Že 20. Menihov mednarodni turnir za veterane in rekreativce je v Topolšico tudi letos privabil veliko število igralk in igralcev, ki so pred številnimi gledalci prikazali odlične boje. Tekmovali so v petih moških in dveh ženskih posamičnih kategorijah, prireditelj, Namiznoteniški klub SPIN Šoštanj pa je podelil priznanja najboljšim v dvojicah.

Turnir v Topolšici se je začel s pozdravnim govorom Mirjane Ramšak, predsednice Namiznoteniškega kluba SPIN Šoštanj, prisotne pa sta pozdravila še Darko Menih, župan občine Šoštanj in Majda Menih, žena pokojnega Bogdana Meniha, ki je bil veliki podpornik športa in seveda namiznega tenisa mladih in starejših v Šoštanju.

V posameznih kategorijah so se med moškimi prvih mest veselili Matevž Žgank (do 49 let), Rajko Veronik (od 50 do 59 let), Fredi Vodušek (od 60 do 69 let), Maks Burger (od 70 do 74 let) in Marko Vižintin (nad 75 let), med ženskami pa sta bili najboljši Madžarska Franciska Pad (do 50 let) in Dragica Lapajna (nad 50 let). Dvojica Žgank/Štor je bila prva med moškimi dvojicami do 59 let, medtem ko je bila dvojica  Vodušek/Kozjek najboljša med dvojicami nad 60 let. Pri ženskah se je prvega mesta veselila dvojica Lesnik/Pad.

Dolga leta je odlično turnirje vodil Franci Bartol, letos pa je vodenje prevzel Janez Zore. Tekmovanja se je udeležilo 84 tekmovalcev.

Izidi na 20. Menihovem mednarodnem turnirju