Na prvem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete sta bila v Tržiču najboljša Sara Tokič (Letrika) in Aljaž Goltnik (Mengeš). Tokičeva je bila v finalu s 3:1 (5, 8, -6, 9), premagala Tino Cafuto (Muta), Goltnik pa je s 3:0 (7, 3, 9) zaustavil Mihaela Kocjančiča (Arrigoni).

V Tržiču je bilo prijavljenih 40 kadetinj in 63 kadetov, na koncu jih je nastopilo 59. Prva nosilka kadetinj je bila Nuša Kadiš (Inter Diskont), ki jo je v četrtfinalu presenetila Tina Cafuta. Članica NTK Muta je svojo dobro igro unovčila tudi proti Blažki Harkai (Kema). Drugopostavljena nosilka Tokičeva je svoj prvi niz izgubila proti Gaji Kobetič (Mengeš), z enim izgubljenim nizom pa je končala tudi svoj finalni nastop.

Pri kadetih sta se v finalu pomerila prvo in drugopostavljena nosilca. Mihael Kocjančič se je v drugem krogu sicer moral pošteno potruditi za zmago, saj je odpro Nina Šegule (Kema) strl šele v petem niz, ki se je končal na razliko. Najtežje delo na poti do finala je imel Aljaž Goltnik v polfinalu, kjer se je pomeril s klubskim soigralcem Dejanom Jokićem. Čeprav je Jokić povedel z 2:0 v nizih, tretji pa se je končal na razliko, se je zmage veselil Goltnik, ki je bil nato v finalu bolj zbrani in zasluženo prišel do končne zmage.

Izidi kadetinje

Izidi kadeti