Športno društvo SU bo v novi sezoni igralo v 1. SNTL moški, njihovo ekipo pa bo okrepil večkratni državni prvak in dolgoletni slovenski reprezentant Uroš Slatinšek, ki je bil do zdaj le v vlogi trenerja. Ob njem bodo novomeško ekipo predstavljali še Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec.

Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec so si igranje med najboljšimi slovenskimi klubi priborili v kvalifikacijah. Po dveh sezonah igranje za avstrijski SPG Linz pa se v slovensko ligo vrača Uroš Slatinšek, ki bo tako po dveh letih spet v dveh vlogah, trenerja in igralca.

Čeprav bodo Novomeščani v članski konkurenci igrali v prvi ligi, je osnovni cilj Športnega društva SU še vedno ostaja enak – ponuditi vsem starostnim skupinam ukvarjanje s športom in jih usmeriti v kakovostno in usmerjeno športno preživljanje prostega časa. Posledično pa se vzgoja domačih mladih namiznoteniških igralcev, skozi strokovno in načrtovano delo, kaže tudi v doseganju vrhunskih rezultatov.

Sezono je tekmovalna ekipa tradicionalno začela s pripravami na Pagu, kjer so se udeležili tudi tekmovanja Oluja ’95 in s seboj odnesli medalje v vseh kategorijah. Treninge nadaljujejo v domači dvorani v Športnem centru Livada, kjer ss v vrhunskih pogojih pripravljajo za udeležbo na reprezentančnih dogodkih. Prva se bo reprezentančnega tekmovanja udeležila enajstletna Lana Slatinšek, ki bo barve Slovenije zastopala konec avgusta na Evropskem prvenstvu za najmlajše kadete v Franciji, Mitja Omerzel pa kot mladinec septembra na mednarodnem prvenstvu na Hrvaškem. Svojo priložnost na reprezentančnih pripravah v Radljah ob Dravi pa je sicer dobilo pet igralk in igralcev ŠD SU: Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Andraž Zupančič, Maj Murn in Lana Slatinšek.

»Veseli me, da se naše delo in motiviranost igralk in igralcev na treningih kaže tudi v obliki rezultatov, vendar zame so vrhunski rezultati le del zastavljenih ciljev. Glavni cilj ostaja delo s široko bazo doma vzgojenih igralk in igralcev, ki se v našem društvu, skupaj s svojimi starši, počutijo dobro in imajo šport v srcu. Uspelo nam je postaviti dobre temelje in vzpostaviti vrhunske pogoje za ukvarjanje s športom za vse starostne skupine, kar pa nam brez podpore Mestne občine Novo mesto, sponzorjev ter naših zvestih podpornikov v obliki sodelavcev, staršev in prijateljev namiznega tenisa, nikakor ne bi uspelo, zato se jim za podporo iskreno zahvaljujemo, je povedal Uroš Slatinšek.

Že 26. avgusta bodo v Športnem društvu SU Novo mesto začeli s treningi v vseh selekcijah, vključno s Šolo namiznega tenisa. Vpisi že potekajo vsak dan od 17. do 19. ure v ŠC Livada, Novo mesto. Dodatne informacije dobite preko e-pošte: info@sportnodrustvo-su.si ali po telefonu 041 374 213. Dejavnosti društva pa lahko spremljate tudi na spletni strani sportnodrustvo-su.si, na Facebooku ali Instagramu.

Poleg utečenih športnih programov, Krožka namiznega tenisa, Gibalnice – šole športa za najmlajše, Šole namiznega tenisa, Tekmovalnega namiznega tenisa in Rekreacije, tudi letos nadaljujejo z Dolenjsko namiznoteniško rekreativno ligo ter sodelovanjem z Zvezo za šport invalidov Slovenije. Prav tako ostaja na sporedu tudi praznovanje Športnih in Ustvarjalnih rojstnih dni pod okriljem izkušene pedagoginje Saše Štubljar.