Medtem ko se v Halmstadu najboljši igralci in igralke namiznega tenisa borijo za naslov ekipnega svetovnega prvaka, bo v Cerknici, v organizaciji Ping pong kluba Rakek v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo Slovenije za kadetinje in kadete v posamični konkurenci in v dvojicah. Lani sta bila v Komendi najboljša Matija Novel (Arrigoni) in Lea Paulin, ki letos ne nastopata več v tej kategoriji, oba pa sta bila najboljša še v igri dvojic in v mešanih dvojicah.

Eden od pripravljalnih turnirjev za letošnje državno prvenstvo v kadetski kategoriji je bil tudi prejšnji teden v Zagrebu, kjer so tudi slovenski igralci dosegli nekaj odličnih izidov. V prvi vrsti Ptujčanka Kiara Šegula, ki je slavila v konkurenci mlajših kadetinj, s tretjim mestom pa se je izkazal tudi Aljaž Godec, v konkurenci kadetov, ki bo v Rakeku eden glavnih kandidatov za prvo mesto. Član Interdiskonta iz Raven je tudi na prvem mestu slovenske lestvice, drugi je njegov klubski soigralec Žiga Kristijan Žigon, tretji Mitja Omerzel (ŠD SU), četrti pa Tim Mori (Muta). Seveda pa to ne bodo edini kandidati za visoka mesta, tako da lahko pričakujemo izredno zanimive in kakovostne boje za kolajne.

Tudi v konkurenci kadetinj je na prvem mestu slovenske lestvice članica Interdiskonta, in sicer Nuša Kadiš, ki bo veliko konkurenco imela Gaji Kobetič (Mengeš), Blažki Harkai (Kema), Sari Tokič (Letrika) in drugimi.