Člani

V organizaciji ŽNTK Maribor je v soboto v dvorani Tabor potekalo letošnje slovensko pokalno tekmovanje v namiznem tenisu za ekipe. Prvih dveh letošnjih lovorik sta se veselili ekipi domačega Maribora, ki je v moški konkurenci v finalu s 3:1 premagala Savinjo I ter Arrigoni iz Izole v ženski, ki je bila v finalu s 3:1 boljša od Ljubljane.

Read more »

Sporočamo žalostno vest, da je v 69. letu starosti umrl Venceslav Pajntar, dolgoletni namiznoteniški delavec, ustanovitelj NTK Vrtojba in nekdanji republiški kapetan za ženske.

Pogreb bo v sredo, 11. septembra, ob 16.30 na pokopališču v Šempetru pri Novi Gorici.

 

V četrtfinalnem obračunu ekipnega evropskega prvenstva v Nantesu je slovenska moška izbrana vrsta morala priznati premoč aktualnih evropskih prvakov Nemcev, ki so slavili s 3:0. Najbližje vsaj častni zmagi je bil Darko Jorgič, ki je proti Dimitriju Ovtcharovu vodil z 2:0 v nizih, medtem ko sta Bojan Tokič proti Timo Bollu in Deni Kožul proti Patricku  Franziski ostala brez osvojenega niza.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na ekipnem evropskem prvenstvu v Nantesu po skoraj treh urah boja v odločilni tekmi za uvrstitev v četrtfinale premagala Hrvaško s 3:1. Dve zmagi je prispeval Darko Jorgič, eno pa Bojan Tokič, blizu uspeha pa je bil tudi Deni Kožul. V četrtfinalu bodo branilci bronaste kolajne iz Luksemburga v petek igrali proti aktualnim evropskim prvakom Nemcem.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v svoji prvi tekmi skupine 5 ekipnega evropskega prvenstva v Nantesu zanesljivo prišla do prve zmage. Izbranci Andreje Ojsteršek Urh so premagali Nizozemsko s 3:0, tako da bodo jutri, ob 10. uri, s Hrvaško igrali za uvrstitev v četrtfinale. Danes ob 19. uri bodo svojo drugo tekmo v skupini 2 igrale Slovenke, ki jih po včerajšnjem porazu z Italijo z 1:3, čaka dvoboj z aktualnimi evropskimi podprvakinjami Nemkami.

Read more »

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je na uvodni tekmi skupini 2 ekipnega evropskega prvenstva v Nantesu izgubila proti Italiji z 1:3. Edino zmago za slovensko izbrano vrsto je dosegla Katarina Stražar. V sredo bodo Slovenke ob 19. uri igrale z aktualnimi evropskimi prvakinjami Nemkami, ki so bile prvi krog proste, ob 13. uri pa bo svoj prvi nastop v Franciji imela tudi slovenska moška reprezentanca, ki bo ob 13. uri igrala z Nizozemsko. V prvi tekmi skupini 5 je Hrvaška Nizozemce premagala s 3:0.

Read more »

V torek se bo v Nantesu začelo ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, na katerem bo slovenska moška reprezentanca branila bron iz Luksemburga. Med najboljšimi 24 ekipami stare celine bo tudi slovenska ženska izbrana vrsta, ki bo nastopila brez poškodovane Alex Galič, v skupini 2 pa bo že v torek v prvem krogu igrala z Italijo, dan pozneje pa jo čaka dvoboj z Nemčijo, ki brani naslov evropskih prvakinj. Izbranci Andreje Ojsteršek Urh bodo v skupini 5 v torek prosti, v sredo se bodo pomerili z Nizozemsko in v četrtek s Hrvaško. V boj za kolajne se bodo podali samo zmagovalci skupin.

