Aktualni slovenski državni prvak, Darko Jorgič, se je na turnirju svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji, prebil na glavni turnir. V odločilni tekmi predtekmovanja je z odlično igro premagal Youngsika Jeounga iz Južne Koreje s 4:1 (-9, 7, 8, 5, 9). Njegov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja, na katerem bo nastopilo le 32 igralcev, bo trenutno prvi igralec sveta, Kitajec Xin Xu.

Dvajsetletni Hrastničan, sicer 46. igralec svetovne kakovostne lestvice, se je hrabro podal v boj proti sedem let starejšemu Jeongu, ki je prejšnji teden na odprtem turnirju Južne Koreje prišel do polfinala. Navkljub dobri igri je prvi niz pripadel bolj izkušenemu nasprotniku, toda nadaljevanje je bilo popolnoma v znamenju odličnega Jorgiča, ki je zadnji niz dobil na razliko.

»Že torkovo tekmo proti Kitajcu Ma Teju sem igral sproščeno, kar se je na koncu izkazalo za dobro. Nekaj podobnega je bilo tudi danes. V dvoboj sem šel popolnoma sproščeno. Vedel sem, da bi bil Jeoung lahko utrujen, saj je prejšnji teden na domačem turnirju prišel do polfinala, v Avstralijo pa je prišel šele v ponedeljek, tako da je še imel manjše težave s prilagoditvijo na časovno razliko, verjetno pa je bil tudi še utrujen. Ves dvoboj sem odigral na visoki ravni in nekaj podobnega si želim tudi v jutrišnjem dvoboju z Xu Xinom. V tem dvoboju nimam česa izgubiti, lahko samo veliko pridobim in se naučim česa novega,« je po odmevni zmagi dejal Jorgič, ki ga je v torek vodil Miroslav Tokič, danes pa kar Bojan Tokič, ki ga je v drugem krogu predtekmovanja premagal Japonec Mizuki Oikawa, ki se je prav tako uvrstil na glavni turnir.