Nekdanji slovenski reprezentant Uroš Slatinšek, ki od letošnje sezone igra v vse močnejši avstrijski prvi bundesligi, je v soboto s svojo ekipo SPG Linz na zaključnem turnirju v Welsu, v odločilni tekmi za tretje mesto s 4:2 premagal SG Stockerau. S trinajstimi zmagami in devetimi porazi je Uroš Slatinšek sezono končal tudi med TOP 10 igralci lige.

SGP Linz je redni del prvenstva končal na četrtem mestu. V 18-tih krogih je zbral 47 točk, tako da se je na zaključnem turnirju v Welsu boril za končno tretje mesto. Veliko zaslug za visoko uvrstitev ekipe iz Linza je imel tudi 38-letni Uroš Slatinšek, ki je bil uspešen tudi v sobotnem dvoboju za končno tretje mesto. V svojem prvem dvoboju proti Davidu Serdarogluju je slavil s 3:0, manj uspeha pa je imel nato proti madžarskemu obrambnemu igralcu Adamu Pattantyusu, ki je leta 2012 nastopil na olimpijskih igrah v Londonu. Dve zmagi je h končnemu uspehu Linza prispeval Slovak Lubomir Pištej, ki je dobil oba posamična dvoboja, uspešen pa je bil še v igri dvojic s Thomasom Griningerjem.

Naslov avstrijskega državnega prvaka je sicer osvojila ekipa Walter Wels, ki je bil v finalu s 4:2 boljši od Kapfenberga. Za aktualne avstrijske državne prvake bo v novi sezoni zaigral tudi mladi slovenski reprezentant Deni Kožul.