V nedeljo so se na Otočcu na zaključnem turnirju masters pomerili tudi najboljši veterani in rekreativci v moški kategoriji do 50 let in nad 50 let ter ženske v sezoni 2017/18. Med igralci do 50 let se je zmage veselil Lojze Zoren, v kategoriji nad 50 let Darijan Vizjak, med ženskami pa je bila najboljša Lucija Grad.

Na mastersu na Otočcu so v vsaki kategoriji igrali po štirje igralci oziroma igralke. V kategoriji do 50 let sta nastopila po dva igralca do 40 let in dva iz kategorije od 40 do 50 let. S tremi zmagami se je najbolj izkazal Lojze Zore, z dvema zmagama in porazom je bil drugi Matej Cvetko, do ene zmage je prišel Uroš Cerar, brez nje pa je ostal Blaž Vodlan.

V kategoriji nad 50 let sta bila dva igralca nad 50 do 60 let ter dva igralca nad 60 let, najboljše igre pa je pokazal selektor slovenske mladinske reprezentance Darijan Vizjak, ki je dobil vse tri svoje dvoboje. Z dvema zmagama in porazom je bil drugi Bojan Maselj, z eno zmago je bil tretji Marjan Mencinger, s četrtim mestom pa se je moral zadovoljiti Janez Zore.

Zanimivi in napeti boji so bili tudi med ženskami, kjer je bila brez izgubljenega niza prva Lucija Grad, drugo je bila z dvema zmagama Jasna Pupis Šebjanič, tretja z eno zmago Dragica Lapanja, četrta pa Alenka Zidar Zupan.