Na tretjem letošnjem odprtem turnirju za kadetinje in kadete, ki ga je v športni dvorani Kidričevo vzorno organiziral NTK Cirkovce, sta v odsotnosti najboljših slovenskih kadetinj in kadetov slavila Tina Cafuta (Krka) in Matic Čopar (Savinja). Za Cafuto se je pri kadetinjah na drugo mesto uvrstila Lara Belaj (Savinja), na tretjem pa sta s turnirjem končali Kim Kastelic (Krka) in Ema Crnkovič (Kema). Drugo mesto je pri kadetih osvojil še en igralec Savinje, Domen Hohnjec, na tretjem mestu pa sta bila Jure Kaker (Xiom Muta) in Brin Vovk Petrovski, prav tako Savinja.

Na prvih dveh turnirjih letošnje sezone sta bila najboljša Enyja Moltara (Kajuh Slovan) in Miha Podobnik (Logatec), ki pa ju v Cirkovcah ni bilo, saj sta bila z reprezentanco Slovenije na mednarodnem prvenstvu Češke v Hodoninu. Prav tako sta manjkali še Sara Tokič (Letrika) in Polona Horvat (Inter Diskont) pri kadetinjah ter Blaž Lapajne (Muta) in Aleks Ušaj (Letrika).

V konkurenci 32 kadetinj je najboljšo dnevno formo prikazala Tina Cafuta, ki je po zmagi v svoji kvalifikacijski skupini v osmini finala premagala Zalo Kontelj (Vesna), vendar šele v petem nizu, zato pa je v četrtfinalu brez izgubljenega niza premagala svojo klubsko soigralko Ano Blatnik. Tudi v polfinalu proti Emi Crnkovič ni izgubila niza, v finalu pa se je pomerila z Laro Belaj, ki vse do polfinalnega obračuna ni izgubila niza. V osmini finala je bila boljša od Katarine Lešnjak (Vesna), v četrtfinalu pa od Urše Rozman (Ljubljana). Bolj izenačen je bil njen dvoboj s Kim Kastelic, ki je tokrat prva nosilka turnirja, s 3:1 pa je na koncu slavila Belajeva. Do odločitve v finalnem obračunu je prišlo šele v petem nizu, zmage s 3:2 pa se je veselila Tina Cafuta.

Kar 67 prijavljenih je bilo na kadetskem odprtem turnirju, ki je minil v znamenju igralcev Savinje. V klubskem obračunu je v finalu slavil Matic Čopar, ki je po hudem boju s 3:2 ugnal Domna Hohnjeca. Čopar je po zmagi v svoji kvalifikacijski skupini na poti do finala v drugem krogu premagal Blaža Pandeva (Inter Diskont), v osmini finala Maja Murna (ŠD SU), v četrtfinalu Luko Šantovca (Sobota) in v polfinalu še prvega nosilca Brina Vovka Petrovskega, še enega igralca Savinje. Odlične igre je prikazal tudi Hohnjec, ki je bil v svoji kvalifikacijski skupini prvi, v drugem krogu je bil boljši od Tima Stanjka (Vesna), v osmini finala je premagal Erazma Janca (Ljubno) in v polfinalu še Jureta Kakerja.

Izidi tretjega odprtega prvenstva za kadetinje in kadete