V skladu s trenutno veljavnimi odloki glede epidemije virusa covid-19 in na podlagi sklepov sestanka Liga odbora NTZS z dne, 11. aprila, se bo v soboto, 24. aprila, začelo tudi državno prvenstvo v 2. in 3. SNTL za moške. V 2. SNTL za ženske se je od šestih ekip, ki so imele možnost prijave, prijavila le ekipa NTK Krka, tako da se tekmovanje v 2. SNTL za ženske za sezono 2020/2021 ne bo izvedlo!

Deseterica v 2. SNTL za moške

Za nastopanje v 2. SNTL za moške so se prijavile vse ekipe, ki so si zagotovile nastopanje na podlagi končnega vrstnega reda SNTL za moške v sezoni 2019/2020: NTK Sobota, NTS Cornilleau Mengeš II, NTK Ilirija, PPK Rakek, NTK Tempo, NTK Melamin, NTK Ptuj, NTK Kema Puconci II., NTK Vesna in NTK B2.

Po končanem rednem delu se bo odigrala tudi končnica za napredovanje v 1. SNTL in za obstanek v 2. SNTL.  Trenutno določeni termini končnice, če se bodo vsi krogi odigrali po predvidenem razporedu igranja posameznih krogov, so: 5., 9. in 12. junij.

V 3. SNTL za moške bo nastopilo sedem ekip

Za nastopanje v 3. SNTL za moške se je od enajstih ekip, ki so imele pravico nastopanja v 3. SNTL za moške na podlagi rezultatov v SNTL za sezono 2019/2020, prijavilo le sedem ekip: NTK Savinja II, NTK Gorica, ŠD Vrhnika, ŠD SU II, NTK Krka II, NTK Škofja Loka in NTK Savinja III.

V primeru nepredvidenih dogodkov (npr. prestavitev zaradi covid-19), pa lahko pride do spremembe tako terminov, kot tudi sistema igranja končnice.