V soboto, 21. septembra, je Športno društvo Stična organiziralo 3. namiznoteniški turnir STIČNA OPEN 2019 za rekreativce, ki je potekal v Športni dvorani Osnovne šole Stična v Ivančni Gorici. Turnir je imel mednarodni pridih, saj so nastopili tudi štirje igralci iz Italije in dva igralca iz Hrvaške, skupaj pa je nastopilo 41 igralcev.

Člani domačega Športnega društva Stična so na podlagi izkušenj preteklih dveh turnirjev tekoče izpeljali tekmovalni del programa, ki ga je popestrila tudi dobra ponudba hrane in pijače izven dvorane, kjer so se tekmovalci in tekmovalke lahko podružili in razvedrili. Seveda so še rezerve, ki jih bodo odpravili v prihodnje.

V enotni ženski kategoriji so nastopila štiri dekleta. Zlata kolajna je pripadla Alenki Zidar Zupan, srebrna Neži Kumer, bronasta pa Vidi Mlinar. Kolajno za četrto mesto je prejela Bianka Mertelj.

V moških kategoriji do 50 let je zmagal igralec iz Hrvaške Stanislav Lošić, ki je v finalu premagal Uroša Cerarja. Tretje mesto sta osvojila Martin Janežič in Aleš Knez V kategoriji od 50 do 60 let je zmagal Italijan Davide Infantolino, srebrn je bil Darko Jakobčič, tretje mesto pa sta zasedla Bojan Maselj in igralec ŠD Stična Bojan Kuhelj. V kategoriji od 60 do 70 let je slavil Ljubljančan Darko Makovec, drugi je bil Josip Pelin, tretje mesto pa sta zasedla Predrag Delević in Franc Lesjak. V kategoriji nad 70 let je zmagal Miro Šemrov pred Dušanom Božičem, tretje mesto pa je osvojil Janez Obštetar. Kolajno za četrto mesto je prejel Roman Zobko.

V kategoriji dvojic sta zmagala Bojan Vokal in Aleš Smrekar, srebrna je bila dvojica Predrag Delević – Davide Infantolino, tretje mesto pa sta zasedli dvojici Alenka Zidar Zupan – Stanislav Lošić in Bojan Supanič – Edvard Horvat.

»Organizatorji smo bili veseli pohval udeležencev za dobro organizacijo turnirja, kar nam daje energijo, da prihodnje leto organiziramo STIČNA OPEN 2020« je dejal Boštjan Košir, tajnik Športnega društva Stična.

Izidi odprtega prvenstva Stična 2019

Moški od 40  do 50 let:

1. STANISLAV LOŠIĆ

2. UROŠ CERAR

3. MARTIN JANEŽIČ, ALEŠ KNEZ

Zmagovalec tolažilne skupine: JANEZ LAMPRET

Moški od 50 do 60 let:

1.DAVIDE INFANTOLINO

2. DARKO JAKOBČIČ

3. BOJAN MASELJ, BOJAN KUHELJ

Zmagovalec tolažilne skupine: EDVARD HORVAT

Moški od 60 do 70 let:

1.DARKO MAKOVEC

2. JOSIP PELIN

3. PREDRAG DELEVIĆ, FRANC LESJAK

Zmagovalec tolažilne skupine: BOJAN SUPANIČ

Moški nad 70 let:

1.MIRO ŠEMROV

2. DUŠAN BOŽIČ

3. JANEZ OBŠTETAR

4. ROMAN ZOBKO

5. IVO ZELIČ

Ženske:

1.ALENKA ZIDAR ZUPAN

2. NEŽA KUMER

3. VIDA MLINAR

4. BIANKA MERTELJ

Dvojice:

1.BOJAN VOKAL / ALEŠ SMREKAR

2. PREDRAG DELEVIĆ / DAVIDE INFANTOLINO

3. EDVARD HORVAT / BOJAN SUPANIČ; STANISLAV LOŠIĆ / ALENKA ZIDAR ZUPAN