Mladi

Namiznoteniški igralci in igralke, ki zastopajo Športno društvo SU iz Novega mesta, so ta teden začeli s pripravami na novo sezono. Ta bo vsekakor nekaj posebnega iz več vidikov: z mladimi se bo še bolj zavzeto treniralo, tekmovalni cilji so višji, članska ekipa je okrepljena s pomočnikom trenerja, v prvoligaški članski ekipi ŠD SU pa bosta po dobrih 17 letih znova skupaj zaigrala brata Slatinšek.

Read more »

Danes so s krajšimi pripravami na Otočcu, ki so se začele prejšnji četrtek, končali najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Izbrancem Andreje Ojsteršek Urh se je v ponedeljek pridružil še novopečeni očka, Bojan Tokić, slovenska selektorka pa je tudi že določila peterico, ki bo med 15. in 20. septembrom igrala na evropskem prvenstvu v Varšavi. Slovenske barve bodo zastopali Darko Jorgič, Bojan Tokič, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko.

Read more »

V sredo se bodo na reprezentančnih pripravah na Otočcu zbrali najboljši slovenski namiznoteniški igralci, dan pozneje pa se jim bodo pridružile še igralke. Na pripravah bodo ostali do prihodnjega torka, sredi avgusta pa bosta obe selektorki, Andreja Ojsteršek Urh in Vesna Ojsteršek že morali objaviti seznam igralcev in igralk, ki bodo od 15. do 20. septembra branili slovenske barve na evropskem prvenstvu v Varšavi.

Read more »

Vodstvo NTZS in številni organi znotraj zveze so v zadnjih mesecih intenzivno spremljali razmere v času epidemije in v želji, da slovenske igralke in igralci ob upoštevanju vseh varnostnih priporočil s strani NIJZ in ITTF ter v zadovoljstvo praktično vseh slovenskih klubov tudi izpeljali prvenstvo do konca. V tem kontekstu gredo iskrene čestitke novim slovenskim prvakom NTK Arrigoni Izola pri ženskah ter ŽNTK Maribor pri moških. Iskreno obžalujemo, da eden izmed klubov v ženski konkurenci tekmovanja ni nadaljeval ter da se je en klub v moški konkurenci, kljub intenzivnemu ukvarjanju številnih organov zveze z ravnanjem klubskega predstavnika po selektivnem nastopanju na zadnjih tekmah, na koncu ni odločil za igranje v sami končnici.

Read more »

Tudi Aleksandra Vovk je med tistimi igralkami, ki po pandemiji koronavirusa še ni začela z normalnimi treningi. Vendar to ne pomeni, da vmes počiva, nasprotno, dobra dva meseca premora od namiznoteniške žogice je izkoristila za telesno pripravo. Sama pravi, da tako dobro še nikoli ni bila pripravljena. Sicer pa bo tudi v novi sezoni igrala v najboljši avstrijski ligi za ekipo SC Ossiachersee Bodensdorf 1, v kateri sta še Katarina Stražar in Špela Burgar. V minuli sezoni je bila v njej boljša le Angležinja Tin Tin Ho.

Read more »

Mladi slovenski reprezentant Tilen Cvetko je v svoji prvi sezoni v tujini z velikim uspehom igral za ekipo SG Übelbach/Don Bosco 1, s katero je bil pred prekinitvijo avstrijskega državnega prvenstva na prvem mestu v drugi bundesligi. Tudi v prihodnji sezoni bo igral v Avstriji, njegov nov klub pa bo St. Urban, s katerim bo igral v najmočnejši avstrijski ligi.

Read more »

V športnem objektu, kjer se izvaja vadba namiznega tenisa, morajo biti zagotovljeni vsi predpisani tehnični in varnostni pogoji, ki jih zahtevajo razglašene odredbe RS za varovanje pred okužbo virusa Covid-19 v času razglašene epidemije.

Read more »

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je objavil splošna priporočila za športnike in strokovne delavce za organizirano vadbo v času pandemije novega koronavirusa, potem ko je vlada sprostila ukrepe za treninge registriranih športnikov po zakonu o športu. Priporočila veljajo tudi za treninge v namiznem tenisu.

