Izola bo v soboto in nedeljo prizorišče 27. državnega prvenstva za mladinke in mladince v posamični konkurenci in v dvojicah. Prva nosilka med mladinkami bo Katarina Stražar (Mengeš), ki bo največje konkurentke imela v Lei Paulin (Arrigoni) in Aleksandri Vovk (Krka), pri mladincih bo prvi nosilec Rok Trtnik (Mengeš), drugi Matija Novel (Arrigoni) in tretji Aljaž Frelih (Mengeš).

V lanski sezoni se je naslova državne mladinske prvakinje na Otočcu veselila Ana Tofant, ki letos nima več pravice nastopa, druga je bila Katarina Stražar, tretje mesto pa sta si delili Katrina Lydia Sterchi (Arrigoni) in Aleksandra Vovk. Med mladinci je v klubskem obračunu slavil Tilen Cvetko pred Petrom Hribarjem (oba Krka), ki sta nedavno tega nastopila na odprtem prvenstvu Hrvaške in ju letos v Izoli ne bo, tretje mesto pa sta si razdelila Jan Jevšnik (Tempo) in Tim Pavli (Mengeš), ki bosta skušala vsaj ponoviti lanskoletni uspeh.

Katarina Stražar in Ana Tofant sta se lani veselili naslova državnih prvakinj med ženskimi dvojicami, med moškimi sta bila najboljša Tilen Cvetko in Peter Hribar, med mešanimi dvojicami pa Tilen Cvetko in Katrina Lydia Sterchi. Ker večina od njih letos nima več pravice nastopa, bomo tudi v vseh teh kategorijah dobili nove državne prvake.