Read more »

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo od 3. do 8. septembra v Nantesu branila bronasto kolajno z zadnjega evropskega prvenstva v Luksemburgu. Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške izbrane vrste, bo v Franciji računala na Bojana Tokiča, Darka Jorgiča, Denija Kožula, Petra Hribarja in Tilna Cvetka. V prvi kakovostni skupini bo nastopila tudi pomlajena slovenska ženska reprezentanca. Med izbrankami selektorke Vesne Ojsteršek so Ana Tofant, Aleksandra Vovk, Katarina Stražar in Lea Paulin.

Read more »

Na turnirju svetovne serije v Olomoucu so vsi slovenski predstavniki z nastopi končali v predtekmovanju. Na Češkem tokrat ni bilo Bojana Tokiča, Peter Hribar in Tilen Cvetko sta posamični turnir končala v prvem krogu predtekmovanja, medtem ko so se Darko Jorgič, Deni Kožul in Ana Tofant od nadaljnjega tekmovanja poslovili v drugem krogu.

Read more »

Športno društvo SU bo v novi sezoni igralo v 1. SNTL moški, njihovo ekipo pa bo okrepil večkratni državni prvak in dolgoletni slovenski reprezentant Uroš Slatinšek, ki je bil do zdaj le v vlogi trenerja. Ob njem bodo novomeško ekipo predstavljali še Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec.

Read more »

Slovenski nastopi na mednarodnem odprtem prvenstvu Bolgarije v Pangjurištu so se končali s porazom Darka Jorgiča v osmini finala. Za aktualnega slovenskega državnega prvaka je bil usoden trenutno 110. igralec svetovne lestvice, Kitajec Zihao Zhao, ki je zmagal s 4:2 (6, 6, 7, -7, -13, 8). Naslednji turnir svetovne serije, zadnji pred ekipnim evropskim prvenstvom v Nantesu, bo od 20. do 25. avgusta v češkem Olomoucu. Tudi s slovensko udeležbo. Read more »

Na mednarodnem odprtem prvenstvu Bolgarije je slovenski tabor, ki sicer v predtekmovanju ni imel največ uspeha, razveselil Darko Jorgič. Aktualni slovenski državni prvak, ki je tudi najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici, trenutno je na 38. mestu, je v prvem krogu glavnega turnirja, s 4:3 (6, -11, 7, 5, -10, -9, 6) premagal Sangsu Leeja iz Južne Koreje, 18. s svetovne lestvice. V osmini finala bo v petek igral z zmagovalcem dvoboja s Kitajcem Zihaom Zhaom, ki je bil v prvem krogu boljši od Francoza Simona Gauzyja.   

Read more »

Miha Štamcar, 11.08.2019 ob 18:31

Na turnirju ITTF Challenge Plus v Lagosu v Nigeriji je kot edini slovenski predstavnik nastopil Bojan Tokič. Novogoričan je s tekmovanjem končal v osmini finala, zanj pa je bil usoden Francoz Alexandre Robinot, ki je zmagal s 4:2 (8, 4, 4, -7, -6, 10). Tokič bo že od četrtka naprej igral na turnirju ITTF World Toura v Bolgariji, ob njem pa bodo v Pa igrali še Darko Jorgič, Deni Kožul, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Aleksandra Vovk in Ana Tofant.

Read more »

V Podgorici se je končalo letošnje balkansko prvenstvo v namiznem tenisu. Med enajstimi državami je nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki se domov vrača z dvema bronastima kolajnama. Obe so dosegli v igri dvojic, in sicer Ana Tofant in Aleksandra Vovk ter Peter Hribar in Tilen Cvetko. S kar šestimi zlatimi kolajnami se ponaša turška reprezentanca.

Read more »

V Podgorici se je na balkanskem članskem prvenstvu v namiznem tenisu s finalnimi obračuni končalo ekipno tekmovanje. Slovenska ženska izbrana vrsta je po porazu s Srbijo osvojila končno četrto mesto, slovenska moška ekipa pa je bila po zmagi nad Grčijo peta. Naslov balkanskih prvakov je med ženskami pripadel Turčiji, v moški konkurenci pa Italiji.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico