Člani

V času popolne prekinitve športnih aktivnosti zaradi epidemije koronavirusa v predsedstvu Namiznoteniške zveze Slovenije (NTZS) ne počivajo. V torek zvečer je bila seja Izvršnega odbora NTZS, seveda preko Skypea, o sklepih in o nadaljevanju sezone pa smo pogovarjali s predsednikom Marjanom Hribarjem, ki je med drugim povedal, da bo člansko ekipno svetovno prvenstvo konec leta v Busanu, na domačih tleh pa bomo imeli v kratkem dva namiznoteniška centra. Enega v Ljubljani in drugega v Novem mestu.

Read more »

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, ki je trenutno na 33. mestu, je tako kot številni drugi športniki na prisilnem dopustu. Tudi on je z olajšanjem sprejel novico, da bodo olimpijske igre v Tokiu, kamor se je uvrstil s slovensko reprezentanco, preložene, še vedno pa ne ve, kdaj se bo sezona nadaljevala. V klubskem tekmovanju ga čaka še končnica nemškega prvenstva in polfinale v ligi prvakov.

Read more »

Na mednarodnem prvenstvu Poljske v namiznem tenisu, turnir sodi v kategorijo ITTF Challenge, je bil edini slovenski predstavnik Peter Hribar. Mladi Novomeščan se je predvsem izkazal v kategoriji do 21 let, kjer se je uvrstil v četrtfinale, na glavnem turnirju pa mu je nastop na glavnem turnirju preprečil Japonec Satoshi Aida. Toda tudi če bi se nanj uvrstil, ne bi mogel igrati, kajti tudi Mednarodna namiznoteniška zveza (ITTF) je zaradi koronavirusa prekinila vsa tekmovanja, ki so v njeni pristojnosti.

Read more »

Skladno z navodili OKS in MIZŠ in po uskladitvi s člani IO NTZS sporočamo, da zaradi znanih izrednih razmer nastalih z epidemijo COVID – 19, do preklica odpovedujemo organizacijo vseh turnirjev, vključno z ligaškimi tekmovanji (SNTL) pod okriljem NTZS.

Predsednik NTZS

Mag. Marjan Hribar

 

 

 

Za največje presenečenje 16. kroga 1. SNTL ženske so poskrbele Logatčanke, ki so s 5:4 premagale vodilno Ljubljano. Poraz Ljubljane je izkoristil Arrigoni, ki je bil doma s 5:1 boljši od Letrike in je zdaj prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici. Do pomembne zmage v boju za končnico je prišel Kajuh Slovan, ki je v mestnem obračunu s 5:2 premagal Vesno. Pucončanke so bile doma s 5:3 boljše do Ravenčank, Jeseničanke pa so s 5:3 v gosteh premagale Preserjanke.

Read more »

Miha Štamcar, 07.03.2020 ob 21:56

V sedmem krogu 1. SNTL moški so vodilne tri ekipe prišle do novih zmag in si tudi praktično že zagotovile uvrstitev v končnico. Vodilni Maribor je doma s 5:0 premagal Cornilleau Mengeš II, Xiom Muta je bila v gosteh boljša od Arrigonija, že v četrtek pa je Inter Diskont s 5:2 premagal Kemo I. Do druge letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:4 boljši od ekipe ŠD SU, z zmago proti Savinji I s 5:2 pa je v igri za četrto mesto in s tem uvrstitev v končnico ostala tudi Krka.

Read more »

Miha Štamcar, 07.03.2020 ob 21:07

Na evropskem prvenstvu do 21 let v Varaždinu je s svojimi predstavami navdušila Ana Tofant, ki se je v posamični konkurenci kot edina slovenska predstavnica uvrstila v osmino finala. V njem je s 4:1 (6, -6, 9, 4, 7) premagala Nemko Sophio Klee, zelo dobro pa je začela tudi svoj četrtfinalni dvoboj s Švedinjo Christino Kallberg. Toda po vodstvo z 2:0 v nizih je tretji niz izgubila na razliko, na koncu pa se je s 4:2 (-9, -4, 13, 8, 6, 6) zmage veselila Švedinja.

Read more »

Miha Štamcar, 06.03.2020 ob 20:06

Na evropskem prvenstvu do 21 let, ki poteka v Varaždinu, sta v igri dvojic Peter Hribar in Tilen Cvetko morala priznati premoč nemški dvojici Gerrit Engemann in Fanbo Meng. V posamični konkurenci se je med 16 najboljših uspelo prebiti le Ani Tofant, ki je v odločilni tekmi premagala . Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Tilen Cvetko so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili po drugem krogu tekmovanja.

