Liga odbor Namiznoteniške zveze Slovenije je na današnji popoldanski seji odločil, da bo zaključni turnir v 1. SNTL ženske v Izoli, v 1. SNTL moški pa v Mariboru. Oba turnirja bosta na sporedu v soboto. Prireditelja zaključnih turnirjev bosta ekipi, ki sta redni del državnega prvenstva končali na prvem mestu. V Izoli sta polfinalna para Arrigoni – Vesna in Kajuh Slovan – Logatec, v Mariboru pa Maribor – Kema I in Inter Diskont – Xiom Muta. Brez zaključnega turnirja pa je ostala šestkratna zaporedna državna prvakinja Krka. Polfinalni obračuni so na sporedu ob 10. uri, finalni pa ob 17.00.

Izolčanke, ki bodo branile trikratni zaporedni naslov državnih prvakinj, bodo turnir priredile v dvorani Livada, Jana Ludvik, najboljša posameznica rednega dela državnega prvenstva, Lea Paulin, Urška Čokelj, Manca Paljk in Minea Ljuca pa so v vlogi favoritinj tudi tokrat. V polfinalu se bodo pomerile z Vesno, ki so jo ob svojem drugem naslovu premagale v finalu. Založanke so do zaključnega turnirja prišle zato, ker Ljubljana ni odigrala svojih zadnjih dveh prvenstvenih tekem, saj imajo njene igralke študijske obveznosti. Obe prvenstveni tekmi so letos dobile varovanke Saša Lasana. Za Vesno so v letošnji sezoni igrale Ivana Zera, Špela Trelec, Anina Selak, Kristina Pavič Rahotin, Tjaša Supanič in Katja Markeljc.

Na papirju naj bi bil bolj izenačen dvoboj med Kajuh Slovanom in Logatcem, čeprav so Kodeljevčanke v rednem delu prvenstva dobile oba medsebojna dvoboja. Največji del bremena so v letošnji sezoni nosile Lara Opeka, Tjaša Novak in Enyja Moltara, v enem dvoboju je zaigrala tudi trenerka Špela Polončič, dvakrat pa je bila za mizo tudi Alja Benčina. Logatčanke veliko pričakujejo od Nine Zupančič, svoje pa bosta zagotovo skušali dodati Katja Gutnik in Kaja Okorn, igrala pa je tudi Hana Rožmanec.

Vse od leta 2012 na naslov državnega prvaka čakajo v Mariboru. Letos so na pravi poti, kajti Krka je redni del prvenstva končala na petem mestu in ostala brez zaključnega turnirja. Uvrstitev med štiri najboljše ekipe so Novomeščanom v zadnjem krogu preprečili prav Mariborčani, ki jih vodi Mirko Milovančevič. Praktično vse tekme, z izjemo ene, ki jo je odigral Redy Petrovič, so igrali Gregor Komac, Tomaž Roudi in Matevž Črepnjak, ki se bodo v polfinalu pomerili s Pucončani, ki so bili zadnjič državni prvaki leta 2013. Za Kemo I so v letošnji sezoni igrali Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Luka Norčič.

V drugem polfinalnem obračunu bosta igrali koroški ekipi, ki sta do zdaj do naslova državnih prvakov prišli le v ženski konkurenci. Ravenčanke so bile celo nekaj let nepremagljive. Prvenstveni dvoboj so minulo soboto dobili Ravenčani, vendar so gostje z Mute na Ravne na Koroškem prišli s kadetsko ekipo, tako da to ni bilo pravo razmerje moči. Če bo v soboto Muta igrala v svoji najboljši zasedbi, se pravi z Bojanom Pavičem, Maticem Slodejem in Danilom Piljakom bodo konkurenčni ravenski ekipi, sicer bo Inter Diskont zagotovo v finalu. Za ravensko ekipo so do zdaj največ tekem odigrali Mitja Horvat, Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon, igrali pa so še Luka Breznik, Andrej Godec in Darko Jamšek.

V kvalifikacijah za uvrstitev v 1. SNTL ženske se bosta pomerila Savinja in Preserje, tekma bo v Lučah, v kvalifikacijah za 2. SNTL moški pa Savinja II in Vesna. Obe tekmi bosta v Lučah. V 1. SNTL moški pa bo ostal Arrigoni, saj Sobočani, ki so bili v 2. SNTL moški drugi, ne bodo igrali kvalifikacij.