Člani

V 75. letu starosti je umrl Miro Leskovec, oče športa in dolgoletni namiznoteniški delavec. Miro je bil več kot 30 let gonilna sila namiznega tenisa na Notranjskem, častni član Namiznoteniškega kluba Logatec in komisar lige v Namiznoteniški zvezi Slovenije.

Read more »

V finalu lige prvakov na turnirju v Düsseldorfu je v obračunu najboljših nemških ekip, aktualnega državnega prvaka Saarbückna in domače Borussie še šestič v svoji zgodovini slavila slednja. Edino zmago za Saarbrücken je prispeval slovenski reprezentant Darko Jorgič, ki je s 3:1 ugnal Kristiana Karlssona. Naslov evropskega klubskega prvaka sta Borussii prinesla Šved Anton Källberg, ki je nekoliko presenetljivo dobil dva svoja dvoboja, eno zmago pa je prispeval legendarni Timo Boll.

Read more »

Najboljši slovenski igralec na svetovni kakovostni lestvici ITTF, Darko Jorgič, je dosegel še en izjemen uspeh. Z aktualnim nemškim državnim prvakom, Saarbrücknom, se je po zmagi s 3:1 nad rusko ekipo Fakel-Gazprom Orenburg uvrstil v finale letošnje lige prvakov. V finalu se bo danes, ob 20.30, v Düsseldorfu pomeril z domačo Borussio, ki je bila v polfinalu s 3:2 boljša od druge ruske ekipe, TTSC “UMMC”.

Read more »

V »mehurčku« v Düsseldorfu bodo v četrtek na sporedu že polfinalne tekme lige prvakov, med štirimi najboljšimi evropskimi ekipami pa je tudi nemški Saarbrücken, za katerega igra najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgič. Po zaostanku z 0:2, so aktualni nemški državni prvaki v četrtfinalu premagali francoski GV Hennebont s 3:2, preobrat pa je z zmago proti Dancu Andersu Lindu začel prav Jorgić. V polfinalu se bo Saarbrücken pomeril s prvim favoritom lige prvakov, ruskim Fakel-Gazprom Orenburgom.

Read more »

V torek bodo v »mehurčku« v Düsseldorfu na sporedu vse štiri četrtfinalne tekme lige prvakov, ki v letošnji sezoni poteka drugače kot prejšnja leta. Med osmimi četrtfinalisti je tudi nemški Saarbrücken, za katerega igra tudi najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić. Aktualni nemški državni prvaki so dobili vse tri svoje dvoboje v skupini C, v četrtfinalu pa se bodo pomerili s francosko ekipo GV Hennebont. Tekma bo na sporedu v torek, 15. decembra, ob 20.30.

Read more »

V petek se bo v Düsseldorfu začela letošnja liga prvakov v namiznem tenisu, ki bo potekala drugače kot prejšnja leta, saj bomo evropskega klubskega prvaka dobili že prihodnji petek. Med petnajstimi ekipami, kolikor jih bo nastopilo v nemškem »mehurčku«, bo tudi Saarbrücken, za katerega igra najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić. V lanski sezoni je bil s Saarbrücknom nemški državni prvak, v ligi prvakov pa se je uvrstil v polfinale, vendar je bilo nato tekmovanje zaradi epidemije koronavirusa predčasno končano.  

Read more »

Miha Štamcar, 02.12.2020 ob 21:40

Mednarodna namiznoteniška zveza (ITTF) je objavila novo kakovostno lestvico najboljših igralcev in igralk. Najboljši slovenski igralec Darko Jorgić, ki je na nedavnem svetovnem pokalu na Kitajskem igral na glavnem turnirju, je pridobil tri mesta in je zdaj na 31. igralec sveta. Najboljša Slovenka je še vedno Alex Galič, ki je na 157. mestu.

Read more »
Miha Štamcar, 26.11.2020 ob 18:41

25. november, 2020 bo zapisan kot eden najbolj žalostnih dni v športu. Najprej je svet pretresla novica o prezgodnji smrti Diega Armanda Maradone, sledila je še ena žalostna novica iz Francije o smrti legendarnega rugby igralca Christopha Domenica, namiznoteniški svet pa je najbolj pretresla novica o smrti legendarnega francoskega igralca Jacquesa Secretina.

