Na prvih polfinalnih tekmah končnice lige Vzajemna 1. SNTL je v moški konkurenci Krka v gosteh premagala domačo Kemo s 5:2, v Mariboru pa so s 5:3 proti Inter Diskontu I slavili domačin. V prvi ženski ligi sta obe zmagi odšli v goste, Ljubljana je s 5:0 premagala domačo Kemo, v Logatcu pa je s 5:2 slavil Arrigoni. Druge tekme bodo na sporedu v soboto, morebitne tretje pa v sredo, 17. aprila.

Aktualni državni prvaki so v Puconcih naleteli na soliden odpor domače ekipe, ki je Novomeščanom odvzela dve partiji. Po enkrat sta bila uspešna Damjan Zelko in Tomaž Pelcar, vendar so imeli krkaši v svojih vrstah razpoloženega Tilna Cvetka, ki je ob treh zmagah oddal le en niz, dve pa je dodal Lorencio Lupulescu, ki je imel kar nekaj težav, da je strl odpor Zelka.

Po pričakovanjih je bil najbolj izenačen dvoboj v Mariboru. V letošnji sezoni sta ekipi v medsebojnih dvobojih po enkrat zmagali in izgubili, polfinalni obračun pa so bolje začeli Mariborčani, čeprav so imeli Ravenčani v svojih vrstah odličnega Mitjo Horvata, ki je dobil vse tri dvoboje. Toda več razpoloženih igralcev so imeli Mariborčani, za katere sta po dve zmagi prispevala Gregor Komac in Matic Slodej, eno pa je dodal Danilo Piljak.

Ljubljančanke, ki so redni del sezone končale na prvem mestu, so zanesljivo prišle do zmage v Puconcih. Mlade Pucončanke, ki so že z uvrstitvijo v končnico presegle svoja pričakovanja, so bile brez pravih možnosti na uspeh. Še najbližje vsaj častni zmagi je bila Staša Matis v dvoboju z Niko Veronik, vseh pet nizov pa se je končalo zelo tesno. Kar štirje od petih nizov so se končali na razliko, s 3:2 (8, -9, -10, 11, 11) pa je slavila Nika Veronik. Po dve zmagi za ljubljansko ekipo sta vpisali še Tamara Pavčnik in Zala Veronik.

V Logatcu so se domačinke nadejale presenečenja, toda aktualne državne prvakinje ga niso dovolile. Predvsem ne po zaslugi najboljše igralke rednega dela prvenstva, Lee Paulin, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, dve zmagi za končnih 5:2 pa je prispevala še Jana Ludvik. V domači ekipi sta po enkrat zmagali Nina Zupančič in Katja Gutnik.

Izidi prvih polfinalnih tekem končnice

Moški

Kema – Krka                          2:5

Maribor – Inter Diskont I       5:3

Ženske

Kema – Ljubljana                  0:5

Logatec – Arrigoni                2:5