Člani

V prvem krogu glavnega turnirja svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji je Darko Jorgič prikazal odlično igro proti trenutno prvemu igralcu sveta Xu Xinu. Kitajec, ki je do zdaj osvojil že 14 turnirjev svetovne serije, se je moral pošteno potruditi, da je s 4:1 (9, -8, 7, 6, 9) strl odpor aktualnega slovenskega državnega prvaka.

Read more »

Aktualni slovenski državni prvak, Darko Jorgič, se je na turnirju svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji, prebil na glavni turnir. V odločilni tekmi predtekmovanja je z odlično igro premagal Youngsika Jeounga iz Južne Koreje s 4:1 (-9, 7, 8, 5, 9). Njegov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja, na katerem bo nastopilo le 32 igralcev, bo trenutno prvi igralec sveta, Kitajec Xin Xu.

Read more »

V času od 30. junija do 6. julija je v madžarski prestolnici Budimpešti potekalo evropsko prvenstvo za veterane v namiznem tenisu. Tega veličastnega dogodka se je udeležilo več kot 3400 udeležencev iz 42 držav. Največ jih je bilo iz Nemčije, številna pa je bila tudi udeležba Slovencev. Prijavilo se jih je kar 47, tekmovalo pa jih je 44.

Read more »

Na turnirju svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji, na katerem v moški konkurenci od prvih šestnajstih s svetovne kakovostne lestvice manjka le Nemec Timo Boll, slovenske barve branita le Darko Jorgič in Bojan Tokič. Oba sta morala igrati v predtekmovanju, več uspeha pa je imel mlajši Jorgič, ki se je uvrstil v tretji krog predtekmovanja, medtem ko se je Tokič poslovil v drugem krogu.

Read more »

Miha Štamcar, 27.06.2019 ob 14:58

V prvem krogu ekipnega dela tekmovanja na evropskih igrah v Minsku je danska izbrana vrsta s 3:2 premagala Slovenijo. Za slovensko reprezentanco sta bila v igri dvojic uspešna Deni Kožul in Darko Jorgič, eno zmago pa je prispeval še Bojan Tokič. V danski reprezentanci je blestel predvsem njihov najboljši igralec Jonahtah Groth z dvema zmagama, enkrat je bil uspešen še Anders Lind.

Read more »

V osmini finala evropskih iger v Minsku je s tekmovanjem končal tudi Bojan Tokič, ki ga je s 4:2 (-7, 7, -8, 6, 5, 8) premagal kitajski Slovak Wang Yang. S tem so se končali slovenski nastopi v posamični konkurenci v Minsku, v tretjem krogu je v nedeljo izpadel Darko Jorgič, v drugem pa v soboto Alex Galič. V ekipnem delu tekmovanja, ki se bo začel 27. junija, bo Slovenija v prvem krogu igrala z Dansko, v primeru zmage pa Jorgiča, Tokiča in Denija Kožula, ki posamičnega dela turnirja ni igral, v četrtfinalu čaka obračun z Avstrijo.

Read more »

V tretjem krogu evropskih iger v Minsku je slovenski namiznoteniški tabor najbolj razveselil Bojan Tokič, ki je z odlično igro premagal sedmopostavljenega nosilca Daniela Habesohna. Izkušeni Novogoričan je Avstrijca premagal s 4:0 (11, 9, 3, 6) in se bo v osmini finala pomeril z Wang Yangom iz Slovaške. V svojem prvem nastopu na evropskih igrah pa je praznih rok ostal Darko Jorgič. Zanj je bil usoden Rus Kiril Sčakov, ki je slavil s 4:3 (-8, -8, 5, 5, 2, -11, 10).

Read more »

Drugi dan evropskih iger v Minsku so s tekmovanjem začeli tudi na namiznoteniškem turnirju. V prvem krogu posamičnega tekmovanja so bili slovenski predstavniki prosti, v drugem pa se je zmage veselil Bojan Tokič, medtem ko se je Alex Galič poslovila od nadaljnjega tekmovanja. Ob Tokiču bo v nedeljo v tretjem krogu zaigral tudi Darko Jorgič, ki mu danes ni bilo treba igrati.

Read more »

V petek se bodo v Minsku začele druge evropske igre, na katerih bodo slovenske barve zastopali tudi Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul in Alex Galič. Na namiznoteniškem turnirju, prvi boji bodo na sporedu v soboto, se bodo najboljši evropski namiznoteniški igralci in igralke borili za prve olimpijske vozovnice v Tokiu.

Read more »

Miha Štamcar, 13.06.2019 ob 13:52

V Sapporu na odprtem prvenstvu Japonske, ki sodi v kategorijo turnirjev Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum, je bil edini slovenski predstavnik Bojan Tokić. Novogoričan je v močni konkurenci, na turnirju izmed deseterice najboljših igralcev na svetovni kakovostni lestvici ni le Nemca Tima Bolla, izpadel v tretjem krogu predtekmovanja. Zanj je bil usoden Kitajec Peifeng Zheng.

Read more »

Slovenski državni prvak Darko Jorgič je v prvem krogu mednarodnega odprtega turnirja Hongkonga namučil Korejca Woojin Janga, trenutno desetega igralca svetovne kakovostne lestvice, ki je po hudem boju slavil s 4:3 (9, 8, 11, -7, -6, -12, 9). Deni Kožul in Bojan Tokič sta turnir končala v drugem krogu predtekmovanja, Tokič pa bo od 12. do 16. junija igral na mednarodnem odprtem prvenstvu Japonske v Sapporu.

Read more »

Na mednarodnem odprtem turnirju Hongkonga je za najboljši slovenski rezultat poskrbel Darko Jorgič, ki se je prebil med 32 najboljših v posamični konkurenci. Od nadaljnjega tekmovanja sta se v drugem krogu predtekmovanja poslovila Bojan Tokič in Deni Kožul.

Read more »

V Shenzenu se je končalo mednarodno prvenstvo Kitajske, ki je bilo po kakovosti celo močnejše od svetovnega prvenstva. Prvega mesta se je veselil svetovni prvak iz Budimpešte Kitajec Ma Long, v ženski konkurenci pa je bila najboljša njegova rojakinja Cheng Meng. Nastopila sta tudi Darko Jorgič in Bojan Tokič, ki sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila v petek, saj se nista prebila v glavni turnir med 32 najboljših.

Read more »

Že pred začetkom letošnjega državnega prvenstva je bila Krka v najožjem krogu favoritov za naslov državnega prvaka v ligi Vzajemna 1. SNTL moški. Res je, da je v Nemčijo odšel Peter Hribar, ki je bil v lanski sezoni eden od nosilcev novomeške ekipe, vendar je prišel Lorencio Lupulesku, ki je odlično nadomestil mladega slovenskega reprezentanta. Že po rednem delu državnega prvenstva so bili Novomeščani prvi, v polfinalu končnice so bili v dveh tekmah boljši od Keme I, v finalu pa so prav tako z 2:0 v zmagah premagali še Maribor.

Read more »

Tudi v letošnji sezoni sta v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL slavili ekipi, ki sta bili najboljši že lani. Varovanci Nevena Karkovića so po zmagi v Mariboru s 5:2, pred svojimi navijači danes slavili s 5:1 in prišli tako že do svojega šestega zaporednega naslova državnih prvakov. Veselo pa je bilo tudi v taboru branilk naslova, Arrigoniju, ki je tudi tekmo v Ljubljani dobil s 5:2. Za Izolčanke je to tretji zaporedni naslov.

Read more »

Preskoči na orodno vrstico