Od 18. do 24. junija je v Las Vegasu potekalo 19. svetovno veteransko prvenstvo. V upanju na čim boljši izid se je v ZDA odpravilo tudi petnajst slovenskih igralk in igralcev, najvišje pa so prišli Edo Vecko v posamični kategoriji nad 70 let in v dvojicah od 70 do 75 let s Fincem Mattijem Lappalainenom, ter ženska dvojica Barbara Jančič in Mojca Smolej v kategoriji od 40 do 45 let. Vsi so tekmovanje končali v četrtfinalu.

Na svetovnem veteranskem prvenstvu so nastopajoči najprej igrali v različnih starostnih kategorijah igrali v posamični konkurenci Najboljša dva igralca iz vsake skupina sta z igranjem nadaljevala v finalni skupini, drugi pa v tolažilni. V drugi polovici tekmovanja pa so bile na sporedu še dvojice. Tudi tu se je najprej igralo v skupinah, nato pa so najboljši tekmovanje nadaljevali v finalni skupini, drugi pa v tolažilni. Sledilo je igranje na izpadanje.

Ob Vecku ter Jančičevi in Smolejevi velja izpostaviti še Andreja Bača, ki je v kategoriji od 40 do 45 let osvojil 17. do 32. mesto ter Andreja Godca, ki je v kategoriji od 45 do 60 let osvojil 33. do 64. mesto.

Slovenske barve so v Las Vegasu branili: Andrej Bač, Maks Burger, Darko Fijavž, Andrej Godec, Sonja Gradišnik, Erih Gunther, Barbara Jančič, Boris Kajzer, Bojan Maselj, Igor Serdinšek, Silvo Slaček, Mojca Smolej, Edo Vecko, Tadej Vodušek in Alenka Zidar Zupan.