Člani

Od ponedeljka, 12. 4. 2021, so po odloku Vlade RS spet dovoljeni treningi v članski, mladinski in kadetski kategoriji, prav tako pa tudi tekme. Zaradi zadnje prekinitve trenažnih procesov so tekme šestega kroga v obeh 1. SNTL, ki bi morale biti na sporedu v sredo, 14. aprila, prestavljene na poznejši termin. Prav tako se bodo pozneje odigrale tudi tekme petega kroga, tako da se bo to soboto prvenstvo nadaljevalo s sedmim krogom. V 1. SNTL za moške sta po štirih odigranih krogih brez poraza aktualni državni prvak Maribor in ŠD SU Novo mesto, v 1. SNTL za ženske pa imata maksimalno število točk prav tako le še dve ekipi, Kajuh Slovan in Vesna I.

Read more »

Tudi v drugi polfinalni tekmi končnice nemške bundeslige je Saarbrücken s 3:2 premagal domači Liebher Ochenhausen. Darko Jorgić je h končnemu uspehu svoje ekipe prispeval zmago proti Francozu Simonu Gauzyju s 3:2 (-17, 6, 10, -6, 6) boljši od Francoza Simona Gauzyja, v njegovi posamični tekmi pa je s 3:1 (8, -6, 10, 7) premagal Brazilec Hugo Calderano. Zmagi za Saarbrücknevo uvrstitev v finale končnice sta dosegla še Kitajec Shang Kun ter dvojica Shang Kun in Patrick Franziska. Z 2:0 v zmagah se je v finale končnice že pred nekaj dnevi uvrstila Borussia Düsseldorf, ki je bila boljša od ekipe ASV Grünwettersbach, za katero igra Deni Kožul. 

Read more »

Vlada Republike Slovenije je na petkovi dopisni seji sprejela odlok o izvajanju športnih dejavnosti v času epidemije novega koronavirusa ter določila podobne omejitve, ki so veljale pred 1. aprilom. Tako bodo od ponedeljka znova dovoljeni treningi in tekme registriranim športnikom, v obeh 1. SNTL pa bodo z državnim prvenstvom nadaljevali v soboto, 17. aprila, ko se bodo igrale tekme sedmega kroga. V kratkem bo znano tudi, kdaj se bodo začela tekmovanja v 2. SNTL in 3. SNTL.

Read more »

V nedavno končanem avstrijskem državnem prvenstvu se je Aleksandri Vovk in Katarini Stražar v ekipi Ossiachersee Bodensdorf 1 pridružila še tretja slovenska reprezentantka, Lea Paulin. Ossiachersee Bodensdorf 1 je avstrijsko bundeligo končal na petem mestu, s pozitivnim izkupičkom pa se lahko pohvali tudi mlada Izolčanka, za katero je bila to prva sezona v tujini.

Read more »

V prvi nemški bundesligi si je Borussia Düsseldorf po dveh zmagah nad Grünwettersbachom, za katerega igra slovenski reprezentant Deni Kožul, že uvrstila v finale končnice, le še zmaga pa do ponovitve finala letošnje lige prvakov loči Saarbrücken. Aktualni nemški državni prvak je v domači dvorani proti ekipi Liebherr Ochsenhausen že zaostajal z 0:2, toda Patrick Franziska in Darko Jorgič sta najprej izid izenačila, odločilno zmago pa je Saarbrücknu priborila dvojica Shang Kun in Patrick Franziska.

Read more »

Medtem ko je v Sloveniji ekipno državno prvenstvo prekinjeno, prestavljeno pa je tudi državno prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti tega konec tedna v Mengšu, so v Avstriji končali s prvenstvom v svoji 1. B ligi. V zadnjem krogu je St. Urban 1, za katerega igra Tilen Cvetko, premagal ekipo Muki Bensee s 4:2. Z dvema posamičnima zmagama se je izkazal tudi mladi slovenski reprezentant.

Read more »

Mladi slovenski reprezentant Peter Hribar je v petek končal z nastopi na turnirju ChallengerSeries v Ochsenhausnu. Hribar, ki že tretjo sezono igra za drugo ekipo Saarbrückna, je v močni konkurenci osvojil drugo mesto. Boljši od njega je bil le Libanonec Dauud Cheiab. V prvi nemški bundesligi pa je že znan prvi finalist. Po dveh zmagah nad Grünwettersbachom, za katerega igra še drugi slovenski reprezentant, Deni Kožul, je to po pričakovanjih Borussia Düsseldorf.

Read more »

Namiznoteniška reprezentanca si je januarja 2020 v kvalifikacijah v Gondomarju na Portugalskem prvič v zgodovini slovenskega namiznega tenisa zagotovila uvrstitev na Olimpijske igre. Z uvrstitvijo v ekipni del si je Slovenija priborila tudi dve mesti med posamezniki.

Read more »

V skladu z odlokom vlade glede epidemije COVID-19 se od 1. 4. do vključno 11. 4. 2021 ustavljajo vsa športna tekmovanja v okviru Republike Slovenije, razen določenih mednarodnih tekmovanj. Zato se za nedoločen čas prestavita tudi 5. krog v 1. SNTL za moške in v 1. SNTL za ženske, ki bi se moral odigrati v soboto, 3. aprila 2021, in člansko državno prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti, 10. in 11. aprila v Mengšu.

