Devetouvrščena ekipa letošnje prve moške, Kajuh Slovan in drugouvrščena ekipa druge moške lige, ŠD SU, se bosta v četrtek, ob 18. uri, pomerili v prvi kvalifikacijski tekmi za ligo Vzajemna1. SNTL. Povratna tekma bo na sporedu v soboto, 13. aprila, ob 10. uri v ŠC Livada – NTC SU, morebitna tretja tekma pa bo prav tako v Novem mestu.

S štirimi zmagami je Kajuh Slovan letošnjo sezono v najmočnejši slovenski namiznoteniški ligi končal na devetem mestu, tako da se bo za obstanek boril z drugouvrščeno ekipo druge lige ŠD SU. Njihov najboljši igralec Andraž Novak je sezono končal s 30 zmagami in 19 porazi, vendar to ni bilo dovolj, da bi na osmem mestu prehiteli novinca v ligi, Cornileau Mengeš II.

Zelo zanimiv je bil obračun med Muto in ŠD SU v drugi ligi, obe ekipi sta po dvakrat izgubili, zaradi boljšega medsebojnega izida pa so se neposrednega napredovanja v prvo ligo veselili igralci Mute. Novomeščani, njihova povprečna starost je 18 let, si bodo prvoligaški status, tako skušali priigrali v kvalifikacijah. Ekipo, ki jo vodi Uroš Slatinšek, sestavljajo Jožko Omerzel, ki je od 45 dvobojev izgubil le tri, Mitja Omerzel, Domen Zupančič, Domen Rolih in Vid Zabukovec.

»Glede na mlado in neizkušeno ekipo smo si na začetku sezone zadali cilj uvrstitev med pet najboljših ekip v 2. SNTL, zato smo končnega rezultata resnično veseli. Ponosen sem na fante, ki so dokazali, da se s trdim delom da premagati marsikatero napoved ali statistiko. Zavedamo se, da bo vsaka posamezna zmaga uspeh proti izkušeni in uveljavljeni ekipi, vendar hkrati verjamemo, da tudi David lahko premaga Goljata,« je pred prvim kvalifikacijskim dvobojem dejal Uroš Slatinšek, trener ekipe ŠD SU.

Ker so Križe odstopile od kvalifikacij, je ob Iliriji novi član 2. SNTL še Kema II, ki je bila druga v tretji ligi. V njej bo v prihodnji sezoni igral Logatec, ki je v drugi ligi osvojil zadnje mesto.