https://scontent.flju1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22886045_378244055941023_6601987101211175549_n.jpg?oh=ceef9ac9283a4e886c3607a15215ff41&oe=5B218DC3

V 14. krogu 1. SNTL za moške so v derbiju Mariborčani v gosteh premagali Kemo I in se z njo na tretjem mestu izenačili po točkah. S tekmo manj ima 22 točk tudi Inter Diskont I, ki je svoj dvoboj s Soboto prestavil na 7. februar, z dvema točkama več pa vodi Krka, ki je doma brez večjih težav premagala Mengeš. Derbi začelja je brez izgubljenega dvoboja pripadel Kajuh Slovanu, pomembne zmage se je veselila tudi Savinja Lean Rešitve. V 1. SNTL za ženske sta vodilni ekipi zmagali, Arrigoni s 5:0 proti Preserju, Vesna pa po hudem boju z Logatcem.  

Izidi 1. SNTL moški

Izidi 1. SNTL ženske

Izidi 2. SNTL moški

Izidi 3. SNTL moški

V Puconcih je bil po štirih odigranih dvobojih izenačen. Danilo Piljak je brez izgubljenega niza premagal Luko Norčiča, brez izgubljenega niza pa je v tretjem dvoboju slavil tudi Matic Slodej. Z dvema zmagama je izid na 2:2 izenačil Bojan Ropoša, vendar pa nadaljevanje tekme za domače igralce ni bilo več tako uspešno. V gostujoči ekipi je bil razigran predvsem Slodej, ki je po hudem boju dobil dvoboj z Ropošo, pred tem pa je bil boljši tudi od Norčiča, eno zmago pa je za dve točki prispeval še Matevž Črepnjak.

Aktualni državni prvaki iz Novega mesta proti Mengšanom niso imeli večjih težav na poti do dvanajste zmage v sezoni. Po dve zmagi sta prispevala Tilen Cvetko in Peter Hribar, enkrat je bil uspešen Tilen Novak, za goste je slavil Klemen Jazbič.

Do pomembne zmage je na gostovanju na Ptuju prišel Kajuh Slovan, ki domači ekipi ni prepustil niti enega dvoboja, še več, Ptujčani so osvojili le en niz. Za goste iz Ljubljane sta bila po dvakrat uspešna Denis Pintar in Domen Peperko, eno zmago pa je h končnemu uspehu dodal Andraž Novak.

Tekma med Inter Diskontom I in Soboto, ki bi morala biti na sporedu v petek, 2. februarja, je bila zaradi vremenskih razmer prestavljena na sredo, 7. februarja.

Po pričakovanjih so obe točki vpisali tudi igralci Savinje Lean Rešitve, vendar so se morali zanju, čeprav je bil končni izid 5:1, pošteno potruditi. Gostje so bili dvakrat blizu zmage, toda Jure Slatinšek in Miha Grampovčnik sta bila v petem nizu bolj zbrana od Michela Viginija oziroma Matije Novela. Slatinšek in Grampovčnik sta sicer zmagala po dvakrat, enkrat je slavil Patrik Rosc, ki pa je v dvoboju z Erikom Paulinom moral priznati premoč slednjemu.

V 14. krogu 1. SNTL za ženske sta se kar dve tekmi končali šele po devetem dvoboju. Založanke so na njihovem terenu namučile Logatčanke, o zmagovalkah dvoboja pa je odločala partija med izkušeno Kristino Rahotin Pavič in 17 let mlajšo Kajo Okorn. V gostujoči ekipi se je s tremi zmagami izkazala Nina Zupančič, enkrat pa je slavila Katja Gutnik, pri domačih pa sta po dvakrat zmagali Kristina Rahotin Pavič in Ivana Zera, enkrat pa ŠpelaTrelec. Vroče pa je bilo tudi na Jesenicah, kjer je zmago za Kajuh Slovan zagotovila Alja Benčična, ki je bila pred tem uspešna še enkrat, tri zmage pa je svoji ekipi priborila 16-letna Lara Opeka. V domači ekipi je do dveh zmag prišla Nuša Bolte, po eno pa sta prispevali Barbara Jančič in Mojca Smolej.

Zelo izenačeno je bilo tudi v Puconcih, kjer sta se v domači ekipi s po dvema zmagama izkazali Staša Matis in Ana Kovačec, ki je tudi postavila končni izid 5:3, v prvem dvoboju pa je bila uspešna še Nuša Vogrinčič. Pri gostjah je vse tri zmage prispevala Gaja Mavri.

Razpoložena Vesna Rojko je bila s tremi posamičnimi zmagami najbolj zaslužna za zmago Mute proti Ptuju s 5:2. Po enkrat sta bili uspešni Nika Naglič in Lea Kadiš, pri gostja s Ptuja pa je dvakrat zmagala Katja Kranjc. Vodilne Izolčanke so v gosteh brez izgubljenega dvoboja premagale domače Preserje. Urška Čokelj in Lea Paulin sta zmagali po dvakrat, eno zmago pa je dodala še Minea Ljuca.