Read more »

Po četrtem krogu 1. SNTL moški sta brez poraza le še dve ekipi, aktualni državni prvak Maribor in ŠD SU. Mariborčani so na derbiju v Puconcih s 5:2 premagal do zdaj vodilno Kemo I, za katero je bil to prvi letošnji poraz, Novomeščani pa so bili doma s 5:1 boljši od Xiom Mute. Do prve zmage je prišla Krka, ki je s 5:4 ugnala Mengeš I, ravenski Inter Diskont pa je bil s 5:1 boljši od Kajuh Slovana. Prvih dveh letošnjih točk se je v Izoli veselila tudi Savinja I, ki je zmagala s 5:2. V četrtem krogu 1. SNTL ženske sta bili vodilni ekipi uspešni v gosteh. Kajuh Slovan je s 5:2 premagal Fužinar Inter Diskont, Vesna I pa Kemo Puconci. Do svoje prvoligaške zmage je prišla druga ekipa Vesne, ki je presenetila domači Logatec s 5:3, v bližnjem Rakeku pa so Cirkovce premagale domačinke s 5:0. Tekma med Arrigonijem in Letriko bo na sporedu v nedeljo, 28. marca.

Read more »

Miha Štamcar, 27.03.2021 ob 14:48

V zaostali tekmi tretjega kroga 1. SNTL ženske je Kajuh Slovan s 5:1 v petek premagal Logatec, tako da je na prvem mestu prehitel Vesno I, obe ekipi pa imata vseh šest možnih točk. Do druge zmage v sezoni je proti drugi ekipi Vesne v Zalogu prišla Kema Puconci, ki je zmagala s 5:0,  danes pa so Cirkovce s 5:1 premagale Letriko. Že danes so na sporedu tekme četrtega kroga.

Read more »

V 1. SNTL moški so v današnjih tekmah tretjega kroga več uspeha imele gostujoče ekipe, ki so zabeležile tri zmage. Vodilna Kema Puconci je v derbiju kroga v gosteh brez izgubljenega niza premagala do tega kroga prav tako neporaženo Xiom Muto, novomeški ŠD SU pa ljubljanski Kajuh Slovan. Krka je tudi po treh odigranih krogih še brez zmage, saj je doma z 1:5 izgubila proti Fužinar Inter Diskontu, medtem ko je branilec naslova državnega prvaka, Maribor, doma s 5:1 premagal Arrigoni. Do svoje letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:3 boljši od Savinje I. V 1. SNTL ženske sta bili danes odigrani le dve tekmi tretjega kroga. Vesna je po zmagi Ivane Zera nad Kim Fink s 5:4 premagala Izolčanke, lažje delo pa so imele Ravenčanke, ki so na Rakeku domačo ekipo premagale s 5:0.

Read more »

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni kakovostni lestvici, Darko Jorgič in aktualni državni prvak, Deni Kožul, sta tudi po vrnitvi s turnirjev WTT Contender v Dohi ohranila dobro formo. V zadnjem krogu rednega dela nemške bundeslige sta oba zabeležila zmagi. Saarbrücken je v derbiju proti Borussii Düsseldorf sicer izgubil z 1:3, edino zmago za aktualne nemške državne prvake pa je z zmago nad Timom Bollom prispeval prav Jorgič. Do zelo pomembne zmage je proti Post SV Mühlhausnu prišel ASV Grünwettersbach, pomemben delež k njej in s tem k uvrstitvi v končnico nemške bundeslige pa je prispeval tudi Kožul, ki je bil boljši od Čeha Lubomira Jančarika.

Read more »

Miha Štamcar, 20.03.2021 ob 23:59

V drugem krogu 1. SNTL moški je bilo najbolj vroče v Novem mestu, kjer je v športnem centru Livada s 5:4 zmagal ŠD SU. Do minimalne zmage je v Izoli prišel tudi Xiom Muta, po dve zmagi pa imata še aktualni državni prvak Maribor, ki je v gosteh s 5:3 premagal Savinjo ter Kema Puconci I, ki je bila doma s 5:1 boljša od Kajuh Slovana. Do zmage s 5:1 je proti Mengšu I prišel tudi Fužinar Inter Diskont. V 1. SNTL ženske sta po drugem krogu z dvema zmagama Kajuh Slovan in Vesna I. Kodeljevčanke so s 5:0 zmagale v Puconcih, Založanke pa v Šempetru pri Novi Gorici. Sosedski obračun v Logatcu je pripadel domačinkam, ki so s 5:1 premagale Rakek, aktualne državne prvakinje so doma s 5:0 premagale Vesno II, na Ravnah pa so bile Cirkovčanke s 5:3 boljše od domačega Fužinar Inter Diskonta. Tekme tretjega kroga bodo na sporedu že v sredo, 24. marca.

Read more »

Miha Štamcar, 18.03.2021 ob 15:53

Leto 2020 je bilo zaznamovano s COVID-19 situacijo in prav nič drugače se ni začelo leto 2021. Organizacija 32. olimpijskih iger (OI) moderne dobe (Games of the XXXII Olympiad) je bila zaradi COVID-19 situacije preložena (prvič v zgodovini iger). Trikrat so bile olimpijske igre odpovedane zaradi vojne (1916, 1940 in 1944). Nov termin pa je le podaljšal sanje slovenske namiznoteniške reprezentance o nastopu v deželi vzhajajočega sonca.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico