Za slovensko izbrano vrsto se je prvi letošnji Seamaster ITTF World Tour turnir, ki se odvija v Budimpešti, končal že pred začetkom glavnega turnirja, na katerem bi v prvem krogu moških dvojic morala nastopiti tudi Bojan Tokič in Deni Kožul. Vendar do obračuna s Kitajcema Zhendong Fan in Gaoyuan Lin ni prišlo. Zaradi težav Denija Kožula z želodcem sta morala slovenska igralca dvoboj predati.

»Tako kot nekaj drugih udeležencev, je imel Deni želodčne težave, tako da nam ni preostalo drugega, kot da dvoboj predamo,« je odpoved dvoboja proti najbolje uvrščenemu igralcu svetovne lestvice, Zhendong Fanu in četrtouvrščenemu Gaoyuan Linu pojasnila Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške izbrane vrste, ki je tokrat v posamični konkurenci ostala brez udeleženca na glavnem turnirju. Darko Jorgič in Deni Kožul sta izpadla v tretjem krogu kvalifikacij, za Bojana Tokiča je bilo konec tekmovanja v prvem krogu kvalifikacij, za Jana Žibrata pa že v prvem. »Spet smo imeli nekaj smole, saj sta Darko in Bojan izpadla proti Kitajcema, ampak nimamo kaj, treba bo delati naprej, čeprav nam to novo pravilo ITTF glede točkovanja turnirjem ne gre najbolj na roko,« je še dodala Ojsteršek Urhova.

Tudi v ženski konkurenci so se vse Slovenke poslovile v predtekmovanju. Alex Galič je v drugem krogu zaustavila Rusinja Jana Noskova, v prvem pa je bila za Aleksandro Vovk premočna Švedinja Linda Bergstrom, za Ano Tofant pa Litovka Ruta Paskauiskene. Vse tri so izpadle tudi v ženskih dvojicah, tako kot tudi naša edina mešana dvojica Alex Galič in Darko Jorgič.