Read more »

Miha Štamcar, 14.11.2020 ob 10:20

Na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaiju je v osmini finala glavnega turnirja najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgić, končal s tekmovanjem. Zanj je bil usoden aktualni svetovni in olimpijski prvak, Kitajec Ma Long, ki pa se je moral za zmago nad 22-letnim Hrastničanom zelo potruditi. Dobitnik treh zlatih olimpijskih kolajn in kar dvanajstih zlatih kolajn s svetovnih prvenstev je Jorgića premagal s 4:2 (7, -12, 9, -11, 11, 3).

Read more »

Čeprav se za najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici svetovni pokal v kitajskem olimpijskem centru Weihaiju ni začel ravno obetavno, je bilo zato nadaljevanje toliko boljše. V svojem prvem obračunu je moral priznati premoč Nemcu Patricku Franziski, ki je slavil s 4:0 (6, 5, 6, 6), toda v odločilni tekmi za napredovanje med 16 najboljših igralcev je trenutno 34. igralec sveta, s 4:2 (4, -8, -10, 10, 8, 4) ugnal Nigerijca Qadrija Aruno. Ker je Aruna izgubil tudi proti Franziski, Nemec je zmagal s 4:1 (9, 6, 8, -12, 8), bo 22-letni Hrastničan v soboto igral v osmini finala. Njegov nasprotnik bo aktualni svetovni prvak, Kitajec Ma Long.

Read more »

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni kakovostni lestvici, Darko Jorgić, bo prvič v svoji karieri nastopil na turnirju za svetovni pokal. V kitajskem Weihaiju bo 22-letni Hrastničan igral v skupini s klubskim soigralcem pri Saarbrücknu, Nemcem Patrickom Franzisko in Nigerijcem Quadrijem Arunom. Danes se je v Weihaiju končal tudi ženski svetovni pokal, v finalu je v kitajskem obračunu prva igralka sveta, Chen Meng s 4:1 (-11, 6, 9, 6, 8) premagala Sun Yingsha.

Read more »

Promocije namiznega tenisa ne predstavljajo samo rezultati na tekmovanjih, pač pa tudi pojavljanje športne panoge v medijih. V kolikor pa je objava določene novice ali pa predstavitev športnika ali pa športne panoge objavljena v mediju, ki je na voljo praktično celi svetovni populaciji, pa ima tak zapis še dodatno težo.

Read more »

Spoštovane športnice in športniki,

Spoštovani športni delavci,

Cenjeni ljubitelji športa,

V teh težkih časih, ko si moramo skoraj čisto na novo urediti svoja bivanja in naše navade prilagoditi ukrepom, ki jih je sprejela vlada, tudi šport ni ostal nepoškodovan. Epidemija močno vpliva na organizirano ukvarjanje s športom.

Read more »

Na podlagi sklepa korespondenčne seje Izvršnega odbora Namiznoteniške zveze Slovenije bodo zaradi ponovne razglasitve epidemije COVID-19 vsa namiznoteniška tekmovanja in priprave pod okriljem NTZS preložena za nedoločen čas oziroma do izboljšanja zdravstvenega položaja. Tako se tudi ne bo začelo državno prvenstvo v 1. SNTL za moške in ženske, ki bi se moralo začeti v soboto, 24. oktobra, prav tako pa so preložene jesenske reprezentančne priprave kadetov, mladincev in članov do 21 let, ki bi morale biti od 26. do 29. oktobra na Otočcu. Pomembno pa je poudariti, da se bodo izvedla vsa predvidena dousposabljanja.

Read more »

V Športnem centru Livada je v soboto, 17. oktobra, potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v paranamiznem tenisu za leto 2020. Zaradi vseh ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, je prvenstvo, ki sta ga organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto, potekalo brez gledalcev, v skladu z vsemi navodili in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Read more »

Preskoči na orodno vrstico