Slovenija je predzadnji dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu ostala brez svojih predstavnikov. Kot zadnja sta se od nadaljnjega tekmovanja v igri dvojic poslovila Bojan Tokič in Darko Jorgič, ki sta v prvem krogu z 2:3 (-7, -4, 10, 1, -8) izgubila proti Avstrijcema Alexandru Chenu in Simona Pffererju. Ana Tofant in Alex Galič, ki je zbolela, sta svoj dvoboj prvega kroga predali.

Najboljša slovenska namiznoteniška igralca dvoboja proti Avstrijcema Chenu in Pffererju nista začela najbolj obetavno, toda po razburljivi končnici v tretjem nizu sta se le vrnila v igro. V četrtem sta popolnoma nadigrala avstrijsko dvojico, v odločilnem petem pa spet nista prišla d svoje igre in se tako končala svojo pot na odprtem prvenstvu Slovenije Chen in Pffefer sta se nato prebila do polfinala, v finalu pa bodo v petek igrali Eric Jouti in Gustavo Tsuboi iz Brazilije ter Poljaka Marek Badowski in Patryk Zatowka.

V ženski konkurenci bodo dvojice v znamenju azijskih igralk, in sicer se bosta Japonki Miyuu Kihara in Miyu Nagasaki pomerili proti dvojici iz Hongkonga, Wing Nam Ng in Wai Yam Minnie Soo. Zaradi bolezni Galičeve je Slovenija že po prvem krogu ostala brez svojih predstavnic.

Mednarodno odprto prvenstvo Slovenije se bo s finalnimi boji končalo v petek.

Novo priložnost za odmevnejši rezultat bo slovenska izbrana vrsta imela že prihodnji teden, ko bo od 10. do 14. aprila v Zagrebu potekalo odprto prvenstvo Hrvaške, ki prav tako sodi v kategorijo ITTF challengerjev. Slovenske barve bodo na moškem turnirju branili Darko Jorgič, Deni Kožul, Jan Žibrat, Peter Hribar, Tilen Cvetko in Tom Šfiligoj, v ženski pa Alex Galič, Ana Tofant, Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in Lea Paulin. Prijavljen je bil tudi Bojan Tokič, ki pa ga s Saarbrücknom čaka končnica nemške bundeslige.