Miha Štamcar, 19.01.2019 ob 23:06

Po nekaj več kot mesecu dni premora se je s tekmami 11. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL. V prvi moški ligi je Krka v gosteh premagala Kemo s 5:2, Maribor pa Mengeš s 5:3, medtem ko je Inter Dikont i doma premagal Soboto s 5:0. Doma je bil proti Cornilleau Mengeš II s 5:2 uspešen tudi Kajuh Slovan, s 5:1 pa je Arrigoni slavil proti Savinji v gosteh. Ljubljančanke so s 5:0 ugnale Logatčanke, aktualne državne prvakinje, Izolčanke so s 5:0 slavili proti Preserju, v ljubljanskem obračunu je Kajuh Slovan s 5:2 ugnal Vesno, Jeseničanke pa so doma premagale Letriko s 5:1.

Najbolj izenačen dvoboj v 11. krogu lige Vzajemna 1. SNTL moški je bila v Mengšu, kjer so se morali Mariborčani pošteno potruditi, da so strli odpor domače ekipe, v kateri se je z dvema zmagama izkazal Andraž Avabelj, ki je premagal tako Danila Piljaka kot Gregorja Komaca, izgubil pa je proti Matevžu Črepnjaku. Eno zmago je za Mengšane prispeval še David Orešnik, v mariborski vrsti pa sta bila po dvakrat uspešna Piljak in Komac, ki je s 3:2 dobil Orešnika in s tem postavil končni izid napetega obračuna.

Aktualni slovenski državni prvaki so gostovali v Puconcih. Za domačine se je dvoboj začel dobro, saj je Damjan Zelko premagal Tilna Novaka, po zmagi Tomaža Pelcarja nad istim igralcem pa je bil izid tudi še 2:2. Toda Tilen Cvetko z dvema zmagama in Lorencio Lupulescu s tremi nista dovolila presenečenja. V gosteh so slavili tudi Izolčani, pri katerih sta po dve zmagi vpisala Matija Novel in Erik Paulin, eno pa Taj Lavrič. Častno zmago za domačo ekipo je prispeval Jure Slatinšek.

V domači dvorani sta do dve točk prišla Inter Diskont I in Kajuh Slovan. Ravenčani proti Sobočanom niso oddali niti niza. Po dvakrat sta zmagala Miha Jamšek in Janez Petrovčič, enkrat je bil uspešen tudi Darko Jamšek. Bolj izenačeno je bilo na Kodeljevem. Domačini so imeli v svojih vrstah razigranega Andraža Novaka, ki je premagal vse tri svoje nasprotnike, do dveh zmag je prišel še Denis Pintar, za drugo mengeško ekipo sta bila po enkrat uspešna Aljaž Frelih in Rok Trtnik.

Ljubljana brez izgubljene partije proti Logatčankam

Vodilna Ljubljana je brez večjih težav premagala tretjeuvrščeni Logatec, ki pa je na Galjevico prišel brez svoje najboljše igralke Nine Zupančič. Njena odsotnost je olajšala delo varovankam Boruta Verna. Tamara Pavčnik in Zala Veronik sta vpisali po dve zmagi, eno pa Nika Veronik. Pričakovano so z maksimalnim izidom slavile tudi Izolčanke, za katere sta Lea Paulin in Manca Paljak zmagali dvakrat, eno zmago je prispevala še Jana Ludvik.

Na Kodeljevem je bila v ljubljanskem derbiju junakinja dvoboja Lara Opeka s tremi zmagami, dvakrat je bila uspešna Tjaša Novak, za Založanke sta po enkrat zmagali Ivana Zera in Špela Trelec. Do pomembne zmage v boju za obstanek v ligi so prišle Jeseničanke, ki so na krilih Barbare Jančič in Mojce Smolej s po dvema zmagama ter ene Nuše Bolte, ugnale Letriko. Za goste iz Vrtojbe je bila uspešna le Tina Mozetič.

Kema je bila v tem krogu prosta.

Izidi lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi lige Vzajemna 1. SNTL ženske