Ana Tofant (Mengeš) in Taj Lavrič (Arrigoni) sta se v Novem mestu v organizaciji Športnega društva SU veselila prvega mesta na drugem odprtem turnirju za igralke in igralce do 21 let. Tofantova je v finalu s 4:2 (9, 1, -9, 7, -8, 7) premagala Leo Paulin (Arrigoni), Lavrič pa je bil s 4:0 (7, 6, 7, 12) boljši od Roka Trtnika (Mengeš). V ženski konkurenci sta si tretje mesto razdelili Aleksandra Vovk (Krka) in Tjaša Novak (Kajuh Slovan), v moški pa Jožko Omerzel (ŠD SU) in Erik Paulin (Arrigoni).

Na prvem odprtem turnirju v Puconcih konec oktobra lani je v odsotnosti nekaterih najboljših slovenskih igralk prvo mesto osvojila Lara Opeka pred Tjašo Novak (obe Kajuh Slovan), tretji pa sta bili Špela Trelec (Vesna) in Tina Mozetič (Letrika). Do kolajne je tokrat prišla le Novakova, ki je v polfinalu morala priznati premoč Paulinovi. Prva nosilka turnirja je slavila s 4:1 (4, 4, -6, 7, 6) in se na ta način Novakovi oddolžila za četrtfinalni poraz v Puconcih. V drugem polfinalu sta se pomerili članski reprezentantki Tofantova in Vovkova – v Novem mestu ni bilo Katarine Stražar (Mengeš) -, bolj razpoložena pa je bila članica Mengša, ki je zmagala s 4:0 (12, 7, 8, 8). Dobro formo je Tofantova ohranila tudi v finalu, v katerem je Paulinovo premagala s 4:2 (9, 1, -9, 7, -8, 7).

V odsotnosti Tilna Cvetka (Krka), ki je zmagal na prvem letošnjem odprtem turnirju do 21 let, prav tako v Novem mestu ni bilo Petra Hribarja, ki ima obveznosti do svojega kluba v Nemčiji, se je končne zmage veselil Taj Lavrič. Član Arrigonija je v finalu brez izgubljenega niza, s 4:0 (7, 6, 7, 12) ugnal Roka Trtnika, ki je pred tem v napetem polfinalnem obračunu s 4:3 (-7, 7, -6, 14, 12, -4, 8) premagal Erika Paulina. Težko pot do finala je imel Lavrič, ki je bil s 4:2 (-7, 10, 9, -9, 10, 9) boljši od Jožka Omerzela.

Izidi 2. odprtega prvenstva za članice in člane do 21 let