Miha Štamcar, 18.03.2018 ob 09:03

V 17. krogu lige VZAJEMNA 1. STNL za člane sta obe vodilni ekipi zabeležili novi zmagi. Branilci naslova so že pred tednom dni v vnaprej odigrani tekmi v gosteh premagali Kemo I s 5:2, Fužinar Inter Diskont I pa je bil doma s 5:1 boljši od Ptujčanov. Dve tekmi sta se končali z izidom 5:3, in sicer so Mariborčani doma premagali Savinjo Lean Rešitve, Mengeš I pa prav tako doma Arrigoni. Dvoboj med Soboto in Kajuh Slovanom I bo na sporedu 22. marca. Tudi v ligi VZAJEMNA 1. SNTL za članice sta vodilni ekipi vpisali novi dve točki. Izolčanke so s 5:1 slavile na Ptuju, Vesna pa je doma s 5:0 premagala Jeseničanke. V Puconcih je domača Kema z minimalnim izidom premagala Muto, s 5:4 pa se je končal tudi dvoboj med Logatcem in Kajuh Slovanom, medtem ko je v boju za obstanek v ligi Lektrika s 5:0 doma premagala Preserje. 

Že pred tednom dni so krkaši zaradi nastopa Petra Hribarja na mednarodnem prvenstvu Poljske gostovali v Puconcih. Čeprav so domačine premagali s 5:2, so do zmage prišli težje, kot bi morda lahko sodili glede na izid, saj so kar štiri od petih dvobojev dobili z minimalnim izidom, eden pa je pripadel domači ekipi. S tremi zmagami se je izkazal Tilen Cvetko, obakrat je bil uspešen tudi Peter Hribar, za domačo ekipo sta po enkrat zmagala Bojan Ropoša in Luka Norčič.

Lažjo pot so do svoje petnajste zmage v letošnji sezoni imeli Ravenčani. Po dvakrat sta s 3:0 zmagala Mitja Horvat in Janez Petrovčič, enkrat je bil uspešen Ožbej Potočnik, medtem ko je edino zmago za goste zabeležil Luka Krušič. V obračunu tretjeuvrščenih Mariborčanov in četrtouvrščenih Lučanov so bili uspešnejši domačini. S tremi zmagami se je v mariborski ekipi izkazal Danilo Piljak, ki je v osmem dvoboju s 3:2 premagal Miho Grampočnika, dvakrat pa je bil uspešen Gregor Komac. V gostujoči ekipi je do minimalne zmage prišel Jure Slatinšek, ki je bil boljši od Matevža  Črepnjaka, Grampočnik pa je v prvem dvoboju s 3:1 premagal Matica Slodeja.

Napeto je bilo tudi v Mengšu, kjer so domačini s tremi zmagami Davida Orešnika in dvema Klemena Jazbiča ugnali Arrigoni, za katerega je bil dvakrat uspešen Erik Paulin, enkrat pa Matija Novel.  Sobota in Kajuh Slovan bosta svojo tekmo odigrala 22. marca.

Državne prvakinje so v 17. krogu na gostovanju na Ptuju oddale le en svoj dvoboj, in sicer je Katja Krajnc s 3:2 premagala Urško Čokelj, ki je bila pred tem boljša od Daniele Butkovske Tomanič. Dvakrat sta bili za Izolčanke uspešni še Jana Ludvik in Lea Paulin. Še manj težav pa so na domačem igrišču imele Založanke. Dober odpor je Kristini Pavič Rahotin nudila Mojca Smolej, ki je izgubila z 2:3, izkušena Pavič Rahotinova pa je s 3:0 premagala še Barbaro Jančič. Po enkrat so bile v domači ekipi uspešne še Špela Trelec, Tjaša Supanič in Ivana Zera. S 5:0 je doma slavila tudi Letrika, ki je z dvema zmagama Lare Kompare in Gaje Mavri ter eno Tine Mozetič ugnala Preserjanke.

V vnaprej odigrani tekmi 17. kroga je Kema v odločilnem dvoboju, v katerem je Nuša Vogrinčič premagala Niko Naglič, prišča do minimalne zmage. Vogrinčičeva je dobila tudi svoj uvodni dvoboj proti Živi Staniši, dvakrat je za domačo ekipo zmagala še Staša Matis, enkrat pa Ana Kovačec, medtem ko je za Muto do vseh treh zmag prišla Vesna Rojko, enkrat pa je bila uspešna tudi Staniša.

Tudi v Logatcu se je o dveh točkah odločalo šele v devetem dvoboju, v katerem je Kaja Okorn s 3:1 premagala Tajdo Šabanov. V gostujoči ekipi se je z vsemi tremi zmagami izkazala 16-letna Lara Opeka, enkrat je bila uspešna tudi Tjaša Novak, medtem ko sta v domači ekipo ob Okornovi po dvakrat slavili Nina Zupančič in Katja Gutnik.

Izidi 17. kroga Vzajemna 1. SNTL za člane

Izidi 17. kroga Vzajemna 1. SNTL za člane