Miha Štamcar, 17.02.2018 ob 22:50

Po štirinajstih dneh premora zaradi zaključnega turnirja ekipnega državnega prvenstva v mladinski kategoriji se je danes nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V moški ligi je v derbiju 15. kroga ravenski Inter Diskont I v Mariboru premagal domačine s 5:3, obe točki pa so v gosteh v Murski Soboti osvojili tudi Novomeščani. V gosteh je v Mengšu do minimalne zmage prišla Savinja Lean Rešitve, derbi začelja je pripadel Arrigoniju, Kema pa doma Ptujčanom ni oddala niti niza. V prvi ženski ligi je Arrigoni že na slovenski kulturni praznik premagal Kajuh Slovan, danes pa je Vesna v gosteh brez izgubljenega dvoboja ugnala Letriko.  

Izkušeni Mitja Horvat je na derbiju v Mariboru dobil vse tri svoje dvoboje in bil najbolj zaslužen za dve točki ravenske ekipe. Po uvodnem porazu proti 48-letnemu Gregorju Komacu je devet let mlajši Janez Petrovčič nato premagal Danila Piljaka, v petih nizih pa je strl še odpor Matija Slodeja in je Ravenčanom priboril dve točki. V domači ekipi sta ob Komacu po enkrat zmagala še Piljak in Slodej.

Vodilna Krka, ki brani naslov državnega prvaka, je v Murski Soboti brez večjih težav vpisala novo zmago. V domači ekipi je do edine zmage prišel Tomaž Roudi, ki je premagal Tilna Novaka. Novak je bil v prvem dvoboju sicer boljši od Blaža Sukiča, po dvakrat pa sta za Novomeščane slavila 18-letni Tilen Cvetko in njegov sovrstnik Peter Hribar.

Najbolj napeto je bilo v Mengšu, kjer je do odločitve prišlo šele v devetem dvoboju, pa še ta se je končal šele v petem nizu. V njem je Patrik Rosc v dvoboju preobratov premagal Davida Orešnika, Rosc pa je bil boljši tudi od Andraža Avblja in Klemna Jazbiča, dvakrat pa je za ekipo iz Luč slavil še Jure Slatinšek.

V Puconcih je bilo tekmo konec že po petih dvobojih. Še najbolj izenačen je bil prvi, v katerem je Damjan Zelko po zaostanku z 1:2 v nizih četrtega dobil na razliko, v petem pa je Luki Krušiču prepustil le pet točk. Ob njem sta po eno zmago vpisala še Tomaž Pelcar in mladi Luka Norčič, dve pa Bojan Ropoša.

Na slovenski kulturni praznik so igralci Arrigonija v pomembni tekmi v boju obstanek premagali Kajuh Slovan. S tremi zmagami se je izkazal 19-letni Erik Paulin, po enkrat sta bila uspešna štiri leta mlajši Matija Novel in Michele Vigini, ki je star 17 let. Za ljubljansko ekipo sta do edinih zmag prišla Denis Pintar in Andraž Novak.

Tudi v prvi ženski ligi je bil na slovenski kulturni praznik dvoboj med izolsko in ljubljansko ekipo, po pričakovanjih pa so s 5:1 slavile domačinke, ki so prvi dvoboj sicer izgubile, Tjaša Novak je bila boljša od Urške Čokelj, v nadaljevanju pa sta 15-letna Lea Paulin in 18 let starejša Jana Ludvik postavili stvari na svoje mesto. Obe sta nato dobila še dva dvoboja, enkrat pa je bila uspešna tudi Urška Čokelj.

V Vrtojbi je Vesna potrebovala le pet dvobojev za novi dve točki. Izkušeni Kristina Pavič Rahotin in Ivana Zera sta zmagali po dvakrat, eno zmago je v dvoboju dveh 18-letnic prispevala še Špela Trelec, ki je premagala Gajo Mavri.

Logatčanke so doma s 5:2 premagale Muto, ki je junakinjo dvoboja imela v Nini Zupančič. Dobila je vse tri dvoboje, dvakrat je bila uspešna Katja Gutnik, v gostujoči ekipi sta po enkrat zmagali Živa Staniša in Vesna Rojko. S 5:2 so doma zmagale tudi Ptujčanke, ki so premagale Preserje. V domačem taboru je bila junakinja obračuna 17-letna Katja Krajnc, ki je zabeležila tri zmage, po eno sta dodali 15-letni Daniela Butkovska Tomanič in Nika Belaj.