Miha Štamcar, 24.09.2018 ob 13:42

V času posamičnega evropskega prvenstva je v Alicanteju potekal tudi redni kongres Evropske namiznoteniške zveze (ETTU). Na kongresu je večina delegatov izrazila polno zaupanje dozdajšnjemu vodstvu in napredku, ki je bil narejen pod vodstvom predsednika ETTU Ronalda Kramerja in izvršnega odbora. Novi častni član ETTU je Rudolf Sporrer iz Avstrije. Imenovani so bili novi predsedniki odborov.

Na predlog nemške namiznoteniške zveze je bilo sprejeto poročilo predsednika ETTU Ronalda Kramerja, medtem ko je danska namiznoteniška zveza predlagala, da se predsedniku, podpredsedniku za finance in vse drugim podpredsednikom izglasuje polno zaupanje do konca obdobja, za katerega so bili izvoljeni. Zaupanje zdajšnjemu vodstvu ETTU je izrazil tudi predsednik Svetovne namiznoteniške zveze (ITTF) Thomas Weikert.

Ob Rudolfu Sporrerju, ki je novi častni član ETTU, je izvršni odbor evropske krovne namiznoteniške zveze podelil še tri častna priznanja: Rebecci Bergfeldt (Avstrija), Andreju Hartmannu (Luksemburg) in Ferencu Karsaiju (Madžarska).

ETTU je imenoval tudi nove predsednike odborov, ki delujejo pod njegovim okriljem. To so Patrick Ringel (Francija), Igor Heller (Nizozemska), Igor Heller (Nizozemska), Oivind Eriksen (Norveška), Isabelle Beumier (Belgija), Zdenko Križ (Slovaška in Sandra Deaton Anglija).

Na kongresu je bil tudi predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije mag. Marjan Hribar.