Člani

V Športnem centru Livada je v soboto, 17. oktobra, potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v paranamiznem tenisu za leto 2020. Zaradi vseh ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, je prvenstvo, ki sta ga organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto, potekalo brez gledalcev, v skladu z vsemi navodili in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Read more »

V nedeljo, 25. oktobra, bo v dvorani Tabor v Mariboru potekalo prvo državno prvenstvo za igralce namiznega tenisa s Parkinsovo boleznijo. Organizator tekmovanja je društvo Trepetlika, izvajalec tekmovanja pa Trepetlika enota Maribor. Tekmovanje v namiznem tenisu za bolnike s PB se izvede v skladu s Tehničnim pravilnikom za organizacijo in izvajanje tekmovanj v namiznem tenisu.

Read more »

Lanskoletni državni prvak do 21 let, Tilen Cvetko (Krka), je na državnem prvenstvu v Lučah v organizaciji NTK Savinja, ponovil lanskoletni uspeh iz Prebolda in prišel do novega naslova državnega prvaka v tej kategoriji. Tjaša Novak (Kajuh Slovan), ki je pred 14 dnevi slavila na državnem mladinskem prvenstvu v Izoli, je naslov državne prvakinje osvojila tudi v Lučah. To pa ni bil njen edini naslov državne prvakinje v tej kategoriji, saj bila je s klubsko soigralko Laro Opeko najboljša tudi med dvojicami. Pri moških sta se med dvojicami naslova državnega prvaka veselila Rok Trtnik in Nejc Erjavec (oba Mengeš).

Read more »

Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022 delno  financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10.1: Izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja, posodobitev znanja, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, tudi s poklicnim svetovanjem in potrjevanjem pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja 2: Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.

Read more »

Namiznoteniški klub Savinja, ki se je z organizacijo izkazal že minuli teden, ko je bilo na sporedu državno prvenstvo za kadete in kadetinje, bo organiziral še državni prvenstvi za mlajše kadete in kadetinje ter za člane in članice do 21 let. V soboto in nedeljo se bodo za naslove v posamični konkurenci in med dvojicami borili najmlajši namiznoteniški igralci in igralke, samo v nedeljo pa tudi v kategoriji do 21 let.

Read more »

Na rednem volilnem kongresu Mednarodne namiznoteniške zveze (ETTU), ki je potekal online, je bil za novega predsednika izvoljen Rus Igor Levitin, ki je na tem položaju nasledil Nizozemca Ronalda Kramerja. Velikega priznanja sta bila deležna tudi selektorka slovenske moške reprezentance, Andreja Ojsteršek Urh in njen zakonski partner Jože Urh, ki sta ob Poljaku Zbigniewu Neceku in Litovcu Vincasu Franckaitisu dobitnika častne značke ETTU za leto 2020.

Read more »

Čeprav je bilo evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti med 15. in 20. septembrom v Varšavi preloženo, to ne bo zmotilo ritma priprav slovenskih reprezentančnih selekcij. Z izjemo članske moške ekip se bodo od danes do petka na Otočcu zbrala ženska članska izbrana vrsta, ob izbrankah Vesne Ojsteršek pa bodo na pripravah še moška reprezentanca do 21 let, mladinke, mladinci, kadetinje, kadeti, mlajše kadetinje in mlajši kadeti.

Read more »

V novi sezoni bo imel Kajuh Slovan spet obe ekipi v prvoligaški druščini, konec prejšnjega tedna pa so s celotnim klubom končali priprave v Rogaški Slatini. Za pravi podvig pa so člani kluba poskrbeli minulo nedeljo, ko so se povzpeli na Triglav, kjer so kot prvi igrali namizni tenis.

Read more »

Zaradi povečanega števila okužb s koronavirusom v številnih državah Evrope in zaradi omejitve potovanj, je pred dnevi izvršni odbor Evropske namiznoteniške zveze (ETTU) preložil evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice, ki bi moralo biti v Varšavi med 15. in 20. septembrom. Morebitni nov datum še ni določen.

Read more »

Miha Štamcar, 15.08.2020 ob 21:33

V času, ko so se slovenske reprezentantke v Novem mestu borile za tri mesta, ki so vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice v Varšavi, na sporedu bo med 15. in 20. septembrom, je bila Alex Galič s svojim klubom Rapperswill-Jona na pripravah v Izoli. Še vedno najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, trenutno je na 157. mestu, je sicer v glavnem delala na telesni pripravljenosti, tu in tam pa je v roke že prijela tudi namiznoteniški lopar.

Read more »

V dvorani Krke v Drgančevju je v soboto in nedeljo potekal kvalifikacijski turnir za uvrstitev v slovensko žensko izbrano vrsto na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 20. septembrom potekalo v Varšavi. Na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice so se uvrstile tri najboljše igralke na turnirju. Prvo mesto je osvojila Lea Paulin, druga je bila Katarina Stražar in tretja Ana Tofant, ki bodo tako igrale na Poljskem, brez evropskega prvenstva pa so ostale Aleksandra Vovk, Ivana Zera in Nina Zupančič.

Read more »

V soboto in nedeljo bo v novomeški dvorani Drgančevje še kako vroče in napeto, saj se bo v tem trenutku šesterica najboljših slovenskih namiznoteniških igralk pomerilo za tri mesta, ki bodo vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra 2020 v Varšavi. Na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal dvokrožno, bodo igrale Aleksandra Vovk, Nina Zupančič, Ivana Zera, Katarina Stražar, Ana Tofant in Lea Paulin.

Read more »

Namiznoteniški igralci in igralke, ki zastopajo Športno društvo SU iz Novega mesta, so ta teden začeli s pripravami na novo sezono. Ta bo vsekakor nekaj posebnega iz več vidikov: z mladimi se bo še bolj zavzeto treniralo, tekmovalni cilji so višji, članska ekipa je okrepljena s pomočnikom trenerja, v prvoligaški članski ekipi ŠD SU pa bosta po dobrih 17 letih znova skupaj zaigrala brata Slatinšek.

Read more »

Danes so s krajšimi pripravami na Otočcu, ki so se začele prejšnji četrtek, končali najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Izbrancem Andreje Ojsteršek Urh se je v ponedeljek pridružil še novopečeni očka, Bojan Tokić, slovenska selektorka pa je tudi že določila peterico, ki bo med 15. in 20. septembrom igrala na evropskem prvenstvu v Varšavi. Slovenske barve bodo zastopali Darko Jorgič, Bojan Tokič, Deni Kožul, Peter Hribar in Tilen Cvetko.

Read more »

Medtem ko je v moški članski reprezentanci že nekaj časa znano, kdo bo zastopal slovenske barve na evropskem prvenstvu za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra v Varšavi, je položaj v slovenski ženski reprezentanci bolj zapleten. Dekleta so, tako kot fantje, trenutno na krajših pripravah na Otočcu, kjer bodo ostale do torka, selektorka Vesna Ojsteršek pa se je odločila, da bo potnice za evropsko prvenstvo na Poljskem določila po kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal 8. in 9. avgusta. Kraj in nevtralna dvorana bosta javljena naknadno.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico