V petek se bodo v Minsku začele druge evropske igre, na katerih bodo slovenske barve zastopali tudi Bojan Tokič, Darko Jorgič, Deni Kožul in Alex Galič. Na namiznoteniškem turnirju, prvi boji bodo na sporedu v soboto, se bodo najboljši evropski namiznoteniški igralci in igralke borili za prve olimpijske vozovnice v Tokiu.

Nastop na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Tokiu, si bodo že priborili nosilci kolajn na evropskih igrah, medtem ko si bodo dobitniki zlatih kolajn v ekipnem delu tekmovanja in v mešanih dvojicah pridobili olimpijske kvote. To je tudi razlog, da bodo v Minsku praktično vsi najboljši evropski igralci in igralke. V ekipnem delu tekmovanja bo nastopila tudi slovenska moška izbrana vrsta, ki je postavljena na mesto šestega nosilca, med nosilci pa je tudi Darko Jorgič, in sicer na 15. mestu. Žal bo moška izbrana vrsta v Minsku brez selektorke Andreje Ojsteršek Urh, ki je zaradi zdravstvenih razlogov ostala doma, vseeno pa je dobro seznanjena z delom svojih varovancev.

»Pred odhodom v Minsk so trenirali v Novi Gorici in v ljubljanski dvorani Galjevica. Z njimi je bil Jože Urh, v Belorusiji pa jih bo vodil Miroslav Tokič, ki se mu zahvaljujem, da je vskočil v dani situaciji. Vsi so pozitivno naravnani in polni energije, pravijo, da so v dobri formi in da igrajo dobro. Evropske igre se bodo začele s posamičnim delom, kjer bosta igrala le Tokič in Jorgič, v ekipnem pa bodo igrali vsi trije. Največ težav smo do zdaj imeli v igri dvojic, vendar so v zadnjem času veliko pozornosti namenili tudi temu. Verjamem, da bodo fantje prikazali vrhunsko igro,« je svoje varovance na pot pospremila selektorka Andreja Ojsteršek Urh.

Edina slovenska predstavnica v Belorusiji bo Alex Galič, ki se je v zadnjih mesecih borila predvsem s poškodbo hrbta. Temu primerna so tudi njena pričakovanja. »Na žalost sem v letošnji sezoni morala izpustiti veliko treninga, zato tudi slabši rezultati, toda zdaj je s hrbtom veliko bolje, vseeno pa moja pričakovanja letos niso prav visoka. Nekaj bo odvisno tudi od žreba, sicer pa bom takoj po evropskih igrah, če bo s hrbtom vse v redu, začela priprave na novo sezono, v kateri je moj cilj uvrstitev na olimpijske igre. Seveda to ne pomeni, da že zdaj ne bom dala vsega od sebe,« je pred začetkom namiznoteniških tekmovanj na drugih evropskih igrah dejala Alex Galič, ki jo bo spremljala selektorka Vesna Ojsteršek.