V soboto in nedeljo bo Murska Sobota prizorišče finala ekipnega državnega prvenstva za kadete in kadetinje. Na zaključni turnir se je v obeh konkurencah uvrstilo po osem najboljših ekip, pred letom dni pa sta na Ravnah na Koroškem slavili ekipi Fužinar Inter Diskonta. V Murski Soboti bodo naslov branile le ravenske kadetinje, medtem ko so kadeti v letošnji sezoni obstali v kvalifikacijah.

Med kadeti je bilo prijavljenih 20 ekip, v kvalifikacijah pa so v svojih skupinah prvo mesto osvojile ekipe Arrigoni, Logatec, Kema in Mengeš I, ki naj bi tudi na finalnem turnirju imele največ možnosti, da se borijo za naslov državnega prvaka. Seveda pa imajo svoje načrte tudi v Letriki, Vesni I, Muta in Savinja I. Prva tri mesta so lani osvojile ekipe Fužinar Inter Diskont, Sobota in Kajuh Slovan.

Letrika, Fužinar Inter Diskont, Kema in Mengeš so najbolje opravili s kvalifikacijami, v katerih je bilo 12 ekip. Prav med temi ekipami naj bi tudi iskali kandidatke za letošnji naslov, načrte pa jim bodo skušali prekrižati Krka, Savinja, Sobota in Kajuh Slovan.

V soboto bodo na sporedu dvoboji v predtekmovalnih skupinah, najboljši dve ekipi iz vsake skupine pa bosta dan pozneje igrali od prvega do četrtega mesta, tretje in četrtouvrščeni ekipi pa od petega do osmega mesta.

Predtekmovalni skupini – mladinci

Skupina A: Mengeš I, Vesna I, Arrigoni, Muta.

Skupina B: Kema, Savinja, Logatec, Letrika.

Predtekmovalni skupini – mladinke

Skupina A: Fužinar Inter Diskont, Krka, Kema, Kajuh Slovan.

Skupina B: Mengeš, Sobota, Letrika, Savinja.