Od srede do sobote so na krajših reprezentančnih pripravah praktično vsi najboljši slovenski namiznoteniški igralci in igralke. Od najboljših v članski konkurenci upravičeno manjka le Alex Galič, vsi drugi so se odzvali vabilu Andreja Ojsteršek Urh in Vesne Ojsteršek, na Otočcu pa so tudi vsi najboljši v mlajših kategorijah.

»Fantje so s pripravami začeli v sredo, prišli pa so Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul, Jan Žibrat, Peter Hribar in Tilen Cvetko, manjka le Tom Šfiligoj. Čeprav smo v prazničnih dneh, vsa šesterica pridno vrti loparčke, saj se prav vsi dobro zavedajo, da bo leto 2019 za vse zelo pomembno,« je s prizadevnostjo svojih izbrancev zadovoljna Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske moške reprezentance, ki bo prihodnje leto septembra igrala v prvi kakovostni skupini ekipnega evropskega prvenstva v Franciji, kjer bo septembra branila bron iz Luksemburga. »V prvih dneh januarja bomo z Jorgičem, Kožulom, Žibratom in Cvetkom imeli še tri dni skupnih treningov, računamo tudi na kakšen dan treningov s hrvaško izbrano vrsto v Zagrebu, medtem ko Tokiča že3. januarja čaka nemški pokal, Hribarja pa nadaljevanje prvenstva v drugi nemški ligi. Od 15. do 20. januarja bo četverica igrala na turnirju svetovne serije na Madžarskem« je še dodala Ojsteršek Urhova.

»Na pripravah so Ana Tofant, Aleksandra Vovk, Katarina Stražar, Lara Opeka, Lea Paulin, Nuša Kadiš, Gaja Kobetič, Blažka Harkai in Sara Tokič. Vabljena je bila tudi Tjaša Novak, ki je ni iz zdravstvenih razlogov, medtem ko je Alex Galič nekaj prostih dni izkoristila za obisk svojih staršev v Nemčiji. Tako tu so najboljše članice, mladinke in kadetinje.
Dekleta odlično trenirajo, trenutno gre vse se po načrtu, brez poškodb in upam, da bomo tako tudi končali zadnje priprave v letu 2018. Z nami sta tudi nadarjeni hrvaški igralki Andreja Pavlović in Hana Arapović. Že januarja nas čaka turnir svetovne serije na Madžarskem, kjer bodo nastopile Galičeva, Vovkova in Tofantova, mladinke in kadetinje pa februarja čaka turnir na Češkem,« pa je o ženskem delu priprav spregovorila Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske reprezentance, ki skrbi tudi za mladinsko in kadetsko izbrano vrsto.

Na Otočcu pod vodstvom Darijana Vizjaka trenirajo tudi najboljši slovenski mladinci in kadeti. To so mladinci Matija Novel, Rok Trtnik, Taj Lavrič, Luka Breznik, Matej Omerzel in Aljaž Godec ter kadetka Miha Podobnik in Aljaž Goltnik. Na treningih je tudi Luka Trtnik, ki sicer igra med športniki invalidi. Pri delu ob sestrah Ojsteršek in Vizjaku pomagajo še Jože Urh, Uroš Slatinšek in hrvaški selektor Nikica Vukelja. »Treningi so tudi po trikrat na dan, imamo odlične pogoje za trening, tako da bomo čas na Otočcu odlično izkoristili,« je z razmerami na pripravah zadovoljen Vizjak, ki bo svoje varovance februarja popeljala na Češko.