Vlada Republike Slovenije je na petkovi dopisni seji sprejela odlok o izvajanju športnih dejavnosti v času epidemije novega koronavirusa ter določila podobne omejitve, ki so veljale pred 1. aprilom. Tako bodo od ponedeljka znova dovoljeni treningi in tekme registriranim športnikom, v obeh 1. SNTL pa bodo z državnim prvenstvom nadaljevali v soboto, 17. aprila, ko se bodo igrale tekme sedmega kroga. V kratkem bo znano tudi, kdaj se bodo začela tekmovanja v 2. SNTL in 3. SNTL.

Čeprav bi morale biti v sredo, 14. aprila, na sporedu tudi že tekme šestega kroga, bodo zaradi omogočanja priprav po zadnji prekinitvi trenažnih procesov, prestavljene na kasnejši termin, ki bo dodatno dogovorjen. Tako kot tudi tekme petega, kroga, ki so bile načrtovane za 3. april.

Za izvedbo bodo veljali vsi ukrepi NIJZ, kot so veljali v dosedanjih že odigranih krogih, vključno z obveznim testiranjem in javljanjem podatkov o odgovorni osebi organizatorja na NTZS. Vodstvo NTZS pa je prejelo tudi uradno razlago Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede ukrepov o izvajanju trenažnega procesa in tekmovanj, ki bodo veljali vključno od ponedeljka, 12. aprila naprej.

Z novim Odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov se z vključno ponedeljkom, 12. aprila 2021 vzpostavljajo takšne omejitve pri izvajanju športnih programov in športnih tekmovanj, kot so veljale pred 1. aprilom 2021. Obširna razlaga je podana v priponki, izpostavili pa bi le dve alineji, ki sta pomembni tudi za namizni tenis:

  • Kot registrirane športnike se upoštevajo tudi športniki, ki izpolnjujejo vse pogoje iz 32. člena ZŠpo-1 razen pogoja »potrjeni nastop na tekmovanju uradnega tekmovalnega sistema« (imetnike tekmovalne licence pri nacionalni panožni športni zvezi). Tudi njim se dovoli izvajanje športne vadbe in športnih tekmovanj skladno z določili Odloka, ki veljajo za registrirane športnike.
  • Izvajanje športnih tekmovanj v mlajših starostnih kategorijah od kadetov (dečki) ni dovoljeno!

Priponka:

Omejitve pri izvajanju športnih programov za obdobje 12.-18.4.2021