Slovenska dvojica Aleksandra Vovk in Katarina Stražar ter Mitja Omerzel, ki igra med dvojicami z Latvijcem Danielsom Kogansom, so se na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije v romunski Cluj-Napoci uvrstili v osmino finala. Za vse druge se je tekmovanje v glavnem žrebu že končalo, v tolažilni skupini pa se je Žiga Žigon že prebil v četrtfinale.

Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta tudi v Romuniji potrdili, da v Evropi sodita med najboljše dvojice v mladinski kategoriji, saj sta v tretjem krogu brez večjih težav premagali Nizozemki Yoeke Gunsing in Karlijn van Lierop s 3:0. Težko delo pa ju čaka v osmini finala, kajti na drugi strani mize ju bosta čakali Kitajki Jing Ning in Xiantai Chen, ki igrata za Azerbajdžan. Ningova je bila za Vovkovo že usodna v posamični konkurenci, saj jo je zaustavila v tretjem krogu s 4:0. Pred tem je bila v drugem krogu uspešna proti Turkinji Betul Nul Kahrman s 4:1. V drugem krogu je bilo konec posamičnega tekmovanja za Stražarjevo. Zanjo je bila usodna Čehinja Zdena Blaskova, ki je resda slavila s 4:0, vendar so se kar trije nizi končali na razliko.

Drugi krog je bil usoden za mladinca Matija Novela in Roka Trtnika, ki sta med dvojicami morala priznati premoč Romunoma Raresu Siposu in Dragošu Florinu Oprei z 1:3. Zato pa bo med šestnajstimi najboljšimi pari v kadetski konkurenci zaigral Mitja Omerzel, ki je z Latvijcem Danielsom Kogansom po hudem boju ugnal švedsko dvojico Theo Abrahamsson in May Medbon. Peti niz pa je bil žal usoden za Žigo Žigona in Aljaža Godca. Zanju sta bila usodna Rusa Vladislav Makarov in Sergej Rižov. V posamični konkurenci je Godca v drugem krogu izločil Slovak Filip Delinčak, ki je zmagal s 4:1, medtem ko je Blažka Harkai med kadetinjami v drugem krogu premagala Grkinja Malamatenia Papadimitriou s 4:0.

Danes so bili na sporedu tudi boji v tolažilni skupini. Med kadeti se je Žiga Žigon že uvrstil v četrtfinale, potem ko je bil uspešen v prvih dveh krogih, v osmini finala pa je Maltežan Conrad Puli predal svoj dvoboj. V mladinski konkurenci je v tolažilni skupini Luka Breznik izpadel v prvem krogu, drugi krog je bil usoden za Roka Trtnika in Matijo Novela, medtem ko se je Taj Lavrič uvrstil v tretji krog. Med mladinkami bo v tretjem krogu tolažilne skupine igrala tudi Lea Paulin, med kadetinjami pa se je Sara Tokič poslovila po prvem krogu, za Nušo Kadiš pa je bilo konec tekmovanja v drugem krogu.