Miha Štamcar, 15.02.2019 ob 07:50

V Hodoninu na Češkem poteka prvi letošnji ITTF Junior Circuit Premium. Danes se začenjajo mladinski boji v ekipni konkurenci, končani pa so že obračuni med posamezniki in dvojicami. Slovenski predstavniki so se prebili do drugega kroga glavnega turnirja, kar je uspelo Lei Paulin, Taju Lavriču in Matiji Novelu med posamezniki ter dvojicama Matija Novel in Rok Trtnik ter Lara Opeka in Nicole Arlio iz Italije. V soboto se bo začel še turnir za kadetinje in kadete.

V predtekmovanju je bila od slovenskih predstavnic uspešna le Lea Paulin, ki se je prebila na glavni turnir, medtem ko sta Katarina Stražar in Lara Opeka ostali brez njega. Paulinova je nato v prvem krogu premagala Portugalko Cellio Silvo s 4:2 (-5, 7, -5, 8, 5, 9), v drugem pa je bila boljša od nje Romunka Elena Zaharia s 4:1 (4, -8, 6, 9, 9). Med dvojicami sta Katarina Stražar in Lea Paulin v prvem krogu izgubili proti Ukrajinkama Vasilisi Kanunikovi in Jolanti Jevtodji z 2:3 (-7, -10, 7, 9, -5). Lara Opeka je v prvem krogu z Italijanko Nicole Arlio premagala portoriško-iransko dvojico Brianno Burgos in Maryam Farei s 3:1 (7, -8, 5, 4), v drugem pa je slovensko-italijanska dvojica morala priznati premoč turško-srbski kombinaciji Ece Harac in Andjela Menger z 1:3 (14, -8, -6, -7).

Med mladinci sta se s predtekmovanja na glavni turnir prebila Matija Novel in Taj Lavrič. Oba sta bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je Novela po hudem boju izločil Belorus Vladislav Rukliacu s 4:2 (-9, -9, 9, 6, 7), za Lavriča pa je bil usoden Avstrijec Maciej Kolodziejczyk s 4:1 (7, 9, 5, -9,1). V predtekmovanju je obstal Rok Trtnik, ki je z Novelom med dvojicami v prvem krogu premagal Abdulla Abdulla in Mohammeda Abdulla iz Združenih arabskih emiratov s 3:0 (7, 6, 6). Slovenska dvojica je v drugem krogu po slabem začetku v izenačenem dvoboju izgubila s Čehoma Františkom Onderko in Radekom Skalo z 2:3 (-1, 10, 8, -8, -10). Taj Lavrič je igral z Rusom Mihailom Rožkovim in v prvem krogu izgubil proti Hrvatoma Leonom Šantekom in Lovrom Zorkom z 0:3 (-6, -7, -8).

Danes bodo v Hodoninu na sporedu še ekipi boji. Slovenski mladinci bodo v predtekmovanju igrali v skupini z Avstrijo, Srbijo in Združenimi arabskimi emirati, mladinke pa s Francijo, Hrvaško in Češko 3.

V soboto začenjajo z boji še kadetinje in kadeti. Slovenske barve bodo branili Blažka Harkai, Nuša Kadiš, Gaja Kobetič, Mihael Kocjančič, Miha Podobnik in Aljaž Goltnik.