Od 31. julija do 4. avgusta bo v športnem centru Verde v Podgorici potekalo 45. člansko balkansko prvenstvo v namiznem tenisu. V Črni gori njem bosta nastopili tudi slovenski izbrani vrsti, priložnost pa bodo dobili Ana Tofant, Aleksandra Vovk, Lea Paulin, Peter Hribar, Tilen Cvetko in Damjan Zelko.

V ekipnem delu tekmovanja je v ženski in v moški konkurenci prva nosilka Turčija, visoko pa sta postavljeni tudi obe slovenski ekipi. Pred dekleti so le Turkinje, pred fanti pa ob Turkih še Italijani. Z velikimi ambicijami bodo slovenski predstavniki nastopili tudi v posamični konkurenci in v igri dvojic. Med mešanimi dvojicami bodo skupaj igrali Tilen Cvetko in Ana Tofant, Peter Hribar in Aleksandra Vovk ter Damjan Zelko in Lea Paulin, pri fantih se bosta za najvišja mesta potegovala Peter Hribar in Tilen Cvetko, pri dekletih pa Ana Tofant in Aleksandra Vovk, medtem ko bosta Damjan Zelko in Lea Paulin partnerja dobila na kraju tekmovanja.

Balkansko prvenstvo se bo z ekipnim tekmovanjem začelo v sredo, v četrtek bodo na sporedu zaključni boji za kolajne, od petka do nedelje pa bo vse v znamenju posamičnih dvobojev in igri dvojic.