Prvi dan mednarodnega prvenstva Poljske v Spali so nastopili trije slovenski predstavniki, prost pa je bil le Darko Jorgić, ki je že uvrščen na glavni turnir. Deni Kožul je v svoji predtekmovalni skupini 18 s 4:0 premagal Rusa Kirila Šveca, v skupini 36 pa je Jan Žibrat ugnal Romuna Bogdana Singeorzana. Oba bosta z nastopi nadaljevala v sredo, medtem ko je najmlajši član, šele 18-letni Peter Hribar, po dobri igri v skupini 30 izgubil oba svoja dvoboja. Boljša od njega sta bila poljski Kitajec Chuanxi Han in Japonec Yukiya Uda.

Deni Kožul, ki je imel na nedavnem evropskem prvenstvu do 21 let v Minsku težave z roko, je po nekajdnevnem počitku brez težav premagal Šveca, v sredo pa ga čaka obračun s Francozom Leom De Nodrestom, ki je bil prav tako boljši od ruskega predstavnika. Z odlično igro proti Singeorzanu se je izkazal tudi Jan Žibrat, ki ga v skupini čaka še dvoboj z Irancem Miadom Lotfijanabadijem, ki je v svoji prvi tekmi prav tako ugnal Romuna.

Največ tekem je uvodni dan mednarodnega prvenstva Poljske odigral Peter Hribar, ki je tudi edini slovenski predstavnik v konkurenci do 21 let. V tej kategoriji je klonil proti Dancu Andreasu Dillingu z 1:3. V dopoldanskem dvoboju članskega turnirja pa je 18-letni član Krke moral priznati premoč Chuanxija Hana (0:4), popoldne pa še Japonca Uda (2:4).

»Deni in Jan sta zelo dobro opravila svojo nalogo, vse pohvale pa si navkljub porazom zasluži tudi Peter. Proti Hanu se je izkazal z nekaj lepo izdelanimi akcijami, popoldne pa je morda iz rok izpustil tudi zmago, saj je proti Udi vodili z 2:1 v nizih in 9:7, a se mu ni izšlo. Še predlani Udi ni bil konkurenčen, danes je to že drugače. Za Petra je bil to tudi prvo člansko mednarodno prvenstvo, razen seveda v Sloveniji, tako da je pridobil dragocene izkušnje. Odločili smo se, da Darko in Deni ne bosta igrala na turnirju do 21 let, saj želimo, da bi se izkazala na članskem turnirju in si pridobila dragocene točke na jakostni lestvici, kar bo zelo pomembno za naš nadaljnji program,« je po prvem dnevu turnirja na Poljskem povedala Andreja Ojsteršek Urh.