Na tretjem letošnjem odprtem turnirju Republike Slovenije za članice in člane sta v Puconcih v odsotnosti reprezentantov, ki so nastopili na ekipnem svetovnem prvenstvu na Švedskem, prvo mesto osvojila Ivana Zera (Vesna) in Tom Šfiligoj (tujina). Druga nosilka turnirja Ivana Zera je v finalu s 4:1 (8, 6,9, -10, 4) premagala Laro Opeko (Kajuh Slovan), medtem ko je bil Šfiligoj v boju za prvo mesto boljši od Bojana Ropoše (Kema) s 4:1 (11, 14, 5, -4, 14).

V ženski konkurenci so manjkala vse štiri slovenske reprezentantke, ki so nedavno tega uspešno nastopile v Halmstadu, tudi Katarina Stražar in Ana Tofant, ki sta slavili na prvih dveh turnirjih v Cerknici oziroma v Kidričevem. Prva nosilka je bila aktualna slovenska državna prvakinja v mladinski konkurenci in do 21 let, Lea Paulin (Arrigoni), ki pa jo je v četrtfinalu s 4:0 (8, 4, 8, 9) izločila Nina Zupančič (Logatec). Zupančičeva je nato v razburljivem polfinalu morala priznati premoč Lari Opeki, ki je zmagala s 4:3 (-12, 14, -5, 12, 8, -5, 9). Zanimivo je, da je Opeka že v četrtfinalu igrala sedem nizov, v njem pa je bila boljša od Urške Čokelj (Arrigoni). Lažjo pot do finala je imela Ivana Zera, ki je Jano Ludvik v polfinalu premagala s 4:2 (9, 6, -3, -5, 7, 4), v finalu pa je 27-letna članica Vesne s 4:1 (8, 6, 9, -10, 4) ugnala še deset let mlajšo Opeko. Očitno Zerovi Puconci ležijo, saj je lani tu z Maticem Slodejem osvojila naslov državne prvakinje v mešanih dvojicah, pred slabimi tremi leti pa je bila prav tako najboljša na odprtem turnirju Slovenije.

Do svojega drugega odprtega turnirja je z današnjimi odličnimi igrami prišel tudi Tom Šfiligoj, ki je svojo igralsko pot začel v Logatcu, nadaljeval pa v Olimpiji in pred odhodom v Nemčijo, kjer igra za ekipo TSV Schwabhausen 1929, še za Ilirijo. Mladi enaindvajsetletni Logatčan je v predtekmovanju sicer izgubil dvoboj s Tomažem Pelcarjem (Kema) in se je kot drugouvrščeni iz skupine 7 uvrstil na glavni turnir. Na njem pa je po zmagi nad Aljažem Frelihom (Mengeš) že v drugem krogu naletel na prvega nosilca Petra Hribarja (Krka), vendar v tem dvoboju prvi nosilec turnirja v Puconcih ni našel protiorožja za odlično predstavo Šfiligoja, ki ni izgubil niti niza. Nekaj več težav je imel v četrtfinalu, kjer se je pomeril s 37-letnim Mitjo Horvatom (Interdiskont) in ga premagal s 4:2, v polfinalu je bil s 4:1 (9, 4, 10, -9, 10) boljši še od Mihe Grampovčnika (Savinja). Njegov nasprotnik v velikem finalu, Bojan Ropoša, je v drugem krogu v sedmih nizih izločil drugega nosilca turnirja Erika Paulina (Arrigoni), v četrtfinalu je po sedmih nizih ugnal Janeza Petrovčiča (Interdiskont) ter v polfinalu še Matevža Črepnjaka s 4:3 -8, 7, 8, 6, 6, -2, 11). Ni prva veliko manjkalo in bi sedem nizov videli tudi v velikem finalu, ki ga je sicer s 4:1 (11, 14, 5, -4, 14) dobil Šfiligoj, saj so se kar trije nizi končali na razliko.

 Izidi 3. odprtega turnirja Republike Slovenije

Člani

Članice