Na tradicionalnem Jahklovem memorialu, ki je bil letos že štiridesetič, je nastopilo kar 214 igralk in igralcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. V odlični organizaciji NTK Vesna so nastopili v štirih kategorijah, zmagovalke in zmagovalci pa so bili Ana Leskovšek (Savinja) in Luka Jokič (Mengeš) med najmlajšimi kadetinjami in kadeti, Sena Smailji (Rijeka) in Aleks Ušaj (Letrika) med mlajšimi kadeti, Sara Tokič (Letrika) in Domen Hohnjec (Savinja) med kadeti ter Tjaša Nova (Kajuh Slovan)in Filip Kolle (Vesna) med mladinci.

Tudi letos je bil Jahklov memorial zelo dobro obiskan, najbolj številna pa je bila udeležba pri mlajših kadetih, kjer je nastopilo 47 igralcev, v napetih dvobojih pa je imel na koncu največ uspeha Aleks Ušaj, ki je v finalu s 3:1 premagal Zagrebčana Tina Islamovića. Tretje mesto sta si delila Brin Vovk Petrovski (Savinja) in Jure Kaker (Muta). Nekaj manj številna udeležba je bila pri mlajših kadetinjah, kjer je prvo mesto pripadlo Rečanki Seni Smailji, ki je bila prav tako s 3:1 v finalnem dvoboju ugnala Enyjo Moltara (Kajuh Slovan), tretji pa sta bili Neža Žun Pogačar (Mengeš) in Adriana Mrazič (Vesna).

Med najmlajšimi kadeti je bil razred zase Mengšan Luka Jokič, ki na celotnem turnirju ni izgubil niti niza. V finalu je bil s 3:0 boljši od Urbana Janca (Ljubno), medtem ko sta bila na tretjem mestu Urh Trtnik (Mengeš) in Tim Stajnko (Vesna). Podoben podvig kot Jokič je med najmlajšimi kadetinjami ponovila Ana Leskovšek (Savinja), ki je v finalu s 3:0 premagala Lano Slatinšek (ŠD SU), tretje mesto pa sta si delili Neža Gazvoda (ŠD SU) in Tia Kastelic (Krka).

Sara Tokič je bila najboljša med kadetinjami, v finalu pa je s 3:1 premagala klubsko soigralko Evo Cerkvenič s 3:1. S 3:1 je bila v polfinalu boljša tudi od Kim Kastelic (Krka), ki si je tretje mesto delila s Tino Cafuta (Muta). Med kadeti se je najbolj izkazal Savinjčan Domen Hohnjec, ki je bil v finalu s 3:0 boljši od Aljaža Fortune (Vesna), s tretjim mestom pa sta se morala zadovoljiti Tine Krpan (Rakek) in Kaso Smaijli (Rijeka).

V mladinski konkurenci je bilo prijavljenih le pet mladink, s štirimi zmagami pa je prvo mesto osvojila Tjaša Novak. V odločilni tekmi je s 3:2 premagala Nušo Vogrinčič (Kema), ki se je na koncu morala zadovoljiti s tretjim mestom, druga pa je bila njena klubska soigralka Ana Kovačec. Za domačo zmago je med mladinci poskrbel Filip Kolle, ki je bil v finalu s 3:1 boljši od Luke Stražišarja, tretje mesto pa sta si delila David Kne (B-2) in Domen Zupančič (ŠD SU).

Turnir je bil pripravljen v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Četrtno skupnost Polje, dodatno pa so ga podprli še Elektro Ljubljana, JP Vodovod-Kanalizacija, KOTO, Jata, Spar in Pekarna Panem.  

Bilten 40. Jahklovega memoriala