V Celju in Laškem se je po torkovem uradnem odprtju v sredo tudi po tekmovalni plati začel Spint 2018, SP v namiznem tenisu za invalide, ki je letošnji največji dogodek na tem športnem področju v Sloveniji. Slovenski namiznoteniški igralci so na domačem svetovnem prvenstvu za invalide v Celju (Spint 2018) uvodni tekmovalni dan za zdaj še brez zmage, čaka jih še en nastop. Predtekmovanje se bo končalo v četrtek, ko bo trojica Slovencev opravila še štiri dvoboje.

V slovenskem taboru so se že pred začetkom tekmovanja zavedali, da si ne smejo postavljati previsokih ciljev; vsi trije slovenski udeleženci so namreč na SP prišli s povabili prirediteljev, za nameček pa je bil še žreb predtekmovalnih skupin precej težak. A predaje vnaprej pri Luki Trtniku, Barbari Meglič in Primožu Kanclerju seveda ni bilo.

Med Slovenci je prva preizkusila tekmovališče Megličeva, ki nastopa v kategoriji SF4, a se je v uvodnem nastopu poznala tudi trema. Njena tekmica, Kitajka Xiaodan Gu, je bila v uvodnem dvoboju prepričljivo boljša s 3:0 (1, 4, 3), Megličevo pa je nato popoldne čakal še en nastop, s Turkinjo Irem Oluk. Prvi niz je Slovenka dobila z 11:8, potem pa naslednje tri po tesnem razpletu izgubila (8, 10, 9). Zelo blizu je bila predvsem v tretjem, ko je zaostanek 5:10 še spremenila v 10:10, popolnega preobrata pa ni bilo.

SPINT 2018, predtekmovanje:

Sreda, 17. oktober:
Meglič – Gu (KIT) 0:3
Kancler – Zhai (KIT) 1:3
Trtnik – Morales (ŠPA) 1:3
Meglič – Oluk (TUR) 1:3
Kancler – Van Emburgh 2:3

spored slovenskih tekmovalcev danes:
Meglič – Matić (SRB) (9.45)
Trtnik – Jozić (10.30)
Kancler – Petruniv (UKR) (13.30)
Trtnik – Montanus (NED) (18.00)

Poslal: Drago Perko