi dan evropskega prvenstva do 21 let v Gondomarju na Portugalskem se je v posamični konkurenci v drugi del tekmovanja ob Darku Jorgiču, ki je bil vanj kot drugi nosilec že uvrščen, uspelo prebiti le Petru Hribarju, medtem ko so Tilen Cvetko, Ana Tofant, Aleksandra Vovk in Lea Paulin končali s tekmovanjem. Hribar je bil v prvem krogu dvojic uspešen tudi z Jorgičem, vse druge slovenske dvojice pa so se prav tako poslovile od letošnjega evropskega prvenstva.

Read more »

Gondomar na Portugalskem bo od četrtka do nedelje prizorišče letošnjega evropskega prvenstva do 21 let. Slovenske barve bosta branila tudi oba letošnja članska državna prvaka, Darko Jorgič, ki je drugi nosilec evropskega prvenstva in Ana Tofant. V moški konkurenci bosta nastopila še Peter Hribar in Tilen Cvetko, v ženski pa Aleksandra Vovk in Lea Paulin.

Read more »

Na tretjem letošnjem odprtem turnirju Republike Slovenije za kadetinje in kadete sta se v organizaciji PPK Rakek na Rakeku prvega mesta veselila člana Mengša Gaja Kobetič in Aljaž Goltnik. Kobetičeva je v finalu s 3:1 (-8, 2, 9, 10) premagala Saro Tokič (Letrika), Goltnik pa je bil s 3:1 (10, -11, 6, 6) ugnal Jana Lipiča (Kema). Tretjega mesta sta se pri kadetinjah veselili Nuša Kadiš (Fužinar Inter Diskont) in Blažka Harkai (Kema), pri kadetih pa Jure Smodiš (Kema) in Miha Podobnik (Logatec).

Read more »
Miha Štamcar, 21.02.2019 ob 10:04

V organizaciji NTK Krka je v začetku februarja potekalo četrto odprto regijsko prvenstvo MRNTZ Ljubljana. Tekmovalke in tekmovalci so nastopili v enajstih kategorijah, med učenkami drugih in tretjih razredov pa so prva tri mesta osvojile hčerke odličnih slovenskih namiznoteniških igralcev. Prva je bila hči Bojana Paviča Laura Rahotin Pavič, drugo mesto je osvojila Kaja Drljača, hči Miodraga Drljače, tretja pa je bila Karin Slatinšek, hči Uroša Slatinška. Za prihodnost slovenskega namiznega tenisa se torej ni bati.

Read more »

Na tradicionalnem Jahklovem memorialu, ki je bil letos že štiridesetič, je nastopilo kar 214 igralk in igralcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. V odlični organizaciji NTK Vesna so nastopili v štirih kategorijah, zmagovalke in zmagovalci pa so bili Ana Leskovšek (Savinja) in Luka Jokič (Mengeš) med najmlajšimi kadetinjami in kadeti, Sena Smailji (Rijeka) in Aleks Ušaj (Letrika) med mlajšimi kadeti, Sara Tokič (Letrika) in Domen Hohnjec (Savinja) med kadeti ter Tjaša Nova (Kajuh Slovan)in Filip Kolle (Vesna) med mladinci.

Read more »
Miha Štamcar, 17.02.2019 ob 21:11

Na prvem letošnjem ITTF Junior Circuit Premium turnirju v mladinski in kadetski konkurenci v Hodoninu na Češkem so se slovenski nastopi končali v prvem krogu glavnega turnirja za kadetinje. Gajo Kobetič je v kadetski konkurenci s 3:0 (6, 9, 6) zaustavila Ema Lovrić iz BiH, vsi drugi slovenski predstavniki so izpadli že v soboto.

Read more »

Mladinska reprezentanca Singapura je na prvem letošnjem ITTF Junior Circuit Premium turnirju v Hodoninu na Češkem v četrtfinalu ekipnega dela tekmovanja premagala slovensko izbrano vrsto s 3:1. Tekmovanje v posamični konkurenci in v dvojicah so začeli tudi v kadetski konkurenci, z uvrstitvijo na glavni turnir pa se je izkazala Gaja Kobetič, ki je z Nušo Kadiš med dvojicami izpadla v drugem krogu.

Read more »
Miha Štamcar, 16.02.2019 ob 08:51

Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na prvem letošnjem ITTF Junior Circuit Premium turnirju v Hodoninu na Češkem v ekipnih bojih uvrstila v četrtfinale, kjer se bo danes pomerila z reprezentanco Singapurja. Blizu napredovanja so bili tudi slovenski mladinci, ki so v svoji predtekmovalni skupini osvojili drugo mesto. Obe slovenski kadetski reprezentanci sta bili v predtekmovanju na četrtem mestu v svojih skupinah.

Read more »
Preskoči na orodno vrstico