Na povratnih tekmah polfinala končnice lige Vzajemna 1. SNTL sta se v ženski konkurenci vodilni ekipi rednega dela državnega prvenstva brez večjih težav uvrstili v veliki finale. Izolčanke, ki branijo naslov, so v domači tekmi s 5:1 premagale Logatčanke, z zmago s 5:1 pa so se v finale proti Pucončankam uvrstile tudi Ljubljančanke. V moškem finalu bomo videli ponovitev lanskega obračuna med Krko in Mariborom. Novomeščani so doma s 5:2 premagali Kemo, Mariborčani pa so po domači zmagi Ravenčane ugnali tudi v gosteh. Tudi tokrat s 5:3. Prvi finalni tekmi bosta na sporedu 22. maja, drugi 25. maja in morebitni tretji 1. junija.

Izolčanke so v sredo v Logatcu slavile s 5:2, še bolj prepričljive pa so bile v domači dvorani, v kateri so gostjam prepustile le eno partijo. Do nje je prišla Nina Zupančič, v domači ekipi pa se je z odlično igro spet izkazala Lea Paulin, ki je obe svoji partiji dobila brez izgubljenega niza, dvakrat je bila uspešna tudi izkušena Jana Ludvik, enkrat pa Urška Čokelj.

Tudi Ljubljana je na povratni tekmi prišla do zanesljive zmage, vendar na težji način kot v sredo v Puconcih, ko so Kemi oddale le dva niza. Na Galjevici je Staša Matis v izenačenem dvoboju s 3:2 ugnala Niko Veronik, ki je že vodila z 2:1 v nizih. Nika Veronik je bila v težkem položaju tudi v dvoboju z Nušo Vogrinčič, saj je njen odpor strla šele v četrtem in petem nizu. Prav tako v petem nizu je do zmage proti Ani Kovačec prišla Tamara Pavčnik, ki je sicer prišla še do ene zmage, dvakrat je bila brez izgubljenega niza uspešna še Zala Veronik. Po dveh porazih so končno tretje mesto osvojile Logatčanke.

»Uvrstitev v finale je bila sicer pričakovana in s te strani si dekleta zaslužijo pohvale, vendar bomo morali vseeno dvigniti raven svoje igre, če bomo želeli v finalu biti enakovredni Izolčankam, ki imajo v svojih vrstah dve lovki. Na srečo imamo mesec dni časa, da popravimo telesno pripravljenost in se posvetimo tehnično-taktičnim detajlom,« je po še eni zmagi nad ekipo Keme dejal Borut Veren, trener Ljubljane.

Branilci naslova, Novomeščani, so, tako kot v sredo, s 5:2 premagali Kemo, za katero sta zmagi prispevala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar. V domači ekipi je bil tokrat najbolj razpoložen Lorencio Lupulescu, prav tako pa je brez poraza polfinalne obračune s Pucončani končal Tilen Cvetko, ki je dobil obe svoji današnji partiji.

Za ponovitev lanskoletnega finala so poskrbeli Mariborčani, ki so, tako kot lani, v polfinalu izločili Ravenčane. Lani so potrebovali tri tekme, letos le dve, saj so po domači zmagi s 5:3, s 5:3 slavili tudi na Ravnah na Koroškem. Začetni udarec na tekmi je izvedla ga Ivanka Petrač por. Mesec, ki je dobila s strani Občine Ravne Kartico ugodnosti za brezplačno koriščenje vseh športnih objektov na Ravnah. Ivana Petrač Mesec je bila članica Fužinarja in se je v letih 1961 do 1965 trikrat udeležila svetovnih prvenstev, bila pa je tudi udeleženka evropskega prvenstva. V svoji karieri je osvojila tudi deset naslovov prvakinje Slovenije.

Sicer pa je bil junak dvoboja tokrat Gregor Komac, ki je še največ težav imel proti Janezu Petrovčiču, ki ga je premagal v petem nizu, zato pa je bil brez izgubljenega niza v dvobojih proti Mitji Horvatu in Darku Jamšku. Do dveh pomembnih zmag je prišel Matic Slodej, ki je vse tri svoje dvoboje končal šele v petem nizu. Premagal je Darka Jamška in Janeza Petrovčiča, boljši od njega pa je bil Mitja Horvat, ki je bil v domači ekipi najbolj razpoložen, saj je na kolena spravil še Danila Piljaka, ki ga je premagal tudi Darko Jamšek.

Končno tretje mesto so tako osvojili igrali Inter Diskonta I, ki so bili tretji tudi lani. Mitja Horvat je tudi prejel priznanje Liga odbora kot najboljši igralec rednega dela prvenstva.

Še brez odločitve o novem prvoligašu

V soboto bi moralo priti tudi do odločitve o novem prvoligašu v ligi Vzajemna 1. SNTL moški, vendar do povratne tekme med ŠD SU in Kajuh Slovanom ni prišlo. Na prvi tekmi so v četrtek v Ljubljani zmagali Novomeščani s 5:4, v soboto pa bi morala biti povratna tekma v ŠC Livada v Novem mestu, vendar do nje ni prišlo. O zapletu bodo odločali pristojni organi NTZS.

Izidi povratni polfinalnih tekem lige Vzajemna 1. SNTL

Ženske

Arrigoni – Logatec                5:1

Ljubljana – Kema                 5:1

Moški

Krka – Kema                       5:2

Inter Diskont I – Maribor    3:5