V organizaciji NTK Sobota je v športni dvorani pri III OŠ v Murski Soboti v nedeljo, 4. februarja, potekal 2. TOP-8 turnir v sezoni 2017/18 za člane in članice. Podobno kot v Muti na prvem turnirju je v prvi skupini prvo mesto osvojil Peter Hribar (Krka), z istim številom točk pa sta bila druga in tretji Tom Šfiligoj (tujina) in Andraž Avbelj (Mengeš). V ženski konkurenci je bila najboljša Katarina Stražar (Mengeš), ki je v sedmih dvobojih osvojila 13 točk, kolikor tudi drugouvrščena Ivana Zera (Vesna), tretja pa je bila z eno manj Lea Paulin (Arrigoni).

Izidi 2. TOP 8 za člane

Izidi 2. TOP 8 za članice

V odsotnosti Bojana Tokića, Darka Jorgića, Jana Žibrata, ki imajo obveznosti do svojih klubov v tujini in Denija Kožula, ki je trenutno poškodovan, so na izredno izenačenem drugem TOP 8 turnirju, kar trije igralci imeli na koncu isto število točk, najboljše razmerje v nizih pa je imel Peter Hribar. Osemnajstletnik iz Novega mesta je v Murski Soboti izgubil s Tilnom Cvetkom (Krka) in Andražem Avbljem (Mengeš), na drugih dvobojih pa je oddal le še niz, tako da mu je 12 točk z razmerjem v nizih 17:7 zadostovalo za končno prvo mesto.

Andraž Avbelj na drugem mestu je po sedmih odigranih dvobojih prav tako osvojil 12 točk, premagala sta ga Andraž Novak (Kajuh Slovan) in Tom Šfiligoj, njegovo razmerje v nizih pa je bilo 18:12. Tudi tretjeuvrščeni Šfiligoj, ki v tem tednu ni imel obveznosti v nemški tretji bundesligi, je moral priznati premoč Petru Hribarju in Matevžu Črepnjaku (Maribor), je turnir končal z 12 točkami (17:11).

Za prvo trojico so se zvrstili Tilen Cvetko (Krka), Črt Lovro Grm Urbančič (Olimpija), Andraž Novak (Kajuh Slovan), Matevž Črepnjak (Maribor) in Tilen Novak (Krka).

»Turnirji TOP 8 so vedno pokazatelji trenutno forme igralcev. Pokazalo se je, da so igralci, ki trenirajo z nami v namiznoteniškem centru že nekoliko zasičeni s treningi, tako da jih bo treba počasi ‘spustiti«, saj nas konec februarja čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, pred tem pa še balkanski pokal, ki bo na Otočcu. Za razliko od prvega turnirja, ko so bili v ospredju trije igralci Krke, je bil v Murski Soboti vrstni red nekoliko bolj pomešan. V drugi skupini je odstopal Tomaž Roudi, ki po svoji kakovosti verjetno sodi v TOP 8, vendar ker ne igra na vseh turnirjih trenutno nima dovolj točk,« je soboški turnir ocenila Andreja Ojstršek Urh, trenerka v Namiznoteniškem trening centru Slovenije v Novem mestu.

V drugi skupini je blestel Tomaž Roudi (Sobota), ki je dobil vseh osem dvobojev, oddal pa je le štiri nize. Z enim porazom je bil drugi Damjan Zelko (Kema), tretji pa je bil z dvema porazoma Darko Jamšek (Inter Diskont). Brez poraza je bil v tretji skupini najboljši tudi Miha Grampovčnik (Savinja), drugi je bil Luka Beznik (Inter Diskont), tretji pa Taj Lavrič (Vesna).

Tudi v ženski konkurenci so manjkale slovenske reprezentantke Alex Galič, Manca Fajmut in Ana Tofant, ki so imele obveznosti v tujini, v zadnjem trenutku pa je zaradi bolezni nastop v Murski Soboti morala odpovedati tudi Aleksandra Vovk. Na prvem turnirju v Muti sta bili najboljši Tofantovi in Vovkova, ki ju, kot rečeno v Murski Soboti ni bilo, tako da se je tokrat prvega mesta veselila Katarina Stražar (Mengeš), ki jo je premagala le Gaja Mavri (Letrika). Z istim številom točk je bila druga izkušena Ivana Zera (Vesna), ki je morala priznati premoč le poznejši zmagovalki Stražarjevi.

Zelo izenačeno je bilo tudi v boju za tretje mesto, kajti Lea Paulin (Arrigoni) in Gaja Mavri (Letrika) sta turnir končali z 12 točkami, le da je imela Paulinova razmerje v nizih 18:10, Mavrijeva pa 17:12. Za njima so se zvrstile Urška Čokelj (Arrigoni), Katja Gutnik (Logatec), Staša Matis (Kema) in Tjaša Supanič (Vesna).

V drugi skupini je brez poraza prvo mesto osvojila Katja Kranjc (Ptuj), druga je bila Lara Opea (Kajuh Slovan), tretja pa Špela Trelec (Vesna).

»Dejansko so na turnirju manjkali dvoboji naših najboljših igralk, ki jih zaradi klubskih obveznosti ni bilo v Murski Soboti, tako kot tudi ne obolele Vovkove, tako da se je tudi njena odsotnost poznala. Zame kot selektorko so dvoboji med najboljšimi igralkami dobra priložnost, da ocenim njihovo telesno in mentalno pripravljenost. V njihovi odsotnosti zmaga Stražarjeve zato ni presenečenje, pohvaliti pa moram Ivano Zero, ki je bila s 26 leti najstarejša udeleženka turnirja. Čeprav ni več popolnoma osredotočena samo na igranje namiznega tenisa, je v bojih z mlajšimi tekmicami zasluženo osvojila drugo mesto,« je turnir v Murski Soboti ocenila Vesna Ojstršek.