V soboto in nedeljo bo v Izoli v organizaciji NTK Arrigoni na sporedu zaključni turnir za ekipno državno prvenstvo v mladinski kategoriji. Lani je bil med mladinkami najboljši Mengeš, pri mladincih pa so se naslova državnega prvaka veselili igralci Inter Diskont Fužinarja. Obe ekipi bosta igrali tudi v Izoli. V soboto bodo na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, v nedeljo pa od prvega do četrtega mesta in od petega do osmega mesta.

Izolčanke, ki bodo v domači dvorani tudi med najbolj resnimi kandidatkami za prvo mesto, so osvojile prvo mesto v drugi kvalifikacijski skupini. Arrigoni bo igral v postavi Manca Paljk, Minea Ljuca in Lea Paulin, ki je tudi najbolje uvrščena mladinka na kakovostni lestvici. Če gre soditi po predtekmovanju bo najresnejša konkurentka Izolčankam Kema (Blažka Harkai, Ana Kovačec, Živa Dogar), ki je slavila v prvi kvalifikacijski skupini. Obe ekipi sta tudi prvi nosilki predtekmovalnih skupin zaključnega turnirja. V skupini A bodo ob Arrigoniju igrali še Letrika (Sara Tokič, Eva Cerkvenič, Valentina Mišigoj), Mengeš (Živa Markič, Gaja Kobetič, Tara Kobetič, Brina Markič, Živa Markič) in Savinja (Lara Belaj, Nika Belaj, Pija Funtek). Za dve mesti, ki bosta vodili v boj od prvega do četrtega mesta pa se bodo v skupini B ob Kemi borile še ekipe Fužinar Inter Diskont (Nika Pandev, Nuša Kadiš, Polona Horvat, Rosana Pajer, Urša Večko), Kajuh Slovan (Enya Moltara, Tjaša Novak, Pika Bavdek) in Krka (Tina Cafuta, Kim Kastelic, Ana Blatnik, Tija Kastelic).

Na štirih kvalifikacijskih turnirjih so imeli največ uspeha igralci Fužinar Inter Diskonta, ki bodo tudi letos eni glavnih kandidatov za ponovitev lanskoletnega uspeha, Mengša I, ŠD Su-ja in Arrigonija. To naj bi bili tudi najbolj resni kandidati za državni naslov. Ravenčani bodo nastopili v postavi Žiga Kristijan Žigon, Aljaž Godec, Leon Veronik in Jan Hovnik Šipek, Mengšani z Aljažem Goltnikom, Davidom Gradom, Mitjo Zavcem in Rokom Gradom, Novomeščani z Mitjo Omerzelom, Domnom Zupančičem, Andražem Zupančičem in Majem Mjurnom, domači Izolčani pa z Matiijo Novelom, trenutno prvim igralcem mladinske jakostne lestvice, Jurijem Novelom, Urošem Žavbijem in Tomijem Pugliesejem Štuvo.

V predtekmovalni skupini A bodo ob Izolčanih in Ravenčanih igrali še Savinja (Oskar Rosc, Dejan Jovanović, Matic Čopar, Domen Hohnjec) in NTK B2 (Jan Krč, Nej Košmrlj, Gašper Ipavec Lakner, David Kne), v predtekmovalni skuši B pa ob Mengšanih in Novomeščanih še ekipi Keme (Jure Smodiš, Nino Šegula, Jan Lipič) in Logatca (Miha Podobnik, Bine Rakušček, Tine Smole Justin).

V soboto bodo na sporedu dvoboji v predtekmovalnih skupinah. Najboljši dve ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v zaključne boje od prvega do četrtega mesta, tretja in četrto uvrščene ekipe pa se bodo pomerile od petega do osmega mesta.

Predtekmovalne skupine

Mladinke

Skupina A: Arrigoni, Letrika, Mengeš, Savinja.

Skupina B: Kema, Fužinar Inter Diskont, Kajuh Slovan, Krka.

Mladinci

Skupina A: Fužinar Inter Diskont, Savinja, Arrigoni, NTK B2.

Skupina B: ŠD SU, Kema, Mengeš I, Logatec.