Zaradi klubskih obveznosti je Aleksandra Vovk, ki je tako prijetno presenetila na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem, morala izpustiti tretji članski odprti turnir Republike Slovenije. Namesto v Puconcih je igrala v avstrijskem Welsu, na zaključnem turnirju bundeslige. Po dveh zmagah v zadnjih dveh krogih druge avstrijske ekipe je njena ekipa Ossiachersee Bodensdorf v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo avstrijsko ligo premagala letos sedmouvščreno ekipo prve bundeslige Übelbach s 4:1. Z dvema posamičnima zmagama se je izkazala prav 17-letna Vovkova, ki je bila z veteranko Evelyn Schätzer uspešna tudi v igri dvojic, eno zmago pa je prispevala nekdanja slovenska reprezentantka Špela Burgar.

Ossiachersee Bodensdorf je z dvema slovenskima igralkama v Welsu na prvem dopoldanskem dvoboju s 6:0 premagal Badener, nato pa še vodilni Oberpullendorf s 6:2, od katerega je bil s 6:4 boljši že v jesenskem delu avstrijske druge bundeslige. Tudi takrat po zaslugi Vovkove, ki je dobila vse tri svoje dvoboje in še v igri dvojic s Špelo Burgar, čeprav je takrat igrala poškodovana. Tudi v Welsu je Vovkova, ki pred ekipnim svetovnim prvenstvom še ni bila na svetovni jakostni lestvici po njem pa je na 330. mestu, dobila vse tri svoje dvoboje. Vse tri zmage je k zmagi prispevala tudi Burgarjeva.

Ker je v jutranjem dvoboju do zadnjega turnirja vodilnih ekip avstrijske druge lige Oberpullendorf premagal Umdasch Amstetten s 6:3, je končno drugo mesto pripadlo ekipi Vovkove in Burgarjeve, ki je tako igrala kvalifikacijsko tekmo s sedmouvršeno ekipo prve bundeslige. Übelbach je bil proti razigranima Slovenkama nemočen, odločilno zmago pa je prispevala prav Vovkova, ki je s 3:0 premagala Liso Storer. Mlada slovenska reprezentantka je v sezoni zabeležila 50 zmag in le en poraz, bila s tem najboljša igralka druge avstrijske lige ter že v svoji prvi sezoni v tujini popolnoma upravičila zaupanje vodstva kluba.

»S svojimi igrami v drugi avstrijski ligi sem zelo zadovoljna, saj nisem pričakovala, da se nam bo že v prvi sezoni uspelo uvrstiti med elito, še posebej, ker nekaj tekem nismo odigrale v popolni postavi, zaradi mojih reprezentančnih obveznosti in državnih prvenstev. Če sem iskrena, sem pričakovala, da mi bo precej težje in da bom imela več težkih tekem,« je bila po turnirju v Welsu zadovoljna 17-letna Vovkova, ki bo 1. in 2. junija v Markhamu v Kanadi nastopila na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na mladinske olimpijske igre, ki bodo ob 1. do 6. oktobra v Buenos Airesu. Na pot se bo podala 30. maja iz Benetk.

»Morebitna uvrstitev na mladinske OI bi mi pomenila uresničitev enega izmed največjih življenjskih ciljev v športni karieri. Forma se mi iz turnirja v turnir izboljšuje tako, da sem za turnir v Kanadi zelo optimistična in se bom borila po svojih najboljših močeh, da dosežem svoj cilj,« je še povedala Aleksandra Vovk.