Prvi dan 16. Slovenia Open Thermana Laško, največjega turnirja za športnike invalide v namiznem tenisu, se je v dvorani Tri lilije v boje za napredovanje podalo kar 427 igralk in igralcev. Dobre novice so prišle tudi iz slovenskega tabora. Andreja Dolinar, Primož Kancler, Bojan Lukežič in Luka Trtnik so se uvrstili v izločilne boje! Uvodoma je izpadla le Barbara Meglič.

Fantovski trio je s prvim krogom izločilnih bojev opravil že nocoj, med 16 najboljših se je uvrstil Bojan Lukežič, medtem ko sta Luka Trtnik in Primož Kancler izpadla.

»Dosegli smo lep ekipni uspeh, kar štirje od petih so prišli v izločilne boje. Vesel sem, ker sta se med 16 najboljših uvrstila Andreja Dolinar in Bojan Lukežič. Lepo priložnost za to je imel tudi Primož Kancler, ki pa v dani situaciji ni odreagiral najboljše. Preveč na silo pa je boj za TOP 16 odigral tudi Luka Trtnik in izpadel,« je obračune naše četverice ocenil trener Darko Kojadinovič, ki je ob tem spomnil, da je tudi Barbara Meglič nudila več kot dostojen odpor favorizirani Britanki.
»Uvodna tekma je bila katastrofalna, potem se mi je odprlo. Proti Japoncu pa sem odigral izjemno. Jutri pa je pred mano misija nemogoče, saj igram proti številki ena. Imava pa zato veliko večje ambicije s Primožem Kanclerjem v ekipni konkurenci,« pa je povedal Bojan Lukežič.
Tekmovanje se je sicer začelo ob 8.30 zjutraj, ko sta v dvorani zbrane nagovorila Mojca Leskovar, predsednica uprave Thermana, d. d., družba dobrega počutja in Franc Zdolšek, župan občine Laško.

Jutri po 18. uri se v Laškem začnejo tudi ekipni obračuni.

Izidi slovenskih predstavnikov

predtekmovanje, 8.5.

Andreja Dolinar:
Dolinar – Zhang (KIT) 0:3
Dolinar – Šišić (HRV) 3:0

Barbara Meglič:
Meglič – Gu (KIT) 0:3
Meglič – Shackleton (VB) (18.30)

Luka Trtnik:
Trtnik – Yan (KIT) 0:3
Trtnik – Kaniuka (ARG) 3:0

Primož Kancler:
Kancler – Feng (KIT) 0:3

Kancler – Svatos (CZ) 3:2

Bojan Lukežič:
Lukežič – Schmidberger (NEM) 0:3
Lukežič – Rodriguez (ŠPA) 3:2

šestnajstina finala, 8.5.
Kancler – Van Emburgh (ZDA) 0:3
Lukežič – Joshida (JAP) 3:0
Trtnik – Salmin Filho (BRA) 0:3

osmina finala, 9.5.
Lukežič – Feng (9.00)
Dolinar – (ime tekmice bo znano naknadno) (11.00)