Read more »

Drugi dan evropskega prvenstva do 21 let, ki se odvija v Varaždinu, sta se izkazala Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta se uvrstila v osmino finala v igri dvojic. V ženskih dvojicah so se že v prvem krogu poslovile Aleksandra Vovk in Katarina Stražar ter Ana Tofant in Lea Paulin. V posamični konkurenci sta v drugem krogu tekmovanja Stražarjeva in Tofantova po enkrat zmagali in izgubili, medtem ko sta Vovkova in Cvetko v obeh svojih dvobojih ostala praznih rok.

Read more »

Prvi dan evropskega prvenstva do 21 let, ki poteka v Varaždinu, so se v slovenski izbrani vrsti v posamični konkurenci izkazali Tilen Cvetko, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, ki so se uvrstili v drugi krog tekmovanja. Vanj je neposredno že uvrščena Ana Tofant. Praznih rok sta ostala Peter Hribar in Lea Paulin. V mešanih dvojicah so vsi slovenski predstavniki že končali s tekmovanjem. V četrtek se bodo nadaljevali boji v posamični konkurenci, začelo pa se bo tekmovanje v moških in ženskih dvojicah.

Read more »

Miha Štamcar, 04.03.2020 ob 20:41

Na odprtem prvenstvu Katarja v Dohi, na turnirju ITTF World Tour Platinum, se je pot Darka Jorgiča končala v tretjem krogu predtekmovanja. Trenutno 33. igralca svetovne lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze je zaustavil Japonec Yukiya Uda, ki je v izenačenem obračunu zmagal s 4:3 (7, -8, 8, -5, -9, 8, 9).

Read more »

Za presenečenje sta na državnem prvenstvu za članice in člane posamezno in dvojice, ki je v soboto in danes potekalo na Rakeku, poskrbela Deni Kožul (Krka) in Ivana Zera (Vesna). Kožul je v finalu s 4:3 (-6, 9, -11, 6, -8, 8, 10) premagal branilca naslova Darka Jorgiča (Krka), Zera pa je bila s 4:2 (-5, 9, 10, -8, 12, 9) boljša od Katarine Stražar (Mengeš). Med moškimi dvojicami sta Darko Jorgič in Peter Hribar (oba Krka) ubranila lanskoletni naslov, prav tako tudi Aleksandra Vovk (Krka) in Katarina Stražar (Mengeš) med ženskami dvojicami, prvič pa je do naslova državnega prvaka prišla mešana dvojica Tilen Cvetko (Krka) in Nina Zupančič (Logatec).

Read more »

V soboto in nedeljo bo na Rakeku potekalo 29. državno prvenstvo za članice in člane posamezno in dvojice. Lanskoletna naslova v posamični konkurenci, ko je bilo državno prvenstvo, sta osvojila Darko Jorgič in Ana Tofant, oba bosta nastopila tudi letos, naslove pa bodo branili tudi Darko Jorgič in Peter Hribar med moškimi dvojicami, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar med ženskimi dvojicami ter Peter Hribar in Aleksandra Vovk med ženskimi.

Read more »

Izvršni odbor Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) se je zaradi nastalih razmer v Južni Koreji, kjer so bili prejšnji petek potrjeni prvi primeri koronavirusa, odločil, da bodo preložili ekipno svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti od 22. do 29. marca v Busanu. Za zdaj so kot nov termin ekipnega svetovnega prvenstva navedli datum od 21. do 28. junija, vse pa bo odvisno od tega, kako se bodo razmere odvijale v prihodnjih tednih.

Read more »

Eden od derbijev šestega kroga 1. SNTL moški bi moral biti na Muti, vendar je Krka prišla brez svojih najboljših igralcev, tako da so domačini zmagali s 5:0. Na drugem derbiju v Lučah je vodilni Maribor s 5:3 premagal Savinjo I. V Novem mestu je ŠD SU prišel do svoje druge prvoligaške zmage, s 5:3 je bil boljši od Arrigonija, prav tako s 5:3 je Kema I v gosteh premagala Cornilleau Mengeš II. Brez izgubljenega dvoboja je doma prišel tudi Inter Diskont, ki je bil boljši od Mengša I.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico