Z današnjim popoldanskim treningom je v Opatiji s pripravami na svetovno prvenstvo, ki bo od 21. do 28. aprila v Budimpešti, začela tudi slovenska izbrana vrsta. Selektorka slovenske moške reprezentance Andreja Ojsteršek Urh bo na Madžarsko peljala Darka Jorgiča, Bojana Tokiča, Denija Kožula in Jana Žibrata, barve slovenske ženske izbrane vrste pod vodstvom Vesne Ojsteršek pa bodo branile Ana Tofant, Aleksandra Vovk, Katarina Stražar in Alex Galič, ki pa se bo zaradi težav s hrbtom ekipi pridružila šele na Madžarskem.

»Vsi štirje fantje so dobro pripravljeni. Tokič je imel pred kratkim okulistični poseg, vendar ga to ni oviralo v procesu treninga. Jorgič se je s Saarbrücknom uvrstil v finale nemške bundeslige, premagal pa je tudi Tima Bolla. Dobro sta razpoložena tudi Žibrat in Kožul, ki je imel v nedeljo še zadnjo tekmo za svoj klub pred začetkom avstrijske končnice. Verjamem, da so vsi štirje zadnji ciklus priprav opravili, kot znajo in da bodo odšli željni ‘pingiča’ na svetovnem prvenstvu,« je pred začetkom priprav v Opatiji dejala Andreja Ojsteršek Urh.

Nekaj več težav ima s formo svojih izbrank Vesna Ojsteršek, predvsem to velja za Alex Galič, ki ima težave z vretenci v zgornjem delu hrbta in že nekaj časa ne igra.

»Galičeva že dva meseca ne trenira in mora počivati, zato tudi ni z nami v Opatiji. Pridružila se nam bo šele v Budimpešti, videli pa bomo, koliko bo sploh lahko igrala. Za preostalo trojico velja, da bo veliko odvisno od žreba in tega, kakšne nasprotnice bodo imele v skupini. Vsekakor pa za naše mlade igralke velja, da bo zanje to v prvi vrsti nabiranje izkušenj, osebno pa si želim, da bodo prikazale čim boljše igre,« pa je nekoliko bolj zaskrbljene zaradi poškodbe Galičeve Vesna Ojsteršek.