Read more »

Miha Štamcar, 05.05.2020 ob 23:45

Zadnji slovenski namiznoteniški igralec, ki je pred pandemijo koronavirusa še igral na mednarodnem turnirju, je bil Peter Hribar. Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici do 21 let, trenutno je na 20. mestu, se je na mednarodnem prvenstvu Poljske v Gliwicah, uvrstil v četrtfinale, nato pa so prireditelji končali s tekmovanjem. Zdaj se na nadaljevanje sezone pripravlja v domačih Šmarjeških Toplicah, tudi v prihodnji sezoni pa bo igral za drugo ekipo Saarbrückna.

Read more »

Mednarodna namiznoteniška zveza (ITTF) je zaradi pandemije koronavirusa do konca julija odpovedala vsa tekmovanja pod njenim okriljem. Izvršni odbor ITTF se bo ponovno sestal 2. junija, v juniju pa bo tudi znana usoda ekipnega svetovnega prvenstva, ki bi moralo biti v Busanu v Južni Koreji.

Read more »

Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske namiznoteniške reprezentance, rada pohvali svoje varovanke za marljivost, ki jo kažejo v času pandemije koronavirusa. Čeprav je vsaka na svojem koncu, pridno trenirajo, resda v glavnem le treninge za telesno pripravljenost, kar velja tudi za Ano Tofant, ki je na svetovni lestvici mednarodne namiznoteniške zveze na visokem trinajstem mestu v konkurenci do 21 let. Tako visoko v tej konkurenci ni bila še nobena slovenska igralka.

Read more »

Triindvajsetletni Logatčan Deni Kožul je na začetku marca v Rakeku v finalu posamičnega državnega prvenstva po hudem boju ugnal Darka Jorgiča in se po štirih letih spet veselil naslova državnega prvaka. Toda to je zdaj le še lep spomin, kajti tudi Kožul je v teh dneh brez namiznega tenisa, skrbi lahko le za telesno pripravljenost, to pa je tudi vse, kajti tudi v Sarbrücknu, kjer se v času epidemije koronavirusa nahaja, so dvorane zaprte.

Read more »

Vstopili smo v četrti teden karantene, ki seveda velja tudi za športnike. Težko si predstavljamo, kaj pomeni zanje vsak izgubljeni trening in kako težko ga bo nadomestiti. To še toliko bolj velja za namizni tenis, v katerem je za doseganje vrhunskih izidov potrebno vsak dan po nekaj ur trdega treninga. Toda zdravje je na prvem mestu, česar se zaveda tudi Vesna Ojsteršek, ki vodi slovensko žensko izbrano vrsto. V teh težkih časih je ves čas v stiku s svojimi izbrankami, ki v svojem domačem okolju navkljub vsemu skrbijo za to, da kolikor toliko ostanejo vsaj v dobri telesni pripravljenosti.

Read more »

Skladno z navodili OKS in MIZŠ in po uskladitvi s člani IO NTZS sporočamo, da zaradi znanih izrednih razmer nastalih z epidemijo COVID – 19, do preklica odpovedujemo organizacijo vseh turnirjev, vključno z ligaškimi tekmovanji (SNTL) pod okriljem NTZS.

Predsednik NTZS

Mag. Marjan Hribar

 

 

 

Miha Štamcar, 07.03.2020 ob 21:07

Na evropskem prvenstvu do 21 let v Varaždinu je s svojimi predstavami navdušila Ana Tofant, ki se je v posamični konkurenci kot edina slovenska predstavnica uvrstila v osmino finala. V njem je s 4:1 (6, -6, 9, 4, 7) premagala Nemko Sophio Klee, zelo dobro pa je začela tudi svoj četrtfinalni dvoboj s Švedinjo Christino Kallberg. Toda po vodstvo z 2:0 v nizih je tretji niz izgubila na razliko, na koncu pa se je s 4:2 (-9, -4, 13, 8, 6, 6) zmage veselila Švedinja.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico