Po ekipnem svetovnem prvenstvu v Halmstadu na Švedskem, kjer sta slovenski reprezentanci prikazali dobre igre, se namiznoteniško dogajanje spet seli na domača tla. Kot nekakšen uvod v polfinalne boje končnice v obeh 1. SNTL, bo v soboto v Puconcih na sporedu tretji letošnji odprti turnir za člane in članice. Prijave so možne še v petek, 11. maja, do 12. ure.

Na prvem odprtem turnirju Slovenije za člane in članice sta na začetku oktobra slavila Deni Kožul (Saarbrucken) in  Katarina Stražar (Mengeš.). V Cerknici je bil drugi Luka Norčič (Kema), tretje mesto pa sta si med člani delila Matevž Črepnjak (Maribor) in Tilen Novak (Krka), med članicami pa je bila druga Ana Tofant (Mengeš), tretji pa sta bili Aleksandra Vovk (Krka) in Lea Paulin (Arrigoni).

Dobra dva meseca pozneje sta v Kidričevem slavila Tilen Cvetko (Krka) in Ana Tofant (Krka). Drugo mesto je med moškimi osvojil Mitja Horvat (Interdiskont), na tretjem mestu pa sta bila Bojan Ropoša (Kema) in Matevž Črepnjak (Maribor). V ženski konkurenci je tekmovanje na drugem mestu končala Lea Paulin (Arrigoni), na tretjem pa sta bili Aleksandra Vovk (Krka) in Nina Zupančič (Logatec).

Zelo zanimivo bo tudi v soboto v Puconcih, čeprav bodo manjkali slovenski reprezentanti. Od najboljših igralk v Prekmurju zaradi klubskih obveznosti ne bodo igrale Alex Galič, Ana Tofant, Aleksandre Vovk in Manca Fajmut, prav tako ne bo Bojana Tokiča, Darka Jorgiča, Denija Kožula in Jana Žibrata. Prvi trije se bodo na Otočcu pripravljali za nastop na mednarodnem prvenstvu Hongkonga in Kitajske, kamor bodo odpotovali prihodnji četrtek.