Tretji odprti turnir za članice in člane, ki je v organizaciji NTK Mengeš potekal v športni dvorani Komenda, je pripadel Aleksandri Vovk (Krka) in Tomažu Pelcarju (Kema). Na stopničkah za zmagovalke so bile še Nina Zupančič (Logatec) na drugem mestu ter Lea Paulin (Arrigoni) in Ana Tofant (Mengeš), ki sta si delili tretje. V moški konkurenci so Pelcarju sledili Darko Jamšek (Inter Diskont), ki je bil drugi, na tretjem mestu pa sta bila Aljaž Godec (Inter Diskont) in Andraž Avbelj (Mengeš).

Na prvih dveh odprtih turnirjih sta do prvega mesta prišli Tamara Pavčnik (Ljubljana) in Nina Zupančič, ki je bila blizu ponovitvi uspeha iz Mute tudi v Komendi, medtem ko je Pavčinkova v osmini finala z 0:4 izgubila z Ivano Zera (Vesna). Za Logatčanko je bila v finalu usodna Aleksandra Vovk, ki je v konkurenci 20 igralk prikazala najboljšo formo. Vovkova, ki že nekaj sezoni nabira izkušnje v avstrijski prvi ligi, je najtežje delo imela v osmini finala, kjer je odpor Lare Opeke (Kajuh Slovan) strla šele v sedmem nizu, ki se je končal na razliko. Pred tem je Ljubljančanka vodila s 3:1 v nizih. V četrtfinalu je slovenska reprezentantka brez izgubljenega niza ugnala Katjo Gutnik (Logatec), v polfinalu pa s 4:2 Leo Paulin.

Manj naporno pot do finala je imela Zupančičeva, ki je bila v osmini finala prosta, v četrtfinalu je s 4:2 ugnala Urško Čokelj (Arrigoni), v polfinalu pa je bila boljša od domačinke Ane Tofant, prav tako s 4:2. Čeprav v finalu Vovkova tekmici ni oddala niti niza, se je za prvo mesto morala pošteno potruditi, saj je drugi niz dobila s 16:14, četrtega pa celo z 20:18, bolj prepričljiva pa je bila v prvem nizu, v katerem je bilo 11:3 in v tretjem, ko je slavila z 11:7.

Po drugem mestu na prvem odprtem turnirju v Logatcu, kjer je bil najboljši Gregor Komac (Maribor), ki ga v Mengšu ni bilo, in tretjem mestu na Muti, kjer je do zmage prišel Tilen Cvetko (Krka), je v Komendi slavil Tomaž Pelcar, ki se je, podobno kot Vovkova, moral za napredovanje pošteno potruditi že v prvem krogu, ko je proti Žigi Kristijanu Žigonu zaostajal že z 1:3 v nizih. Nadaljevanje je nato minilo v znamenju bolj izkušenega Pucončana, ki je v četrtfinalu brez izgubljenega niza premagal Miho Grampovčnika (Krka) in v polfinalu domačina Andraža Avblja s 4:1.

Za presenečenje je v zgornjem delu žreba, skupaj je bilo prijavljenih 46 igralcev, poskrbel Tilen Novak (Krka), ki je s 4:3 v klubskem obračunu premagal slovenskega reprezentanta Tilna Cvetka, ki je veljal za prvega favorita. Vendar pa Novak zmage nad Cvetkom ni najbolje unovčil, saj ga je v četrtfinalu s 4:3 premagal Darko Jamšek (Inter Diskont). Izkušeni Jamšek je dobro dnevno formo potrdil tudi v dvoboju z mlajšim soigralcem iz Inter Diskonta, Aljažem Godcem, ki ga je premagal s 4:1. V izenačenem finalnem obračunu pa je le moral priznati premoč Pelcarja, ki je na koncu slavil s 4:3 (-6, 10, 9, 6, -9, -7, 5).

Izidi 3. odprtega turnirja Slovenije za članice

Izidi 3. odprtega turnirja Slovenije za člane